|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
Wiem... wiem... śmieszne A tak poza tym, to znowu dzisiaj umieram... zjadłam śniadanie i mi niedobrze znowu okropnie... sama już nie wiem od czego to może być ![]() We wtorek mam wizytę u gina, więc chyba poczekam do niej... Poza tym czuję się okropnie zmęczona, pomimo że wstałam ok 9,15, a to dosyć długo jak na mnie ![]() ahhh no i meldunek w nowym wątku
|
|
|
|
|
#32 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze to zdanie na końcu bardzo optymistyczne jestCytat:
tyle ze my planujemy kupic do 800zl ...Cytat:
Cytat:
daleko masz do Madurowicza???
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
meldujemy się i my
nadrobiłam wszystko od wczoraj... u mnie też szaro, buro i ponuro... cała noc padało... a ja tylko na chwile wpadłam bo pół nocy spac nie mogłam, bo sobie przypomniałam, że miałam odpisać co z moim lóżeczkiem...czy wszystko ok...i pomyślałam, że koleżanka z wizażu czeka na odpowiedź, a ja sobie olałam...a ja zapomniałąm po prostu Więc spice1985 u mnie z łóżeczkiem wszystko ok...nic się nie dzieje, jeździłam szmatka po wszystkich kątach..ale za to znalazłam na tych ciemnych elementach kilka dość wyraźnych rys i to juz mnie strasznie rozwścieczyło....tak czytam i sobie mysle, że ja to mam w takim razie dobrze, bo wciąż spię z moim tż i jemu nawet do głowy nie przychodzi by spać osobno...mi zresztą też....ale on w ogóle nie chrapie i się nie wierci...nic a nic... grzeczny chłopak taka pogoda a ja musze do teściowej lecieć... mam juz jej dość... dobiłabym juz najchętniej jestem coraz bardziej zmęczona i nie mam w ogóle czasu by zając się sobą... a nie chcę znowu zostawiać wszystkiego tżtowi na głowie, bo już w ogóle zapomnę jak wygląda...ciągle by go nie było moria wózeczek bardzo ładny ![]() Ollliwka witaj wybaczcie ale zmykam już...nie mam za wiele czasu... "mamusia" wymyśliła sobie karkóweczkę z tesco bo w promocji....z drugiego końca miasta ![]() papa
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
moria a nie wolałaś jechać na Piotrkowską np. i tam kupić ten wózek od ręki? czy nie mieliby na magazynie? teraz znowu musisz czekać tyle...swoją drogą też bym zadowolona nie była, ale dobrze zrobiłaś, że zareklamowałaś
Ta psina Twoja to jest super ![]() kasia aj ja mieszkam bliżej Zgierza tzn. w Łodzi na Julianowie/Radogoszczu, kojarzysz pewnie? mam daleko ale w sumie do Matki Polki jeszcze dalej.... myślałam o Rydygierze, ale sama już nie wiem. Póki co nastawiłam się na Madurowicza, mam lekarkę , która tam pracuje(niestety raz w tyg. tylko i raczej lekarza przy porodzie i tak nie ma). Podała mi nr tel.na położniczy żeby dowiedzieć się dokładnie co trzeba wziąść jak chcesz to podam Ci nr jak znajde. Zwiedzać porodówkę też można,ale to chyba trzeba się umówić na początku. Z forum wyczytałam, że nie trzeba mieć becika dla dziecka bo mają swoje...ubranka tak samo i pieluchy też mają. Na wyjście dla dziecka trzeba mieć ubranko, ale to wiadomo i chyba chusteczki nawil. dla dzieciątka
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 13:15 |
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
my tez sie witamy na nowym watku
![]() ja na obiad zrobiłam dzisiaj zapiekanke ziemniaczana z miesem mielonym z pomysłu na...ale juz mam ugotowana kapustke i grzybki,stygna sobie,potem sie przekreci i jutro rano pierozki z tym ze farszem mały mi od wczoraj szaleje w brzuchu,chyba ma mało miejsca i mysli jak powiekszyc ta chaupke
|
|
#36 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za furkowe komplementy
Dostałam właśnie odpowiedź z Dino, jutro przyjedzie kurier i odbierze wózek, muszę go więc spakować. Fura pojedzie do serwisu Deltim w Częstochowie, mam nadzieję, że wyrobią się w ciągu miesiąca z naprawą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też się zastanawiam czy nie zabrać większej, no bo tak sobie myślę jak się w domu zapakuję to pewnie się wszystko ładnie zmieści ale w szpitalu to wiadomo tu jakąś koszulę brudną, zmiętą wcisnę, tu jakąś pieluchę i może mi się objętość zwiększyć No ale spróbuję najpierw w tą, jeśli będzie ciasno, to się przepakuję ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Oj ja też psiara Masz też jakiegoś pupila w domu?
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i ja sie melduje i uciekam do miasta moze jak sie sztachne zwiezyc powietrzem to mnie glowa przestanie bolec a o karmi na laktacje czytalyscie ??ponoc tez przyspiesza porod ![]() ale trzeba je wygazowac przed wypiciem ![]() i jak czytalam na lutowo-styczniowych to na prawde dziala ale ja karmi nie lubie i nie bede tego pic :P |
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
żeby było śmieszniej to wczoraj popłakałam się jak dziecko bo nie mogłam sobie poradzić z włożeniem rajstop....
nasapałam się jak słoń przy tym... buziaki
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Dobry
Wybaczcie że sie nie odzywalam, ale jakos nie mam nastroju. Mamy z tż małe problemy mieszkaniowe, non stop siedzimy nad gazeta i szukamy jakiegos lokum dla naszej trojeczki. Juz załamuje rece bo albo drogo albo jak widza moj brzuch to dziekuja. Od ślubu mieszkamy kątem u rodzinki w małym pokoiku wiec nawet porzadnych zakupow dla Oliwki nie moge zrobic No ale co zrobic.... heh no dobra koniec smętów w poprzednim wątku widzialam gondolo-spacerowke, w pl tez są takie np ten model : baby-dreams-cosmo
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
odebrałam wyniki i wszystko jest ok, hemoglobinę mam taką samą jak i ostatnio (jakieś 2 miesiące temu) - 12,1. Wynik ALat też ok. To teraz czekam na wizytę poniedziałkową
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
mam od 2 lat prawie 3letnią sunie (owczarek niemiecki) - wzięliśmy ją z Tż jak ktoś ją wyrzucał z samochodu w lesie
Kochana jest ![]() Aha czyli jednak przez neta to taka ostateczność trochę...no cóż...oby szybko rozpatrzyli reklamację teraz ![]() agus87 to nawet nie pamięta mnie z innego wątku (planowanie)ja karmi też nie lubie moja Teściowa o bawarce mi mówi kasia a może Twój Tż też rzuci palenie?? łatwiej by było tak we dwójkę radzić sobie z nałogiem. Ja nie paliłam nigdy, mój też nie więc nie wiem co to walka z tym nałogiem, ale obecnie walczę ze słodyczowym nałogiem i też ciężko.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 13:31 |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, dopiero zauważyłam, że wpadłaś do nas!
Witaj i opowiadaj, jak samopoczucie )) A czemu wypisałaś się z tamtego wątku?![]() Kasiu, trzymam kciuki, żebyś nie wróciła do nałogu ![]() Pisałam do naszej Dorki, ale nie odpisuje
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
ja sie również na nowym wątku melduję
i pozdrawiam mamusie
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale takie było postanowienie po ślubie zaczynamy starania o dzidziolka i rzucamy palenie , ale on cały czas twierdzi że wróci do palenia bo lubił to, ja mu dam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze po karmieniu bede sobie palic fajke do kawy czy piwa, bo to lubie, ale w trakcie karmienia licze na swoja silna wole.Sluchajcie, odnosnie toreb do porodu - mam taka jedna na fitness, ale ona jest za mala, same pieluchy zajmuja w niej 1/3 miejsca (a do zabrania mam to, co pisala chyba Kasia - dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki), a gdzie tu jeszcze koszule (nie mam), kosmetyki etc. I tak sobie mysle, ze mam takie niebieskie torby z Ikei, takie jakby foliowe, niezapinane na parcianych szelkach, no kojarzycie na pewno. Czy jak pojde z taka torba to nie bedzie troche siary? Bo ona rozmiarowo to mi pasuje idealnie, a do tego latwo bedzie w niej cos znalezc, tylko wizualnie to troche tak, jakbym szla z kraciasta torba handlowac skarpetami na rynku... |
|
|
|
|
#47 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
pobieżnie, ale zawsze mam ostatnio doła, bo niestety, ale dobre geny nie pomogły i pierwsza w rodzinie, w ciąży z tak samo wielkim brzuchem jak mama, ciocia i babcia.. nabawiłam się fioletowych rozstępów... ![]() co najlepsze, ja ich nie widziałam, tylko TŻ przyuważył, bo to tak pod pępkiem po bokach.. Moria wózek super, aa modelka oczywiście jeszcze lepsza oby się wyrobili do porodu z naprawą a teraz kochana marsz pakować torbęOllliwka
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-17 o 13:40 |
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka jutro kończy 28 tydzień, na razie w szpitalu leży do oporu, skurcze ustały, zajada się Luteiną i ma jak najmniej chodzić
Przekażę pozdrowienia od forum, co?
|
|
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
termin masz pieeeekny hihi
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ucałuj ją od nas
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
No znalazłam Was
![]() Anula, Camomile - dziękuję w imieniu swoim i mojego brzuszka za miłe słówka Mary, ach Ty komplemenciaro , może i obojczyki wystają, ale wszędzie indziej obrosłam tłuszczem . Ale bardzoooo Ci dziękuję za komplemencik, bo obecnie jestem na nie łasa jak nigdy ![]() Moria, wózek piękny , tylko co za pech z tym kółkiem . Bardzo dobrze, że wysłałaś reklamację; w końcu zakup wózka to nie zakup bułki i za taką kasę musi być sprawny na 100%. U mnie na szczęście wszystko jest ok, kółka chodzą gładziutko. Martynka, ja zrobiłam ogórkową (ale nie z przecieru, tylko sama tarłam ogórki - tak lubię najbardziej) a na drugie danie kurczak pieczony + ryż + mizeria z ogórków. Ollliwka, witam Nową Mamusię Martulka, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. No i co Tobie przyszło do głowy, żeby się tak przemęczać ![]() Daisy, mój gin uważa, że insulina to dopiero gdy cukier powyżej 200 mg. A tak mam być na diecie Nie wiem, czy cukrzyca typu 2 w rodzinie predysponuje do cukrzycy ciążowej (moja Babcia miała), ale ponoć urodzenie wcześniej dużego dziecka (mój Adrian miał 4430g, tak samo było u mojej kumpeli, tej u której lekarze twierdzili, że urodzi dziewczynkę). |
|
|
|
#53 |
|
Moderatoreska
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Mimbs, no właśnie ja się do fitnessowej też raczej nie zmieszczę. Mam jeszcze drugą podobną, ale tak w dwie? Bo walizy nie będę brać...
Xanthippe, współczuję zmartwień. W jakiej dzielnicy szukacie mieszkania? Powodzenia ![]() Saniu, kurde, rozstępiska wredne! A smarowałaś się? Mnie jakoś dziwnie ciągnie skóra z lewej strony pępka, też się obawiam, że mi się skóra rozstępuje
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/jednorazowe-majtki...499761786.html
ile takich paczek zamówić? te gacie jednorazowe są pakowane po 7sztuk. no i jak będę mieć takie majtasy jednorazowe to wtedy do nich jeszcze te podpaski wielkie i styka? czy dodatkowo kupić podkłady poporodowe?Mary tak smarowałam się na początku ciąży oliwką codziennie, a potem balsamem ujędrniającym. też codziennie. może z 2razy zdarzyło się, żebym nie posmarowała....
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-17 o 13:47 |
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już widzę ile ona musi mieć zdjęć ![]() Siedziałam i nadrabiałam Was po mojej wczorajszej nieobecności. Tż miał mi pomóc posprzątać kuchnię po młodym i mikserze więc zrobił sobie wolne Niestety nic z tego sprzątania nie wyszło i dzisiaj musiałam działać sama! Wczoraj pół dnia nas w domu nie było bo mój Tż ma lewe ręce do sprzątania, jak wróciliśmy postanowił przykręcić lampkę u chłopaków bo ciągle mu przeszkadzała w szafce. Nie było wiadomo gdzie ją dać i musiał dla zobrazowania rozłożyć łóżeczko.Powstał kącik dla maleństwa, na razie taki prowizoryczny ![]() Oczywiście młody na foto był pierwszy. Dzisiejsze hasło młodego " jak się Niko urodzi to będziesz musiała go tu wkładać i wyciągać ciągle i nie będziesz miała czasu szykować mi czegoś 'dobrego' ani śniadania" ![]() "tu" - patrz łóżeczko
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko
![]() ja mam iść w sobotę na pizzę domowej roboty do Teściowej i...na pizzę mam ochotę, ale na oglądanie tej kobiety niekoniecznie już ![]() the_sania , listopadowa hej januszagnieszka ooo my się trochę już znamy z innego wątku ![]() zawsze chciałam rodzić w maju cieszę się , że mam taki termin, ale czy faktycznie wtedy urodzę miałam bardzo długie cykle a wiadomo, że tp to z OM wyliczają... the_sania ja niestety też kobieta z rozstępami ale trudno się mówi...mam je już sprzed ciąży![]() Czytałam dziewczyny o problemach z cukrem u niektórych z Was, ja mam problem w drugą stronę bo po 2h mam cukru 54 a po h 99. Na czczo miałam 74. Lekarka stwierdziła, że wyniki mam bardzo dobre.
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Mary, pozdrów Dorkę również ode mnie
![]() Eweska, doczytałam, że Twoja siostra będzie miała parkę. Super! Ale moje przeczucie do tej pory podpowiada, że tak samo będzie u Ciebie Aguś, to od kiedy pijemy liście malin i rozgazowane Karmi? Chciałabym urodzić w 38 t.c, a już na pewno nie chciałabym tym razem przechodzić![]() Ale mi się kręci w głowie No i dzisiaj znowu brzuch mnie pobolewa, ale bez wyraźnych skurczów. Chyba czas poleżeć...A i pochwalę się Wam, że mój Tż zrobił sobie wolne popołudnie! (o ile nie zmieni zdania, co też jest możliwe). Normalnie niesamowite
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-17 o 14:01 |
|
|
|
#59 |
|
Moderatoreska
|
Oliwka synal własnie przyszedł ze szkoły, ale pizzucha nadal w piekarniku, jeszcze z 15 minut i będziemy jeść
![]() Jej ale pogoda, pada i pada no końca nie widać :/ Listopadowa ![]() Większość z Was stawia na parkę Jak zacznę rodzić napiszę Wam że jadę na porodówkę to będziecie później zniecierpliwione czekac na sms co tam z brzuch wyszło Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-17 o 13:56 |
|
|
|
#60 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale gin twierdzi, że to normalne, bo macica już jest prawie pod piersiami , mam ograniczac tłuszcze i słodycze - jest trochę lepiej Cytat:
Mimbi wybacz ale wyobraziłam sobie Ciebie wchodzącą z brzuchem do szpitala z niebieską torbą z Ikei ![]() Ja też po poście Morii o pakowaniu torby, wywaliłam wszystkie z szafy i nic się nie nadaje ![]() Znalazłam taką na allegro http://allegro.pl/duza-torba-na-week...510024762.html chyba powinnam sie w nią zmieścic, tylko przesyłka 17zł
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Niech mnie ktoś kopnie to może zacznę się pakować 

ale w sumie do Matki Polki jeszcze dalej.... myślałam o Rydygierze, ale sama już nie wiem. Póki co nastawiłam się na Madurowicza, mam lekarkę , która tam pracuje(niestety raz w tyg. tylko i raczej lekarza przy porodzie i tak nie ma). Podała mi nr tel.na położniczy żeby dowiedzieć się dokładnie co trzeba wziąść jak chcesz to podam Ci nr jak znajde. Zwiedzać porodówkę też można,ale to chyba trzeba się umówić na początku.
mały mi od wczoraj szaleje w brzuchu,chyba ma mało miejsca i mysli jak powiekszyc ta chaupke

pobieżnie, ale zawsze 
czy dodatkowo kupić podkłady poporodowe?
Czekamy na Ciebie fasolko