Problem z narzeczonym. Co robić:( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 12:30   #31
201801022117
Konto usunięte

Dot.: Problem z narzeczonym. Co robić:(

Kurde, dziewczyny, ale ja nie twierdzę, żeby mu matkować, tylko żeby mu jakiś sposób zobrazować jego problem. Może kiedy straci dostęp do gier, to dotrze do niego, że jednak za bardzo przywiązuje do nich uwagę. Jeżeli chłop po rozmowie nadal by twierdził, że on musi grać kilka godzin, bo jest zmęczony, i miał pretensje do partnerki, to bym go pożegnała... Też nie lubię nikogo wychowywać.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 13:33   #32
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny, ale ja nie twierdzę, żeby mu matkować, tylko żeby mu jakiś sposób zobrazować jego problem. Może kiedy straci dostęp do gier, to dotrze do niego, że jednak za bardzo przywiązuje do nich uwagę. Jeżeli chłop po rozmowie nadal by twierdził, że on musi grać kilka godzin, bo jest zmęczony, i miał pretensje do partnerki, to bym go pożegnała... Też nie lubię nikogo wychowywać.
no pewnie...ale obrazowo wyjaśnię ci co chcesz zrobić- powiedzmy że bardzo lubisz jeść czekoladę, wręcz uwielbiasz...
przychodzisz do domu i siadasz z tabliczką czekolady w reku i delektujesz sie jej niebiańskim smakiem (twój TŻ uważa że sie obżerasz)...no i teraz on, pewnego dnia przychodzi i zabiera ci z ręki twoją ukochaną tabliczke mlecznej milki z orzechami...jak reagujesz?!
da ci takim zachowaniem do zrozumienia że przesadzasz i czas iść na fitness?!
czy raczej będzie powodem do wielkiego wqrw...i pójdziesz sobie gdzies indziej zjeść w spokoju?!
dopóki sam facet nie ogarnie że to co robi na dłuższą metę jest dla niego złe- dopóty bedzie tak robił, a czy będzie grał w domu, czy np. u kumpli to już mało ważne
chodzi o to żeby zaczął się dziewczyną zajmować, prawda?

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
jeśli facet jest zajęty sobą to moim zdaniem nawet nie zauważy, że jego połówka próbuje mu delikatnie dać do zrozumienia, że coś jest nie tak. To NIE ZADZIAŁA!!!!!!!!!!
dać facetowi do zrozumienia że czas na działanie nadszedł- to jedno
drugie i zdecydowanie ważniejsze dla autorki- żeby sama się życiowo ogarnęła, żeby nie była zależna od "misia-pysia" wtedy nawet jeśli delikatne dawanie do zrozumienia nie zadziała, to dziewczyna będzie na tyle samodzielna, żeby zostawić nałogowego gracza bez żalu.
Na obecną chwilę- nie jest ogarnięta i jakby chciała go zostawić, albo on zostawil ją, to co?! do mamusi na garnuszek?
eee....niech sie zajmie panna układaniem swojego życia, a jak ułoży, to albo facet się ogarnie, albo ona ogarnie temat ze to nie ten facet

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 13:38   #33
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
no pewnie...ale obrazowo wyjaśnię ci co chcesz zrobić- powiedzmy że bardzo lubisz jeść czekoladę, wręcz uwielbiasz...
przychodzisz do domu i siadasz z tabliczką czekolady w reku i delektujesz sie jej niebiańskim smakiem (twój TŻ uważa że sie obżerasz)...no i teraz on, pewnego dnia przychodzi i zabiera ci z ręki twoją ukochaną tabliczke mlecznej milki z orzechami...jak reagujesz?!
da ci takim zachowaniem do zrozumienia że przesadzasz i czas iść na fitness?!
czy raczej będzie powodem do wielkiego wqrw...i pójdziesz sobie gdzies indziej zjeść w spokoju?!
dopóki sam facet nie ogarnie że to co robi na dłuższą metę jest dla niego złe- dopóty bedzie tak robił, a czy będzie grał w domu, czy np. u kumpli to już mało ważne
chodzi o to żeby zaczął się dziewczyną zajmować, prawda?
Ja bym zareagowała tak, jak mówisz, że zdenerwowałabym się, i zapytała o co chodzi... I czemu mi tę czekoladę zabrał. Najpierw byłabym zła, ale po tym, jakby mi przeszło usiadłabym na spokojnie z facetem, i pogadała... Bo pewnie wtedy zauważylabym, że nie mogę bez tej czekolady wytrzymać, i coś by się we mnie ruszyło. Ale ja dziwna jestem.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 14:49   #34
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
On jest uzależniony - a za uzależnionych nie wychodzi się za mąż i nie rodzi się im dzieci.
Mądre słowa...
Stary 2011-05-02, 19:32   #35
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość

dać facetowi do zrozumienia że czas na działanie nadszedł- to jedno
drugie i zdecydowanie ważniejsze dla autorki- żeby sama się życiowo ogarnęła, żeby nie była zależna od "misia-pysia" wtedy nawet jeśli delikatne dawanie do zrozumienia nie zadziała, to dziewczyna będzie na tyle samodzielna, żeby zostawić nałogowego gracza bez żalu.
Z tym się zdecydowanie zgadzam. Sama kiedyś dostałam taką radę i to od mamy mojego TŻta, ale czasem trudno jest z niej skorzystać....
Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 22:07   #36
pneumona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
jeśli facet jest zajęty sobą to moim zdaniem nawet nie zauważy, że jego połówka próbuje mu delikatnie dać do zrozumienia, że coś jest nie tak. To NIE ZADZIAŁA!!!!!!!!!!
Jeśli delikwent nie zauważy zmiany (=nie kocha), to dziewczyna powinna kopnąć go w tyłek. Zastanawiam się czy tutaj chodzi wyłącznie o uzależnienie.. Wszystko wskazuje na to, że temu chłopakowi już zwyczajnie nie zależy, ale nie dowiemy się, dopóki go nie przetestuje. Jestem pewna, że zakochany facet zauważyłby coś niepokojącego w zachowaniu partnerki, a jeśli mu to zwisa, nie ruszy nawet palcem, by coś zmienić..

Edytowane przez pneumona
Czas edycji: 2011-05-02 o 22:10
pneumona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 22:23   #37
justipe
Raczkowanie

Ja mam taki sam egzemplarz w domu potrafi grać całymi dniami z krótkimi przerwami na siku, jeść, pić i to ja proponuje jakieś inne formy rozrywki zamiast frustrować się w kącie i strzelać fochy. Chcę iść do kina, na spacer, na piwo, na zakupy to mu o tym mówię- czasem muszę trochę pomarudzić ale zawsze się zgadza i jest fajnie potem sam proponuje- ostatnio coraz częściej. Czasem mam jakiś plan- jakaś wycieczka, rowery, basen- powoli go wkręcam, konkretami do niego mowię, namawiam bez próśb, gróźb, wypominania i stawiania ultimatum. Działa.
justipe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 08:45   #38
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
No i? Tylko dobitniej udowodni, że ma ją gdzieś.

Wg mnie zerwanie to dobitny znak braku akceptacji jego zachowań i braku perspektyw wspólnego życia.
a według mnie zerwanie to krótkotrwałe zagranie
i nic więcej
Facet, jesli mu zalezy to zmieni sie -na jakiś czas. Bo,żeby zmienił się na stałe -musi zauwazyc i zrozumiec problem. Musi chcieć. Nie ze strachu mydlic oczy partnerce jakis czas.

Kilka lat temu zakladałam podobny wątek. Pokłóciłam sie z ówczesnym chłopakiem,bo wolny czas poswiecał komputerowi ,nie mnie. Usłyszałam od niego "to moja pasja,i nigdy z niej nie zrezygnuje,a jesli tego nie rozumiesz to trudno"
Sporo osób radziło mi zerwanie. Taką "terapię szokową".
Nie zdecydowałam się na to -bo jesli kogos kocham to nie będe z nim prowadzić gierek.
Rozmowa (nie awantura). Zmiana swojego zachowania (zajmowanie się sobą,a nie czekanie na niego). To była metoda.
Gdybym wtedy odzeszła -to na dobre. Nie uznaję zrywania na próbę.

Mineło juz kilka lat,od 2 lat jestesmy małżenstwem....i jest cudownie Mam fajnego ,czułego męza,na którym moge polegać, który mnie wspiera.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 11:12   #39
cavagirl
Rozeznanie

Jeszcze niedawno miałam sama założyć podobny wątek. Mój chłopak (nie narzeczony) też przegina z graniem, też się wtedy wyłącza, wścieka itd. Mnie to wkurza niemiłosiernie. Na pewno dobrym sposobem jest wrzucenie siebie w wir jakichś obowiązków czy przyjemności, ale nie sądzę by to zadziałało w przypadku tak zaawansowanego problemu. Myślę, że w przypadku narzeczonego autorki, on nawet nie zauważy jej aktywności, ale może się mylę.
gdyby mój chłopak był uzależniony do tego stopnia, raczej bym nie wytrzymała. Nie podoba mi się, że tłumaczy swoje zachowanie tym, że musi odpocząć, bo was utrzymuje. Czy on poświęca Ci jakąś część swojego czasu? Wychodzicie razem? Odmawia gdy proponujesz?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 11:26   #40
yoona
Zakorzenienie

lol. jestem w Twoim wieku, obecnie szukam pracy, mamy z TŻtem krolika a on kocha grac az sie zaczelam zastanawiac o co chodzi.
ja sie umowilam z moim w ten sposob:
on moze grac od rana do wieczora, nawet i 15 godzin, jak ja wyjezdzam na weekend do rodzicow/wychodze z przyjaciolka itp. w inne dni kazdy ma chwile czasu dla siebie- ja siedze na wizazu, on gra. toleruje to, ze gry to jego pasja i nie zabraniam mu grac, jednak on rowniez daje cos od siebie- czyli jesli oboje mamy wolne, to spedzmay czas razem.
a czasem jest tak, ze gramy po prostu razem i swietnie sie wtedy bawimy

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości