![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rachunek na randce. Kto płaci?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Niech on zmywa, przecież ona się wystroiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Naturalnie ten kto zaprasza
![]() Lecz każdy kij ma dwa końce ![]() ![]() po za tym jelsi np wiem że to jest pierwsza i ostatnia randka - bo tak się zdarza to tym bardziej powinnyśmy za siebie zapłacić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama powiedziała mi kiedyś cos takiego ,,Niech płaci, przecież jesteś fajną, ładną, mądrą dziewczyną i zasługujesz na to."
![]() Poza tym takie wyciąganie portfela przez dziewczynę i sugerowanie, ze zapłaci za siebie może być niezłym sprawdzeniem faceta , bo jeśli bez oporu pozwoli jej zapłacić to świadczy albo o tym, ze nie jest dobrze wychowany, albo po prostu w przypadku pierwszej randki wie, że dziewczyna nie przypadła mu do gustu wiec nie chce się starać (chociaż na to ostatnie nie ma pewności). Uważam, że faceci mają naprawdę przekichane w tej kwestii. :P Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-08-11 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Idąc na randkę, zabieram ze sobą pieniądze. I jak już mamy coś kupić, to od razu zaznaczam, że i tak płacę za siebie. Raz tylko nie płaciłam za drogą kawkę i piwko, bo koleś był naprawdę z klasą, świetny gość i czułam, że gdybym powiedziała, że sama zapłacę za siebie, to byłaby to dla niego osobista uraza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Nigdy za siebie nie płaciłam. Ale raz jednemu postawiłam piwko żeby się jakoś odwdzięczyć bo kilka razy za mnie płacił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
A ja lubię jak facet za mnie płaci.
Nie chodzi tu o te kilka zł na piwo czy lampkę wina, bo oczywiście bez problemu mogę za siebie zapłacić, tylko o postawę mężczyzny. Jeśli mężczyzna z klasą interesuje się kobietą to powinno być dla niego oczywistym i bezdyskusyjnym że za nią zapłaci. Gdy sytuacja staje się poważniejsza tj. spotkania stają się regularne bądź rodzi się z tego związek to również nie mam nic przeciwko temu, żebym od czasu do czasu ja coś zafundowała, jest to wręcz oczywiste. Nie mam nic do facetów, którzy wiecznie dzielą rachunek na pół, lub bez oporu zgadzają się gdy kobieta proponuje płacenie za siebie, jednak raczej nie związałabym się z takim. Na spotkaniach ze zwykłymi kolegami oczywiście każde płaci za siebie. Może zostanę tu odebrana jak materialistka albo szukająca sponsora, ale mnie nie chodzi o pieniądze tylko o postawę. Kiedyś to było oczywiste a teraz... wymaga się od mężczyzn coraz mniej ![]() Jeśli chodzi o pieniądze na randkach, to przy sobie te z 50zł mam zawsze, w razie W. Nigdy nie wiadomo kiedy będą potrzebne a bankomatów często jak na złość brak w okolicy.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2012-08-13 o 00:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chłopak nie ma kasy, bo np. jest młody (licalista), nie pracuje tylko się uczy lub inne powody niech zaprosi dziewczynę na romantyczny spacer. To wcale nie umniejszy go w moich oczach - przeciwnie, wolę spacery niż np. kino. ![]() Sama również mam w kieszeni parę złotych szczególnie jeśli to moja pierwsza randka, bo nigdy nie wiadomo czy chłopak nie będzie chciał żebym zapłaciła za siebie. ![]() ![]() ![]() Kiedyś gdy jeszcze miałam chłopaka i obydwoje byliśmy licealistami na utrzymaniu rodziców czasem miałam wielką ochotę iść na pizzę (wtedy płaciliśmy po połowie). Pamietam, że czasem kupowałam jemu i sobie loda za swoje pieniądze, trochę dokładałam się do pizzy na którą mnie zaprosił (ale mniej niż on i pomimo protestów z jego strony ![]() Ale to był stały związek - inna sytuacja no i nie musiałam wtedy płacić za życie w innym mieście i pokój. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-08-13 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Chyba popełniłam faux pas. Na imprezie u kolegi był pewien chłopak. Po jakimś czasie napisał do mnie na jednym portalu, gadało nam się bardzo miło. Zaproponował, żebyśmy poszli na koncert zespołu, który oboje lubimy. Po koncercie zaproponował pójście do kawiarni. Gdy weszliśmy spytał co chcę, szybko podszedł do kasy, zamówił i zapłacił. Nawet nie zdążyłam powiedzieć, ze zapłace za siebie. Normalnie bym tak zrobiła, ale jakoś tak zestresowałam się sytuacją, zaczęłam sie zastanawiać co powiedzieć, ze w końcu nie powiedziałam nic... Chyba dlatego, że nie jestem przyzwyczajona do tego, że facet mnie gdzieś zaprasza. A do tego nieśmiała w kontaktach damsko-męskich. Obawiam się, że przez tę sytuację może już się nie odezwać, albo co gorsza powiedzieć w towarzystwie, ze jestem jakaś skąpa czy źle wychowana. Niby zachowywał się, jakby to było oczywiste, że on płaci, ale co sobie pomyślał, to nie wiadomo... Głupio mi teraz, że nawet nie zaprotestowałam. Najgorsze jest to, że tak naprawdę trudno mi określić, czy to było spotkanie typowo koleżeńskie czy bardziej randka. Zawaliłam, jak myślicie, da się to jakoś odkręcić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak chętnie płacił to prawdopodobnie traktował to jak randkę, zachował się tak jak mężczyzna powinien. Przy następnej okazji możesz rzucić "ostatnio ty stawiałeś to teraz ja",ale jak się nie zgodzi to się nie wykłócaj że koniecznie chcesz zapłacić tylko uśmiechnij się ,podziękuj i tyle ![]() Dla mnie przez pierwszych kilka spotkań powinien płacić facet, nie umówiłabym się więcej z facetem który na pierwszej randce pozwoliłby mi płacić. Więc bez stresu, wszystko było tak jak powinno być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Nie spotkałam się osobiście nigdy z formą randki, która byłaby wynikiem wspólnych uzgodnień dwóch osób
![]() Manifestacja "niezależności" w sytuacji, gdy strona zapraszająca jest ewidentna, jest dla mnie zwyczajnym nietaktem.
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.