![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: maseczka na włosy ?
Cześć dziewczyny
![]() Ja od ponad 3 miesięcy używam na włosy olejku rycynowego i nafty kosmetycznej, efekty jakieś są, lecz trzeba na nie długo czekać i nie są spektakularne jak po silikonach. Dziś przyszły mi olejki zamówione na ecospa (ze słodkich migdałów, jojoba, kokosowy i jeszcze masło shea), na razie użyłam po umyciu kokosowego i ze słodkich migdałów, włosy są miękkie ![]() Wcześniej nałożyłam maskę z drożdży i WAXa (drożdże tylko na skórę głowy, ponieważ nie umiem domyć tego zapachu z włosów, brrr) na pół godziny. Taki zabieg robiłam już 3 razy, ciekawa jestem jakie będą efekty przy dłuższym stosowaniu drożdży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
MASECZKA Z NAFTY:
-kilka łyżek nafty kosmetycznej (tania, do kupienia w aptece i drogeriach) -żółtko jaja -sok z cytryny składniki mieszamy i nakladamy przed umyciem glowy na .... ten wątek był już dawno założony ale co do tej maseczki chciałam się zapytać czy potem jak się zmywa to myjemy później szamponem ? mam nadzieję że doczekam się odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
#etergirl
|
Cytat:
![]() P.s naftę zaleca się trzymać na włosach nie dłużej niż 20 minut ![]()
Nigdy się nie poddam! Plan: Droga do marzeń... ![]() ![]() Edytowane przez eternitka Czas edycji: 2013-02-07 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, doczekałam się odpowiedzi !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
A mi nafta w ogóle nie podchodzi
![]() Ostatnio podpasywał mi kallos latte ![]() ![]() -1.5 łyżki Kallos Latte -łyżeczka miodu -1 łyżka mleka (ja używam z zaw. tłuszczu 3,2%) -1/2 łyżeczka oleju rycynowego (dziwne, że solo nie sprawdza się w ogóle,tak na marginesie xd) Po spłukaniu maseczki opłukałam włosy w płukance mlecznej (125ml mleka), nie spłukiwałam. Owinęłam włosy w ręcznik na 15 minut. Nastepnie oplukalam wlosy w chlodnej wodzie. Moim włosom bardzo się spodobało ![]() Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-02-08 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Ja stosuję bardzo prostą maseczkę z banana i awokado. Rewelacyjnie nawilżają włosy, podobnie jak siemię lniane. Przepis znalazłam tu: http://www.beautybook.pl/pl/nowosci/...niace-wlosy-pl . Muszę się tylko powstrzymywać, bo dużo chętniej zjadłabym te składniki, zamiast nakładać je na włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Cześć,
ostatnio miałam bardzo dużo stresów. Spowodowało to siwienie włosów. Mam dopiero 26 lat i w mojej rodzinie kobiety zaczynały siwieć około 60. Czy macie/ miałyście podobny problem do mojego? Co zrobiłyście? Czy są jakieś maseczki, które mogą spowolnić proces siwienia. Czy znacie jakieś sposoby, które mogą mi pomóc powstrzymać siwienie? Proszę pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
olejek rycynowy jestb swietny na wlosy,są one dłuzsze ! i wydaje mi sie,ze lepiej sie układają,i są zdrowsze ( nie tylko z zewnatrz). Kiedy smarowalam rzesy olejkiem rycynowym,zagesciły i mi i duzo wydłuzyły oraz przyciemniły to ma do siebie olejek rycynowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Olej rycynowy stosowałam do pielęgnacji rzęs i nie wiedziałam nawet, że można go używać do pielęgnacji włosów. Może wypróbuję. Mam włosy w kolorze ciemnego blondu, jak odrobinę przyciemni to nic się nie stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.