![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najdziwniejsze historie, które się nam zdarzyły
No to jeszcze o biustach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
a propos wyrzucania śmieci. kolehga mojeko taty wychodził w pośpiechu z domu. w jednej ręce niósł torbe z a w drugiej smieci no i niestety pakunki mu sie pomylily. ale zupełnie tego nie zauważył. jak przyszedł do pracy to połozył na krzesło te nieszczęsne śmieci i poprosił swoją sekretarkę, żeby wyciągnęła i przejrzała jakieś ważne dokumenty z jego torby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Swietny wątek
![]() Mnei sieprzydarzają standardowe wpadki: kapcie, śmiecie, raz poszłam do szkoły w domowym dresiku (mocno "przykurzonym i naddartym gdzieniegdzie), kiedyś pękły mi jeansy oczywiście na ![]() ![]() ![]() ![]() Mój wykładowca opowiadał kieydś jak minęła go dziewczyna a za nią wpatzrony jak w obraz lazł jakiś facet. No to i on się pobejrzał. Dziewczyna miała pękniętą spódnice w strategiczny miejscu no a pod nią oczywiście stringi (podobno bardzo skąpe) i tak szła w środku dnia w centrum miasta..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
przypomniała mi sie jeszcze historia mojej koleżanki. byłysmy chyba w liceum. ide sobie któregos pieknego dnia i widze moje przyjaciółkę. ona podbiegła do mnie i z entuzjazmem zaczęła mi opowiadać, że widziała przed chwilą chłopaka który bardzo jej sie podoba i tak sie na nia patrzył i usmiecha że chyba też cos do niej czuje. niestety szybko wyprowadziłam ją z błędu, bo okazało sie, że Martunia była cała wysmarowana na twarzy maścia cynkową ( kilka sporych kropek) i wychodząc z domu zapomniała jej zmyc.
ale sie wtedy usmiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
![]()
nie, dziewczyny, juz nie moge!
![]() ![]() przypomnialy mi sie dwie historie zwiazane ze spaniem w ciagu dnia. otoz kiedys, jak jeszcze mieszkalam z rodzicami, moja mama uciela sobie drzemke przed telewizorem. nagle wpada do mojego pokoju z pretensja: "czemu mnie nie obudzilas??? juz jest 7! spoznie sie do pracy!" byla oczywiscie 7 wieczorem... ![]() tego samego typu historia przytrafila sie mojemu koledze, ktory obudzil sie wieczorem myslac, ze jest rano (a bylo to zima, wiec tak czy siak ciemno), wiec umyl sie, ubral kurtke, zlapal plecak i juz wychodzil do szkoly, gdy mama uswiadomila mu jaka to pora dnia. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() U nas na Wigilie babcia nie meczy sie już z szukaniem dla mnie i mojego brata prezentów, tylko daje nam pieniądze w podpisanych kopertach. No i chyba ze trzy lata temu po wigilii wyrzucanie papierów po prezentach, sprzątanie, i nagle pytanie mojego brata: "A gdzie są moje pieniadze?". Okazało się, że mama w szale sprzatania wrzuciła je do worka ze śmieciami (jeszcze w kopercie), a worek już został wyniesiony do śmietnika na dole. Rzecz jasna tata z bratem musieli grzebać w tych śmieciach aż znaleźli ![]() Kolejna wigilia, sprzątanie i pada moje pytanie: " A gdzie są moje pieniądze?!" ![]() Zeszłoroczna wigilia, ten sam scenariusz i moje pytanie ponownie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
kiedyś szłam z tata przez miasto,przystanęłam przy jakiejś wystawie a potem dogoniłam go złapałam pod ręke i nawijałam o francuskich ciasteczkach,dopiero po chwili zorientowałam sie że ide pod rękę z obcym facetem
![]() inna przygoda,rano często późno wstaje do pracy i potem wszystko robie w pośpiechu,zdarzyło mi sie poczas robienia makijażu spojrzeć na zegarek i stwierdziłam że za 10 min.odjeżdza mój autobus wiec złapałam torebkę i biegiem,dopiero w pracy okazało sie że jedno oko mam w pełnym makijażu drugie totalnie bez. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Moje: wychodzenie z koszykiem ze sklepu to norma
![]() Nie moje: kumpela miala zwyczaj pożyczania od siostry ciuchów. Zrobiła nalot na jej szafke wczesnie rano i, żeby siostry nie budzić, po ciemku wygrzebała spodnie, obwąchawszy, czy są świeże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyszedł z pracy i połozył sie spac. Mieszkał jeszcze wtedy z rodzicami, a jego mam miała taki zwyczaj, ze wieczorem przygotowywała mu kanapki na rano i wsadzała do lodowki. Było to zima, wiec jak sie obudził o 6 to było juz ciemno, a on myslał, ze 6 rano. Kanpki juz w lodowce były, wiec nic nie wzbudziło jego podejrzen. Autobusy kursuja co godzine, wiec o 6.30, tak jak codzinnie rano, miał autobus. Pojechał do zakładu pracy. Dzwoni do bramy. Wychodzi stroz dosc mocno zdziwiony i pyta: - Panie Leszku, zapomniał pan czegos? - Nie, do pracy przyszedłem..A stroz z głupia mina: - Ale pan juz był dzisiaj w pracy! Ilekroc sobie przypomniam jak to 1 raz usłyszałam to zwijam sie ze smiechu ![]() Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2005-05-20 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Mój znajomy zaspał na obowiązkowe ćwiczenia z pomocy doraźnej, dzwonimy do niego, żeby chociaż na drugą połowę dojechał. Tak się biedak śpieszył, że nie zauważył, jak do plecaka przyczepił mu się staniczek siostrzyczki...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Nie no to takie godzinne poslizgi to sam tez sobie fundowałam..Zamiast jechac na dworzec o 7 to jechałam o 6 i bardzo sie dziwiłam co tak mało ludzi jedzie..ze pociagu nie ma.to nic, ze na dworcu sa 3 ogromne zegary
![]() Albo kiedys spozniłam sie prawie godzine do pracy, bo zamaist pojechac autobusem 57 pojechałam 80, ktory był dokładnie o tej samej godzinie. I w sumie to nie było nawet takie starsznie, bo one do pewnego momentu jada w tym samym kierunku, gdyby nie to, ze na ostatnim mozliwym przystanku, gdzie mogłam wysiasc przed Portem w Gliwicach, siadłam sobie wygodnie naprzeciw, dokałdnie naprzeciw tabliczki z numerem autobusu wpatrujac sie w niego. Nie zdziwiło mnie to, ze wszyscy na tym przystanku wysiedli ( był starszny tłum) Nie dziwiło mnie, ze kierowca looka w lusterko i patrzy na mnie wymownie ( zn zastanawiałam sie czego ten facet znowu chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Mnie się przypomniała historia mojej koleżanki:
Byłyśmy na obozie we Włoszech i pewnego wieczoru ona strasznie zgłodniała. Chodziła i próbowała cos od kogoś wyciągnąć, ale bez skutku ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mój kolega kiedys przechodząc przez płot rozdarł sobie pieknie spodnie.. A i jeszcze jedna: siedzimy sobie kiedyś u kumpla w domu a on na chwilke wyszedł. Wraca taaaa ![]() ...bo nastepnego dnia miał na ryby jechac...
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=inka1980]Moja wpadka też była niezła: pracuję w szkole (wtedy na szczęście jeszcze w podstawówce a nie w gimnazjum czy liceum) i na lekcji...pękły mi spodnie...w kroku.... Nawet bym się nie zorientowała, ale śmiech dzieci mnie szybko przywołał do rzeczywistości. Do końca lekcji nie wstałam od biurka. Wysłałam SMSa koleżance, żeby zeszła po mnie z płaszczem, zwolniłam się u dyrektora i pojechałam na miasto kupić spódnicę.
QUOTE] A co powiedziałaś dyrektorowi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Z pokręconych historii z komunikacją to pamiętam jak kiedyś z kumplem po zajęciach zrobiliśmy wypad zakupowy. Wracaliśmy do domu innymi trasami więc musieliśmy się pożegnać na jego przystanku (autobusowym) - ja już widziłam że w stronę mojego (tramwajowego) coś jedzie. Kumpel do mnie:"To wracasz na zajęcia?", ja "No co ty!?" Widzę tramwaj jedzie - jedna cyferka na przodzie więc się cieszę że mój. Wsiadam, siadam i uff - myślę "do domku teraz". Ujechałam jeden przystanek. Rzeczywiście "wróciłam na zajęcia" - pod drzwi uczelni.
Druga śmieszna historia wiąże się z tym że mój tata nigdy nie wołał mamy po imieniu kiedy przychodził na spotkania - w ogóle nie sygnalizował swojej obecności. Kiedyś czekał na nią aż wyjdzie z zebrania - w pszyszkolnych krzakach. Zebranie skończyło się po 20:00 ... gonił ją dobre parę metrów zanim mama się obejrzała i rozpoznała "bandziora". PZDR ![]()
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
![]()
a ja smialam sie do bolu brzucha jak mi moj mezczyzna opowiadal, kiedy to wracal w srodku nocy z zakrapianej imprezki taksoweczka do domu, wysiada, wyciaga klucz i otwiera drzwi od kladki schodowej. No nic, zadowolony, ze juz prawie w domku, wczlapuje sie na pierwsze pietro, otwiera drzwi od mieszkania, zapala swiatlo w przedpokoju i....... okazalo sie, ze trafil do mieszkania sasiadow mieszkajacych "klatke obok" rowniez na 1. pietrze... Ale biedni mieli mine hehehehehehe.... Po tej historii wymienili sobie zamek w drzwiach i dodatkowo zalozyli drugi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Taaa ja jakoiś nie miałąm tego typu przygód oprócz jednej: Wracam sobie ze szkoł autobusem, bo nas zwolnili z ostatniej lekcji. Siadłąm na siedzenie, które wyglądało całkiem niewinnie, bardzo niewinnie(niewinnie to dobre określenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ta historia wydarzyła się mojej koleżance:
weszła do sklepu i ogląda ubrania trochę się zdziwiła że każdy ciuch jest inny i w innym rozmiarze ale cóż taki styl. Podszedł do niej facet spytał czy w czymś pomóc, a koleżanka odpowiedziała że tylko ogląda. Dopiero gdy wyszła zobaczyła że to PRALNIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Tia, też mi się w tanim winie zdarzyło usiąść. Fuj, jak to śmierdzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
walki, papucie, koszyki ze sklepow, identyfikator ze szkoly a i rozpiety rozporek w czasie kiedy akurat wywolano mnei do odpowiadania na srodek klasy - to wszystko rowniez zaliczylam
pomylilam pietra i weszlam do sasiadki z dolu swiecie przekonana ze wchodze do siebie [bylam trzezwa] powedrowalam do szkoly z gora od pidzamki [byla zima wiec na wierzch zarzucilam kurtke i dopiwero w szkole zorientowalam sie ze mam pidzame na sobie, to bylo w 1 klasie liceum] a najbardziej rozbroily mnie 3 sytuacje [znaczy sie jedna 3-krotnie powtarzajaca sie] : nauczycielka od matmy probowala mi wmowic ze ją KOKIETUJE ![]() ![]() ![]() stringi, listonosz itd - nie dziwi mnie to juz, ostanio otworzylam w samym reczniku przytrzymywanym jedna reka, jeszcze mokra bylam, ale co mialam zrobic skoro pan o wodomierzy sie dobijal do drzwi ![]() a i ostatnio rozbroilo mnie: jako ze nei lubie stac na swiatlach wiec czesto przechodze na czerwonym i tak ostatnio sobie przechodzilam a za soba uslyszalam glos zbulwersowanego 3-latka, mowiacego do mamy: "co ona robi??!! glupia ??!!" to jakim tonem to wypowiedzial tak mnie rozbawilo ze na srodku przejscia zaczelam sie glosno smiac sama do siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
![]()
Historia ktora przytrafila sie mojemu koledze:szedl przez ulice z drugim kolega i nagle poczul cos wilgotnego na ustach odruchowo je oblizal no i okazalo sie ze liznol sobie ze tak brzydko powiem kupe golebia myslam ze umre ze smiechu jak mi to opowiadali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Historia jeszcze z ogolniaka:
Majac lat nascie namietnie sie odchudzalam i wszedzie chodzilam piechota( zeby spalic kalorie, rzecz jasna ;-)). Nie straszny byl mi nawet ulewny deszcz. Dnia pewnego dzielnie zlapalam parasol i fru! do szkoly. A ze mialam daleko, skapitulowalam po jakims kilometrze marszu- postanowilam koniec drogi przejechac autobusem. Troche mi bylo dziwnie, ze wszyscy wokol na mnie podejrzliwie patrza, ale dzielnie jechalam dalej. Dopiero w szkolnej lazience zamarlam przed lustrem: pod oczami mialam smoliscie czarne podkowy siegajace niemal policzkow z rozmazanego przez deszcz tuszu....Dlugo nie moglam tego zapomniec. Pare lat temu wracalam z pracy takze autobusem. Tlok byl straszny, ja skolowaciala po 9 godzinach tego mlynu biurowo- sekretariatowego. Autobus musial przejechac dosc daleka trase, z mnostwem zakretow, a nie bylo sie czego chwycic.W pewnym momencie , gdy znowu bral zakret zlapalam sie rurki. Trzymam ta rurke i czuje, ze przechylam sie razem z nia...Za chwile czuje, ze rurka SAMA WRACA do poprzedniej pionowej pozycji. Ja znowy ja ciagne w swoja strone zeby nie upasc, a ta cholera znowy w przeciwnym kierunku! Po dobrych 30 sekundach takiego szarpania zorientowalam sie, ze wlasnie probuje wyrwac jakiejs siedzacej na siedzeniu kobiecie....karnisz do firanek, zapakowany w gazety.... Wierzcie mi, wysiadlam w polowie drogi, tak mi bylo glupio.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
I jeszcze dwie moje wpadki.
Kiedys po pracy musialam jeszcze isc na poczte nadac listy polecone. Stoje w "kilometrowej" kolejce, 10 osob przede mna,10 za mna. Przychodzi moja kolej, babka w okienku mowi "slucham", a ja do niej na caly regulator " halo!?". Tak to sie konczy odbieranie telefonow w pracy przez calutki dzien... Ostatnio robilam porzadki na dzialce. Przesiedzialm tam caly dzien i jeszcze musialam jechac potem do centrum autobusem. Wsiadam, jade i czuje na sobie zdziwione spojrzenia... szoku doznalam w domu: CALE wlosy mialam oblepione listkami, platkami spadajacymi z kwitnacych drzew, a nawet mialam wbite we wlosy zawiazki czeresni(wiecie, takie malutkie, zielone)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
historia obciachowa - bylam w szpitalu w wieku nastoletnim - jakies 14 lat. szpital byl w otwocku, a ja mieszkalam w warszawie. pewnego dnia przyjechala mama zabrac mnie na przepustke, tylko ze zapomniala zabrac mi jakiekolwiek ubranie na zmiane... bylam zdesperowana by wrocic do domu wiec wracalam w pidzamie
![]() ![]() historia siusiajaca - wstaje rano, zdejmuje portki od pidzamy i w pol snie siadam na kibelku. troche za pozno zorientowalam sie, ze mialam na sobie takze majtki ![]() historia pijacka - rowniez probowalam wejsc do domu obok swiecie wierzac, ze to moj. na szczescie klucz nie pasowal i nie wystraszylam sasiadow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
To teraz ja
![]() -kolezanka nalozyla sobie maseczke peel off i zapomniala o niej.Nagle kto puka do drzwii,jacys panowie od licznika czy czegos w tym stylu,otwiera,wpuszcza ich do srodka.Troche dziwnie sie jej przygladaja,no ale nic,ona sobie z nimi spokojnie rozmawia.Po pewnym czasie jeden z panow powiedzial 'yy schodzi pani skora z twarzy', dopiero po przejrzeniu sie w lustrze zrozumiala o co chodzi i cala czerwona powiedziala ze 'to tylko maseczka' ![]() -kolezanka nr 2 rozbierala sie wieczorem sciagajac spodnie jednoczesnie z majtkami,nastepnego dnia przyszla do szkoly i w szatni wypadly jej wczorajsze majtki z nogawki ![]() -teraz ja ![]() ![]() ![]() -jeszcze raz kolezanka od maseczki,a raczej jej brat - byly dwa worki-jeden ze smieciami do wyrzucenia, drugi z butami wiosennymi i letnimi do zniesienia do piwnicy. Brat pomylil worki,smieci zaniosl do piwnicy,natomiast buty wyrzucil....kumpela straila chyba 7 par butow.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Heheh niezle te wasze historie. Moja ostatnia zaslyszana historia dotyczy kumpeli, tak zakreconej ze to poezja
![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze do historii podróżnych: babci mojej zdarzyło się kiedyś na ostrym zakręcie nie uchwycić w porę żadnego stałego elementu autobusu miejskiego, i usiadła na kolanach zakonnicy. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
![]()
Ja też miałam kilka śmiesznych historii:
- jak byłam w ósmej klasie sama sobie obcięłam grzywkę - oczywiście na mokro, tylko do głowy mi nie przyszło, że jak wyschnie to będzie duuużo krótsza. Wyglądałam jak Jaga Hupałło po przejściach ![]() - raz z wielkim pędem wpadłam na szybę wystawową. Była tak czysta, że jej nie zauważyłam. Huk ogromny, aż mnie odrzuciło z rozpędu; - no i chyba największy obciach - miałam gdzieś 13-14 lat; byłam u mojej kuzynki w Puławach. Poszłyśmy z jej koleżanką do kina - pamiętam, że był to Indiana Jones ![]() ![]() ![]() ![]() To była naprawdę straszna trauma. Świetny wątek ![]() Buziaki ![]() AgaZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.