![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 166
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Od zawsze jem 3 posilki dziennie.Tak poprostu jestem nauczona.
#32 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
nie wiem co siê dzieje ze mn±. Pofolgowa³am sobie w niedziele a wczoraj jedynie bagietk± pszenn±, i co i kurczaki dzi¶ waga 69,5kg!!! JA siê pytam jakim cudem? mo¿liwe jest ¿e mi zalega 3kg jedzonka z kiszkach?
No nie wypró¿nia³am siê od soboty;/ nieciekawie nie? Serio, niemam zielonego pojeciêcia co mam robiæ? Niechce znów lececieæ do lekarza bo normalnie by³am ju¿ u ka¿defo mo¿liwego..tylko nie u gastrologa.. B³agam, dorad¼cie mi co¶ na regulrane wypró¿nianie.. mêczy mnie taki brzuch-ogromny i wzdêty, a do @@jeszcze daaleko a puki co dzisiejsze i jutrzejsze ![]() eR; I.kawa czarna (nic nie da³o ![]() owsianka(4³p³,2³otr±b,ok 150g jogo nat,suszone ¶liwy-ok6szt, du¿a ³ycha suszonej ¿urawiny, jab³ko, cynamon,oraz wkruszonym twarogiem) II.dwie ciêê¿kie kromy razowca ze s³onecznikiem twarogiem,wêdlin± drobiow±,i ¶wie¿ym ogórem III.pó³ woreczka rozgotowanej kaszy jêczmiennej(mo¿e ciut wiêcej bo kocha kocham i jeszcze raz kocham, mog³abym je¶æ sam± jêczmienn±-ale rozgotowan± ![]() ![]() +podjedzony spory kubas gêstego zabielanego i zagêszczanego barszczu czerwonego ![]() kawa z mlekiem IV.wie¶niak z cynamonem fistaszkami obranych ze skorupek(6 szt?) i ze 2 orzeszki w³oskie i wkrojon± galeretk± domow±(herbata+ma³o s³odzika du¿o ograniczy³am!+³ycha ¿elatyny) +bardzo du¿o herbat i ok 1l wody.. na jutro I.(7;30-8;00)kawa (mam nadzieje ¿e jutro pomo¿e ![]() owsianka (4³.p³,2³.otr.200ml mleka,ma³e jab³ko,suszona ¿urawina,twaróg,cynamon) II.(11;30)kroma z past± z 1 jaja,twaro¿ku,cebulki,i przypraw oraz ogórkiem, pomarañcza; III.(15-16)pulpety indycze nadziane wêdlin± i twarogiem ![]() IV.(18;30)ca³a wêdzona makrela+¶wie¿y pomidor z cebulk± i piepszem i jak?? jutro obiad niemam pojêcia o której wyjdzie.... bêdê w drodzê i muszê tak sobie zaplanowaæ; ![]() Jakbym by³a g³odna przed obiadem, mogê sobie wypiæ taki kubeczek 200ml chudego kefiru? lub zje¶æ jeszcze jeden owoc, np. jab³ko?? bardzo proszê o odpowiedzi na moje pytania. Bardzo siê staram... a do lekarza mia³am i¶æ dzi¶ i dupa ![]() Prze³o¿y³ mi wizytê na poniedzia³ek-³ee. wiêc wy mnie chocia¿ nie zawied¼cie... ![]()
#33 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle to hej. ![]() Moje P i walka o okres. 1.nale¶niki pó³ na pó³ z m±ki pszennej i pe³noziarnistej, z serkiem homogenizowanym 6,5% t³ i musem truskawkowym ![]() 2.grahamka z warstw± pasty s³onecznikowej, poledwic± sopock±, rzodkiewk± i papryk±, twix, gruszka, kostka 3 bita, gar¶æ paluszków solonych (w szkole przerw jest kilka ... ;p ) 3.podpiekane ziemniaki+³y¿ka oleju, sma¿one 1,5 kie³basy ¶l±skiej, kawalek boczku ![]() ![]() 4.banan, nale¶nik jeszcze ze ¶niadania, miseczka s³oneczniku (upchany podwieczorek, spontanicznie wyszed³ gdzies w miêdzyczasie) 5.makaron z pesto i migda³ami^^ duuuuuu¿o, bo pyszny ![]() jeszcze niedawno by³a d³uga i ciê¿ka kromka chleba orkiszowego z mas³em, polêdwic± ³ososiow±, rzodkiewk±, sa³at±, ogórkiem, zio³ami, i kie³kami rzodkiewki tak ¿eby zdrowo by³o. Jak to wygl±da?
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() a jad³ospis mi siê podoba, w³a¶ciwie oba mi siê podobaj±. Lepiej zjedz sobie wie¶niaka, bardziej siê najesz ni¿ kefirem czy jab³kiem. ![]()
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Cytat:
![]() |
#36 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
Bezmiêsne P
![]() ¦niadanie: kie³basa ¶niadaniowa sojowa z keczupem; paluch pszenny na pó³ z mas³em; po³ówka z sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem i pomidorem; po³ówka z serkiem topionym ¶mietankowym ze szczypiorkiem, ogórkiem i papryk±; herbata z cytryn± 2 ¶niadanie /w szkole/: 1. du¿a bu³a z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem i papryk±; 2 cukierki czekoladowe /zosta³am poczêstowana/ 2. serek wiejski + jab³ko Obiad: ry¿ pe³en warzyw /groszek, kalafior, marchew, broku³ etc/ deser: 4 pierniki Kolacja: omlet z dwóch jaj z cebul± i keczupem; kilka ogórków; kromka chleba z ziarnami z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem i pomidorem; herbata przed snem: kostka czekolady gorzkiej, kubek gor±cej czekolady |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
credo dziekuje dziekuje
![]() ![]()
#38 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
Wiêc nie panikuj. Ja pije codziennie rano wode na czczo , zielon± herbatke i ogólnie pije du¿o wody mineralnej , raz dziennie pokrzywa,miêta itp. Ja te¿ mia³am problemy jak za du¿o b³onnika i chod¼ pi³am minimum 1,5 l to tak za ma³o i zrobi³am sobie 2 dni takie lekkostrawne (kasza jaglana,pieczywo mieszane/orkiszowe itp) i potem normalnie funkcjonowa³o
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-03-22 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 431
|
Moje wczorajsze U:
I ¦n.: (baardzo wczesne) dwie kromki razowego z mas³em, pasztetem, ogórkiem + herbata II ¦n.: dwie kromki ¿ytniego razowego z mas³em, pekiñsk±, potrójn± szynk±, serem ¿ó³tym, papryk± i odrobin± natki pietruszki + miêta III ¦n: dro¿d¿ówka z serem i skórk± pomarañczow± (w biegu miêdzy zajêciami) Obiado - kolacja: du¿e jajko sadzone, pó³ torebki ry¿u, miska surówki z pekiñskiej ( sosem sa³atkowym) po: orzechy arachidowe jaki¶ ma³y batonik i herbata pomiêdzy gdzie¶ by³a jeszcze szklanka coca coli, woda i mo¿liwe ¿e co¶ jeszcze, ale nie pamiêtam. i bardzo siê cieszê, ¿e nie pamiêtam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 166
|
Dlaczego ?
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak podwieczorku ten obiadek taki skromny no i co dodaæ ,¿e s³abo bo Ty powinna¶ byæ ju¿ dawno na P. ![]()
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
A to tak ¼le wygl±da? ¦niadanie i podwieczorek by³y jak dla mnie meega.
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomy¶l ,¿e to ale nie zwróci Ci ¿ycia bo ma siê je jedno. Pracuj !
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za placki bananowe? Hej ocencie moj jad³ospis, bo siê zastanawiam czy za ma³o nie jem... czuje sie dobrze, a moj metabolizm jest dziwny, bowiem bardzo szybko tyje i szybko chudne... Oczywiscie redukcja S: p³atki owsiane (nie wiem ile ³y¿ek, bo gotuje szklanke i mi ugotowane starczaja na ok 4-5 dni) z garscia bakalii, minimalna iloscia mleka (nie lubie zupy wole papke), po³ówka staryego jablka i 2 ³y¿eczkami konfitury z zurawiny (wlasnej robooty... s³odka strasznie) II S: jablko (w pracy nie mam czasu) O: grilowana rybka z ugotowana fasolka (ca³a torba 450g) K: duzy serek wiejski z ogorkiem, no i podskublam troche szynki, troche salatki z majonezem (ale to moze ³yzkê a skladala sie z kalafiora, pomidora jajka, cebuli i majonezu) ogolnie nie mam ruchu, bo pracuje przy komputerze, ale zamierzam biegac... narazie zamierzam ;d musze sie zmotywowaæ ![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Placki bananowe : http://lekko-i-zdrowo.blogspot.com/search/label/banany A ogólnie ma³o nawet jak na R
![]() |
#46 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
to co mogê zje¶æ teraz, ¿eby podbiæ nieco kaloryczno¶æ, ale ¿eby nie zaszkodzi³o?
