![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!
Cytat:
chyba to nie wątek dla mnie, bo przy Was nawet jak dojdę do moich 57 założonych będę się czuła jak wieloryb, bo też mam 167;P
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
zgadzam się z tchnieniem-wiatru, całkowicie.
mamy już całkiem sporą grupkę dziewczyn,a to nie koniec dnia ![]()
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum Edytowane przez bonjourdisko Czas edycji: 2011-05-14 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Wg wskaznika BMI jest to niedowaga, aczkolwiek w moim przypadku ja mam zamiast miesni tluszcz - zreszta, moge wrzucic kiedys fotke, to zobaczysz, ze nie wygladam na tyle ;-)
Moge jedynie powiedziec, ze przy wczesniejszym moim zrzucaniu kilogramow - jak doszlam do 55 to moj brzuch byl niemalze plaski. Nie obrazilabym sie, gdybym cwiczyla i po prostu malal, a waga stala w miejscu, ale utrata kilogramow jest wydaje mi sie nie unikniona teraz, dopiero pozniej, jak beda mi sie juz ksztaltowac jakies miesnie to przybiore na wadze do 53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny
![]() chętnie się dołączę może przy Waszej pomocy nie stracę zapału ![]() Wzrost: 168 cm Waga początkowa: 69,5 kg Waga obecna: 68,4 kg Cel 1: 64 kg ![]() Cel 2: 60 kg ![]() No to do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
U mnie już po kolacji, tak więc czas na wypisanie dzisiejszego jadłospisu.
Śniadanie ( tak jak wspomniałam wcześniej niedietetyczne wcale)-chleb biały+masło+czarna herbata Obiad-duszone 2 nóżki z kurczaka małe bez skórki+gotowana marchewka zamiast ziemniaków+sałatka z ogórka i pomidora+czarna herbata Podwieczorek- Jogurt truskawkowy+jabłko+zielon a herbata Kolacja- miseczka płatków kukurydzianych z mlekiem i łyżką kakao+jabłko W trakcie dnia woda do picia.
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja też się chętnie do wątku przyłącze
![]() ![]() ![]() Mam także problem z regularnym jedzeniem posiłków. Niestety nie mam na to sposobu bo jestem studentką a zajęcia się porozrzucane po całym dniu ;/ Ruszać się zacznę po tym weekendzie i mam nadzieję, że namówię na to moją współlokatorkę. Waga obecna:78 kg Waga docelowa: 62 kg Nie mam tutaj wagi więc rzadko będę zamieszczać postępy, ale mam nadzieję, że jakieś będą. Moją nową przyjaciółką stała się woda mineralna ![]() Wpierajmy się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
No to czas na podsumowanie dzisiejszego dnia
![]() Ogólnie jestem z siebie zadowolona.. Jeśli chodzi o jedzenie: na sniadanie muslli, potem jabłuszko, na obiadek dwa kotleciki mielone ale bez ziemniakow, potem znowu troche jabłuszka, na kolacje 2 jajka na miękko i wypilam sobie pol gorącej czekolady ![]() A jeżeli chodzi o cwiczenia.. to łącznie bedzie 100 brzuszków <może jeszcze zrobie jakies zanim pojde spac> pare pompek i przysiadów I UWAGA UWAGA 1,5 h na rowerze ![]() ![]() Balsam oczywiscie wcierany był ![]() Myślę że idzie mi całkiem całkiem A jaka jest wasza opinia? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- co do dzisiejszego dnia to na rowerze jeździłam dziś jakieś 3-4 godziny w większości pod górkę i na najwyższej przerzutce ![]() do tego na obiad zjadłam pierś z kurczaka z warzywami na podwieczorek jogurt naturalny z kilkoma truskawkami na kolacje jajecznice z dwóch jajek i kromkę chleba razowego do tego kupiłam sobie ten żel który poleciłyście ![]() Edytowane przez zyje_chwila Czas edycji: 2011-05-14 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja też jestem z siebie zadowolona
![]() sniadanie: jajecznica z plasterkiem polędwicy i toooną szczypiorku przekąska: serek wiejski obiad: zupa z młodej kapusty zaprawiona jogurtem 0% podwieczorek: dwa zawijaski (ogórek zawinięty w szynkę) kolacja: trochę surówki z kapusty + ogórek świeży + jogurt 0% w między czasie z 2l czerwonej herbaty od której się chyba uzależniłam : O i 2h na rowerze ![]() + oczywiscie żel, który właśnie się wchłania ![]()
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
