![]() |
#31 |
przyczajony tygrys
|
Dot.: Wyślij przepis! - hity i kity
robiłyście z ostatniego PP "słodką biedronkę" ?
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Polecam ciasto Pinacolada z majowego numeru!
Bardzo dobre, aczkolwiek dość słodkie... I biszkopt można odrobinę nasączyć ![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Też zbieram te gazetki, wypróbowałam dużo przepisów i wszystkie były ok. Ale co nie które są rzeczywiście kitami. Nie które są tak brzydko podane, że nie wiem jak ludzie się nie wstydzą podawać takich zdjęć. Sama wysłałam pare przepisów, co prawda bez zdjęcia. Ale minęło już prawie dwa lata i nic - żaden przepis nie został upubliczniony. Mam pytanko ktoś wysłał przepis i się ukazał?
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ja wysyłałam i już 2 razy się udało
![]()
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio z którejś gazetki robiłam dwa ciasta, a dokładnie masy. Jedno się nazywało "czekoladowe cudo", a drugie nie pamiętam, ale masę miało kawową i na wierzch biszkopty nasączone w alkoholu. Obydwie masy budyniowe. I jedna i druga masa przygotowana z przepisu była bardzo mało wyrazista. W jednej zmniejszyłam ilość masła, bo nie wyobrażam sobie jeść czegoś tak tłustego
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
cieszę się, że znalazłam ten wątek, może mi pomożecie.
w święta (w zeszłym roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja mam prawie wszystkie gazetki
![]() ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
byłoby świetnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Widziałam parę razy te gazetki i szczerze mówiąc, zawsze odrzucają mnie te zdjęcia i te rodzinki. Nie żebym coś miała do tych ludzi, ale w większości podejrzewam strasznie tłustą prostą jak budowa cepa w smaku (przesoloną, przesłodzoną) kuchnię, a jak bym coś takiego chciała, to bym poszła na obiad do mamy TŻta
![]() Ale mogę się mylić, oczywiście. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-08-03 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Specjalnie na życzenie aite ryba po grecku ![]() Składniki: 600 g filetów z ryby 80 ml oliwy z oliwek 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 cebule sok z 1 cytryny sól, cukier 50 g koncentratu pomidorowego pieprz Wykonanie: 1. Filety wyłożyć na talerz i rozmrozić w temp.pokojowej. Opłukać, pokroić na kawałki o długości 4 cm. 60 ml oliwy rozgrzać na patelni i usmażyć na niej rybę na rumiano z obu stron. Dopiero wtedy posolić. 2. Warzywa dokładnie umyć i obrać. Cebule kroić w półplasterki. Marchw, pietruszkę i seler zetrzeć na tartce o dużych oczkach. 3. Pokrojone warzywa usmażyć na reszcie oliwy. Następnie zalać 100 ml wody, dodać koncentrat i dusić ok. 10 minut. Całość doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. W dość dużym naczyniu szklanym lub plastikowym ułożyć filety, na nie wyłożyć usmażone warzywa i całość schłodzić. Smacznego!!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
dziękuję!
a'propos zmieniania, ja właśnie 'uzdrowiłam' nieco tę rybkę, bo upiekłam ją w folii, zamiast smażyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę
![]() Ja często zmieniam przepisy ![]() ![]() W przepisach o to chodzi, żeby były bazą dla nas- no chyba, ze ktoś nie lubi eksperymentów ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie "Przepisy czytelnikow" czy jakoś tam i to, co mi się tam nie podoba, to dodawanie często vegety, kostki rosołowej czy przyprawy uniwersalnej. Albo dodawanie czosnku granulowanego zamiast świeżego.
Albo jest przepis na kurczaka po hawajsku - a wśród przypraw zioła prowansalskie. Ale za to wykorzystałam przepis na chrupiące ziemniaczki; takie cienkie chipsy i oliwie z oliwek i przyprawach pieczone w piekarniku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.