|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wydaje wam się, że łatwo byłoby wam żyć bez portali spolecznościowych?
ja nie używam gadu-gadu już od około 2 lat. do kontaktu ze znajomymi wystarcza mi facebook. wchodzę praktycznie codziennie, ale już nie siedzę na nim całymi dniami, jak to miało miejsce jeszcze jakiś czas temu
![]() co do naszej-klasy- pozwolę sobie na niekomentowanie. to, co się stało z tym portalem mnie przeraża
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
ja miałam dużo.
nk fb fotka lustereczko grono epuls gg aqq tlen z tego wszystkiego został mi nr gg.. którego i tak prawie nie używam.. w przeciągu ostatniego roku używałam go nie więcej niż tydzień głównie w celu zapytania koleżanki z klasy o coś związanego ze szkołą. poznałam TŻ-a.. i po nie wiem.. roku półtora pokasowałam wszystko.. on nie ma ani nk ani fb gg założył ale i tak na to nie wchodzi.. bo na co mu to? on ma telefon i normalnych znajomych.. a ja byłam uzależniona.. ale stwierdziłam że na co mi to nk.. żeby co? taka durna wymówka żeby skontaktować się z kimś z podstawówki? z kimś kogo widzę na ulicy i mu nawet cześć nie powiem? gówno prawda.. może i jest mały odsetek ludzi którzy poprzez nk odtworzyli swoje znajomości.. ale nie ja.. nie było mi to potrzebne do szczęścia.. zaczęło się od zablokowania różnych funkcji typu dodawanie komentarzy pod zdjęciami i do profilu.. ciekawa byłam ile osób będzie pamiętać o moich urodzinach jeżeli wykasuję powiadomienie.. i co? te co na prawdę pamiętały to zadzwoniły albo wysłały smsa.. i chwała im za to.. resztę mam w głębokim poważaniu.. Kiedy chrzestna nie dzwoniąc nie odwiedzając wysłała mi życzenia na nk na moje 18 urodziny to było przegięcie.. i ot wykasowałam i tak CZUJĘ SIĘ FAJNA I JESTEM HARDKOREM bo żyję bez nk ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2011-05-09 o 07:18 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Nie korzystam z tego typu portali, gg to dla mnie beznadziejna forma komunikacji-korzystam tylko wtedy kiedy muszę.
Jest mi tak łatwiej, takie portale to dla mnie tzw. złodzieje czasu.
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Jeśli chodzi o przekazanie jakiejś informacji, uzgodnienie godziny spotkania, skrzyknięcie się albo coś w tym stylu, to oczywiście fb jest niezastąpiony. Ale dłuższych rozmów nie lubię na gg prowadzić, to nie dla mnie jakoś. Telefon kosztuje, ale skype jest za darmo
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czasem mam wrażenie, że właśnie wtedy było im łatwiej... Człowiek może przyzwyczaić się do życia bez wielu istotności, obu nóg na przykład, nerki..., więc brak portalu społecznościowego chyba raczej aż tak wielkiej tragedii nie robi. W mojej ocenie, no ale jeżeli ktoś nie może bez... to już jego problem. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że facebook to najlepsze do tej pory wynalezione narzędzie szpiegowskie i... coś w tym chyba jednak jest. Tym bardziej gdy ktoś nie wyobraża sobie życia w przypadku jego braku.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
nie mam gg, do fb zgubiłam hasło, został cyber sex przez skype - inaczej bym sfiksowała
Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2011-05-09 o 08:56 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś nk i skasowałam już prawie 2 lata temu, żyje mi się od tamtej chwili bardzo dobrze, nic mi nie jest :P
Fb... konto mam, ale używam tylko kiedy są jakieś promocje, np. takie jak ostatnio z kuponami w Reserved znajomych tam nie przyjmuję i ogólnie nie zaglądam
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Nawet bardzo łatwo.
Fb nie posiadam. Od poczatku uważałam , że to nie dla mnie )Naszą Klase mam oczywiscie bo to zalozylam kilka lat temu i przyznam , że nie korzystam czasem wejde zobacze czy ktos jakies foto dodal i tyle ![]() z innych portali tez nie korzystam. GG od pewnego czasu posżło na bok w ogole z niego nie korzystam choc jest zawsze wlączone. Chcac z kimś pogadac raczej uzyje telefonu. I podkreślam , że mam lat 19 i nie czuje potrzeby korzystania z tego typu portali.
|
|
#39 |
|
Biała Dama
|
GG mam, korzystam, cenię sobie. Na nk mam konto, wszystkie bajery powyłączane, denerwują mnie. Czasami wejdę zobaczyć czy nie mam nowych wiadomości. Przestało mnie bawić siedzenie tam godzinami dawno temu. Na Facebooku nawet nie zakładałam, bo i tak nie będę korzystać. A zakładanie "dla idei" jest bez sensu. Też pamiętam czasy kiedy nawet telefonu nie miałam, co dopiero o komputerze i internecie, i czasami myślę że w pewnym sensie było lepiej. Ludzie jakoś mieli czas dla siebie, przychodzili kiedy czegoś potrzebowali albo po prostu chcieli się spotkać, teraz spotkanie się na piwo z niektórymi osobami graniczy z cudem, trzeba się umawiać, potwierdzać że tak, będę. Za mojego dzieciństwa (nie tak znowu dawno
) na osiedlu było pełno ludzi, dzieci, spacery, zabawy, toczyło się jakieś życie. Teraz wyjść wieczorem na spacer to żywej duszy nie ma. Wszyscy się chyba zadekowali przed kompem i grają w farmera. Mnie szkoda byłoby na to życia
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Ja wolę mieć przyjaciół i znajomych w realu niż na" fejsie" czy nk . Bo tam po 500 znajomych a idą ulicą i nie wiesz, czy im powiedzieć cześć czy nie! Dla tego wolę życie realne. Mam gg ,ale nie wiem po co ? jak potrzebuję to dzwonie/ piszę sms. Facebook'a też mam ale tak samo jak ktoś wyżej napisał po to tylko, żeby wiedzieć kiedy nie ma wykładowcy/zajęć i promocje.
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas kiedyś w akademiku brakło prądu: - wszyscy wyszli na korytarz, świeczki, gitara ..... jak nigdy wcześniej |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam fb. Mam nk i gg. Nk korzystam z ciekawości co tam u znajomych-gdzie byli i jakim zdjęciem się pochwalą. Nie komunikuję na tym portalu - w zasadzie jest mi niepotrzebny. Ja wolę się z kimś spotkać, ale odkąd znajomi zaczęli korzystać z portali społecznościowych przestali mieć potrzebę spotykania się.
Z gg korzystam. Jest to dla mnie substytut telefonu. Jak maką mi schodzić pieniądze z konta telefonu to wolę napisać na gg tym bardziej, że za internet trzeba zapłacić. Jednak i tak coraz rzadziej korzystam z gg. Ze skype korzystam tylko i wyłącznie dla Tż - mieszka daleko - i jest to lepsza forma niż telefon bo mogę go jeszcze zobaczyć. |
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Facebooka (wcześniej nk) traktuję jak gg - czasami mi ktoś tam zostawia wiadomość, link do czegoś. Ale rzadko, bo ludzie wiedzą, że najlepiej jest do mnie po prostu kliknąć SMS-a. Więc spokojnie przeżyłabym bez portali społecznościowych.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie miałam konta na nk ani facebooku i nie zamierzam mieć. Nie kręci mnie to
![]() Gg mam, czasami używam. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
z gg nie korzystam od dłuższego czasu, ale bez Fb byłoby trudno, bo w sumie to za pomocą tej właśnie strony kontaktuję się z większością ludzi, pomijając kontakt smsowy.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
konto na fb skasowałam, czułam że tylko zjada mi czas. Chociaż przyznaje, że czasem mi brakuje, jak chce poinformować większą ilość ludzi, a niekoniecznie do wszystkich mam maila.
GG kiedyś używałam nałogowo, ale zaczeła mnie męczyć ta forma rozmowy. Więc tak, bez problemu żyje bez portali społecznościowych |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpliwie tez dzwonią po kilka razy jak nie odbieram- bo czasami po prostu zostawiam gdzieś telefon bo nie życzę sobie być dostępna i trzeba poczekać az mi foch komunikacyjny minie. I jakoś dają rade jak czują potrzebę skontaktowania się ze mną. BTW- pamiętam czasy kiedy komórek jeszcze nie było a telefony stacjonarne były luksusem unikatowym. Listy się pisało ![]() Jakie piękne listy miłosne od swojego wtedy jeszcze nie męża dostawałam. ![]() I jakoś nie było problemu z brakiem znajomych.
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dostawałam od niego listy-pamiętniki, pisane każdego dnia jego pobytu w pracy za granicą czy po prostu na wakacjach z kumplami. Trzymam je wszystkie do dziś, każdemu to polecam. Często też pisaliśmy sobie listy i po prostu wrzucaliśmy je sobie do skrzynek. Od dwóch lat mieszkamy razem i przestaliśmy pisać te listy, ale chętnie wrócę do tego.
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie i tak ich nie używam Na nk zalozyłam kiedys konto,i tak sobie "wisi". GG tez sobie jest,nie wiem po co...
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Da sie zyc. W ogole nie rozumiem ludzi ktorzy sa od tego uzaleznieni, którzy wszystko co w inych zyciu sie dzieje, zaraz dziela sie tym na portalach. Tym bardziej, ze w znajomych nie maja super bliskich przyjaciol tylko znajomych i ludzi z ktorymi pracuja, ucza sie itd. Pamietam sytuacje, jak taka jedna osoba dodala wiadomosc, ze sie zareczyla z taka i taka osoba. Szczerze? Naprawde nie interesuja mnie takie szczegoly, tym bardziej, ze bliskie koleznki nie jestesmy.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś miałam konto na nk.. ale po jakimś czasie mi się to znudziło nawet nie chciało mi się tam wchodzić wiec usunęłam. Jakież było zdziwienie znajomych 'dlaczego usunęłaś?'
Założyłam konto na fb gdy usunęłam nk , trochę to śmieszne ale czułam ze coś mnie omija nie wiem dla czego. Na początku zachłysnęłam się fb ale teraz wchodzę tylko wtedy gdy mam trochę wolnego czasu. Jednym słowem. wydaje mi sie ze z tego się po prostu wyrasta.
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
da się przeżyć
![]() Ja przynajmniej przeżyję
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy w zyciu nie miałam konta na takim portalu (nasza-klasa, fb itd.) i nigdy mnie nie ciągnęło, żeby je mieć. Prawdę mówiąc to przeraża mnie styl życia (bo trudno to inaczej nazwać) jaki przyjęli niektórzy moi znajomi- wrzucanie nowych zdjęć traktują jak obowiązek, kompletują "znajomych" z najdalszych zakątków świata, żeby się popisać, ciągle sprawdzają co nowego w profilach swoich znajomych, zwierzają się światu, że właśnie "idą na browarka z misiem", jakoby to kogokolwiek powinno obchodzić
. Tracą przed komputerem kilka godzin życia dziennie/tygodniowo. To jest straszne.Gadu-gadu mam, przez jakiś czas odpalałam je codziennie, potem nagle zapomniałam sobie o nim i od roku leży zapomniane. Więc zdecydowanie mogę żyć bez portali społecznościowych i innych nowinek, całe szczęście.
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Nie moge bez nich przezyc. Szczegolnie od kiedy mieszkam z dala od moich przyjaciol. Ale w gruncie rzeczy ograniczam sie do facebooka od kiedy jest czat. Gadu juz praktycznie nie uzywam. Czaaaaasem MSN>
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez ponad 20 lat żyłam bez takich portali, to przeżyłabym i teraz |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26802513] a ja byłam uzależniona.. ale stwierdziłam że na co mi to nk.. żeby co? taka durna wymówka żeby skontaktować się z kimś z podstawówki? z kimś kogo widzę na ulicy i mu nawet cześć nie powiem? gówno prawda.. może i jest mały odsetek ludzi którzy poprzez nk odtworzyli swoje znajomości.. ale nie ja.. nie było mi to potrzebne do szczęścia.. zaczęło się od zablokowania różnych funkcji typu dodawanie komentarzy pod zdjęciami i do profilu.. ciekawa byłam ile osób będzie pamiętać o moich urodzinach jeżeli wykasuję powiadomienie.. i co? te co na prawdę pamiętały to zadzwoniły albo wysłały smsa.. i chwała im za to.. resztę mam w głębokim poważaniu.. Kiedy chrzestna nie dzwoniąc nie odwiedzając wysłała mi życzenia na nk na moje 18 urodziny to było przegięcie.. i ot wykasowałam i tak CZUJĘ SIĘ FAJNA I JESTEM HARDKOREM bo żyję bez nk ![]() [/QUOTE] Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Ja mam konto na tym FB ale zablokowałam całą tablicę, denerwują mnie te sweet posty i komentowanie, zdjęć swoich tez nie dodaję. I co? W moje urodziny wiele osób nie pofatygowało się by wysłać smsa czy zadzwonić do mnie, po co, skoro można iść na łatwiznę i napisać życzenia na tablicy? Co swoją drogą, jest dla mnie wybitnie śmieszne (przepraszam, jeśli uraziłam osoby składające życzenia na tablicach znajomych ) ja nikomu tak nie składam ani mnie nie składają, gdyż jak już wspomniałam, zablokowałam tę tablicę |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Konto na nk posiadam, ale nie wchodzę tam już od baaaardzo dawna, zresztą to co się tam dzieje to po prostu... masakra
gg mam, ale korzystam sporadycznie. Natomiast jeśli chodzi o facebooka to wchodzę tam codziennie Głównie dlatego, że mam tam grupę swojego roku, praktycznie są tam wszyscy - wymieniamy się materiałami, nowinami, opiniami, nowościami, starymi plotami odnoszącymi się do kolosów, egzaminów itp (coś w stylu grona, które służyło mi kiedyś w zasadzie wyłącznie do tego celu). Poza tym łatwiej mi jest się dogadać za pośrednictwem fb z osobami, ze znajomymi w jakiejś konkretej sprawie gdy nie można z jakiegoś względu się spotkać, zawsze jest to tańsze niż smsy czy telefony...Za to bardzo irytują mnie te wszystkie facebookowe gry Jednak wydaje mi się, że spokojnie mogłabym przeżyć bez portali społecznościowych
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam żadnych kont tego typu i dobrze mi z tym
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

) na osiedlu było pełno ludzi, dzieci, spacery, zabawy, toczyło się jakieś życie. Teraz wyjść wieczorem na spacer to żywej duszy nie ma. Wszyscy się chyba zadekowali przed kompem i grają w farmera. Mnie szkoda byłoby na to życia

. Tracą przed komputerem kilka godzin życia dziennie/tygodniowo. To jest straszne.