Ilu ludzi w domu w dzień przygotowań? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 19:01   #31
amandi84
Zadomowienie

Dot.: Ilu ludzi w domu w dzień przygotowań?

Ja chcę jak najmnije osób, nie chce by ktokolwiek wcześneij się do mnei zjeżdżał. Mieszkanko małe, więc może i dlatego. Będzie tylko moja mama i pewnie jej partner, fryzjerka i makijażystka hmm musze pomyśleć na które godziny i przypuszczam, że świadkowa moja przyjaciółka dołączy.. hmmm to już w sumie nawet sporo osób się zrobiło..

Potem oczywiście przyjadzie tz z rodzicami i pewnei świadkiem., ale to tylko na błogosławieństwo i jazda do Kościoła
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 01:26   #32
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wszystko ułożone, super.
Choć ja faktycznie też boję się, że będę miała - przeciwnie do innych - za dużo czasu i będę się stresować wtedy.
Meliska mówisz Ciekawe, czy wystarczy.
U nas jest rodzinna tendencja do wcześniejszego denerwowania się, że jest tyle do zrobienia, a jak przychodzi co do czego, to wszystko jest gotowe na długo przed czasem. I potem tak siedzimy z mamuśką np. przy zastawionym stole (jak zaprasza gości) i okazuje, że mamy jeszcze 3 godziny...
Ja mieszkam ok. 70 km od miasta rodzinnego, w którym bierzemy ślub, także moje przygotowania w moim domku, a TŻ w jego rodzinnym - 5 minut pieszo od mojego
oj, ja się stresowałam, bo miałam mieć czas, a fryzjerka se poleciała w kulki i prawie się spóźniłam na makijaż
mój dzień jest opisany w wątku wpadki, jakby komuś się chciało szukać
miało być mało osób, ze względu na stan zdrowia teść błogosławił dzień wcześniej, mamy w tym dniu, jak zobaczyłam, ile osób się ładuje do naszej kawalerki! to się zrobiłam nerwowa... mieli być świadkowie i mamy, wszedł 3 osobowy zespół z instrumentami(jedna osoba miała grać na dole, tak myślałam do końca, wleźli wszyscy), świadek z towarzyszącą, świadkowa, my, mamy, przyjezdni goście z "przechowalni" u sąsiadki zaglądali, fotograf i kilka osób z gości, byłam w szoku, że przyjechali tu, a nie do kościoła prosto
w kawalerce 24 kwadratowe znalazło się ok 15 osób na połowie powierzchni, bo na środku pokoju był kocyk do klęczenia więc kto się nie mieścił, stał na korytarzu, a potem szedł na dół nic nie widząc
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 10:34   #33
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
oj, ja się stresowałam, bo miałam mieć czas, a fryzjerka se poleciała w kulki i prawie się spóźniłam na makijaż
mój dzień jest opisany w wątku wpadki, jakby komuś się chciało szukać
miało być mało osób, ze względu na stan zdrowia teść błogosławił dzień wcześniej, mamy w tym dniu, jak zobaczyłam, ile osób się ładuje do naszej kawalerki! to się zrobiłam nerwowa... mieli być świadkowie i mamy, wszedł 3 osobowy zespół z instrumentami(jedna osoba miała grać na dole, tak myślałam do końca, wleźli wszyscy), świadek z towarzyszącą, świadkowa, my, mamy, przyjezdni goście z "przechowalni" u sąsiadki zaglądali, fotograf i kilka osób z gości, byłam w szoku, że przyjechali tu, a nie do kościoła prosto
w kawalerce 24 kwadratowe znalazło się ok 15 osób na połowie powierzchni, bo na środku pokoju był kocyk do klęczenia więc kto się nie mieścił, stał na korytarzu, a potem szedł na dół nic nie widząc
Ostro - faktycznie masakra. Ja bym ich tam wszystkich...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 08:50   #34
agusiamyszka
BAN stały

ja sobie wyobrazam to tak na dzien dzisiejszy ze bede z tz mieszkac pod jednym dachem, slub w usc, uroczystosc - najwyzej obiad albo herbata dla najblizszych; chyba ze pojezdzimy po krewnych po uroczystosci i wpadniemy na herbate. albo odwiedzimy krewnych i pokazemy im zdjecia weselne. ja w bialej sukni, najwyzej bez welonu, tz w garniturze. biale zloto - pierscionek i obraczki
inf o uroczystosci wyslemy - kto bedzie chcial pod usc przyjsc to milo

w dniu uroczystosci pojedzie ktores z nas w inne miejsce - ja sie przygotuje w 1 miejscu, tz w drugim miejscu. on przyjedzie z rodzicami? swiadkiem? - jak to ustalimy ; po mnie. moze tak byc ze ja bede z kobietami a mezczyzni w drugim domu

nie bedzie zadnego klekania (nie klecze bo niby jestem ateistka) calowania w chlebek i innych tego typu. zadnej wodki na wykupowanie tez nie bedzie. chcialabym tylko ze rodzice tz powiedzieli mnie zebym o niego dbala a rodzic mojemu - dbaj o nia
pojedziemy z rodzicami, swiadkami badz sami (tz niech mnie zawiezie i otworzy drzwi od auta ) pod urzad.

uroczystosc i tyle
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 09:58   #35
blueberry88
Zakorzenienie

agusiamyszka, planujecie już ślub?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 08:55   #36
agusiamyszka
BAN stały

nie , ale tak pomyslalam jak bylo by dla mnie idealnie

chociaz wczora zapytalam : kiedy pierscionek i slub, a on : na kocia lape
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości