![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: terapia małżeńska
Cytat:
![]() ![]() sOphisticated 91, a co robi Twój mąż, że pracuje tak w nocy? To praca fizyczna czy w domu? Może 6 godzin snu to mało, ale czemu nie pośpi do 18 i nie żyje normalnie? 7 godzin snu pozwala na normalne funkcjonowanie przecież. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Może i powinna (do czego nie jestem zbytnio przekonana) wynieść śmieci, prać, gotować, sprzątać itd, ale jak go tak nauczy to już go tego nigdy nie oduczy nawet jeśli sama pracowałaby nawet więcej niż mężuś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Dziewczyny! Proszę Was o poradę. To częste upokarzanie na prawdę daje mi do myślenia, że jestem nic nie warta. A staram się jak mogę. ![]() Edytowane przez sOphisticated 91 Czas edycji: 2014-05-30 o 09:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Szukaj pracy, jakiejkolwiek. Popytaj, czy ktos nie potrzebuje opiekunki do dzieci. Zawsze jakiej wyjscie. Mozna rozumiec rozgoryczenie meza, mozliwe, ze czuje sie przemeczony. Mimo wszystko powinien doceniac to co robisz w domu, ale jak piszesz- nie nauczona go tego. Moze gdybys Ty miala zajecie na kilka godzin, on chetniej podjalby sie domowych obowiazkow, ale pewnosci nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może porozwieszaj ogłoszenia na osiedlu? Nie wiem czy to dobry pomysł. Jak zaczniesz pracować - przestań wytrząsać się nad mężem, i wszystko robić w domu. Zacznij wymagać żeby włączył się w domowe obowiązki. Przepracowanie męża nie tłumaczy jego zachowania. I niedoceniania Twojej pracy. Dlaczego zamknęłaś się w łazience? Czy bałaś się że Cię uderzy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Nigdy mnie nie uderzył, wie że gdyby to zrobił poniósłby ogromne konsekwencje u mojego taty. Po prostu nie chciałam żeby widział jak płaczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Po kłótniach, czasami w nocy wyję w poduszkę zastanawiając się co ja głupia zrobiłam wychodząc za mąż. Jesteśmy niecały rok po ślubie a już mamy takie problemy. Najgorsze jest to, że nie mam wsparcia nawet u mojej Mamy. Kiedy jej mówię jak wygląda sytuacja słyszę tylko 'Mówiłam Ci że po ślubie dużo rzeczy się zmieni, jesteście młodzi i nie znacie jeszcze prawdziwego życia. Takie problemy to nie problemy.' Żadnej rady, wsparcia.. Nic. Przed ślubem było zupełnie inaczej. Ale innym razem jest na prawdę cudowny... miły, kochany, czuły. Kocham go na zabój i dlatego takie traktowanie z jego strony jest dla mnie bardzo przykre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak będziesz z mamą rozmawiała to pytaj o konkretne rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Od taty konsekwencje? A od Ciebie? Moim zdaniem powinnaś poszukać jakiejkolwiek pracy. Nawet za 300 zł (możesz mieć nawet kilka dzieciaków pod opieką) i nawet, jeśli to pokryje tylko koszt dojazdu. Poza tym studiujesz, więc to też nie jest tak, że masz cały dzień wolny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Odeszłabym od niego, to więcej niż pewne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- że jak Go nie stać na utrzymanie żony to możesz wrócić do tatusia - mocno go to zaboli - czy wycofuje się z przedślubnych ustaleń? - czy jego słowo nic nie znaczy? - jak pracowałaś i zarabiałaś to kazał Ci zrezygnować. Odnoś się do tego co wcześniej ustaliliście. I mów o tym że intensywnie szukasz pracy, może też w towarzystwie - bo może znajomi coś wiedzą o jakimś wakacie. I zacznij mówić jak się w domu napracowałaś, że ciężkie zakupy przytargałaś, że musiałaś posprzątać, umyć lodówkę .... A studia - to też praca na pełen etat, przygotować się, pojechać na zajęcie... Z seksem nie dziwię się że macie problem przy takim charakterze pracy, może zacznij inicjować w trakcie "poobiedniej drzemki"? Problemem jest że to wspólne życie go trochę przerasta, ale nie możesz dać sobie wejść na głowę. Zaciśnij zęby, znajdź robotę, uśmiechaj się i wymagaj. Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-05-30 o 12:06 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj mu mówię, że posprzątałam cały dom, umyłam okna itd. i chyba wcześnie nie pójdę dzisiaj spać bo mam jutro kolokwium i trochę się namęczę, na co on odpowiada, że taka praca to nie praca. Wydaje mi się, że jego zdaniem kobieta powinna wykonywać WSZYSTKIE obowiązki domowe, do tego chodzić do pracy i zarabiać kupę kasy. Tego nauczono w go domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=sOphisticated 91;46679152]Wczoraj mu mówię, że posprzątałam cały dom, umyłam okna itd. i chyba wcześnie nie pójdę dzisiaj spać bo mam jutro kolokwium i trochę się namęczę, na co on odpowiada, że taka praca to nie praca. Wydaje mi się, że jego zdaniem kobieta powinna wykonywać WSZYSTKIE obowiązki domowe, do tego chodzić do pracy i zarabiać kupę kasy. Tego nauczono w go domu.[/QUOTE]
normalnie ciśnienie mi się podnosi, rozumiem że na razie jesteś na jego utrzymaniu wiec ciężko tu "bryknąć" ale ja bym znalazła szybko pracę i przestała w domu robić - żeby zobaczył jak to nic nie robisz. Jak uważa że to nie praca - to tym bardziej nie ma problemu żeby połowę przejął i wykonywał, najlepiej odpoczywając po południu. Dom sam się nie ogarnie, dziecko (jak będziecie mieli) samo się nie wychowa, obiad sam się nie ugotuje, zakupy same do lodówki nie wskoczą. To wszystko zajmuje czas i wymaga wysiłku. Twojego niedocenianego, nieopłaconego wysiłku. Tak się wkurzyłam, że pojechałabym do Waszego domu i nakopałabym w ten szowinistyczny tyłek Twojego męża ![]() To gdzie mieszkacie???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gosiaczek1969;46679 514]
Cytat:
![]() Ja wiem jak to będzie wyglądało.. Wrócę z pracy, zastanę niewyobrażalny burdel (nie sprząta po sobie, tam gdzie zje zostawi talerz, tam gdzie się rozbierze zostawi ubrania) i tak czy inaczej wszystkie obowiązki domowe zostaną na mojej głowie. Ale tak czy inaczej bardzo chciałabym pracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
nie wierze ze on kiedys byl inny.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
[QUOTE=sOphisticated 91;46680027]
Cytat:
![]() Trochę nieładu nikomu nie zaszkodziło. Jeżeli teraz nic z tym nie zrobisz - później będzie za późno. Nie zacznie nagle Cię szanować bo pięknie umyłaś okna .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Gdyby przed ślubem był taki jak jest teraz nie wyszłabym za niego.
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- [QUOTE=Gosiaczek1969;46680 124]To co mi radzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=sOphisticated 91;46680302]Gdyby przed ślubem był taki jak jest teraz nie wyszłabym za niego.
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- znaleźć jakąkolwiek pracę, i renegocjować warunki zamieszkania. Co by nie mówił spełnisz jego pragnienie żebyś pracowała poza domem. Chce żebyś pracowała zawodowo=przejęcie przez niego połowy domowych obowiązków. Nie możesz pracować na 2 etatach: w domu i w pracy. Pomyśl docelowo (jak wypali firma o której wcześniej pisałaś) o gosposi bo nie warto zajmować się pracami domowymi jak mężczyzna tego nie szanuje i nie ceni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Postawię sprawę jasno... Jestem jego żoną i ma mnie traktować jak żonę a nie jak służącą. Jak jeszcze raz będzie mną pomiatał to rozstaniemy się na jakiś czas i zobaczymy co wtedy powie.
Dziękuję Wam za wszystkie rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nawet jeżeli nie bylibyście małżeństwem to należy Ci się szacunek, służącej też należy się szacunek. Znajdź jakąś pracę, później renegocjuj podział obowiązków. Przestań za nim zbierać ubrania, nie pierz jego ubrań, nie zmywaj naczyń po nim.... Podpierając się tym że sam chciał żebyś pracowała. Więc nie masz czasu na ogarnięcie całego mieszkania. Jak posmakuje domowych obowiązków to sam będzie się dziwił jak sobie z nimi sama dawałaś radę. Mój TŻ zważył ostatnio torby jakie przytargał ze sklepu (chodzi pieszo) - to było ok 15 kg. No jak ja słabeusz miałabym tyle przydźwigać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Ja bym na to nie liczyła- facet nie ma żadnego szacunku do Twojej pracy i uważa się za Bóg wie kogo. Miliony osób w Polsce chodzą do pracy i nie jest on w tym absolutnie wyjątkowy, że oczekuje usługiwania...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Znam parę osób, które pracują w podobnych godzinach co on i jakimś cudem znajdują czas dla rodziny, znajomych i te nieszczęsne obowiązki domowe. A on jest taki biedny i poszkodowany bo musi pracować. Przecież wiedział na co się pisze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Jesli pracuje w takich dzikich godzinach to powinien sobie uregulowac caly tryb zycia. Niech sie kladzie o 20/21 spac i popoludniami juz nie spi. Od razu bedzie mial wiecej czasu na cokolwiek. Swoja droga zastanowilabym sie bardzo mocno nad tym zwiazkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
hmmm a może by się tak zbuntować i przestać po nim sprzątać? Może wtedy zobaczył by ile trzeba pracy włożyć w utrzymanie porządku w domu.
Faceci, którzy byli wychowanie na nierobów bo mamusia uprała, ugotowała,pod nos postawiła a potem posprzątała nie doceniają tego ile wysiłku wkładają kobiety w prace domowe. Dla mnie to jest nie do pomyślenia. Mój mężczyzna też tak był wychowany, w domu nie robił nic. Jak się do mnie wprowadził postawiłam jasno warunki. Powiedziałam, że nie będę wszystkiego robiła sama. Podzieliliśmy się obowiązkami. Ja nienawidzę odkurzać, więc odkurza on, on też zmywa. Ja gotuję ale on mi pomaga przy gotowaniu, on myje łazienkę. Nie oznacza to, że ja tych czynności nigdy nie robię ale przeważnie to on je wykonuje. Nie obraź się ale uważam, że to, że w Twoim domu jest taka sytuacja to trochę Twoja wina. Ok faceta tak mama wychowała ale co Ty zrobiłaś, żeby było inaczej oprócz marudzenia?, Faceci nienawidza jak się im rozkazuje i marudzi, wtedy najczęściej się buntują. Nie możesz z nim porozmaiwać na poskojnie, że potrzebujesz go, potrzebujesz jego pomocy? Nie dlatego, że nie możesz tego robić, tylko kiedyś pójdziesz do pracy i będziecie musieli się dzielić obowiązkami. A na Twoim miejscu zaczęłabym już od dziś szukać pracy. Wydaje mi sie, że wtedy inaczej na Ciebie spojrzy, nie będziesz juz tylko jego utrzymanką.
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja w tych trudnych chwilach polecam rozmowę z kimś kto zna się na temacie. Taka terapia potrafi wiele uratować i poprowadzić trudne rozmowy ze swoim partnerem. Ja znakazłam kogoś kto moim zdaniem ma dużą praktykę. Bardzo pomógł mojej rodzinie. Jeżeli będziecie potrzebować pomocy podam kontakt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Autorko jak poszła rozmowa z mężem, coś udało się wynegocjować?Znalazłaś jakąś pracę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.