|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trudny wybór.... rodzice czy szkoła ?? co robić ? :((
Jaka jest różnica poziomu w tych szkołach? Ważna sprawa liceum już nawet ale wiesz... jak ktoś chce się nauczyć to sie nauczy.
Ja miałam pod domem dobre liceum i 30 min drogi lepsze liceum, wybrałam te pod domem i nigdy tego nie żałowałam ![]() Jeżeli liceum te blisko to takie "szczury" gdzie idą z mniej niż 100 pktów itp to lec do miasta!(Chyba tak samo się przelicza pkty?) Jak coś to w nowym mieście znajdziesz nowych przyjaciół, a starych też zatrzymasz jeżeli nie utniesz kontaktu. Przeprowadzać tez od razu sie nie musisz, zobacz czy dojazdy sa uciążliwe. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wybrała to lepsze liceum, chociaż to bliżej, wcale nie musi być dużo gorsze.
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Myślami cofnęłam się w czasie, postawiłam się w Twojej sytuacji i... ja bym nie pojechała. Bałabym się w tym wieku wyprowadzić z domu, chciałabym być razem z moimi znajomymi. I uważam tak jak mówisz, że jak ktoś chce się uczyć, to szkoła nie ma większego znaczenia. A może się okazać, że w tej 'lepszej' szkole sobie nie poradzisz (czego Ci oczywiście nie życzę, piszę czysto hipotetycznie) i dopiero zaczną się stresy.
Tylko niech mnie nikt za tą wypowiedź nie zlinczuje! ![]() Mówię tylko co ja bym zrobiła, bo ja raczej do tych najodważniejszych mając 16 lat nie należałam. Wyprowadziłam się z domu idąc na studia i na pierwszym roku zdarzało mi się czasem płakać za rodzicami Teraz to co innego - mogłabym nawet na koniec świata pojechać ![]() Ty sama musisz się zastanowić, czy jesteś w stanie temu podołać. Wyprowadzić się z domu, widywać rodziców i starych znajomych tylko w weekendy. Wpaść na głęboką wodę całkiem sama. Ale na pewno poznałabyś tam nowych znajomych, przeżyłabyś niezapomnianą przygodę. A w razie gdyby nie wszystko poszło tak jak trzeba, zawsze mogłabyś się przepisać do 'swojej' szkoły. Sama musisz zdecydować. Powodzenia w podjęciu słusznej decyzji
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez pogmatwane Czas edycji: 2011-03-24 o 14:16 |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Ja na Twoim miejscu spróbowałabym, a w razie czego - wróciła. Myślę, że z "lepszej" szkoły do "gorszej" łatwiej będzie się przepisać później niż na odwrót w przypadku zmiany zdania.
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze szkola ma kluczowy wplyw na to gdzie sie dostaniesz. Jaki Ci poziom narzuca takiego sie nauczysz. Jedz do miasta, nie marnuj zycia, zeby Cie potem nie musieli rodzice utrzymywac.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko odpowiedz sobie na pytania: 1. Czy wyniki gomnazjalistów, którzy zostali przyjęci w ubiegłych latach do 1 i do 2 szkoły są bardzo różne? 2. Czy to tylko taka obiegowa opinia, stereotyp, że w większych miastach szkoły są lepsze? 3. Czy wyniki z matur są istotnie różne pomiędzy tymi szkołami? Jeśli tak, to nie zastanawiaj się - idź do lepszej szkoły! Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-25 o 01:11 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Chyba mnie przekonałyście i już tak bardzo nie boję się pójść do dużego miasta
![]() Póki co mam kilka rzeczy do zrealizowania: 1. Uczyć się jak najwięcej żeby dobrze zdać egzamin gimnazjalny. 2. Złożyć dokumenty do trzech szkół - do dwóch w mieście i do tej mniejszej. 3. Rozmawiać z ludźmi, którzy się uczyli w tych szkołach żeby dowiedzieć się o nich jak najwięcej. A potem czekać - może się nie dostanę do najlepszych szkół i problem się rozwiąże, a może rozwiązanie samo przyjdzie z czasem Dziękuję wam za cenne rady |
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Jakbym była na Twoim miejscu to bym korzystała!
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
jedź!! jak okaże się, że z jakichkolwiek powodów nie dajesz rady zawsze możesz sie przepisać do szkoły w pobliżu domu rodzinnego
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

(