Lekcja: makijaż ślubny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 09:44   #31
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Lekcja: makijaż ślubny

Cytat:
Napisane przez crawler Pokaż wiadomość
nie zabronisz mi komentować, ok? taa jasne ty z pewnością znasz się na "sztuce makijażu" w internecie to każdy jest specjalistą od wszystkiego haha
I dlatego jestem za banowaniem przyszła ledwo, 3 wiadomości spłodziła i już się wymądrza dziękujemy już pani
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:15   #32
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
I dlatego jestem za banowaniem przyszła ledwo, 3 wiadomości spłodziła i już się wymądrza dziękujemy już pani
Jeszcze parę postów i Złoś zareaguje koniec OT
Stary 2011-05-14, 10:31   #33
Aaaaaneczkaaaaa
BAN stały

Dziewczyny... od jakiegoś czasu wizaż słynie z tego, że tworzą się tutaj koła wzajemnej adoracji, hermetyczna społeczność- a to chyba nie jest dobra opinia. Wiem, że Aga jest tutaj bardzo znana i ma wiele koleżanek/przyjaciólek/ wielbicielek, ale nie każcie robić tego każdemu. Wizaż to portal dla wszystkich a nie tylko dla wybranych ludzi i narzucanie przez Was waszej opinii jest po prostu trochę śmieszne i nie na miejscu.

Nie komentuje tutaj Agi, nie podpisuje się pod żadną opinią, natomiast apeluję o to, aby uszanować czyjeś zdanie.

Aga na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że wystawiając swoje fotki nie spotka się ze 100% pochlebnymi opiniami.

Również nie każdemu musi się podobać to co ona tworzy... Proszę nie zachowujcie się jak dzieciaki w szkole... Bo te ataki świadczą źle o Was, a nie o osobie komentującej swoje odczucia/opinie/gusta. I straszenie moderatorami kojarzy mi się z "jesteś u Pani". Każdy jest inny, każdy lubi co innego- szanujmy się wzajemnie.

A do osób krytykujących- proszę o lepszy dobór słów.

Edytowane przez Aaaaaneczkaaaaa
Czas edycji: 2011-05-14 o 10:33
Aaaaaneczkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:45   #34
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaaaaneczkaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... od jakiegoś czasu wizaż słynie z tego, że tworzą się tutaj koła wzajemnej adoracji, hermetyczna społeczność- a to chyba nie jest dobra opinia. Wiem, że Aga jest tutaj bardzo znana i ma wiele koleżanek/przyjaciólek/ wielbicielek, ale nie każcie robić tego każdemu. Wizaż to portal dla wszystkich a nie tylko dla wybranych ludzi i narzucanie przez Was waszej opinii jest po prostu trochę śmieszne i nie na miejscu.

Nie komentuje tutaj Agi, nie podpisuje się pod żadną opinią, natomiast apeluję o to, aby uszanować czyjeś zdanie.

Aga na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że wystawiając swoje fotki nie spotka się ze 100% pochlebnymi opiniami.

Również nie każdemu musi się podobać to co ona tworzy... Proszę nie zachowujcie się jak dzieciaki w szkole... Bo te ataki świadczą źle o Was, a nie o osobie komentującej swoje odczucia/opinie/gusta. I straszenie moderatorami kojarzy mi się z "jesteś u Pani". Każdy jest inny, każdy lubi co innego- szanujmy się wzajemnie.

A do osób krytykujących- proszę o lepszy dobór słów.
dobra krytyka = KONSTRUKTYWNA krytyka a nie rzucanie błotem "bo mam gorszy dzień i zwyzywałabym kogoś"
Stary 2011-05-14, 12:09   #35
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez crawler Pokaż wiadomość
nie zabronisz mi komentować, ok? taa jasne ty z pewnością znasz się na "sztuce makijażu" w internecie to każdy jest specjalistą od wszystkiego haha
Zabronię chamstwa, do komentowania zachęcam.
Cham = ban.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-05-14 o 12:10
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 12:11   #36
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
dobra krytyka = KONSTRUKTYWNA krytyka a nie rzucanie błotem "bo mam gorszy dzień i zwyzywałabym kogoś"
: cojest:
To teraz zobacz na swój poprzedni post

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 12:16   #37
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
: cojest:
To teraz zobacz na swój poprzedni post
I co w nim śmiesznego? Czy ja jej napisałam że jest głupia? Nie, bo to moje subiektywne zdanie którego nie powinnam ujawniać Ale jej wymądrzanie się jest faktem, ponieważ nie jest wyrocznią by ferować wyroki o czyjejś urodzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 22:29   #38
Aaaaaneczkaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Dark Noir no i znowu się czepiamy Agi? Zazdrościsz jej zdolności i urody czy czepiasz się dla zasady?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Takie ocenianie jest trochę nie na miejscu może wstawisz swoje zdjęcie to sobie ciebie ocenimy co do urody, cieszyła byś się gdyby nazwano cię przeciętną?
Tutaj chodzi mi w zasadzie o ten post... Dziewczyny jaka Aga by nie była to naprawdę trzeba być niewidomym, żeby nie zobaczyć obróbki zdjęć....
Dajcie sobie dziewczyny czasem coś powiedzieć... a nie piszcie bzdur aby nie wiem... przypodobać się Agnieszce?

I te fotki wcale nie są dobre z jednego prostego powodu- są zbyt jasne, zbyt obrobione, aby zobaczyć to co jest w tej publikacji najważniejsze- czyli makijaż...

I to jest właśnie konstruktywna krytyka- aby kolejnym razem Aga nie obrabiała tak mocno zdjęć.... Dawniejsze zdjęcia z MM Agi B-J nie były może rodem z Cosmo albo ELLE ale spełniały swoje zadanie...

Pokazałam fotki mojemu mężowi, który ma Photoshop w jednym palcu i który nie jest emocjonalnie związany z wizażem i jego komentarz brzmiał dosłownie- "Boże- biała jak śmierć"...

A co do cery bez skazy- to nie pamiętacie już publikacji Agnieszki na temat korektorów? Zdaje mi się, że sama wymieniała swoje niedoskonałości cery...

Nie kieruje absolutnie żadnych uwag bezpośrednio do Agnieszki... Ale chcę Wam udowodnić, że takie naskakiwanie na kogoś, tylko dlatego, że nie podziela zachwytu Agnieszką i jej pracami jest naprawdę śmieszne... Oglądam wszystkie publikacje Agi, bo są naprawdę fajne, ale na forum zawsze jest taka sama sytuacja... i jak to czytam, to mam wrażenie, że średnia wieku to 10-12 lat....

Edytowane przez Aaaaaneczkaaaaa
Czas edycji: 2011-05-14 o 22:38
Stary 2011-05-15, 20:26   #39
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazałam fotki mojemu mężowi, który ma Photoshop w jednym palcu i który nie jest emocjonalnie związany z wizażem i jego komentarz brzmiał dosłownie- "Boże- biała jak śmierć"...
Ale czego to dowodzi? To nie jest żaden argument, który by oceniał jakość zdjęć.
Jeśli Twój mąż naprawdę ma PS w małym palcu, to powinien z dużą ostrożnością wypowiadać się na temat zdjęcia w takiej rozdzielczości. Tak rozbielone zdjęcia (które w fotografii ślubnej są dość typowe) można osiągnąć przy pomocy ustawień aparatu i odpowiednim oświetleniu. Umiejętne posługiwanie się korektorem i podkładem + jeszcze raz odpowiednie światło = piękna nieskazitelna cera. PS nie jest konieczny.
Jeśli Aga opublikowała zdjęcia, to sądzę, że o taki efekt jej chodziło. To czy komuś się to podoba, czy też nie, to już inna sprawa.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:40   #40
Aaaaaneczkaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Ale czego to dowodzi? To nie jest żaden argument, który by oceniał jakość zdjęć.
Jeśli Twój mąż naprawdę ma PS w małym palcu, to powinien z dużą ostrożnością wypowiadać się na temat zdjęcia w takiej rozdzielczości. Tak rozbielone zdjęcia (które w fotografii ślubnej są dość typowe) można osiągnąć przy pomocy ustawień aparatu i odpowiednim oświetleniu. Umiejętne posługiwanie się korektorem i podkładem + jeszcze raz odpowiednie światło = piękna nieskazitelna cera. PS nie jest konieczny.
Jeśli Aga opublikowała zdjęcia, to sądzę, że o taki efekt jej chodziło. To czy komuś się to podoba, czy też nie, to już inna sprawa.
W takim razie nie rozumiem tego, co napisałaś... tutaj nie rozchodzi się o to, w jaki sposób te fotki powstały ale fakt, że ktoś napisał, że zdjęcia są takie a nie inne i nie spełniają swojej roli i zaczęła się istna burza jak to można było skrytykować Agnieszkę...
Mnie chodzi o postawę niektórych wizażanek, w ogóle o ogólny wizerunek wizażu, który zaczyna być "dla wybranych".

Nie mówię tutaj o crawler- która zachowała sie poniżej jakiejkolwiek krytyki, ale o sytuacjach, które się powtarzają za każdym razem... I właśnie o tą sprawę chodzi....
Stary 2011-05-15, 21:24   #41
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
W takim razie nie rozumiem tego, co napisałaś... tutaj nie rozchodzi się o to, w jaki sposób te fotki powstały ale fakt, że ktoś napisał, że zdjęcia są takie a nie inne i nie spełniają swojej roli i zaczęła się istna burza jak to można było skrytykować Agnieszkę...
Mnie chodzi o postawę niektórych wizażanek, w ogóle o ogólny wizerunek wizażu, który zaczyna być "dla wybranych".

Nie mówię tutaj o crawler- która zachowała sie poniżej jakiejkolwiek krytyki, ale o sytuacjach, które się powtarzają za każdym razem... I właśnie o tą sprawę chodzi....
Dziękuję Ci za tą wypowiedź

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 22:46   #42
_Kari_
Zakorzenienie

Oj tak porobiło się tu klik od groma... i maslą sobie dziewczyny straszliwie! Kiedyś jak tylko podczytywałam wizaz bo szukałam jakiegoś info było znacznie lepiej... a teraz żal i przykro się robi jak widzę tyle maślenia, a jak ktoś ma inne zdanie to masa "przekonujących na siłe" się znajduje... bardzo męczące to jest i rodem z przedszkola!
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 05:43   #43
Aaaaaneczkaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Oj tak porobiło się tu klik od groma... i maslą sobie dziewczyny straszliwie! Kiedyś jak tylko podczytywałam wizaz bo szukałam jakiegoś info było znacznie lepiej... a teraz żal i przykro się robi jak widzę tyle maślenia, a jak ktoś ma inne zdanie to masa "przekonujących na siłe" się znajduje... bardzo męczące to jest i rodem z przedszkola!
dokładnie....
Pomijając taką crawler, większość z mających inne zdanie niż klan wizażanek, wyraża opinię na temat pracy Agnieszki, a nie jej samej... A to różnica... Niestety dziewczyny musicie przełknąć fakt, że nie wszystkim się do końca podoba, to co robi Agnieszka...I nagle zaczyna się nagonka-i tak jest na forum pod każdą jej publikacją....
Wracając do sedna- fotki są same w sobie ok- jeżeli miałyby być opublikowane w jakiejś gazecie itp... Ale to wizaż, to "moje makijaże", gdzie dziewczyny wzorują się na Agnieszce, chcą widzieć dokładnie jak zrobiła dany makijaż, a na fotkach tego nie widać- i stety, niestety mają rację...
Stary 2011-05-16, 09:10   #44
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie....
Pomijając taką crawler, większość z mających inne zdanie niż klan wizażanek, wyraża opinię na temat pracy Agnieszki, a nie jej samej... A to różnica... Niestety dziewczyny musicie przełknąć fakt, że nie wszystkim się do końca podoba, to co robi Agnieszka...I nagle zaczyna się nagonka-i tak jest na forum pod każdą jej publikacją....
Wracając do sedna- fotki są same w sobie ok- jeżeli miałyby być opublikowane w jakiejś gazecie itp... Ale to wizaż, to "moje makijaże", gdzie dziewczyny wzorują się na Agnieszce, chcą widzieć dokładnie jak zrobiła dany makijaż, a na fotkach tego nie widać- i stety, niestety mają rację...

Nie zgadzam się z Twoim zdaniem wyżej podkreślonym.
MM swoją drogą, a strona wizażu swoją...
Mylisz dwa różne pola działania Agnieszki. Jest przede wszystkim Wizażanką, ale współpracuje również przy tworzeniu portalu, co owocuje ciekawymi artykułami.
Stary 2011-05-16, 18:40   #45
Aaaaaneczkaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blysk_w_oku Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem wyżej podkreślonym.
MM swoją drogą, a strona wizażu swoją...
Mylisz dwa różne pola działania Agnieszki. Jest przede wszystkim Wizażanką, ale współpracuje również przy tworzeniu portalu, co owocuje ciekawymi artykułami.
No ale co to za artykuł o makijażu, skoro na zdjęciach niewiele widać? Nie mylę a porównuję... No nieważne... Ciągle wywracacie kota ogonem Tutaj chodzi o coś innego no ale nie będę się więcej produkować Nie mniej jednak życzę trochę więcej wyrozumiałości i szacunku dla innego zdania
Stary 2011-05-18, 17:48   #46
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

żenująca dyskusja

Pomyślał ktoś, że dziewczyna dwoi się troi żeby wypadło jak najlepiej DLA WAS? Skoro nie ma pod ręką 16 letniej modelki i fotografa, robi wszystko sama.

Krytykom polecam spróbować sobie z tym poradzić i pokazać efekty

Makijaz na tych zdjęciach widać, jest zrobiony dobrze jak zawsze w Agi wykonaniu. Jeśli ktoś zna się na temacie skorzysta z porad i zdjęć.
Jeśli ktoś się na makijażu nie zna to czy zdjęcia będa rozbielone, czy photoshopowane czy też nie - polecam skorzystanie z usług wizażystki - a jej można pokazać któreś z tych zdjęć i jeśli nie będzie zazdrosną krytykującą małpą tylko profesjonalistką będzie potrafiła się zainspirować i to chodzi!

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:24   #47
gavra
Rozeznanie

makijaże myślę, że umyślnie rozświetlone, dzięki temu można wczuć się w wyjątkowy klimat ślubów, symbolicznej delikatności i bieli. bardzo udane przedstawienie tematu. wszystko jasno, dokładnie i wyraźnie wytłumaczone i opisane. ileż to razy, na pewno każda z nas, natknęła się na opis wykonania makijażu takiego czy takiego, gdzie pod tekstem znajdowało jedno, zazwyczaj pierwsze lepsze zdjęcie panny młodej wykupione z galerii google, gdzie WIĘCEJ niż połowę roboty na jej twarzy zrobił PS, no pytam? a o talencie i przede wszystkim o WIEDZY Agi możemy być przekonane, wystarczy śledzić na bieżąco jej wątki.

Edytowane przez gavra
Czas edycji: 2011-05-29 o 10:27
gavra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 15:29   #48
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Śliczne makijaże
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:44   #49
Chloestic
Zakorzenienie

czytam te wszystkie posty i nie wierze.....teraz jest bardzo popularna korekta, kwestia podkreslenia kontrastu, po to by makijaz i kolory byly bardziej widoczne, nie widze w tym nic zlego, przynajmniej dokladnie widac wizaz, kolory, ktore powinny byc dla wielu inspiracja, a nie okazja do wyszczekania.....

uwielbiam osoby, ktore maja wiele do powiedzenia, a same nie potrafia nawet prostej kreski linerem namalowac.....

sliczne makijaze Aga, bardzo fajne pomysly i wiele cennych uwag....mysle, ze osoby na poziomie zapewne z nich skorzystaja pieknie wycieniowalas oko w retro!

Edytowane przez Chloestic
Czas edycji: 2011-09-05 o 16:46
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 16:22   #50
madorel
Raczkowanie

piękne fotki
madorel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-09, 08:55   #51
kanaffa
Przyczajenie

Zapraszam do obejrzenia moich prac makijaży ślubnych i nie tylko. kanaffa.pl

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości