|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: depilacja-straszne nogi .
możliwe że krem masz za "ostry" dlatego Cię szczypie skóra. ale możliwe też że masz tak bardzo przesuszony naskórek. sucha skóra potrzebuje nie tylko natłuszczenia.. ale i także nawilżenia..
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
teraz to co jest dziwne,ale gole nogi od ok.3 lat i dopiero w ta zime moje nogi dostaly tak w kosc. Balsam nivei sktory stosowalam byl delikatny, dla skory przesuszonej i to samo. Nie rozumiem tylko dlaczego wlasnie teraz, a nie na przyklad rok czy 2 temu. Skora piecze, swedzi i robia sie ranki bo drapie ... ;(
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ta zima była wyjątkowo mroźna.. piecze i swędzi ponieważ krem penetruje naskórek.. smarować taka skore trzeba jak najczęściej..
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Znasz moze jakis balsam ktory dobrze mi nawilzy skore ? Zastanawiam sie nad zakupieniem oliwki ..
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
może spróbuj GARNIERA mleczko nawilżające do ciała z Hydro-Urea.. silnie nawilża..
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze zadziala. bo to ciagle swedzenie jest meczace...
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nogi swędzą gdy się "zapuszczę".. ale tak to do kąpieli zawsze kupuje płyn nawilżający, ale również od czasu do czasu nie myje się mydłem tylko oliwka.. trzymam ja z 15 minut na skórze i spłukuje cieplejsza woda(jest ciężko to fakt).. ale skóra jest napięta i nawilżona
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
smarowalam sie dzisiaj rano oliwka, tzn nogi. Nadal swedzi : // Ja juz nie wiem co robic ... To jest naprawde bardzo irytujace ; /
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie używaj tego masła od razu na wydepilowane nogi, najlepiej kupić środki bezpieczne typu d-panthenol w piance, alantan itp... Peelingu raczej nie używaj po depilacji lecz przed nią ale nie przy każdym goleniu. nogi też mogą swędzieć po dwóch dniach dlatego że włoski ci odrastają i to też jest przyczyna swędzenia. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Zmienialam maszynki, depilatory, uzywalam kremow do depilacji a teraz nawet wosk, co jest chyba ostatnia deska ratunku.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Depilacja; cukrowanie - poradźcie coś!
Witam!
Mam problem z wrastającymi włoskami. Słyszałam, że w takich przypadkach sprawdza się cukrowanie. Czy można stosować ten zabieg na łydki, uda? Nie chcę tego robić sama w domu. Proszę o radę. Edytowane przez bbss Czas edycji: 2011-05-05 o 21:36 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Depilacja; cukrowanie - poradźcie coś!
Ja nie miałam tego zabiegu, pewnie w jakimś stopniu pomoże. Ja robię w domu peeling pastą cukrową i jest ok
Nie jest to trudno a daje fajne efekty. Ja się zastanawiam czy nie zdecydować się teraz już na laserową depilację. Czy po takim zabiegu też trzeba złuszczać naskórek peelingiem? ktoś wie?
|
|
|
|
|
#43 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Depilacja; cukrowanie - poradźcie coś!
No raczej chyba nie, bo po takim zabiegu ma się już ładną skórę. Zresztą ja ekspertem nie jestem, jeszcze nie poddałam się depilacji laserowej- tylko tyle,że moja koleżanka była w studio laser w Warszawie i pochwaliła się gładkimi nużkami
To podobno nawet nie jest bolesne
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Oliwka w żelu i koniec z podrażnieniami i swędzącą skórą
ale niestety blizny po wrośnietych włosach zostały
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Wszelkiego rodzaju peelingi wykonuje sie przed goleniem a nie po.
A wykonuje sie ten zabieg przed aby zapobiec wrastaniu wloskow. Poza tym nogi po depilacji sa gladsze. Wazne jest rowniez aby zaopatrzyc sie w odpowiedni sprzet. Ja tez mam sucha skore na nogach ale jak gole je maszynkami Gillette i uzywam zelu do golenia tej samej firmy to nie mam zadnych podraznien na nogach, nie jestem pokaleczona i co najwazniejsze nie mam suchej skory. Juz pozniej na koniec tylko wklepie body lotion intensywnie regenerujacy do ciala Neutrogeny i mam nozki jak tralala
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

. Nie wiecie moze co mozna zrobic zeby nie swedzialo , a jak juz ma swedziec to zeby tak nie podraznialo ? Z gory wielkie dzieki ! 

Nie jest to trudno a daje fajne efekty. Ja się zastanawiam czy nie zdecydować się teraz już na laserową depilację. Czy po takim zabiegu też trzeba złuszczać naskórek peelingiem? ktoś wie?