|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: dieta 600 kcal kto dołączy??
Hm, z tego co zauważyłam to jest akurat forum dla osób które odchudzają się niestandardowo, czyli zmniejszając bardzo liczbę kcal, więc w moim mniemaniu to Wy tutaj włazicie, mimo, że cały dział o dietetyce z wyjątkiem tego forum jest właściwie Wasze, odchudzających się normalnie ;>
Dzisiaj : kawa z mlekiem 3 białka + 1 żółtko + 1 średnia łyżeczka masła w planach : warzywa + wafle ryżowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
"krzywe zwierciadło" ma być przestrogą i pokazywać co normalne i zdrowe nie jest ;/ więc życzę powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie tak, że wchodzisz na KZ, zakładasz swój wątek i robisz, co chcesz. Tutaj są przenoszone głodówkowe jadłospisy, jako niezgodne z regulaminem Dietetyki, ale podforum "W Krzywym Zwierciadle Odchudzania" nie jest specjalnie wydzielonym miejscem na wizażu, w którym można na luzie bawić się w pro-anę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Będą się głodzić przez tydzień może dwa, aż wreszcie nastąpi moment w którym rzucą się na lodówkę i wepchną w siebie nie 600 a 6000 kcal (w okresie jajeczkowania bądź przed samym pojawieniem się miesiączki).
Sama wiem po sobie, w ciągu dnia ograniczałam jedzenie byłam z siebie dumna ale głód był silniejszy ode mnie i wieczorną porą pchałam w siebie wszystko co miałam pod ręką! moja złota zasada: to czego nie zjesz w ciągu dnia nadrobisz wieczorem. Lepiej pochrupać marchewki, rzodkiewki etc. niż nocą wepchać w siebie kawał smażonego mięcha... Jem 5 małych posiłków dziennie, piję wodę niegazowaną oraz kawę i energydrinki (niestety - czasami w pracy jestem do tego zmuszona jak pracuję na obrotach podkręconych na max). efekt? ostatni posiłek ok 18.00 metabolizm w miarę ok. pomijając bateryjki w formie płynnej... Ciekawe ile razy dziennie (przy stosowaniu "jadłospisu" podanym na początku wątku) wypróżniasz się? Ja gdybym się tak katowała to max raz na tydzień :/ a wszystkie doskonale wiemy, że problemy w tej kwestii "odchudzaniu" nie sprzyjają...
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Zamiast takiej diety lepiej ruszyć tyłek
![]() Osobiście raz w życiu zrobiłam sobie taką głodówkę, na czwarty dzień stwierdziłam, że jestem tak osłabiona, że nie mogę się uczyć ani normalnie funkcjonować. Stwierdziłam, że nie warto. Moja znajoma jakiś czas temu w krótkim czasie mocno schudła. Jednak kiedy z nią pogadałam opowiadała, jak to w ciągu diety chodziła ciągle wkurzona, zdenerwowana. Dietę trzymała dopóki nie straciła okresu. Dziś waży więcej niż przed dietą, ale wygląda lepiej - ponieważ ma uśmiech na twarzy i lepiej dobiera ubrania (zaakceptowała swoje ciało po prostu ![]() Dziewczyny, zastanówcie się, czy warto aż tyle poświęcać po to, żeby mniej ważyć? Chudsza nie znaczy przecież ładniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Zanam dziewczynę, która pomimo tego, że wyglądała dobrze (bo fakt troszkę schudła i naprawdę ładnie wyglądała) schudła jeszcze bardziej (wmówiła sobie, że palenie papierosów pomaga schudnąć
![]() A do tego chyba uzależniła się ostatnimi czasy od solarki i wygląda jak straszydło (nie mam nic do solarium, sama czasami się wybiorę ale bez przesady ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
co do rzucania się na lodówkę po odstawieniu fajek to niekoniecznie
![]()
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Ja popalałam (i czasami nadal to robię
![]() patrząc na brata - palił 10 lat, rzucił papierochy, 30 kg na plusie ![]()
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Lecz sie dziewczyno :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Po sobie wiem,że tak drastyczne diety dają efekt,ale na krótko,a waga wraca z nadwyżką. 3 lata temu schudłam tak 6 kg,a po 3 miesiącach wróciło mi 12 ! Do dziś dnia staram się zrzucić tą nadwyżkę i odkryłam,że da się to zrobić ZDROWO,bo zostały mi jeszcze tylko 2 kg ! Tylko trzeba poświęcić trochę czasu,nie głodzę się,jem zdrowo i smacznie i DUUUŻOOO,wyniki badań mam rewelacyjne.
Z drugiej strony moja koleżanka ograniczyła kalorie,jak autorka wątku i dowiodła,że da się tak żyć bardzo długo i schudnąć (udało jej się zrzucić 20 kg),ale co z tego skoro zaczęła mieć problemy ze wzrokiem,wypadają jej włosy,a cera wygląda jak u zombie? Chcecie schudnąć,żeby być ładne,ale takie nie będziecie z przerzedzonymi włosami,matową skórą i ślepe,mimo tych 50 kg !! Ruszcie tyłki i poświęćcie trochę czasu na to ! Krótki wysiłek daje krótkie efekty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
mroziq
![]() Fakt, samo odchudzanie to nie jest jakiś wymysł, i bezsensem jest jedzenie rano jogurtu a drugiego przed snem. Lepiej aby był to długi proces i długotrwały niż tylko chwilowy... A jeszcze jak się ruch doda to rewelacja ![]()
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Wątki z cyklu "Moja historia...", "Szukam dziewczyn..." są przestrogą dla dziewczyn ,które zaglądają po raz pierwszy.. są tutaj osoby walczące od dłuższego czasu z ED i bywają tylko po to , aby dzielić się swoją historią i tym samym pokazać jak długą drogę hospitalizacji musiały przejść by wrócić do (w miarę) normalnego życia . zauważyłam ,że coraz częściej pojawia się postów pro ana , nie wiem, wakacje? co to za dieta , aa wróć tego dietą nawet nie można nazwać , w której jest tyle monotonii..? możecie mi wierzyć , że nawet tydzień odchudzania w ten sam sposób czyt. jechanie na rezerwie może zrobić wiele szkodliwego dla organizmu. nie wspominam już o skutkach psychicznych, bo nie sadzę , że na kapuścianej skończysz. tego się już później nie kontroluję. odchudzanie = przyzwyczajenie = ciągła walka o siebie (z sobą). nie traktuj diety jako coś przymusowego , tylko sposób dbania o siebie , fizycznie i psychicznie. luuuz przede wszystkim, ćwiczenia ,albo jakakolwiek forma aktywności - rower, rolki , skakanka itd itp i przede wszystkim zbilansowana dieta : tłuszcze , biała , witaminy , węgle złożone , bo chcesz mieć dzieci w przyszłości , prawda ?
Edytowane przez Alejka Czas edycji: 2011-05-26 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śmieszy mnie,że ludzie chcą miesiąc,dwa tygodnie przed wakacjami schudnąć i wyglądać pięknie. Ja zaczęłam w styczniu !! (Kto wtedy w ogóle myśli o wakacjach) i dalej nie wyglądam tak jakbym chciała. Odchudzanie to długi proces,który wymaga cierpliwości i samozaparcia. Najprościej jest chyba przestać jeść i głupio liczyć na jakieś efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, ludzie odchudzają się z głową, czasami może to trwać latami. Efekt? Brak jojo, bez uszczerbku na zdrowiu. A laska budzi się w kwietniu, że w czerwcu wakacje już i 20 kg trzeba zgubić na głodówkach, efekt, szybki i krótki, ot co.
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Jak chcecie, to odchudzajcie się latami, osobiście wolę widzieć efekt moich działań, bo działa to motywująco - proste.
Aktualnie jestem na płynnej diecie - 3 razy dziennie rosół z pikantnymi przyprawami, żeby metabolizm przyspieszyć, dodatkowo 1 jabłko dziennie, 2 kawy z cynamonem, herbata zielona + woda, woda, woda. Słabo się czuję, ale będzie to trwało max 7 dni, żeby wypłukać złogi z organizmu, potem stopniowo będę włączała składniki stałe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak serio, jakie złogi chcesz wypłukać z organizmu? Bo dużo osób, które stosuje takie wątpliwe diety zarzeka się, że to w celu oczyszczenia. Ja się więc pytam: z czego? Jakie złogi? nie pytam złosliwie tylko z ciekawosci bo nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Kobieto daj mi twój adres abym wezwał karetke. Chcesz się do grobu się doprowadzić?!?
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Nie no, to chyba jest po prostu prowokacja.. Nie wierzę, że można.. powiedzmy to BARDZO delikatnie.. mieć aż tak mało oleju w głowie żeby wypisywać takie głupoty
![]() Chociaż w sumie, życie pokazuje, że jednak mnóstwo takich 'ewenementów' wokół nas ![]() ![]() Mój brat zawsze powtarza, żeby zostawiać takich ludzi w spokoju, a dzięki doborowi naturalnemu głupota w końcu wymrze ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
A temat warum nie usunięty jeszcze za promowanie szkodliwych rzeczy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Midnightchild, ale Ty podobno zaczęłaś tę dietę w kwietniu i co? nic nie schudłaś? Poza tym, to Ty odchudzasz się latami i nie widać stałych rezultatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
"Na forum obowiązuje uzupełnienie do regulaminu ogólnego forum. Bardzo proszę zapoznaj się z nim, a unikniesz problemów z moderatorami i adminem tego forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
.. ale w sensie, że 600 kcal x 4 posiłki dziennie ?
![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
W sensie - do pudła z tym tematem, a pudło do Wisły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
te osoby nadają się do leczenia psychiatrycznego,najgorsz e w tym jest to,że nie widzą jak ich życie zmienia się.im bardziej się starają tym szybciej robią się nie atrakcyjne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Kto głupi, ten się dołączy. Normalni, niezależnie od płci i wagi - nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Diety cud...Też mi coś...Zdrowo, lekko i tyle. I osoby, które są na tej ''diecie 600 kcal''-nie irytować się, że wizażanki wpadają w szał, widząc takie rzeczy, ale niektóre z nas to także przechodziły i wiedzą, czym to się kończy. Chcą Was tylko uchronić, a nie zdołować, żeby sie lepiej poczuć... ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyno... Jem około 2000 kcal dziennie i chudnę. Powolutku - przez miesiąc schudłam 2 kg. Ale jestem bardzo zadowolona. Dużo ćwiczę, zamieniam tłuszcz w mięśnie. Straciłam po 5 cm w udzie, praktycznie pozbyłam się cellulitu. Głodzenie się na pewno nie dałoby mi takich fajnych efektów. A tak jestem i najedzona, i szczuplejsza, i przede wszystkim w lepszej kondycji i pełna energii
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.