Krępujące fizjologiczne dolegliwości u TŻta - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 10:28   #31
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Krępujące fizjologiczne dolegliwości u TŻta

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
No wiesz przesada w żadną stronę nie jest dobra..
Bekanie jest dla mnie np zupełnie normalne:p I raczej nic z tego nie robię, czasem tylko mojemu TŻowi powiem 'na zdrowie' :p puszczanie bąków jest raczej wstydliwe przede wszystkim dlatego, że fiołkami nie pachnie. W stłumionym(czy czasem nawet nie stłumionym) beknięciu przy drugiej osobie nie widzę nic złego. Fakt w większym towarzystwie jest to niekulturalne ale u siebie w domu we własnym towarzystwie to co innego:p

Widać co dom to obyczaj bo u mnie mówi się :"przepraszam"

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 10:53   #32
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Widać co dom to obyczaj bo u mnie mówi się :"przepraszam"
Gdzie napisałam, że u mnie nie lub że ja tego nie mówię

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych

Edytowane przez Irisfeal
Czas edycji: 2011-03-02 o 10:54
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 10:56   #33
effcia82
Zakorzenienie

Pamietam to wstrzymywanie gazów na początku znajomości. Potem ten aspekt fizjologii staje się zupełnie naturalny.
Najgorsze są bąki waginalne - tych się nie da powstrzymać
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 11:01   #34
Lea_ny
Zakorzenienie

W moim poprzednim związku dość szybko się wszystko działo i po miesiącu bycia razem wyjechaliśmy razem na wakacje. Jezu, przez tydzień nie poszłam do łazienki na "coś więcej" Normalnie myślałam, ze mi jelita rozerwie, ale dzielna byłam
A jak wyjeżdżaliśmy, to odkryłam, że nie tylko w pokoju był kibelek, ale też na korytarzu
Stary 2011-03-02, 11:05   #35
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
W moim poprzednim związku dość szybko się wszystko działo i po miesiącu bycia razem wyjechaliśmy razem na wakacje. Jezu, przez tydzień nie poszłam do łazienki na "coś więcej" Normalnie myślałam, ze mi jelita rozerwie, ale dzielna byłam
rozumiem, że wypróżnienie się w pierwszym miesiącu związku jest wyrazem tchórzostwa
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 11:06   #36
Stookrotka
Raczkowanie

Dziewczyny, Wy mówicie o "mały wstydzie" a ja nie potrafię się załatwić będac z/u faceta To głupie ale potrafie 4 dni nie robic kupki chociaz w domu to ee codziennie? Nie boli mnie, nie cisnie że się wstydze robic tylko nie czuje potrzeby, a jak wróce do domu to juz czuje potrzebe
Stookrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 11:11   #37
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stookrotka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy mówicie o "mały wstydzie" a ja nie potrafię się załatwić będac z/u faceta To głupie ale potrafie 4 dni nie robic kupki chociaz w domu to ee codziennie? Nie boli mnie, nie cisnie że się wstydze robic tylko nie czuje potrzeby, a jak wróce do domu to juz czuje potrzebe
może jak kiedys zagościsz w toalecie, w której Twój ukochany dopiero co odbył był owocne posiedzenie, to się wreszcie odblokujesz
Stary 2011-03-02, 11:34   #38
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
rozumiem, że wypróżnienie się w pierwszym miesiącu związku jest wyrazem tchórzostwa
Oj, chodziło mi o dzielność w wytrwaniu bez przykrych niespodzianek
Stary 2011-03-02, 11:55   #39
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, chodziło mi o dzielność w wytrwaniu bez przykrych niespodzianek
dam Ci radę: przestań traktować fizjologii jak przykrej niespodzianki. Wyjdzie Ci to na zdrowie.
Wstrzymywanie kupy to nie jest hamowanie niecnych zapędów. Żadnego heroizmu tutaj nie widzę, a jedynie masochizm, podyktowany wyimaginowanymi obawami.
Stary 2011-03-02, 12:47   #40
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
dam Ci radę: przestań traktować fizjologii jak przykrej niespodzianki. Wyjdzie Ci to na zdrowie.
Wstrzymywanie kupy to nie jest hamowanie niecnych zapędów. Żadnego heroizmu tutaj nie widzę, a jedynie masochizm, podyktowany wyimaginowanymi obawami.

