|
|
#31 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: czekolada 99% kakao.........
Nie ma rady, trzeba przetopić, dolać mleka, dosłodzić i wypić
powinno być dobre ![]() Chyba bym się nie odważyła takiej czekolady zjeść świadoma tego, jak smakuje kakao ![]() Swoją drogą, zastanawiam się czym jest ten pozostający 1%? Klejem, zeby się kakao razem trzymało??
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lexie - taka czekolada to chyba do ciast i kawy się nadaje?...
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
biała czekoladka jest okeyosss
![]() a od 99 % kakao to bym się chyba przekręciła
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ja bym ją próbowała przerobić na pitną tak jak opisałam. Ach, teraz mam ochotę na kakao co najmniej... ledę do kuchni
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
dlaczego warto jeść czekolade z wyższa zawartością kakao i dlaczego 70% to minimum:
http://www.youtube.com/watch?v=rZ3qP...3&feature=plcp |
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
hm.. próbowałaś kiedyś kakao (ale takie prawdziwe a nie np. rozpuszczalne słodkie) ? to daje mniej więcej pojęcie jak musi smakować coś co ma prawie samo kakao...
czekolada nie jest słodka i już, czekolada jest gorzka a że koncerny nam wszystko słodzą co by nas dobrze uzależnić to teraz ludziom się w głowie nie mieści chociażby sos do mięs czekoladowy a problem taki jakby kupić papryczkę chilli i się dziwić, że ostre Cytat:
to nie produkty spożywcze tuczą/nie tuczą tylko nadmiar kcal w stosunku do zapotrzebowania organizmu....Cytat:
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Co można zrobić z 90% czekolady?
Lubię słodką ale teraz walczę z brzuchem. Dzisiaj jednak miałam tak ogromną chętkę na coś czekoladowego, że skusiłam się na 60 i 90 % tabliczki. Już spróbowałam obydwu - różnica w smaku ogromna, ta druga czekolada rzeczywiście jest dość trudna do przełknięcia...
I teraz mam pytanie, co można przyrządzić z czekoladą 90%-procentową? Macie może jakieś pomysły, sprawdzone przepisy kulinarne z taką czekoladą? W internecie jak na razie znalazłam przepis na gorącą czekoladę z chili. Tutaj podaję link do tej strony: http://kotlet.tv/czekolada-na-goraco-z-chili |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

powinno być dobre 
świadoma tego, jak smakuje kakao 

to nie produkty spożywcze tuczą/nie tuczą tylko nadmiar kcal w stosunku do zapotrzebowania organizmu....