![]() podsumowanie cwiczenia: 15 min rowerek stacjonarny, cwiczenia na plaski brzuch, pare godzin tanca jedzenie: 7 wafli ryzowych (taka mialam ochote na slodycze dzis, ze masakra.. jak chce mi sie jesc cos slodkiego to gryze wafla :-P), jakies salatki warzywne na imprezie, dwa cieple dania byly podane (kotleciki, surowka, ziemniakow nie jadlam, frytek tez nie), pomidory, banany dwa, ogorek zielony, salata lodowa, jajecznica z dwoch jajek bez tluszczu.. mmm chyba tyle ![]() ![]() Teraz uciekam spac, jutro dzien drugi walki z tluszczem :-P Trzymam za was kciuki, dziewczyny! Bierzemy sie za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Wstawiam swój dzisiejszy jadłospis....oby udało się zrealizować
![]() śn-omlet z: płatków owsianych (30 g), 1 całego jajka i 1 białka, omlet posmarowałam łyżką jogurtu naturalnego (ok. 40g) i posypałam pokrojoną śliwką suszoną i płatkami migdałowymi. Sok wielowarzywny (niepełna szklanka, sok skłąda się przede wszystkim z soku pomidorowego i na drugim miejscu soku jabłkowego), herbata zielona niesłodzona 2 Śn, 125g makreli wędzonej, wafel ryżowy, trochę sałaty, rzodkiewki, ogórka Ob. 150g piersi z kurczaka na parze, kasza gryczana 40g, surówka "na winie" (czyli co mi wpadnie "nawinie się" do rąk ![]() P: serek wiejski lekki -3% tł. (150g), trochę siemienia lnianego i pestek dyni, K: 150g sera białego półtłustego |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie dzień nowy się zaczyna.. leje strasznie wiec na rower isc nie bd ale w domku pocwicze ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko bylo "ale sprobuj" w moja strone, ale wiedzialam, ze jak skosztuje to zjem wszystko ![]() ocena punktowa za wczoraj: 8/8 1. Nie skusiłam się dziś na nic słodkiego - 2 pkt 2. Ćwiczyłam - 2 pkt 3. Zwracałam uwagę na to co jem, a nie tylko pochłaniałam - 2 pkt 4. Dbałam dziś o jędrność swego ciałka (balsamy itd.) - 2 pkt mam maxa za wczoraj! ![]() ![]() ![]() Mam dwa pytania do Was Kochane ![]() Czy moze ktoras stosowala jakies cwiczenia na wewnetrzna strone ud i moglaby cos polecic? Dodam, ze nie mam dostepu do silowni. Zauwazylam ostatnio rekawice do masazu antycellulitowego - czy ktoras stosowala, jesli tak - jak ocenia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Masaz stosowałam gąbką "syrenką" i moge smialo powiedzieć ze pomaga.. robie sobie taki masażyk potem wcieram balsam ujędrniający i jest coraz lepiej
![]() A na uda.. wszechobecna skakanka pomaga na wszystko. codziennie po 20 skacząc działa na wszystko;D a do tego hmm może jakieś wykroki.. nie wiem sama. ![]()
Akcja LATO 2012 ![]() Edytowane przez Viola121 Czas edycji: 2011-05-15 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Raczkowanie
|
nie wiem czy wszystkie trafiłyście na : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 te tematy, jak nie to polecam! dają mocno do myślenia jeśli chodzi o jedzenie... i od razu na wstępie dodam, że żadnym znawcą nie jestem, po prostu staram się trzymać z grubsza tych 'przykazan' Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie jak dla mnie brak warzyw najmocniej rzuca się w oczy ![]() Cytat:
![]() Jak już pooceniałam to pora na mnie ![]() Śniadanie Cukinia z marchewka z makaronem z woka (zostało z pt obiadu) II Śniadanie Chleb żytni razowy 1 kromka, Szynka wiejska oraz sałatka z: Jajo kurze,1 całe, Pomidor, Sałata , Kurczak, piersi bez skóry Obiad Kurczak, piersi bez skóry, cukinia (oba gotowane na parze, Ziemniaki Żurek (1jajo, bez kiełbasy) Podwieczorek Sorbet truskawkowy domowej roboty z 3 biszkoptami Kolacja Szynka wiejska, Chleb żytni razowy 1 kromka, Pomidor no i nieszczęsne 1 Piwo całość się zamknęła w 1704 kcal ![]()
projekt 'plaża 2011' ![]() 63-62-61-60-59-58-57-56 5km: 21.05: 35:37 tempo 7'07'' 01.06: 34:07 tempo 6'49'' 07.06: 31:36 tempo 6'19'' 14.06: 30:36 tempo 6'06'' |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
prosze pomozcie mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ja wie, że moje odżywianie wymaga jeszcze sporo korekt ale u mnie to itak jest duży postęp ponieważ kiedys byłam jak taki "śmietnik" obojętnie co byle zjeść.. teraz dużo sie ograniczam jeżeli chodzi o słodycze i ziemniaki. ciężko jest z pieczywem ponieważ cała rodzina je biały chleb a warzywa fakt rzadko jem ale pomalu staram sie swoją diete bardziej dostosowywać i idzie mi coraz lepiej..
---- Dziś cięzki dzien.. pogoda zniechęca do wszystkiego, ból wszystkich mieśni również ale staram się pilnowac ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
>kolacja ma dużo węglowodanów - a z tego co wyczytałam najlepiej żeby miała ich jak najmniej, za to więcej białka. śmiadanie też straszliwie liche
![]() To w takim razie jakie pomysły na kolacje? Żeby było poprawnie. Tylko niezbyt wyszukane, bo brak mi talentu kulinarnego + straszny leń ze mnie. Wiem, wiem, ale jak na początek, tego to i tak u mnie nie jest tak źle jak było. Muszę jeszcze się sporo pouczyć zdrowego żywienia i przyzwyczaić, bo to moja pierwsza przygoda z dietą. + rodzice nie patrzą zbyt optymistycznie na moje odchudzanie, bo boją się, że mogę sobie tym krzywdę wyrządzić, tak więc na wsparcie z ich strony liczyć nie mogę. Zresztą i tak jestem z siebie dumna, że potrafiłam się w końcu zdecydować, a nie stosować najpopularniejszą dietę odchudzającą "od jutra"
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Przyłączam się do wątku, bo widzę, że ciekawe rzeczy piszecie
![]() Co do mojej wagi to 55 przy wzroście 170 cm. Wiem, wiem, że nie jest aż tak źle, BMI na granicy normy i niedowagi, ale mój główny problem polega na tym, że tyję "partiami". Mam ogromny brzuch i uda, ale już np łydki, ramiona, ręce i talię bardzo szczupłe. Kiedyś ważyłam 48 przy tym samym wzroście, ale półtora roku temu zaczęłam brać tabsy no i efekt mam jak wyżej. A podobno, bo dobrych tabsach się nie tyje;( Osobiście bardziej niż na spadku wagi zależy mi na płaskim brzuchu, ale gdyby waga doszła do 52 to byłoby super. Nie stosuję jakiejś rygorystycznej diety, nie odmawiam sobie grzeszków, od miesiąca codziennie biegam po kilka kilometrów, jednak nie wiem jaki jest efekt, bo w akademiku nie mam wagi. Jedyne co zaobserwowałam to to że już od paru miesięcy nie tyję, waga stoi na 55. Jednak brzuch jest dla mnie mega problemem... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Można się dołączyć?
![]() Zawsze byłam zadowolona z swojej wagi, a potem zaczęłam brać tabletki anty, wpadłam w studencie życie nieregularnych i niezdrowych posiłków, imprezowania i ach... Samo tak wyszło, że przytyłam i teraz staram się to zrzucić, póki co bez efektów. Miesiąc temu odstawiłam tabletki, zaczęłam odżywiać się zdrowo i ćwiczę. Mam nadzieje, że razem się uda ![]() Edytowane przez Adisa Czas edycji: 2011-06-14 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tak poza tym zrobiłaś mi smaka na cukinie (tej wiosny jeszcze nie jadłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewuszki
![]() Czy mogę i ja? Szczerze mówiąc czuję sie przy was jak wieloryb, ale pora coś z tym zrobić a jakaś grupa wsparcia się przyda ![]() waga poczatkowa - 80 kg wag obecna- 78-77.5kg waga docelowa 65kg ![]() wzrost-168cm Powodzenia życzę i sobie i wam a przede wszystkim WYTRWAŁOŚCI! no i pamiętajmy ze nawet przy tych dodatkowych kilogramach jesteśmy PIĘKNYMI KOBIETAMI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Ja to gdzies widzialam tutaj na wizazowym forum linka do strony, gdzie bylo ladnie opisane, zeby na wieczor jesc weglowodany a na sniadanie bialko - ja sie tego trzymam i nie budze sie w nocy (po bialku na noc mam problemy ze snem). Nie zauwazylam nigdy jakichs problemow z przybieraniem na wadze czy tez ze zwiekszona iloscia tkanki tluszczowej z tego powodu (jedyne takie problemy mam, kiedy nie cwicze przez dluzszy okres czasu). Mmmmm.. moze to zalezy od organizmu, nie wiem. w jadlospisie: jajecznica z 3 jajek, ze szczypiorkiem na sniadanie, na obiad ryz brazowy + surowka + sztuka chudego miesa. Za kolacje zabiore sie po rowerku (wlasnie ide pedalowac na stacjonarce) - zjadlam tylko tyle dlatego, ze strasznie sie zle czuje i przespalam caly dzien.. masakra po prostu. Mam teraz wyrzuty sumienia z tego powodu >.< trzy posilki, no nie ciekawie.. ehh. ![]() Przed chwila skonczylam cwiczenia na plaski brzuch, jak juz wspomnialam lece na stacjonarke, ogarne jakas dobra kolacje (nie mam pomyslu, obciazylam mojego TZta zeby myslal za mnie ![]() Veroni - moglabys dac namiary na przepis, jak zrobic taki sorbet? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Zaczęłam 4 dni temu, czuje się świetnie ![]() ![]() Wieczorami ćwiczę zumbę!! meega pozytywny, spalający tłuszcz w bardzo szybkim tempie taniec - mix tańców latynowskich. To nie są zwykłe ćwiczenia, tylko świetna zabawa! I bardzo dużo kaloori się spala. W godzinie około 800 ![]() ![]() Dodatkowo walcze z tym paskudnym cellulitem ;/ Zdecydowałam się na niestety bardzo drogą ale też bardzo skuteczną kurację 3miesięczną INNEOV ![]() ![]() A jeszcze zapomniałam wspomnieć, że rok temu w 2 tygodnie dzięki zumbie i normalnej zdrowej diecie schudłam 8 kg ![]() ![]() wzrost - 177 waga - 88 cel - 68 ![]()
---------------------------------------------------------- 90,5 ---- 88,2 ------ --------------------70 I cel: 87kg ![]() II cel: 84 kg ![]() III cel: 81 kg ![]() IV cel: 78kg ![]() V cel: 74 kg ![]() VI cel: 70kg ![]() Edytowane przez Lili18888 Czas edycji: 2011-05-15 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Witamy Lili
![]() Daj znac jakie efekty po kuracji beda (pisze teraz, bo pozniej zapomnimy) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dzisiaj musiałam 'zgrzeszyć' na obiadku rodzinnym u babci ![]() ![]()
projekt 'plaża 2011' ![]() 63-62-61-60-59-58-57-56 5km: 21.05: 35:37 tempo 7'07'' 01.06: 34:07 tempo 6'49'' 07.06: 31:36 tempo 6'19'' 14.06: 30:36 tempo 6'06'' |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Mogę się przyłączyć? Nie mogę już na siebie patrzec, wiec doszlam do wniosku ze pora sie za siebie wziąć, zwłaszcza że lato tuż tuż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam się pochwalić, że po 4 dniach już kilo w dół ![]() ![]()
---------------------------------------------------------- 90,5 ---- 88,2 ------ --------------------70 I cel: 87kg ![]() II cel: 84 kg ![]() III cel: 81 kg ![]() IV cel: 78kg ![]() V cel: 74 kg ![]() VI cel: 70kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
hej, widze watek dosc swiezy - moge sie przylaczyc? przyda sie troche mobilizacji zeby wziac sie za siebie - jak sie bede miec komu spowiadac to bede grzeczniejsza
![]() do zalozycielki watku - ja w tamtym roku dzieki cwiczeniom, zmianie sposobu odzywiania i wizazowej mobilizacji zeszlam z 86 do 67 gdzies wiec everything is possible ![]() niestety ostatnio troche mi sie tryb zycia rozregulowal - za duzo siedzacej pracy a za malo ruchu i tak z 5-6 kg do przodu - bez jakis strasznych tragedii bo ja mam 177cm wzrostu a wyrobiona w pocie czola sportowa sylwetka niezle sie trzyma ale trzeba interweniowac poki czas, zeby wysilek na marne nie poszedl a poza tym lato sie zbliza ![]() wiec moj cel to pozbyc sie niechcianego tluszczyku, ujedrnic cialo i zobaczyc na wadze 6 z przodu, mysle ze jak sie po niej 8 pojawi bedzie akurat ![]() a moze jakas chetna zeby ze mna a6w zaczac robic? zawsze razem razniej - a jak w tamte wakacje robilam to jeszcze w zyciu takiego plaskiego brzucha nie mialam ![]() ![]() fajny pomysl z tymi punktami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.