...wiem to. Sama uważam, że było to wyjątkowo głupie i się teraz z tego śmieję. Przedstawiłam właśnie idiotyzm tej sytuacji.
Stary 2011-03-02, 12:56   #41
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
A jak wyjeżdżaliśmy, to odkryłam, że nie tylko w pokoju był kibelek, ale też na korytarzu
o masakra

wiadomo ze na poczatku zwiazku ludzie sie tak troche krepuja i w ogole ale zeby nie pojsc do lazienki... tylko przetrzymywac
ja ze swoim TŻ jestem dosc krotko bo 2 miesiace ale jak mi sie chce do wc to ide

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

swoją drogą pocieszny wątek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 13:36   #42
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
Niestety, mój organizm się niebywale buntował na tą hipokryzję i co noc, co jedną noc, zasypiając koło chłopa, kiedy ciało się rozluźniało, dawałam taki pierdząc mu koncert ( nieświadomie ) że największy pierdzacz tego świata by się nie powstydził.
Rany...miałam tak kiedyś...musiałam mieć straszne wzdęcia, i póki nie usnęłam to jakoś się 'trzymałam', ale ledwo zasnęłam, zwieracze się luzowały i budził mnie mój 'odgłos'... to było straszne, byłam przerażona, kilka razy tej nocy tak miałam, facet spał na szczęście ale i tak chciałam się zapaść pod ziemię!

Edytowane przez czokled
Czas edycji: 2011-03-02 o 13:38
czokled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 13:58   #43
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
i z reguły jako pierwsi przełamują w związku pierdziane tabu, ochoczo waląc bąki i argumentując swoją niefrasobliwość tym, że wstrzymywanie jest niezdrowe (i mają rację), więc swoje skrupuły i obawy mozesz sobie darować-to po pierwsze. po drugie, nic co ludzkie nie jest nam obce. po trzecie, jak to w jakims filmie było- jak para moze sobie swobodnie pierdnąć w swojej obecności to znaczy, że to juz jest prawdziwa miłość
Dokładnie

Bo co, potem mieszkając razem też żadnego pierdzenia, chodzienia do kibla itd?
Nie wiem, ja tam problemu nie widzę... szczególnie jak ludzie ze sobą sa już jakiś czas...

Pomijając że to kompletnie nie ma sensu... to jeszcze niezdrobo

Śledź też pies! - blogujemy

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2011-03-02 o 13:59
klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 19:53   #44
zagadka19
Raczkowanie

widzę że część z Was nie ma takich problemów jak puszczanie bąków

czekawe od czego to zależy, też bym tak chciała mój facet raczej zalicza się właśnie do tych osób on ciągle beka ale żeby pierdział to nawet nie słyszałam gdy korzystał z toalety na dłuższe posiedzenie

jednak nadal mi głupio, moje bąki zwykle nie śmierdzą,ale są własnie głośne i nie wiem jak robić cicho

w nocy się nie złapałam ale skoro tak przytrzymuje to pewnie w nocy zaczynam koncert az mi wstyd
to ze stringami muszę wypróbować
zagadka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 20:10   #45
kalincia
BAN stały

Naturalia non sunt turpia, jak pisała pewna forumowiczka, zgadzam się z nią. Ale non sunt divina też. Normalne jest sikanie i robienie kupy i puszczanie bąków w toalecie i nawet jak partner coś tam usłyszy albo poczuje - kulturalny nie powinien się do tego odnosić, bo przecież to normalne. A normalna osoba też tam się nie powstrzymuje i nie wstydzi. Nie ma czego.
Jak się przypadkiem zdarzy taki odgłos przy nim, bo łaskotki, seks, albo jakaś inna nie podlegająca kontroli przyczyna, albo we śnie, to mówi się przepraszam i nie wraca do sprawy. Albo się o tym nie wie, a partner nie wypomina. Ale pierdzenie i bekanie przy partnerze i na codzień, kiedy można wyjść do toalety wydaje mi się jednak chamstwem. A już robienie sobie skatologicznych żartów i oczekiwanie radosnej reakcji z drugiej strony na pierdnięcie czy beknięcie jest dowodem dużego prostactwa. Dzieci nienauczone kultury się tak bawią, ale potem, jeśli dobrze wychowane, z tego wyrastają.