Serek homo z jakimi¶ bajerami/ kisiel / jaki¶ jogo / co¶ jak kubu¶ tylko, ¿e 330 ml?
#47 |
Zakorzenienie
|
To na co masz ochotê.
#48 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
No to teraz jad³ospis na jutro, oczywi¶cie R prosi³abym o ocenê
![]() ¦niadanie(6:30): Owsianka na 2 szklankach mleka 1,5%(5 ³y¿ek p³atków owsianych, ³y¿ka otr±b zbo¿owych, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, gar¶æ rodzynek, jedno jab³ko, cynamon, ma³a ³y¿ka miodu) II ¦niadanie(9:00): Jab³ko z gar¶ci± s³onecznika ³uskanego III ¦niadanie(12:00): Podwójna kanapka na chlebie razowym z szynk±, papryk±, sa³at± i ogórkiem Obiad(15:30): 300 ml barszczu bia³ego, indyk duszony z warzywami, 1/2 torebki ry¿u bia³ego 1h biegania Podwieczorek(18:00): Kromka razowca z serem bia³ym i ogórkiem Kolacja(20:00-20:30): 1/2 tuñczyka z pomidorem, rze¿uch± i szczypiorem, 2 li¶cie sa³aty Ogólnie jak liczê sobie kcal to wychodzi przeciêtnie 1700 na dzieñ, moje zapotrzebowanie wg ró¿nych kalkulatorów wynosi 2200-2500 kcal, wiêc przy dodatkowym spalaniu dziennie 250-500 kcal (zale¿y od dnia) wychodzi ca³kiem przyjemny deficyt kalorii Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-03-22 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Utrzymanie:
¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków górskich, gotowana na mleczku kokosowym i krowim, z truskawkami, migda³ami, wanili±, daktylami suszonymi i serkiem homogenizowanym naturalnym & kawa z mlekiem ii ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista z mas³em, rukol±, serem camembert z pieprzem, ogórkiem kiszonym i rzodkiewkami + kilka rzodkiewek obiad: zupa ogórkowa z marchewk±, ziemniakami, miêsem wieprzowym, w³oszczyzn± i zielon± pietruszk± + zio³a podwieczorek: du¿y banan pieczony z gar¶ci± p³atków migda³owych, cynamonem i miodem gryczanym & bia³a herbata kolacja: omlet z dwóch jaj z pieczarkami, papryk± czerwon±, pomidorem, czosnkiem i rukol± & kromka ciê¿kiego razowca z mas³em + marchewka i melisa + 1,5 l wody,1 h treningu & 30 minut spaceru
![]() |
#50 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
zastanawiam siê dlaczego moje jad³ospisy s± pomijane?
![]() czy jest z nimi a¿ tak ¼le? bardzo proszê o obiektywne oceny,staram siê je¶æ ju¿ mniej s³odyczy i ogólnie niezdrowego jedzenia.. dzisiejsze U: ¶n. owsianka( szkl.owsianych,sporo branFlakeso'w truskawkowo-kokosowych, dodatkowo wiórki kokosowe i banany suszone,szkl. mleka), pomarañcz, kawka z mlekiem 2¶n. uczelnia---> bu³a francuska z soczewic±, soczek pomarañczowy w kartoniku, KBW ![]() 3?¶n. homo waniliowy + saszetka musli,jab³ko ob. 8 pierogów ruskich przysma¿onych na z³oto z cebulk±, surówka wiosenna, i talerzyk ryby po grecku z wczoraj+ grzanka razowa d. kilka je¿yków kokosowych podw. racuchy z jab³kami z 5?, kubek kakao, miska sa³atki owocowej z migda³ami kol. jajecznica z 3 jajek na sma¿onej cebulce i kie³basie swojskiej takiej ciemnej,posypana szczypiorkiem, 2 kromy orkiszowego z mas³em/ mas³em,¿ó³tym serem, pomidorem i przyprawami po wpad³o pude³eczko truskawek ![]() pó¼niej, k 21. litr ![]() proszê o oceny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 445
|
U
I 2 kromki pszennego z mas³em, pieczonym schabem i ogórkiem, pomarañcza, inka II szarlotka, gruszka, jab³ko, herbata (roz³o¿one w czasie na uczelni) III kilka odsma¿anych pierogów z miêsem drobiowym, fasol± i cebulk±, herbata IV jajecznica (2 jajka, cebulka, olej, przyprawy), papryka, kromka pszennego, inka |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Jednak ma³a zmiana planów i tak wypad³o moje dzisiejsze U:
I ¶n: bu³ka grahamka przekrojona na pó³: jedna po³owa z mas³em, serem ¿ó³tym wêdzonym i ketchupem, a druga z serkiem kanapkowym ¶mietankowym i ogórkiem zielonym posypanym pieprzem; zielona herbata II ¶n: "szpinaczek" (szpinakowa wersja popularnego kapu¶niaczka"); kawa z mlekiem 15 minut na rowerku stacjonarnym obiad: wêdzony filet z pstr±ga 100g z 80g pysznej surówki ogórkowej; zielona herbata kolacja: po³owa dro¿d¿ówki z minimaln± ilo¶ci± konfitury truskawkowej, która dodawa³a tylko posmaku; kawa z mlekiem z kostk± czekolady ritter o smaku praliny 15 min na rowerku stacjonarnym; seria brzuszków + oczywi¶cie woda Wiem, ¿e wêgle, a tym bardziej s³odycze na noc to nie bardzo, ale po pierwsze nie mia³am ochoty na ¿adne jajka, warzywa, serki czy cokolwiek innego, a po drugie mia³am strasznie z³y humor, a ca³y dzieñ chodzi³ za mn± smak dro¿d¿ówy. Jutro i w pi±tek postaram siê nie zje¶æ niczego s³odkiego, mo¿e siê uda! ![]() Proszê o ocenkê. ![]()
#54 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]()
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 126
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25899870]No to teraz jad³ospis na jutro, oczywi¶cie R prosi³abym o ocenê
![]() ¦niadanie(6:30): Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, ³y¿ka otr±b zbo¿owych, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, gar¶æ rodzynek, jedno jab³ko, cynamon, ma³a ³y¿ka miodu) II ¦niadanie(9:00): Jab³ko z gar¶ci± s³onecznika ³uskanego III ¦niadanie(12:00): Podwójna kanapka na chlebie razowym z szynk±, papryk±, sa³at± i ogórkiem Obiad(15:30): 300 ml barszczu bia³ego, indyk duszony z warzywami, 1/2 torebki ry¿u bia³ego 1h biegania Podwieczorek(18:00): Kromka razowca z serem bia³ym i ogórkiem Kolacja(20:00-20:30): 1/2 tuñczyka z pomidorem, rze¿uch± i szczypiorem, 2 li¶cie sa³aty Ogólnie jak liczê sobie kcal to wychodzi przeciêtnie 1700 na dzieñ, moje zapotrzebowanie wg ró¿nych kalkulatorów wynosi 2200-2500 kcal, wiêc przy dodatkowym spalaniu dziennie 250-500 kcal (zale¿y od dnia) wychodzi ca³kiem przyjemny deficyt kalorii [/QUOTE] posilek przedtreningowy o 15:30 jest ok, ale potreningowy jest niezbyt (wg mnie oczywiscie ![]() I dobrze by bylo, zebys do ostatniego posilku dorzucila jajo, albo serek np. ziarnisty, aby zapewnic swojemu organizmowi bialko na cala noc. Zasada jest taka, ze rano jemy lekkostrane bialka, zeby szybko wbily sie do obiegu, a na noc zas t ciezkostrawne, zeby pozostawaly w obiegu jak najdluzej. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
uuu
i jak dzisiaj?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Wiem, wiem, ale nie mog³am ju¿ w siebie tego wepchn±æ! A po za brakiem ry¿u okej? Nawet ta dro¿dzówka? Trochê dziwnie siê czuje, ¿e przez ostatnie dni codziennie jad³am co¶ na s³odko. (pewnie przesadzam, ale przypominam, ¿e wychodzê z R i boje siê o przytycie)
S³ysza³am te¿, ¿e jak zje siê wêgle na noc, to rano powinno siê bia³ko, a mia³am tak± ochotê na owsiankê z bananem..
"¯ycie mo¿na prze¿yæ tylko na dwa sposoby: Tak, jakby nic nie by³o cudem albo tak, jakby cudem by³o wszystko." ![]() ![]() ![]() Edytowane przez credo Czas edycji: 2011-03-22 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]() |
#60 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
a szkoda, ju¿ my¶la³am ¿e mam swój z³oty ¶rodek na codziennie posiedzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() chocia¿ w sumie, u mnie jest wszystko mo¿liwe, ale co tam, nie poddajemy siê ![]() ![]() pozytywna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.