maseczka na włosy ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 11:26   #31
201607250926
Konto usunięte

Dot.: maseczka na włosy ?

Cześć dziewczyny
Ja od ponad 3 miesięcy używam na włosy olejku rycynowego i nafty kosmetycznej, efekty jakieś są, lecz trzeba na nie długo czekać i nie są spektakularne jak po silikonach. Dziś przyszły mi olejki zamówione na ecospa (ze słodkich migdałów, jojoba, kokosowy i jeszcze masło shea), na razie użyłam po umyciu kokosowego i ze słodkich migdałów, włosy są miękkie
Wcześniej nałożyłam maskę z drożdży i WAXa (drożdże tylko na skórę głowy, ponieważ nie umiem domyć tego zapachu z włosów, brrr) na pół godziny.
Taki zabieg robiłam już 3 razy, ciekawa jestem jakie będą efekty przy dłuższym stosowaniu drożdży
201607250926 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:38   #32
jabuuszko
Raczkowanie

MASECZKA Z NAFTY:
-kilka łyżek nafty kosmetycznej (tania, do kupienia w aptece i drogeriach)
-żółtko jaja
-sok z cytryny
składniki mieszamy i nakladamy przed umyciem glowy na
....

ten wątek był już dawno założony ale co do tej maseczki chciałam się zapytać czy potem jak się zmywa to myjemy później szamponem ?
mam nadzieję że doczekam się odpowiedzi.
jabuuszko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 11:40   #33
eternitka
#etergirl

Cytat:
Napisane przez jabuuszko Pokaż wiadomość
MASECZKA Z NAFTY:
-kilka łyżek nafty kosmetycznej (tania, do kupienia w aptece i drogeriach)
-żółtko jaja
-sok z cytryny
składniki mieszamy i nakladamy przed umyciem glowy na
....

ten wątek był już dawno założony ale co do tej maseczki chciałam się zapytać czy potem jak się zmywa to myjemy później szamponem ?
mam nadzieję że doczekam się odpowiedzi.
nafta jest dosyć ciężka do zmycia, więc zmywamy szamponem. Musisz być dokładna, być może trzeba będzie zmywać nawet dwa razy pozdrawiam

P.s naftę zaleca się trzymać na włosach nie dłużej niż 20 minut

Plan:
Droga do marzeń...

Edytowane przez eternitka
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:44
eternitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 08:30   #34
jabuuszko
Raczkowanie

Dziękuję, doczekałam się odpowiedzi !!
jabuuszko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 14:46   #35
201704240919
Konto usunięte

A mi nafta w ogóle nie podchodzi
Ostatnio podpasywał mi kallos latte stuningowałam i stało się, pierwszy raz coś tak bardzo spodobało się moim włosom
-1.5 łyżki Kallos Latte
-łyżeczka miodu
-1 łyżka mleka (ja używam z zaw. tłuszczu 3,2%)
-1/2 łyżeczka oleju rycynowego (dziwne, że solo nie sprawdza się w ogóle,tak na marginesie xd)
Po spłukaniu maseczki opłukałam włosy w płukance mlecznej (125ml mleka), nie spłukiwałam. Owinęłam włosy w ręcznik na 15 minut. Nastepnie oplukalam wlosy w chlodnej wodzie. Moim włosom bardzo się spodobało

Edytowane przez 201704240919
Czas edycji: 2013-02-08 o 14:47
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 09:14   #36
Agnieshka86
BAN stały

Ja stosuję bardzo prostą maseczkę z banana i awokado. Rewelacyjnie nawilżają włosy, podobnie jak siemię lniane. Przepis znalazłam tu: http://www.beautybook.pl/pl/nowosci/...niace-wlosy-pl . Muszę się tylko powstrzymywać, bo dużo chętniej zjadłabym te składniki, zamiast nakładać je na włosy
Agnieshka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-05, 18:55   #37
_kasia_be
Przyczajenie

Cześć,

ostatnio miałam bardzo dużo stresów. Spowodowało to siwienie włosów. Mam dopiero 26 lat i w mojej rodzinie kobiety zaczynały siwieć około 60. Czy macie/ miałyście podobny problem do mojego? Co zrobiłyście? Czy są jakieś maseczki, które mogą spowolnić proces siwienia. Czy znacie jakieś sposoby, które mogą mi pomóc powstrzymać siwienie? Proszę pomóżcie
_kasia_be jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 19:04   #38
pinder982
Przyczajenie

olejek rycynowy jestb swietny na wlosy,są one dłuzsze ! i wydaje mi sie,ze lepiej sie układają,i są zdrowsze ( nie tylko z zewnatrz). Kiedy smarowalam rzesy olejkiem rycynowym,zagesciły i mi i duzo wydłuzyły oraz przyciemniły to ma do siebie olejek rycynowy
pinder982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-19, 19:25   #39
92ana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes4-19 Pokaż wiadomość
hej!
mam kilka sposobów- a więc szampon z rzepy, słyszałam też że jak się masuje skórę głowy to włosy szybciej rosną Pozdrawiam
Szampon z Rzepy wzmacnia, ale ja radziłabym stosować wcierki z Rzepy lub odżywki (dłużej trzymamy je na włosach, niż szampon i moim zdaniem lepiej działają).

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pinder982 Pokaż wiadomość
olejek rycynowy jestb swietny na wlosy,są one dłuzsze ! i wydaje mi sie,ze lepiej sie układają,i są zdrowsze ( nie tylko z zewnatrz). Kiedy smarowalam rzesy olejkiem rycynowym,zagesciły i mi i duzo wydłuzyły oraz przyciemniły to ma do siebie olejek rycynowy
Olej rycynowy stosowałam do pielęgnacji rzęs i nie wiedziałam nawet, że można go używać do pielęgnacji włosów. Może wypróbuję. Mam włosy w kolorze ciemnego blondu, jak odrobinę przyciemni to nic się nie stanie.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości