![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Diversa Dzikuski
Może spróbuj najpierw, z grubszej kartki papieru np. takiej do drukarki, wyciąć owal wielkości MonyL., tak by ją zabezpieczyć, potem skoro na tej owalnej listewce jest bejca polakieruj ją by móc zamalować ją farbą akrylową - ja bym pociągneła np. podkładową, może ecru, a potem jakimś starym złotem ze 2 razy i lakierem mat lub półmat. . A Monę, tam gdzie się przybrudziło, też najpierw lakier a potem brązowa patyna wokół. Chyba, że uda Ci się czymś zetrzeć z niej bejcę. Ale jeśli bejca spirytusowa to może i krak się zmyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Rosier ,będę próbowała coś poprawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A dzisiaj moje czarno-białe szaleństwo ,przesadziłam chyba z ilością przedmiotów wykonaną tym wzorem ,ale większość się już rozeszła po koleżankach
![]() ![]() Pierwsze zdjęcie to drewniany talerz obrotowy z ikei (woli wyjaśnienia ) Nie do końca ze wszystkiego jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ładne prace ,może troszkę z byt dużo kraka ,na wszystkich pracach .Podoba mi się talerz ,choć tu akurat dałabym gdzie nie gdzie jeszcze kraka .Lusterko rzeczywiście sprawia wrażenie ,ciężkiego .Ale wszystko i tak bardzo ładne .
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Osiołek z zakątka :)
|
Podoba mi się drewniany talerz - krak country, chociaż w żaden sposób nie pasuje do takiej delikatnej róży to tutaj dodaje jej lekko "kolców". Według mnie wyszło to świetnie
![]() Na temat pozostałych prac się nie wypowiem, bo według mnie krak country pasuje bardziej do "swojskich" wiejskich klimatów, nie róży. Ale to kwestia gustu. Za to pierwszy talerz super wyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Piękny ten motyw talerz piękny
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ale tu wskoczyło nowości! Ładna szara seria choć (mimo,że ja lubię jednoskładnikowca)użyłaby m jednak mniej kraka i bardziej nieregularnie.Byłoby bardziej naturalnie. Na talerzu też bym dodała ale tylko w paru miejscach,umiarkowanie.Na doniczce i chlebaku-idealnie,w sam raz.Co do klucznika Marta dobrze radzi.-Trochę patyny zalatwi sprawę.A na drugi raz używaj cieniuśkiego pędzeleczka do takich podmalowań w środku albo maluj zanim nakleisz motyw.
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Z serii czarno - białej najbardziej podoba mi się talerz ja bym mu jeszcze dała czarne kropki takie drobne pryskane pędzelkiem. Co do reszty rzeczy też są fajne tylko tak jak dziewczyny pisały kraka dałabym tylko miejscami.
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
O!Kropki fajny pomysł!
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ojej nie wiem jak Ci doradzić. Praca jest śliczna tylko ten owal rzeczywiście psuje efekt.
Może znajdziesz coś w tym kształcie żeby odrysować.Albo w ostateczności przerób to na ramkę prostokątną albo ośmiokątną. Sama nie wiedziałabym co zrobić. Może ktoś Ci jeszcze poradzi. Pozdrawiam >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>> Moja biżuteria https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post24 336411 Decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=9 moje malowanie :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323&page=5 Pilnie poszukuję"Malujemy..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php...2#post24 106762 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za wyróznienie talerza
![]() ![]() Kraka za dużo ,macie rację ,muszę się opanować z babraniem nim wszystkiego ,bez opanowania ![]() A szafka na klucze ,wciąż leży ![]() ![]() Jambolaja ,dzięki za radę , teraz będę malować "ramki " przed naklejeniem motywu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Baaaardzo podoba mi się chlebaczek i lustereczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.