|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Dorkabl teraz już na pewno możesz być spokojna
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Amarcia http://allegro.pl/show_item.php?item=1586266461 na tej aukcji kupowałam w środę. jestem trochę zła, bo jeszcze przesyłka nie doszła. mam nadzieję, że dziś, albo jutro listonosz przyniesie. sprzedawca nie ma żadnych negatywów
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
łooo a jeszcze w starym napisałam
![]() ![]() Anuu91 gratulacje ![]() ![]() Eve1603 za wizytę i datę CC ![]() mimbi za KTG ![]() słońce niesamowicie daje czadu, że na balkonie wysiedzieć ciężko, ale nie narzekam -wolę to niż deszcze
#33 |
Rozeznanie
|
Matall, Princi, Spice, Anuuu91 ogromne gratulacje!!!
![]() ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-05-09 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki poradzcie prosze
![]() ![]() Czy fotelik do samochodu też powinno się wyścielić kocykiem lub jakimś materiałem? ![]() ![]() Sama nie wiem, bo tam przecież są te pasy, specjalne miejsce na główke.. ![]() Do gondolki to dla mnei jasna sprawa.. ale nie wiem czy dawać coś "pod dzidzię" przy tym foteliku.. ![]() ![]() U mnie akurat jest tak, że przed wyjściem do szpitala będę musiała wszystko na picuś glancuś przygotować.. bo mój mężus to za chiny ludowe sam w niczym sie nie połapie.. więc i fotelik będe musiała zostawić w takim stanie z jakim mężula później przyjedzie do szpitala po mnie i małego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Fajny nowy tytuł macie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Princi gratuluje kochana!!! Flavcio niech rośnie zdrowo!!!
A mi się dzisiaj śniło, że ważył 4100g, czyli nie mam proroczych snów ![]() ![]() Anuuu91 również gratulacje dla Ciebie i Zosieńki ![]() Kciuki: Anula ![]() Listopadowa ![]() Siasiek ![]() Anulinka ![]() Camomile ![]() Andziotku za Ciebie też ![]() Chociaż powiem tyle, że staaaaaaaaaasznie Wam zazdroszcze, bo jak wszystkie urodzicie zostane sama z początku na placu boju :Beksiam: - nawet Princi mnie zostawiła, a miała ten sam termin ![]() U mnie nic...wczoraj troszkę pobolał brzuch jak na @ i mała mnie wystraszyła, bo zaczeła się wieczorem tak rzucac po brzuchu, że ehhh ![]() Dzisiaj pewnie znowu nic....
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-05-09 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Princi i Anuu1 Gratuluje wam !!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Anula Trzymam mocno kciuki bys się długo nie musiala męczyć !!!! ![]() Meldujemy się na nowym wątku ![]() wczoraj zaszalałyście z tymi postami :P ja dzisiaj bez humoru... słoneczko świci ładnie, ale z samgo rana pies mnie wkurzył...ona jak chce to potrafi doprowadzic mnie do szału...a jak nie to cud malinka nie psinka ![]() musze dzisiaj iśc w miasto... ![]() nie bardzo mam ochotę, ale trzeba... wczoraj mama stwierdziła, że ja chyba wcześniej urodzę ![]() nie wiem po czym to wywnioskowała... i śnił mi się Piotruś ![]() że jechaliśmy autobusem...i on tak słodko spał, potem sie obudził i nie płakał..i był taaaaaki kochany ! ![]()
#38 |
Rozeznanie
|
Też się przywitam, jestem od pierwszego wątku ale rzadko piszę, za to ostatnio częściej podczytuję bo więcej czasu albo może mniej piszecie
![]() Też jak większość z Was mam remont tzn. TŻ ma bo ja niewiele robię, najpierw miałam zakaz a teraz nie mam siły po prostu. Remontujemy mieszkanie po mojej teściowej, która zmarła w lutym i będziemy sie przenosić na drugi koniec miasta. Pozdrawiam ![]()
#39 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Witam się w nowej części ![]() Ogromniaste kciuki za mamunie które urzędują w tej chwili na porodówkach ![]() Anuu-gratuluję coreczki..Cudo ![]()
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chłopczyk czy dziewczynka ? ![]() imię już wybraliście? ![]()
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
chciałam się tylko szybko moje kochane z wami przywitać
![]() mam troch enadrabiania nie wiem co sie dzieje tylko mi migło że princi urodziła przystojniaczka włoszka ![]() PRINCI moje serdeczne gratulacje!!!!!!!! ![]() ja myslalam ze jedziesz tylko na badania do szpitala a Ty urodziłaś ![]() ![]() ![]() lece nadrabiać siasiek jest od rana na wywołaniu, pisała przed 9 ze nie przyjeli jej jeszcze bo jest duzo brzuchatek. a mi sie cos z tel stało i teraz auwazyłam ze nie doszedł moj sms do niej ![]() spice jest w szpitaniu i hani sie bilurtbina podniosła z 13 do 13,9. aguś wysłałam jej Twoj numer bo chciała coś dopytać ![]() a u mnie cisza jak makiem zasiał nic sie nie dzieje nic nic nic nic zero skurczy zero czopków zero przepowiadaczy nawet mały niemrawy może sie wycisza dzisiaj sie z sebusiem na rodzenie ugadałam a on sobei jaja robi ![]() ![]() zaraz z Wami bede ![]()
#43 |
Rozeznanie
|
Chłopiec Krzysztof albo Aleksander
![]()
#44 |
Raczkowanie
|
Anuu91 gratulacje !!
