![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dobra metoda antykoncepcyjna?
To wcale nie jest trudne- wystarczy, że facet podotyka swojego przyrodzenia przed stosunkiem aby osiągnąć pełny wzwód i juz ma na rece troche spermy choc to jeszcze nie wytrysk, ale mikroskopijna ilośc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Zaraz zaraz.. czyli ze jak ta dziewica zaszla w ciaze bo cos mi tu nie gra?
Pozwole sobie wypowiedziec sie na caly ten temat, zaczerpujac troszke informacji od prof. starowicza. I wyglada to tak, ze nawet jesli jakas metoda wydaje sie byc 100% bezpieczna, to znajdzie sie choc jeden organizm na ktory dzialac wogole nie bedzie. Kazda metoda ma tez swoje plusy i minusy, chodzi mi tu nie o skutecznosc, bo tu stworzony jest pewien "ranking", ale o to ze zycie seksualne to nie tylko ciaza, ale tez rozne inne sfery naszego zycia- to wplywanie na nasze samopoczucie, zachowanie, wyglad, aktywnosc seksualna. poszczegolne srodki antykoncepcyjne w rozny sposob wplywaja na nasze funkcjonowanie.. zarowno psychiczne jak i fizyczne. I tak np prezerwatywy sa doskonalym srodkiem dla kobiet z nadmierna lubrykacja (nawilzenie pochwy), a np srodki dopochwowe dla kobiet z mala lubrykacja. I tu wlasnie nie chodzi o ciaze, ale tez o inne sfery zycia seksulanego. To tak na marginesie bylo ![]() A wracajac do watku, to prezerwatywy, jesli tylko sa ze sprawdzonego zrodla i odpowiednio "zaaplikowane" to nie powinny nie spelnic swojej roli. Nie wierze w zadne mikrodziurki, czy jakos tam, bo zanim taka prezerwatywa dostanie sie na rynek, to producent przeprowadza wiele badan, sprawdzajac jej skutecznosc i nie mysle zeby takie marki jak Durex, Contex czy Pepino mogly sobie pozwolic na takie niedociagniecia powodujace tysiace niechcialnych ciaz. Jesli chodzi o tabletki, to znam dziewczyny, ktore je sobie chwala, znam takie ktore narzekaja, ale stosuja, ale i znam takie ktore po stosowaniu tabletek maja problemy z zajsciem w ciaze badz poronily, choc tu wina moze troszke lekarza, ze zle dobral tabletki. A i o dziwo mama mojej kolezanki stosuje tylko metody naturalne i ona jest jedynaczka, wiec i z tym da sie wspolzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do tej dziewicy, to sprawcą były 'rękoczyny' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę, i można to przeczytać na stronie Unimilu, został on wchłonięty przez Condomi, i przejął już jako Unimil-Condomi markę Conamore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie neguję jakości współczesnych spirelek, nie, tylko... ja akurat jakoś bym się nie mogła, po takich doświadczeniach rodzinnych, odpowiednio zrelaksować w trakcie użytkowania owej spirali ![]() Edytowane przez joannea Czas edycji: 2005-05-18 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
ja wolę jednak obstawać przy minipigułkach (jednoskładnikowych). Brałam je przez 6 lat potem odstawiłam na pół roku "zrobiliśmy"
![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabletka ta nie ejst środkiekim antykoncepcyjnym ale nie ejst tez srodkiem poronnym !! i nikt nie łyka jej po kazdym stosunku ale zdarzaja sie sytuacje kiedy trzeba ja zazyc np. gwalt. bo wtedy taka ciaza jest wiekszym rujnowanie organzmu a nawet kilku niz łykniecie pigulki.. na polskim rynku nie ma srodków wczesnoporonnych ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, tak jak pisze Paula, Postinor jest tabletka majaca za zadanie nie dopuscic za zagniezdzenia! To nie jest srodek wczesno-poronny!
Poza tym ja nie moge brac zadnych tabletek, mam bardzo wysoki estrogen i zadnych nie toleruje, nawet po Evrze wymiotuje straszliwie! Stosuje gumki i metode przerywana! Zazdroszcze dziewczynom, ktore dobrze sie czuja to tabletkach! ![]() Tez znam przypadki zachodzenia w ciaze kobiet ktore maja spirale! co do sytuacji gdy facet naklada gumke reka ktora wczesniej dotykal penisa i z tego wychodzi ciaza to sorry, ale smialam sie 0,5h! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
monisia, znasz przypadki zachodzenia w ciaze kobiet, ktore mialy spirale... no ale stosunek przerywany??? to dopiero metoda!!! powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
monisia napisala ,że uzywa gumki i stosunek przerywany -ja odczytałam to ,że jednoczesnie wiec nie ma co sie oburzac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
alez ja sie nie oburzam! mozliwe, ze zle zrozumialam, bo sadzilam, ze stosuje te metody zamiennie... nie bede sie juz wypowiadac co o tej metodzie sadze... niech sobie kazdy stosuje co mu odpowiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
chyba nikt myslący nie traktuje stosunku przerywanego jako jakiejkolwiek "metody"
![]() pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
No to nie masz sie z czego smiac- srodek plemnikobojczy nie jest w bonusie kazdej prezerwatywy, po drugie - zapytaj swojego ginekologa własnie o takie ciaze , jesli jest uczciwy to powie, że metoda jest gwniana, jesli facet lubi przed" lekko sę potrzepać" i wtedy najlepiej , aby partnerka nakladała własnorecznie lub ..ustami"_- identycznie dziala metoda braku metody czyli stosunek przerywany - zanim ktoś zacznie wrzeszczeć Józek, wychodz, bo dzieciak bedzie, to Józek już zostawl w Maryscie sporo płynu frykcyjnego , w którym sa plemniki ...I wystarczy jeden zywotny cwaniak i Maryśka jest w ciazy, choć zachodzi w głowę - o la Boga, jak to się stalo...Także nie mylny guseł typu dziurki w prezerwatywach, z faktami typu sperma na zewnąytrz, nie wewnatrz prezerwatywy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
O tej osobie ktora niedawno zaszla w ciaze ze spirala dowiedzialam sie od mojej matki ktora jest lekarzem
![]() ![]() Co do mikrodziurek to tez o nich slyszalam - prezerwatywa jest zrobiona z latexu bodajze czyli sa tam malutkie dziurki ale podobno plemnik ma na tyle duza glowke ze nie przejdzie natomiast z latwoscia moze przejsc wirus HIV i inne swinstwa ![]() Tak czytajac wasze posty dochodze do wniosku ze najlepsza metoda to... abstynencja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Niech kazdy stosuje co mu odpowiada! Ja opisalam co robie, nie prosilam o ocene! Poza tym nie wiem jak Ty papryczko, ale nie mam jeszcze dzieci i rowniez nie mam meza. Natomiast mam kochajacego partnera i nic sie nie stanie jak zajde w ciaze a wrecz sie uciesze! mimo mlodego wieku!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie z toba, że najwazniejsze jest to, by mieć świadomośc możliwych konsekwencji współżycia, i 'zadawać' się tylko z takim partnerem z którym w razie nieplanowanej ciąży z radością będzie sie dzielic życie i pchać wózek ![]() a kwestia metod antykoncepcyjnych to sprawa drugorzędna. każdy ma na to inne spojrzenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() od tego jest forum aby wymieniac sie pogladami... zreszta sama zacytowalas moje slowa "niech kazdy stosuje co mu odpowiada", wiec wychodzi na to, ze sie ze mna zgadzasz. ![]() a ta wypowiedz o partnerze i o tym, ze sie ucieszysz z ciazy, to twoja osobista sprawa, ale chyba nie o to chodzilo w tym watku, bo dyskutujemy na temat skutecznych metod antykoncepcyjnych, a nie o tym czy sie ucieszymy z niespodziewanego zajscia w ciaze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny, ale goraca atmosfere stworzylyscie. chyba az za goraca. Nie oceniajmy tu nikogo, bo takie przekonywanie na sile innych dziewczyny ze to jest dobre a to nie jest bez sensu. ja np nie stosuje tabletek, bo mam do nich duzo zastrzezen, ale nikogo za to nie krytykuje.
A komentarze typu: prezerwatywa nie chroni przed chorobami przenoszonymi droga plciowa troche mnie dziwia. Mam na studiach taki przedmiot jak seksuologia, troszke sie o tym wszystkim uczymy, z reszta nawet to nie jedyne zrodlo, i ZAWSZE mi sie wydawalom, ze jesli chodzi o chorobska, to jedyna skuteczna metoda i to w 100% skuteczna jest wlasnie prezerwatywa... No albo abstynencja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Owszem - tragedia wydarza się np. wtedy, kiedy pomimo przecudownego partnera, który skończyl archeologię i nie ma pracy, ty zlapalaś Boga za nogi i masz platny staż w angielskiej firmie w Polsce ze szkoleniami za granicą. Jesli informujesz szefa , że wlasnie zaszłaś w ciążę, to jest tragedia, bo już nie masz tej pracy i tego stazu i pieniędzy i masz tylko tego partnera i hipermarket w perspektywie... To nie chodzi o lekkomyślnośc i partnera, ale o moje zycie i w tym moim zyciu nic dwa razy się nie zdarza, jak mówila Szymborska...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewniam cie ze to jest znacznie wazniejsze niz platny staz w zagranicznej firmie. poza tym wierz mi ,że to co wydaje sie tragedia okazac sie może wielkim szczęsciem i przewartosciowaniem własnego zycia. czasami takie "tragedie" wychodza nam na dobre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
![]() No to ja mam takie dwie przecudowne i przesłodkie "tragedie" w nosie mam ewentualnych szefów, nawet jeśli miałby nimi zostać sam Bill Gates w życiu może i dwa razy się cos nie zdarza, ale kurka na wacie, istnieją jakieś wartości powyżej zakupów ze złotą kartą i dobrego bezpiecznego seksiku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Tak , bycie bezdomnym też uczy wolności...Ludzie dajcie spokoj, ok? Dziecko owszem - ale nie dziecko przewartościowujace czlowieka na poczatku drogi z kariery naukowej na pracę na kasie w hipermarkecie, bo takie przewartościowanie raczej nie cieszy każdego....O to mi chodzi. Wszystko pieknie , ideały, ale zyć też za coś trzeba i czasem, zanim sie zacznie wychowywać drugiego czlowieka, chcialoby się samemu dla siebie coś osiągnąć, aby owego "przewartościowania" nie znienawidzić i nie zniewnawidzić przy tym tez i partnera i siebie samego.
Nie chodzi w tym temacie, aby udowadniac, że ciąża to szczęscie w kazdej sytuacji i przewartościowanie z egoizmu na altruizm*dziwne zalozenie, że jak ktoś nie chce dziecka to na pewno jest egoista, ale o to, co jest SKUTECZNA antykoncepcją... I zapewniam WAS, żenajcudowniejszy zwiazek sie rozleci, jesli ona będzie wyladowywala na nim niezrealizowanie, a on bedzie wciąz tym cudownym, bezrobotnym archeologiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
"I zapewniam WAS, żenajcudowniejszy zwiazek sie rozleci, jesli ona będzie wyladowywala na nim niezrealizowanie, a on bedzie wciąz tym cudownym, bezrobotnym archeologiem...."
jesli ona nie potrafi realizowac sie inaczej niz tylko na platnym stazu a on nie bedzie potrafil znależc innej pracy niz tylko dłubanie w ziemi pęszelkiem to moze oni nie pasują do siebie i nie stworza dobrego ,mądrego związku albo moz eim sie nie chce. kariera naukowa ,powinno sie cos osiagnąc ,samochód,praca 15 godzina na dobe i 3 nianie a dziecko widywac raz w roku na urodziny--czy o to chodzi? a dziecku nie potrzebne sa buty naturino i wozek za 3 tysiace ale milosc i bycie z mama. i jesli 2 ludzi chce to może. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla twojej wiadomosci, mam cudownego stalego partnera, z ktorym zamierzam miec dzieci, ale jeszcze nie teraz i dlatego lykam pigulki - do tego wlasnie sluzy antykoncepcja... i daj juz spokoj z tym moralizowaniem - to nie ten temat!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Nie...Nie wiem dlaczego Wam się zawsze wydaje, że jak ktos coś zaczyna w zyciu dla siebie, na samym starcie to tylko dlatego, aby zarabić 4 tys. miesięcznie. i mieć opiekunkę do dziecka oraz widzieć je dwa razy w roku na swięta oraz dotykać przez chusteczkę...Czy świat to się dzieli na wspaniale matki i wredne suki, kobiety które bez reszty poswięcaja się macierzyństwu i te, które pluja na ulicy jak widzą dziecko i mają złota kartę? Cos mi się wydaje, że nie...Żeby w ogole dojść do czegokolwiek np w zawodzie prawnika -[adwokatura ]do 30 lat własciwie non stop studiujesz i jesteś na stazu...Może to trudno zrozumieć , ale tak jest. Identycznie jest w wypadku lekarza...I przykro mi , ona czyli JA nie potrafię się teraz zrealizować w nny sposób niż w zawodzie , na który charowałam jak szalona, żeby to osiągnąć...I jęsli ktoś mi ot tak, nie widzac mnie w zyciu na oczy mówi, że jesli nie potrafię zrealizować się w czymś innym to jestem bez sensu i mi się nie chce, bo przecież równie dobrze moge się realizować jako dozorczyni i za tydzień już być w ciązy jako ta szczęsliwa dozorczyni, to coś tu nie gra...
Czy to tak trudno zrozumieć, ze jak zaczynasz gdziekolwiek prace, nawet w sklepie nie zachodzisz od razu w ciążę, bo wiesz, że cię wyrzucą>? Trudno pojąc to clou mojej wypowiedzi? Trudno pojac, że w momencie, w którym zachodzisz w ciazę idziesz na macierzyński i blyskawicznie znajdują kogoś na twoje miejsce, czyli kogoś drugiego w konkursie, z którego wykosiłeś 60 ludzi...Trudno polskie realia w takim razie zrozumiec... . Czy ja Wam mowię, jak macie zyc? Nie. Przypominam. Temat brzmi. SKUTECZNA ANTYKONCEPCJA. I o tym własnie powinnyśmy tu pisać- o tym, co pozwoli mieć dziecko za 5 lat, kiedy wszystko już bedzie ok, a nie za miesiąc, nagle , z wpadki, niespodziewane i nie okłamujmy się, niezbyt chciane W TYM MOMENCIE. Nie chodzi o jakieś łatwe zycie z kupą kasy , ale o swiadome macierzyństwo w odpowiednim czasie. A ten argument z pracą po 15 godzin na dobe-------> mozesz z reka na sercu powiedziec, ze kobieta mająca dwojke dzieci i wychowujaca je samotnie tyle mniej wiecej nie pracuje, aby je utrzymac? Naprawdę swiat się nie dzieli na czarne i biale i warto to zrozumiec...Ja nie pochodze z domu, w którym się przelewalo, nie spię na forsie, jak sie to może wydawać niektórym, nie mam ani własnego samochodu , ani mieszkania --------> dlaczego więc opieprzać mnie, e nie chce teraz wlasnie dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.