![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy mój Tż ma przyjaciółkę.
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;26719518]glupoty wedlug mnie gadasz.
![]() Mam trzy bliskie osoby- w tym dwoch facetow. Jednego znam 7 lat i nigdy nic miedzy nami nie bylo. Drugiego znam tylko 2, ale tutaj juz w ogole jestem pewna na sto procent, ze nic z tego nie bedzie wiecej. ![]() ![]() Chociaz w ogole ja mam taka ekipe, ze jestesmy ze soba dosc blisko. Przytulanie, wyplakiwanie sie to cos normalnego, nie tylko z nimi. I jak ktos by mi powiedzial, ze oni wszyscy maja jakies podteksty do mnie, to chyba bym padla. Znam ich przeciez na wylot. ![]() myśl sobie co chcesz. ale skoro dyplomowany wykładowca "rozkładał z nami na czynniki pierwsze" takie damsko-męskie przyjaźnie i wyciągał wnioski to chyba on znając bardziej naturę człowiek jest w stanie ocenić czy takie zjawisko jak platoniczna więź między kobietami i mężczyznami może mieć miejsce czy nie. szkoda że większość notatek ze studiów wyrzuciłam. ów profesor podawał bardzo ciekawą literaturę dotyczącą tego zagadnienia. była tam jedna bardzo konkretna książka w całości poświęcona "przyjaźni" damsko-męskiej. zapytam znajomą czy ma jeszcze spis tych książek i jeżeli go zdobędę mogę tu podać. może kogoś zainteresuje. jak powszechnie wiadomo wyjątki są potwierdzeniem reguły, niemniej jednak są to WYJĄTKI. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś tam są nawet profesorowie, którzy zaprzeczają ewolucji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
wizażowy robalek
|
Też mam przyjaciela. Od 3 lat. Mój prawdziwy, najprawdziwszy przyjaciel, wiem że mogę zawsze na niego liczyć.
Ale ja najpierw sama musiałam do tego dojrzeć, bo się najpierw kolegowaliśmy, potem zaufaliśmy mocno i ja się zakochałam niestety... specyfika była taka, że nie chciałam z nim być. Tylko żeby był moim przyjacielem, bo się świetnie rozumiemy. No i mój przyjaciel nawet wtedy, jak się zakochałam, nie zostawił mnie, nie powiedział "koniec, musimy przestać się widywać". Bardzo mi pomógł wtedy. Pozbierałam się. Po 'wyleczeniu' się z tego mogłam śmiało powiedzieć, że jest moim przyjacielem. On obecnie ma dziewczynę. Nie jestem o nią zazdrosna. I szczerze mu życzę szczęścia z całego serca. Ja miałam faceta, niedawno się rozstałam z nim. I też mój przyjaciel nie był zazdrosny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No nie wiem, zobaczymy jak to bedzie za 10 lat. Narazie przez te 7 nic sie nie wydarzyło no i sie na to zdecydowanie nie zapowiada. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, że jakiś autorytet coś mówi, nie oznacza, że należy przyjmować to bezkrytycznie - zwłaszcza jeśli nie chodzi o jakieś oczywiste, widoczne na pierwszy rzut oka rzeczy. Ja miałam kiedyś na studiach zajęcia z "dyplomowanym naukowcem" (który dla wielu studentów był wielkim autorytetem) - nigdy nie zapomnę jak opowiadał nam, że z naukowego punktu widzenia nie ma opcji żeby mężczyzna mógł normalnie porozmawiać z kobietą, bo są na zupełnie innych poziomach emocjonalnych i intelektualnych. I że kobieta jest potrzebna mężczyźnie jedynie do seksu (i ewentualnie gotowania, o ile facet sam nie radzi sobie w kuchni) - i mówił nam (dziewczynom) żebyśmy nie wierzyły jeśli jakiś facet twierdzi, ze jest inaczej, bo to oznacza, że okłamuje nas dla własnych korzyści (przypominam, że według niego miało to naukowe uzasadnienie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
niech wam będzie z ta kwestią naukową, ale w moim przypadku męskie przyjaźnie okazały się nie wypałem bo faceci po jakimś czasie chcieli czegoś więcej. baaa jeden to wprost powiedział że mnie kocha i chce zemną być. oczywiście skończyło się zerwaniem kontaktów z mojej strony bo nie dał się przekonać że niszczy przyjaźń i nic nigdy z tego nie będzie z mojej strony. gdy to wspominam robi mi się strasznie przykro bo akurat z tym mam wiele dość ważnych dla mnie wspomnień. ale cóż... takie jest życie.
jeżeli Wam udało się znaleźć i utrzymać taką przyjaźń w ryzach to gratuluję i życzę jak najlepiej. ale czego by tu nie napisano ja NIGDY JUŻ W TAKĄ PRZYJAŹŃ NIE UWIERZĘ i takie moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;26721280]Pewnie teorię na istnieje przyjazni damsko-męskiej tez by sie znalazło.
![]() [/QUOTE] Ano jest jedna...tylko nienaukowa. Przyjaźń damsko-męska jest możliwa tylko pod warunkiem, że żadne z przyjaciół za nic nie poszłoby z tym drugim do łóżka ![]() Zaprawdę powiadam wam, dziwnie to uczucie wpaść przypadkiem na swojego TŻta spacerującego z inną dziewczyną.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Wierzyłam w przyjaźń damsko-męską, bo w trakcie związku sama miałam przyjaciela, z którym lubiłam się spotkać i pogadać.
Niestety mój tż, a raczej były tż miał przyjaciółkę, ale nie umiał się z nią "przyjaźnić". Zaczęli rozmawiać ze sobą w sposób, w który nie powinni będąc w związku z kimś innym. Więc mam mieszane uczucia co do 'przyjaciółek'. Teraz trudno było by mi zaakceptować fakt, że partner ma koleżankę, bo po prostu bałabym się o te relacje... Został niestety taki uraz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.