A u mnie jeszcze 36 dni do porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
o fajnie ze matall w koncu wychodzi, to mi powie co nieco o szpitalu i o tym co jej sie przydalo, a co szpital oferuje (na meila mi nie odpisali), bo w koncu chce spakowac torbe!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Witamy się na nowym wątku
![]() Anuu91 ![]() ![]() Zosieńka śliczna ![]() jak wszystkie Zosieńki ![]() Anulka zaciskam i zaciskam te ![]() matall ![]() byłam na spacerze Zosia zawołała siusiu (miała pieluchę) bo wszystkie dzieci szły "na stronę" ale niestety nie umiała puścić zwieraczy na wisząco ![]() i wracając wdepła w ogromne błocisze i kałuże ![]() no i biegiem się przebrać leciałyśmy ![]() skurczy zero !!!! czopik nadal z nitkami krwi |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() Odmeldowuje sie na nowym watku ![]() Dziekuje za wszystkie kciuki ![]() U mnie skurczy niet, ale czop odchodzi dalej (plynny i brazowawy ![]() Takze przynajmniej cos sie dzieje... Anuuu91, gratulacje dla ciebie!! ![]() Cytat:
Biore kocyk do szpitala, ale raczej zeby przykryc maluszke, nie pod spod. Ale mam nadzieje, ze nie bedzie jej za twardo ![]() Dziewczynym podpowiecie jak to jest? Aaaa, zapomnialam, jeszcze mamy owijaka,ktory ma rozciecia na pasy do fotelika, to moze to wezme... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz ide na spacer... Trzymam kciuki za wszystkie rodzace i prawie-rodzace ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
... humor mam do
![]() ...siedzę i zamykam jeszcze jakieś sprawy w pracy, wkurzam się tylko i w zasadzie sama nie wiem co ze sobą zrobić... ...skurczy zero, czopa zero i w ogóle wszystko do niczego ![]() ...chyba zaraz idę do Lidla i umówię się na jutro do fryzjera przy okazji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
czesc mamusie, nie nadrobie was ale wpadlam sie przywitac, mala jest cudna, a ja wkrecam sie w bycie mama.. niestety ui mnie butle kroloje zasuszam pokarm bo laktacja marna..
gratuluje wszystkim nowym mamusia ![]() ![]() dziekuje za gratulacje ![]() ![]() na żółto opis porodu, mam nadzieje ze was podbuduje ![]() Opis porodu: O 23 polozylam sie spac, i musialam wstac na siku w momencie jak sie przekrecalam na drugi bok to poszula cieplo i kolatanie serducha i jakby mi bańki pekly tam na dole.. mowie ojj chyba mocz popuscilam wstaje z lozka i chlust.. wody odeszly(jak w filmie zreszta..) obudzilam meza a ten doslownie do 1 minuty byl ubrany spakowany , i mowi jedziemy, a ja stalam w pizamie i spokojnie ze jeszcze ja musze sie ubrac.. pojechalismy bo wiadomo dosc duzo tego wychlustalo.. na IP nie chcieli mnie przyjac bo byl remont, ale sie uparalam ze tu mam rodzila ja sie urodzilam i bardzo prosze o przyjecie, nie mialam ani rozwarcia ani zadnych boli, babka czekam co lekarz powie, ale udalo sie i mnie zostawil ze wzgl na mojego prowadzacego lekarza.. do 5:00 mialam czekac na podanie kroplowki, ale po poltorej godz mialam juz skurcze co 4 -5 minut.. i polozna sie zdziwila nawet ze tak szykbo zbadal mnie i bylo rozwarci na 2 cm, i przeniosla mnie an porodowke tam dluuuuuugo nie mialam postepu, potem po oksy pojawil sie na 4 cm.. bolalo nie powiem a polozna ciagle mowila ze to slabiutkie skurcze,ale jak sie okazalo na ktg nie wykazywo w moim wypadku skurczy bo po kolejnej dawce(dostawalam male dawki..) zrobilo sie 6-7cm.. wiec podlaczyli wiecej.. tu juz byla jazda, maz powiedzial ze nei wiedzial ze mam tyle sily nawet uscisk podziana jest mniejszy.. bolaloooo jak na masakryczna @ i mowie po jakims czasie ze ja juz czuje ze musze przec a one ze absolutnie bo rozwarcie nei ejst pelne a ja mowie ze musze bo tak jakbym czula napieranie, zbadala mnie i szoook rozwarcie pelne.. wiec mowi zaczynamy, poparlam z 4-5 razy na skurczu i olenka byla z Nami... a ja usmiech od ucha do ucha, zostalam nacieta, i lekko peklam, tego bolu nei pamieta sie po porodzie zostaje tylko wspomnienie po pol godzinie jak mnie poszyli po porodzie siedzialm juz na lozku i karmilam mala, bo tak mi bylo wygodnie, po 2 godz jak mnie rpzewiezli na sale , to poszlam sie wykapac, z mezem, a po nastepnej niecalej godzinie poszlam po mala, mowily mi zebym odpoczla chodz troche ale ja juz nie moglam bez niej dluzej.. ogolnie mala spala jadla, ale juz byla dokarmiana mimo ze dobrze chwytala piers.. ale ja mam slaby pokarm i byla glodna a po mleku modyfikowanym spala po 3-4 godzinki.. w drugiej dobie mialam baby blusa totalnego ryczalm caly dzien.... to bylo gorsze od porodu.. dzis przestalam karmic, i zasuszam pokarm, mala spokojnie spi na modyfikowanym robi kupki siusia jest spokojna... a ja szczesliwa bo przy piersi bylo ciezko bo ona plaka z glodu a ja nad nia.. takze nie zawsze wszystko idzie po naszej mysli,ale nie czuje bym robila jej krzywde, no i tatus karmi tez swoja corusie, a ja sie wtedy rozplywam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ale macie fajowy tytul
![]() andziotku malenkiej katar prawie calkowicie przeszedl, czasem sobie jeszcze odkaszlnie ale z noska jej wyciagam juz bialo-przezroczyste glutki mozliwe, ze to tak samoistnie przeszlo ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
witam na nowym wateczku
![]() wstałam po 7 poczytałam co u Was i dalej poszłam lulac,ja juz jak Pauliza.... biedny Siasiek jeszcze nie przyjety, a rano pisała ze juz jest głodna,a co mowic teraz ![]() gratki dla anuuu ![]() i czekamy na Was Matall,Edzik pewnie bedzie super grzeczny i bedziesz mogła z nami pisac ![]() ![]() ![]() u mnie ani skurczyka ![]() Andziot jak czytam o Twojej Zosieńce to się śmieje do ekranu ![]()
#53 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wielkie gratulaski. Córeczka śliczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() violisia ![]() ![]() Witamy się i My na nowym wątku ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
violisia pięknie napisane
![]() ![]() ![]() aby wszystkie nasze porody tak wygladały ![]()
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I dziękujemy za taki pozytywny opis porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
agus fajnie że Ola już lepiej się czuje ...
jasne ze mogło jej przejść samo, nie wiadomo czy to jakiś wirusek był, czy coś jej zalegało po prostu ... ważne że jest lepiej ![]() violisia ![]() bardzo pozytywny opis porodu !!! cieszę się że tak pięknie poszło ![]() teraz już tylko mamuśka pełną gębą ![]() Zosia śpi więc ja też chyba na drzemkę się udam .... |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zastanawiałam się tylko, czy coś pod plecyki dawac ![]() Violisia ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
ciekawe jak anula!!!! i siasiek
kurde zyje w stresie ![]() trzymam tak mocno kciuki że aż boli ![]() przeczytaąłm stary watek i sie popłakałam przez was moje kochane paproszki ![]() takie emocje wczoraj... ech ech ech strasznie sie ciesze ze trafiłam na takei fajne dziewczyny jak wy ![]() jesteście super wszystkie na prawde!!! fajnie ze tak sie wspieramy wszystki i w ogole ![]() ![]() ![]() ja gotuje zupę koperkową bo tż sobie zazyczył ogolnie wczoraj lezałam cały dzien odsypiałam i wypoczywałam ![]() dzis też sie wyspałam ![]() tż pojechał na tychy bo mial sprawe na komunie kupilismy zegarek mojego zamowieonego w czwartek materacyka nie ma jeszcze a pan mi napisał ze do dwóch dni dojdzie heloł? przecież to jest do cholery kurier wiec za co ja zapłaciłam 20 zł? za to żeby mi materac szedł 6 dni? czy tam 5? bez sens ![]() daisy mnie zmotywowała do pójscia do apteki musze chyba kilak rzeczy dokupić bo nie mam zadnego linomagu nie mam tez spirytusu na pępuszek ale to hcyba nie w aptece i w ogole nie wiem co mam kupić ![]() myślę zeby kupić : zielony linomag niebieski alantan i??? co jeszcze???? pomóżcie mi bo siąde i bede płakać i tupać nogą ![]()
#60 |
Zadomowienie
|
Grazin z tego co pamiętam to ja w aptece kupowłam:
gaziki jałowe, taśme (taką co nie powoduje odparzeń), Bepanthen, sól fizjologiczną, sól morską do noska, Infacol, Tamtum Rosa.. Tyle co pamiętam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.