![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekki, zwiewny, ulotny, czyli jaki?
Na mnie Noa rozwija się słodko i jest przerażająco trwała, czasem nawet udaje jej się przeżyć wieczorny prysznic i rano trwa sobie nadal
![]() Mam zamiar potestować wymieniane przez was zapachy, jestem ciekawa jak się będą rozwijały (i czy wogóle zdążą się rozwinąć zanim znikną) i może wreszcie przekonam się w praktyce co i dla kogo ta lekkość i zwiewność oznacza (czytaj-będę podtykać nadgarstek pod nos zaznajomionym osobnikom płci odmiennej z prośbą o komentarz) W kwestii lekkich zapachów jestem zielona, a jestem pewna, że doradzicie mi, po które flakoniki warto sięgnąć ![]() A jak skończę eksperymentować wracam do HP, a może nawet resztki Słonika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Sama też jestem zwolenniczką raczej ciepłych, otulających zapachów.
![]() Największe komplementy od płci przeciwnej usłyszałam pachnąc happy heart, be delicious, pure jil sander oraz NOA, która na mnie pachnie lekko i delikatnie. Facetom podobają się także letnie wersje escady (chyba przez te owoce ![]() Ogólnie, to wydaje mi się, że nie ma co pytać o ewentualny zapach mężczyzny. Lepszym rozwiązaniem jest użyć jakiś perfum i obserwować reakcje ![]() Faceci rzadko zwracają uwagę na detale, raczej podoba im się kobieta "globalnie". Jeśli zapytasz przeciętnego mężczyznę np. jaki makijaż podoba mu się u jego kobiety, odpowie, że delikatny i naturalny. Pytany o fryzurę, prawie każdy powie, że długie i naturalne włosy. Myślę, że oni po prostu nie zajmują się "techniczną" stroną dbania o urodę, bardziej interesuje ich efekt finalny... ![]() pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Ja mam to do siebie, że lubie perfumy, które się czuje
![]() Moje propozycje: 1. ARMANI MANIA 2. YVES SAINT LAURENT CINEMA 3. GIVENCHY HOT COUTURE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temat dotyczacy tego co lubimy jest gdzie indziej.
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Lekkie i zwiewne przeważnie są zapachy świeże, ewentualnie delikatnie owocowe. Light Blue, propozycje Escady czy wspomniane wcześniej Lacoste. Rozejrzyj się właśnie wśród świeżuchów
![]() ![]() Poza tym to nie wszyscy mężczyźni szaleją właśnie na punkcie takich zapachów. Niektórzy uwielbiają obłędnie słodkie, z przyprawami, inni preferują mocne i z nutką męskości ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem zapachy które się czuje, nie są ulotne, zwiewne, delikatne itp. (a o takie się pyta autorka postu).
I nie ma tu nic do rzeczy odmienne zdanie na temat danego zapachu. Są tez pewne normy które wyraźnie wkluczają zapachy: orientalne (Cinema), drzewno-ambrowe (Mania) z zapachów lekich. Zapachy: drzewne, orientalne, przyprawowe, chyprowe, karzidlane itp. są z grupy zapachów ciężkich. Zapachy: kwiatowe, owocowe, zielone, ozonowe są zapachami lekkimi. I na tym koncze tę dyskusję ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Mi ulotnie i zwiewnie kojarzy się Esencia de Duende J.del Pozo. To chłodny, delikatny, jakby wodny zapach. Nawet korek ma taki kształt, jakby zaraz miał ulecieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Jest taka grupa perfum, których się nie czuje; wokół noszacej je osoby tworzy się coś na kształt chmurki, dusznej ale też świeżej. Nie czuje się zapachu ale jednocześnie wie się, że osoba jest czymś wyperfumowana. "Coś wisi w powietrzu". Może to sprawa ozonu,"ogórkowych" metalicznych aldehydów (oktanal, nonanal). Takie są m.in True Star T. Hilfigera czy Intrusion Oscara de la Renty.
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
w seforze widziałam coś takiego jak smile
![]() takie uśmiechniete słoneczko - idelanie mi to pasuje do opisu tylko ze te perfumki maja tez wlasciwosci aromaterapeutyczne wiec na pewno sa wesolutkie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
W ramach testu wypsikałam się dziś leciutko Happy Heart i od trzech kolegów usłyszałam, że ślicznie pachne, a od jednego cyt. "ślicznie pachniesz, tak świeżutko jak ogórek" po czym ów kolega przez dłuższy czas chodził za mną, niuchając z zachwyconym wyrazem twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
osobiście lubie ciężkie perfumy, ale z lekkich moimi faworytami są Envy Me Gucciego oraz Light Blue D&G.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Właśnie, obstawiałabym wszystkie zapachy Clinique (z wyjatkiem Simply i Elixir oczywiscie). Są takie nieinwazyjne. I może Cool Water... (skoro już się tego ogórka uczepiłyśmy
![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ile nosów, tyle opinii... Dla jednych delikatna i zwiewna jest Pur Blanka (dla mnie niemiłosiernie wodnista i pawiogenna), dla innych szczytem zwiewności jest Noa (która dla mnie jest z resztą pudrowym ulepkiem) czy zwykła zielona herbatka
![]() Wspomogę linkami. Ostatnio więcej czasu spędzam z wyszukiwarką, niż z własnym chłopem ![]() ![]() Bardzo delikatne zapachy Perfumy elfa zapachy świeże, lekkie, orzeźwiające
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Mezczyzni podniecaja sie ogorkiem, to fakt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam dziewczyny
![]() Na początku chciałam powiedziec że wertuje tematy związane z leciuchnymi perfumami ale nie wpadłam na nic ciekawego... Z góry przepraszam Adm. i Modów za zaśmiecanie, ale prosiłabym o jakies linki które by pasowało do treści tego topicu. Szukam perfum lekich, zwiewnych, świeżych ale nie ogórkowych i z bardzo małą "nutą" orientalną, także nie zimno-wodnistych. Nieduszących. Szukam zapachów wodno-owocowych, kwiatowo-owocowych z bardzo małą dozą słodyczy czy pudru. Tak by nie zatykały. Jestem w trakcie testowania Light Blu D&G (kojarzą mi się z gumą coś w stylu Donald), Indiana Summer - chyba to nie to, Be Delicious Karan - ogórek. Testowałam też Miyake Summer i kojarzy mi się z Sunny Sky Avonu. Mam także flakon Eclat D'Arpege. Mam zamiar kupic jeszcze HugoBoss Woman, O'oui, Eau d'Eden i Pleasures Exotic (to wszystko dzięki opiniom tutaj, ale każdy nos ma "inny styl", mimo wszystko proszę o nakierowanie mnie w dobrym kierunku). Mam nadzieje, ze nie jestem wybredna ![]() Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świeże, lekkie, zwiewne...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870
tutaj znajdziesz kilka pozycji co Ciebie interesują. poczytaj sobie ![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Boss Woman pasuje do opisu.. niezły zapach , trwały , doskonale pasuje na nadchodzącą porę roku
![]() Ew. Iceberg - Twice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
![]()
Wypróbuj Cabotine firmy Gres - to świeży, zielono-kwiatowy zapach, dostępny na Allegro i w perfumeriach internetowych - a także popularny Tommy Girl Tommy-ego Hilfigera; w obu nie ma wanilii, są subtelne, świeże i mocne mimo to - i bardzo podobają się mężczyznom...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2007-02-18 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy świeże, lekkie, orzeźwiajace
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma czegoś takiego jak wszyscy mężczyźni/kobiety, którzy/które lubią. ![]() Mój nie znosi na mnie zapachów ozonowych czy ogórkowych, lubi je na sobie, na mnie woli Joop Femme czy choćby Agenta P. ![]() A w temacie - potwierdzam, lekki i bardzo przyjemny na ten sezon jest HB Femme, szkoda że mój nos go prawie nie odbiera... ![]() Za to dla mnie letni i lekki nie jest wcale Light Blue, no a już na pewno nie jest zwiewny, mnie się trzyma i trzyma... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
zgadzam sie, nie mozna uogolniac, bo np: moj chlop chyba nie odroznia ogorka od czego innego jezeli chodzi zapachy
![]() Ja ze swiezakow zdecydowanie polecam DKNY Women. To moj faworyt mimo, ze rozkochuje sie powoli w mocniejszych zapachach. Kropko75 LB nie jest letni i lekki? no prosze, po raz kolejny raz sie potwierdza, ze co nos to inny odbior ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio przyzwyczajam się do jego lżejszej wersji, tzn. Eclat D'arpege. ![]() ![]() ![]() Taki durny mam kichol. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam z tym "nieóogólnianiem".
To jak moj TZ charakteryzuje niektóre zapachy: - Light Blue - " idz z tym śmierdzielem ode Mnie bo "ptaka" za raz wypuszcze - Be Delicious - do moje siostry tego używajacej: "byłas w piwnicy porzaded z starymi jabłkami robić?" - Leau par kenzo - "o dzis na obiad mamy mizerię" - Coola water - "Co tu tak wali jak zdechła ryba?" - DKNY Woman - o seler A na lato to polecam: - Tak tak powtarzam się: ogródki Hermesowe - Leau Par kenzo - Escencia de Duende - CK One Summer (nie znam tegorocznego a ubiegłoroczny mi sie podobał)
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2007-04-20 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.