![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zostanę kosmetyczką?
Wprawdzie ja tez jestem na dziennych ale to dlatego ze brak mi samodyscypliny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Magda
|
Ja studiuję kosmetologię dziennie w Krakowie. No i faktycznie trzeba mieć konkretne podtsawy z chemii (mamy tu chemie medyczną i biochemię na 1 roku). Ponadto sporo fizjologii i anatomii. Pozostałe przedmioty sa bardzo przyjemne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja planuję sobie zrobić staż w salonie kosmetycznym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
"Aż mnie trzęsie gdy czytam wypowiedzi typu „zaoczne to lipa” „tam się nic nie nauczysz” itp. Czy piszecie to z doświadczenia czy bo coś tam od kogoś usłyszałyście? Wiecie że każda szkoła jest inna? Ja studiuję zaocznie kosmetologię w Poznaniu w szkole Anieli Goc. Zajęcia nie mam tylko 2 x w miesiącu ale ..."...mialam na mysli tryb zaoczny w studium policealnym a nie na studiach... a ja wam mowie ze i tak praktyka sie liczy w 90%.Bylyscie kiedys na rozmowie kwalifikacyjnej w dobrym gabinecie zaraz po skonczeniu szkoly? Wysmieja was jesli do zaoferowania macie tylko dyplomik jej ukonczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Oczywiście praktyka jest najważniejsza!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
ja chce własnie isc na kosmetologie do WSPZiU na tryb dzienny dużo czytałam o tej szkole i bardzo się zainteresowałam jedynym problemem jest koszt-5500na rok.własnie sie zastanawiam czy lepiej isc na dzienne czy zaoczne...jesli mozesz to bardzo prosze o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Skoro masz czas to warto robić coś co Cię naprawdę pociąga lub będzie rodzajem odskoczni od dnia codziennego
![]() Jeśli mogę Ci coś doradzić to wybierz szkołę policealną. Niby kursy trwają krócej, ale co z tego skoro wiedza tam jest okrojona? Poza tym dyplom ukończenia kursu, a 2letniej szkoły to zupełnie co innego. Program takich szkół wygląda różnie. Każda reklamuje się jako ta najlepsza, ale najlepiej jest porozmawiać z kimś kto do takiej szkoły chodzi. Nie ma przedmiotów typowych dla np. liceum. Są przedmioty ukierunkowane na zawód kosmetyczki takie jak: kosmetologia, pracownia kosmetyczna, chemia kosmetyczna, pracownia chemii kosmetycznej, anatomia i fizjologia, higiena, ratownictwo, dietetyka, fizykoterapia, dermatologia, przedsiębiorczość, w niektórych także angielski ( zawodowy ). Jeśli będziesz miała jakieś pytania to chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami ![]() Życzę powodzenia w realizacji marzeń! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.