Edytowane przez kalincia
Czas edycji: 2011-03-02 o 20:12
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 20:36   #46
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
co Ty mówisz, papier na kilka warstw? a jak kogoś rozrywa po bigosie, to rozumiem, że tak z pół rolki styknie, co? kurczę, tylko jak się ktoś grochówki obje i poprawi piwem ze śliwkami, to musiałby wydać majątek na produkcję tego tłumika. No chyba, że wynalazek ów miałby być z założenia wielorazowego użytku i spoczywać w gotowości w pobliżu sedesu czy umywalki
nie wytrzymałam

zgadzam się z klempaą, do takich rzeczy po prostu trzeba przejść na porządku dziennym, chociaż normalne, ze na początku jest z tym ciężko.

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-03-02 o 20:39
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 21:21   #47
panierrka
Zadomowienie

O rany, ale śmieszny wątek pewnie dlatego, że taki prawdziwy

Ja u siebie zauważyłam podświadome skrępowanie? Zawsze po czułym pożegnaniu lecę do toalety.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 21:34   #48
SolAngel
Raczkowanie

ojeeej, ja też kiedyś miałam straszny problem z tym tematem i jak byłam u Tź (kiedyś tydzień!!) to nie było mowy żeby iść na coś więcej do łazienki niż siusiu. On oczywiście nie miał z tym żadnych problemów sam się zorientował, że nie chodzę do wc na wakacjach i powiedział "ojeeej to pewnie cię brzuszek boli? " i zrobił mi herbatkę i brzuszek pomasował, chociaż ja się z tym niespecjalnie czułam Oni naprawdę mają inne podejście
teraz mieszkamy razem ponad pół roku i już nie mam z tym problemu żadnego, ale za to musiałam opatentować metodę na bezgłośne bączki - rozchylam pośladki, naprawdę działa, nic nie slychac! (bożeeee... )
takie sprawy oboje jednak załatwiamy w łazience, bo dla mnie nie to nie do pomyślenia, żeby robic to w swojej obecności
SolAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 22:23   #49
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SolAngel Pokaż wiadomość
i już nie mam z tym problemu żadnego, ale za to musiałam opatentować metodę na bezgłośne bączki - rozchylam pośladki, naprawdę działa, nic nie slychac! (bożeeee... )
takie sprawy oboje jednak załatwiamy w łazience, bo dla mnie nie to nie do pomyślenia, żeby robic to w swojej obecności
Zgadzam się w 100%, całą resztę metod będę musiała wypróbować, bo pomimo coraz większego stażu nadal mam problem z bolącym brzuchem szczególnie przy moich jelitowych problemach

Zabawny wątek, myślałam że tylko ja mam takie problemy a tu proszę

Za to mam problemy z wyjściami do wc na grubsze sprawy, czy szczególnie jakieś wieczorne sikanie połączone z myciem zębów. Mój TŻ ma dziwną manierę pukania i wbijania do łazienki zanim zdążę mu powiedzieć, że może, a w łazience nie ma zamka przez co mam okropnego stresa i dosłownie blokuje mi się nawet sikanie, a nad kiblem jestem w pełnej gotowości żeby odskoczyć od niego jak oparzona jakoś nie miałam okazji, ale jeszcze raz mi tak zrobi i poinformuję go co o tym myślę
solideja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 22:27   #50
Joline
BAN stały

Cytat:
ojeeej, ja też kiedyś miałam straszny problem z tym tematem i jak byłam u Tź (kiedyś tydzień!!) to nie było mowy żeby iść na coś więcej do łazienki niż siusiu. On oczywiście nie miał z tym żadnych problemów sam się zorientował, że nie chodzę do wc na wakacjach i powiedział "ojeeej to pewnie cię brzuszek boli? " i zrobił mi herbatkę i brzuszek pomasował, chociaż ja się z tym niespecjalnie czułam Oni naprawdę mają inne podejście
teraz mieszkamy razem ponad pół roku i już nie mam z tym problemu żadnego, ale za to musiałam opatentować metodę na bezgłośne bączki - rozchylam pośladki, naprawdę działa, nic nie slychac! (bożeeee... )
Co do rozchylania pośladków, to się zgadzam, że działa, ale czasem też może zadziałać w zupełnie inną stronę i zamiast cichacza wypuścisz głośnego pierda, więc radzę uważać z tą metodą.
Z tymi cichaczami tak juz jest, ze 9/10 przypadkow jest cichacz, a potem nagle 10 jest głośny - i to jest problem, bo skąd mamy widzieć PRZED czy akurat ten to cichasz czy nie ? Niestety, czasem (np. w autobusie) może się zamaskować, jako cichasz, a wypuścimy głośnego pierda.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 06:34   #51
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
musiałam opatentować metodę na bezgłośne bączki - rozchylam pośladki, naprawdę działa, nic nie slychac! (bożeeee... )
Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Co do rozchylania pośladków, to się zgadzam, że działa, ale czasem też może zadziałać w zupełnie inną stronę i zamiast cichacza wypuścisz głośnego pierda, więc radzę uważać z tą metodą.
o ja nie mogę! rozchylanie pośladów
normalnie poprukałam się ze śmiechu
Stary 2011-03-03, 09:27   #52
tinpanalley
Zadomowienie

a ja tak obstaję przy tłumiku z papieru. rozchylanie pośladków nie jest "pewną" metodą i nie daje gwarancji "cichości". jak ktoś raczył wyżej zauważyć: może podziałać w drugą stronę, a tego byśmy nie chciały. tłumik, to jest to!
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 09:38   #53
Irisfeal
Wtajemniczenie

Nie no to juz chyba dla mnie przesada lekka...żebym miała się wypinać z papierem toaletowym czy nosić specjalnie niewygodne dla mnie stringi po to żeby na pewno nic nie było słychać... Na co komu taki stres..Myślicie, że oni się tak szczypią?

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 09:50   #54
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
Nie no to juz chyba dla mnie przesada lekka...żebym miała się wypinać z papierem toaletowym czy nosić specjalnie niewygodne dla mnie stringi po to żeby na pewno nic nie było słychać... Na co komu taki stres..Myślicie, że oni się tak szczypią?
Oni zdecydowanie się nie szczypią. Robią to for fun. Ja tam z mojego wynalazku korzystam, kiedy np muszę skorzystać w toalety w miejscu publicznym a jest ryzyko niepożądanych odgłosów.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 11:49   #55
SolAngel
Raczkowanie

Plastelinka - to tam nie ma drzwi tylko firanka?! ja bym zmykała do lasu w jakieś krzaki w takim układzie albo nie wiem co, bo to strasznie krępująca sytuacja...

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
no to potrzeba trochę wprawy, ja doszłam do perfekcji haha
świetny wątek, ale jakże życiowy
SolAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 12:08   #56
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plastelinka Pokaż wiadomość
Na dole mają kuchnie,malutki pokoik gdzie zawsze sie siedzi (jest stol i pija kawe) a dosłownie 2,3 metry jest kibelek Z FIRANECZKĄ ! Rzumiecie? I jak iść się w***** jeśli siedzi cała rodzina na dole i nie dosc ze moze smierdziec,mozna cos popuścić no masakra.
w ogóle wiele mieszkań jest tak bezsensownie zbudowanych, że sala tronowa jest zlokalizowana albo tuż przy kuchni, albo przy pokoju dziennym. To jest idiotyczne. Kibel powinien być miejscem, gdzie mozna poczuć się swobodnie, a nie jak na poligonie

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
świetny wątek, ale jakże życiowy
wątek jest śmieszny i zyciowy, fakt, ale tytuł nieco mylący, bo po jego przeczytaniu zrozumiałam, że autorka będzie opisywac dolegliwości swojego tżta
Stary 2011-03-03, 12:38   #57
pani-jesień
Zakorzenienie

Wy tak serio o tych stringach, rozchylaniu pośladków i tłumikach z papieru toaletowego?
Stary 2011-03-03, 12:50   #58
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Wy tak serio o tych stringach, rozchylaniu pośladków i tłumikach z papieru toaletowego?
wyobraziłam sobie taką elegantkę np. na przystanku autobusowym, która ni stąd ni zowąd łapie się za pośladki i je rozchyla
Stary 2011-03-03, 13:42   #59
martiniątko
Zadomowienie

Cytat:
wyobraziłam sobie taką elegantkę np. na przystanku autobusowym, która ni stąd ni zowąd łapie się za pośladki i je rozchyla

nie wiedziałam że przez sen sie wypuszcza nieswiadomie na szczescie moje zazwyczaj sa ciche
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 13:48   #60
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martiniątko Pokaż wiadomość

nie wiedziałam że przez sen sie wypuszcza nieswiadomie na szczescie moje zazwyczaj sa ciche
uważaj, bo te cichacze zwykle są mocno aromatyczne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości