![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Japonia zrównana z ziemią
Człowiek wciąż przegrywa z naturą ehhh.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy kraj na swój sposób ma ciężkie położenie. Japończycy żyją na uskoku tektonicznym, Izrael jest otoczony państwami arabskimi, a Polska na przykład leży między Niemcami a Rosją z którymi przez prawie 1000 lat prowadziliśmy wojny. I też wiele ludzi zginęło. Często ginęli właśnie w imię tej czy innej religii, więc nie wydaje mi się aby gorliwa wiara miała ocalać życia ludzkie. Pomyślcie o wojnach religijnych, krucjatach, inkwizycji, dżihadzie - zobaczycie do czego doprowadzają przekonanie o wyższości jednej religii nad drugą. A za Japonię trzymam kciuki, za te ich reaktory nuklearne żeby nie wybuchały i zeby bilans ofiar nie okazał się zbyt duży. Obawiam się jednak, iż takie sytuacje będą powtarzać się coraz częściej w świecie ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W jakim sensie przegrywa? Człowiek posiada wiedzę, gdzie jest w miarę bezpiecznie i gdzie są sprzyjające. Miałby zatrzymać ruchy płyt tektonicznych czy co? ![]() ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyjaśniłabym Tobie w jakim sensie, ale Ty przecież już wszystko wiesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Emoty służyły podkreśleniu mojej wypowiedzi, nie wyśmiewaniu czy czemukolwiek innemu. ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Japonia 3 miesiące po trzęsieniu:
http://demotywatory.pl/3177491/Trzy-...-po-trzesieniu ja jestem pod ogromnym wrażeniem, chyba żaden inny kraj nie byłby w stanie tak szybko się odbudować. Podziwiam tych małych ludzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.