![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Witaj Dori co tam słychać??
Masz rację, z pogodą klapa... tydzień boski a weekend deszczowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć! Fajny dziś dzień... próbuję ogarniać systematycznie moje zaległości pochorobowe i nie tylko, jakoś idzie, ale jestem ostatnio sobą dobita...
Cytat:
Gratuluję Ci egzaminu, bardzo podziwiam... ![]() Ostatnio jakoś zwątpiłam w moje zdolności uczenia się... Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
13 piątek, to miałam wczoraj. Jechałam na 17 do lekarza. Wróciłam więc szybko po pracy do domu, że zjeść coś, wziąć prysznic, przebrać się i jechać. Auto nie odpaliło. Stało na światłach całą noc. Przyjechał jakiś gościu i okazał się być chętny do pomocy, ale się nie udało. Po podłączeniu kabli też się nie udało. Już miałam dać sobie spokój i wezwać taksówkę, żeby jechać, kiedy się zjawił tż i stwierdził, że jak gość go na hol weźmie kawałek, to się uda odpalić. Taksówka nie przyjeżdżała przez 20min, na postoju najbliższym nic nie było. W końcu się udało, pojechałam spóźniona, po drodze stałam w korku, bo była jakaś stłuczka. A na miejscu się okazało, że zapomniałam dokumentów swoich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten zapach w powietrzu boski... u mnie na osiedlu jest bardzo zielono i kwieciście i pięknie pachnie, szczególnie wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
dzięki, trzeba po prostu cały czas się czegoś uczyć i chodzić na jakieś zajęcia czy studia, inaczej się wychodzi z rytmu i potem bardzo ciężko się zabrać. Ja jeszcze trafiłam na fajną mobilizującą babkę, która owszem przekłada mi zajęcia czy testy, jak jestem zajęta, ale w końcu wszystko i tak muszę pozaliczać, więc wiem, że i tak mnie to czeka. Taki bacik jest potrzebny
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
cześć .
Emilko szybkiego dochodzenia do siebie po niedyspozycji żołądka! wiem jakie to upierdliwe. Butter - jeśli jest tak jak piszesz to wg mnie szukaj dalej. czasami warto poczekac na coś naprawdę interesującego i nierujnującego życia prywatnego. Miśku trzymam kciuki za Ciebie i Tż i życze mniej chorób ![]() Nocko - ja tez pijam zieloną z dodatkami, z opuncją moja ulubiona, ale kiedyś bardzo mi smakowała zielona jaśminowa. Madziu - jak z umową ? wiesz już cos ? Dori - odzywaj się częściej ![]() A nasza Hania pewnie baluje ![]() Pytanie do LV - pisałaś o czarnych lakierach a ja nie mogę znaleśc postu - jakie polecałaś ? bo sh ostatnio mnie zawiódł ;/ a u mnie szaleństwo - wnioski unijne klientów przeszły ![]() ![]() wieczór panieński który organizowałam się udał - przynajmniej tak mi się wydaje że PM była zadowolona, goście również. poznałam dzięki temu kilka fajnych osób ![]() ![]() ![]() wesele sie udało bardzo, mimo kilku przeciwności losu na które nie miesliśmy wpływu wyszło extra. wybawiłam się , wyszalałam ![]() a i w ramach ciekawostek - nie wiem czy pamietacie mojego exa dla którego byłam gorsza od motoru - odezwał sie do mnie , chcial mnie przeprosić itd.. hmmm dziwnie sie poczułam ale nie zamierzam wracać do przeszłości. dobrze mi jak jest ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Jodie to widzę, ze masz mase pracy skoro tyle wniosków przeszło. Fajnie, ze się tak wybawiłaś. Dobry panieński to podstawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Madziu egzamin podnoszacy kwalifikacje nie jest taki zły , raczej stresujący , wiem bo moja mama zdawała
![]()
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jodie, super, że się kręci i jesteś zadowolona. Widzę, że atmosfera w pracy dziwna, ale umiesz sobie z tym radzić! Wiecie, brakuje mi pracy w zespole. Teraz dużo rzeczy robię indywidualnie, nie mam żadnej "grupy wsparcie" do przedstawienia swoich pomysłów, czy prośby o radę. Czuję, że taka grupa bardzo by mi pomogła... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Madzia nie stresuj się, w czasie studiów musiałaś przecież więcej egzaminów zdawać, więc jeden w tą czy w drugą nic nie zmienia. A jesteś mądra i pracowita, to na pewno się uda.
pogoda u mnie ... :/ i nie wiem czy nie wygłupię się jak pójdę w sandałkach, a mam nowy różowy lakier na paznokciach u stóp i nie chcę go zakrywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ty tak właściwie robisz? jeśli to nie tajemnica, bo dość enigmatycznie piszesz zwykle o swojej pracy i w zasadzie ciężko mi sobie wyobrazić tak naprawdę, czym się zajmujesz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Miskowa, nie chciałabym wrzucać za dużo informacji na forum do identyfikacji, trochę jestem przewrażliwiona na tym punkcie.
Ale ogólnie: prowadzę zajęcia/szkolenia grupowe i indywidualne, biorę udział w projektach badawczych, muszę popularyzować wyniki badań, więc pisać teksty/artykuły, oprócz tego robię korekty/redakcje różnych publikacji i czasami biorę udział też w różnych projektach komercyjnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Pracuję na etat, ale oprócz tego mam sporo umów o dzieło/zlecenie.
Praca jest bardzo fajna, choć trudna właśnie przez dużą odpowiedzialność i samodzielność no i konieczność doskonałej organizacji własnej pracy, co mam wrażenie nie wychodzi mi najlepiej ostatnio... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Tak tylko podrzucam linka
![]() Wątek "pierścionkowy" na plotkowym ![]() (parodia wątków rymowanych na slubnym ![]()
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oooo i co jakie butki włożyłaś?? Pokazałaś pazurki?? U mnie dziś brzydka pogoda była, więc jeszcze marynarkę musiałam założyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Jodie fajnie, że impreza udana
![]() ![]() ![]() Madzia będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale Madzia ja też wierzę, ze tobie się uda ![]() Cytat:
![]() A mi się przypomniało, że dziewczyny chciały zmienić tytuł e wątku i lokalizację ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
U mnie ciągle to samo. Też jestem monotematyczna. Moje dziewczę od jakiegoś czasu (coraz bardziej) histeryzuje przed dziennymi drzemkami, dzisiaj zasypiała mi na rękach ![]() ![]() Przeraża mnie wizja powrotu do pracy. Małą będzie się opiekować teściowa i boję się, że już całkiem się rozreguluje i nie dam sobie z nią rady. Bo widzę, że miewa odmienne zdanie, nawet mi próbowała wczoraj wmówić, że być może Ewa już nie potrzebuje tyle snu ![]() Już nie przynudzam. Z tematów jeszcze dzieciowych - wczoraj brat mojego męża został ojcem Emilki i Natalki ![]() Nie mam najlepszego nastroju, chodzę ciągle wściekła i zestresowana, kłócę się z TŻ. Nie mam cierpliwości do małej, gdy histeryzuje, a z drugiej strony coraz bardziej ją kocham i nie wyobrażam sobie zostawić jej z kimś innym. |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Asiuk jaka ona już duża.
![]() Gosiu (nie) dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli zostałaś ciocią bliźniaczek ![]() Co do teściowej to chyba w większości przypadków one wiedzą lepiej.
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Ano rośnie - wrócił jej apetyt
![]() Macierzyński kończy mi się w połowie czerwca. Mogę wziąć jeszcze 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego i wrócić w lipcu. Szef mnie trochę potrzebuje, więc i tak chyba zacznę pracę wcześniej, ale przez ok. miesiąc będę tylko trochę pracować w domu, żeby się "wdrożyć". I wracam na 3/4 etatu. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dzięki. Trochę im współczuję, bo z dwójką będzie niezły hadkor, ale jakoś to w końcu ogarną ![]() Teściowa raczej słucha tego, co mówię i się nie wtrąca, ale jak będzie się sama opiekować małą, to na pewno będzie inaczej. Idę spać. Dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Byłam wczoraj na targach książki i spotkałam premiera ![]() Chciałam tylko kupić książkę, oglądałam sobie, nagle odwróciłam się a tam premier ![]() Targi fantastyczne, wróciłam z siatami z książkami, duże rabaty, można się było targować. ![]() Cytat:
![]() Gratuluję statusu cioci bliźniaczek. Dobrze, że dziewczynki są zdrowe. Śliczne imiona ![]() ![]() Nie dziwię się, że się stresujesz powrotem do pracy i kwestią opieki nad Ewą, ale trzeba myśleć pozytywnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
emi_lka, masz bardzo interesującą i wymagającą pracę. Z twoją organizacją na pewno nie jest tak źle, jak piszesz. Inaczej nie dałabyś rady wykonywać tylu zadań. Jaką książkę kupiłaś? Fajna przygoda z premierem ![]() Miło to czytać, no i słodko razem wyglądacie. Powrót do pracy to ogromna zmiana, na pewno wszystko się wam poukłada. Fajnie, że masz możliwość zostawienia małej z teściową. Gratuluję zostania podwójną ciocią! Dzisiaj noc muzeów. Wybieracie się? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
asiuk Ewcia śliczna. i wydaje się do Ciebie bardzo podobna. Szybko wracasz do pracy.
spałam dzisiaj 13 h. kosmos. trwają dni Łodzi a ja jestem dobrze wypoczęta więc pora zaszaleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nie myśl, że książki znikną" (Jean Claude Carriere, Umberto Eco) "Cudowne i pożyteczne" (B. Bettelheim) "Listy z podróży" (Karel Capek) "Pisać skutecznie" (Ewa Wilcz-Grzędzińska, Tomasz Wróblewski) i jeszcze dwie ściśle branżowe książki 50% taniej ![]() Niestety na noc wybywamy z Wwy, a tam gdzie jedziemy nie wiem, czy coś ciekawego się będzie działo ![]() A Ty? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu opisu Listów z podróży nabrałam ogromną chęć na przeczytanie tej książki. Daj znać, czy ci się podobała. W ogóle to muszę przeprosić się z biblioteką (tylko nie wiem, czy tam na mnie jakaś kara nie czeka).
Co do nocy muzeów, wybieramy się z z TŻ na zwiedzanie zamku ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
biia, twój kod z e-torebki jest aktualny? TŻ ma mi kupić na urodziny torebkę, muszę sobie jakąś wyszukać. Udanego imprezowania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
aktualny
![]() wtedy mój był nieaktualny i sprawdzałam wasze i niestety też były i doładowałam komuś nieznanemu :/ czekam na TŻ-ta a potem będzie miły wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ale sie dziś zjarałam na słonku... masakra.
Emilko fajne zakupy książkowe. jak przeczytasz, to napisz czy fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Z teściową jakoś się przemęczysz do momentu kiedy pójdzie do przedszkola.Fajnie, że masz kogoś kto zostanie z dzieckiem ![]() Bliźniaki ![]() ![]() Emilka zazdroszczę łowów na targach ![]() ![]() Wczoraj byłam na babskich urodzinach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() I znowu poniedziałek ![]() Gosiu oo fajna imprezka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.