Jak z tego wybrnąć... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 20:56   #31
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Jak z tego wybrnąć...

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
No nie wiem, ja uważam, że oboje są dorośli i tak powinni się zachować.
Dobrze, może autorka nie musi od razu wyłożyć mu wszystkiego na tacy a potem przeprosić i podziękować za propozycję, że tak to nazwę, ale jak już sprawa się "wyleje", to bez przesady, nie ma co chować głowy w piasek.
Gdyby mnie to spotkało, obróciłabym to w żart, gdyby była taka potrzeba. Na pewno nie robiłabym tragedii i nie udawałabym, że to nie ja.
Wiesz, ja myślę, że jeśli On faktycznie wie, że ONA to ONA, to jest mu bardziej wstyd niż Jej
Chyba, że jestem aż tak naiwna
- mam podobne zdanie.nie lubie dziecinady i uciekania przed problemami.podjęcłas decyzję to teraz podejmij ja dalej i wyjaśnij sytuację.
miej na tyle godności
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 22:45   #32
Wisnia34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
- mam podobne zdanie.nie lubie dziecinady i uciekania przed problemami.podjęcłas decyzję to teraz podejmij ja dalej i wyjaśnij sytuację.
miej na tyle godności

ale Autorka wcale nie podejmowała żadnej decyzji. ot tak, bezrefleksyjnie odpowiedziała na ogłoszenie. więc jeżeli miałaby szczerze wyjaśnić sytuację, to musiałaby kolesiowi powiedzieć właśnie to. no i tu wyłania się kolejny problem: nie sądzę aby on uwierzył.
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 23:12   #33
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nawet ja nie do końca wierzę, ze zdarzyło jej się umówić za kasę przypadkiem.
Raczej podejrzewam że ma taki zwyczaj tylko tym razem trafiła na osobę z własnej pracy i jej głupio.
Weźcie trochę myslcie dziewczyny, bo z tym Waszym rozmawianiem to mozna sobie kuku zrobić.
No właśnie też bym tak sobie pomyślała, że ktoś robi to regularnie - wiele razy się udawało, a tu nagle wtopa, trafiło na znajomego
Na Twoim miejscu udawałabym, że nie wiem o co chodzi, dopóki on się nie odezwie.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 06:13   #34
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisnia34 Pokaż wiadomość
ale Autorka wcale nie podejmowała żadnej decyzji. ot tak, bezrefleksyjnie odpowiedziała na ogłoszenie. więc jeżeli miałaby szczerze wyjaśnić sytuację, to musiałaby kolesiowi powiedzieć właśnie to. no i tu wyłania się kolejny problem: nie sądzę aby on uwierzył.
dla mnie odpowiedź (włącznie z wysłaniem zdjęcia ) i obietnica to podjecie decyzji ,jeśli dla ciebie nie jest to decyzja to współczuje dorosłości
Stary 2011-05-23, 15:38   #35
blackbird
Raczkowanie

ja bym napisała ,że jego propozycja gratyfikacji finansowej zbiła mnie z tropu,że nie wiem co o tym myśleć i że najwyraźniej źle się zrozumieliśmy bo ja myślałam że chodzi o czysto koleżeńskie towarzyszenie na imprezie rodzinnej i nie mam zamiaru świadczyć żadnych "usług" ,że proszę o wyjaśnienie,bo być może musi poszukać kogo innego i tyle
Stary 2011-05-23, 15:46   #36
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackbird Pokaż wiadomość
ja bym napisała ,że jego propozycja gratyfikacji finansowej zbiła mnie z tropu,że nie wiem co o tym myśleć i że najwyraźniej źle się zrozumieliśmy bo ja myślałam że chodzi o czysto koleżeńskie towarzyszenie na imprezie rodzinnej i nie mam zamiaru świadczyć żadnych "usług" ,że proszę o wyjaśnienie,bo być może musi poszukać kogo innego i tyle
troche głupie tłumaczenie, skoro w ogłoszeniu było wyraźnie o tej gratyfikacji napisane, nie?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 16:34   #37
TmargoT
Zakorzenienie

ja zastanawiam się co to za forum.
bo jesli płatne usługi towarzyskie to jest się czym martwić
.jesli jest to portal dla ludzi samotnych ,a towarzystwo jest tylko towarzystwem,a nie forma zarobkowania to nie mam się czym martwić.
być może facet równiez nie wie ,jak się zachowac .być może ma wspojone,że romansowanie w pracy jest zabronione i dlatego zaproponował układ biznesowy i jako traksakcję .
wytłumaczyłabym mu,że nie interesuje mnie znajomoć z przełożonym,ani układ biznesowy.to jedyna słuszna forma załatwienia tej sprawy,aby nie zostały niedomówienia w pracy

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-05-23 o 16:48

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 16:36   #38
blackbird
Raczkowanie

Hmmmm,nie wiem czemu odniosłam wrażenie że autorka nie od razu wiedziała o zapłacie-widocznie nie doczytałam dokładnie.Ta czy siak mailowo próbowałabym wyjaśnić czego ode mnie oczekuje w zamian,ponieważ ktoś(np koleżanka) zasugerował mi że może tu chodzić o coś więcej niż samo towarzystwo a ja się na coś takiego nie piszę.
Stary 2011-05-23, 16:36   #39
Wisnia34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dla mnie odpowiedź (włącznie z wysłaniem zdjęcia ) i obietnica to podjecie decyzji ,jeśli dla ciebie nie jest to decyzja to współczuje dorosłości
wg Ciebie podjęła decyzję, że...?

bo ona twierdzi, że to było dla zabawy.

więc jakby miała nadal konsekwentnie podejmować tego typu decyzje, co ta pierwsza, to powinna zrobić jakąś kolejną rzecz dla jaj (np. nakleić kolesiowi na plecach kartkę z napisem "lubię czarne").
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 16:50   #40
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisnia34 Pokaż wiadomość
wg Ciebie podjęła decyzję, że...?

bo ona twierdzi, że to było dla zabawy.

więc jakby miała nadal konsekwentnie podejmować tego typu decyzje, co ta pierwsza, to powinna zrobić jakąś kolejną rzecz dla jaj (np. nakleić kolesiowi na plecach kartkę z napisem "lubię czarne").
dla mnie wysłanie swojego zdjęcia jest jednoznaczne z podjęciem decyzji o znajomości.jesli chciała coś zrobić dla jaj mogła wkleić czyjąś fotkę
Stary 2011-05-23, 17:04   #41
m4rtii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi:* Pokaż wiadomość
To nie jest wykluczone. On ma mniej do stracenia. Więcej może po pierwsze, jako mężczyzna po drugie, jako osoba wyżej w hierarchii służbowej, niestety takie są stereotypy, wiele osób nadal się nimi kieruje.

Poza tym znam kilka przypadków gdzie mężczyźni na stanowiskach wcale nie kryją się ze zdradami, czy korzystaniem z usług kobiet do towarzystwa i nie są z tego powodu specjalnie nękani.
A ja uważam że właśnie jako osoba wyżej w hierarchii ma więcej do stracenia, bo powinna cieszyć się szacunkiem. I co innego jest korzystać z usług prostytutki, albo zdradzać żonę, a co innego "płacić komuś żeby poszedł ze mną na wesele" . Przecież jak by jego znajomi się o tym dowiedzieli to założę się że by uznali że jest żałosnym desperatem.

U facetów:
"wyrywa dupy na boku" = ogier
"ostro imprezuje czasami nawet z prostytutkami" = niezły wariat
"płaci żeby ktoś z nim poszedł na imprezę rodzinną" = żałosny maminsynek
m4rtii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 17:21   #42
sama nie wierze
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za rady. To nie było dla zabawy i zabijcie mnie, pojęcia nie mam co to było za forum.Jakieś typu interia/tlen itp, czasami zaglądam.Siedziałam i bez sensu przeglądałam, zobaczyłam ogłoszenie i jak ostatnia idiotka, bez zastanowienia, wysłałam.Niepojęte?Dla mnie dzisiaj też nie.Facet napisał,ze szuka partnerki na wesele i skłonny jest zaproponować gratyfikacje.Wiedziałam o niej, ale po prostu nie przywiązałam uwagi.Chyba dlatego, że zwyczajnie uznałam za głupie.Pomyślałam, że popiszemy, umówimy na kawę, powiem mu żeby sobie gratyfikacje wsadził i jak jest fajny pójdziemy.A wyszło jak wyszło.
Dzisiaj jestem spokojniejsza, bo gościa w pracy nie było i wiem, że jutro też nie będzie. Później z kolei mnie nie ma, to odetchne Nie zdarza mu się nie bywać w pracy, to może był na tym weselu. Przyczyna zamieszania ustanie, facet zapomni i moje życie wróci do normy. W życiu jest pewna śmierć i podatki, ja mam 3 pewnik. W życiu już nie odp na takie ogłoszenie.
sama nie wierze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 20:19   #43
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez m4rtii Pokaż wiadomość
A ja uważam że właśnie jako osoba wyżej w hierarchii ma więcej do stracenia, bo powinna cieszyć się szacunkiem. I co innego jest korzystać z usług prostytutki, albo zdradzać żonę, a co innego "płacić komuś żeby poszedł ze mną na wesele" . Przecież jak by jego znajomi się o tym dowiedzieli to założę się że by uznali że jest żałosnym desperatem.

U facetów:
"ostro imprezuje czasami nawet z prostytutkami" = niezły wariat
Niekoniecznie. Również dobrze może być:
idzie na imprezę z (płatną) panią do towarzystwa = ten to ma styl i fantazję

Wg Ciebie żałosne, wg innych "świetnie, po co mu kula u nogi i babka, która sobie nadziei na związek narobi, a tak - płaci, wymaga, czysty biznes, super pomysł".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 12:39   #44
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez m4rtii Pokaż wiadomość
U facetów:

tez tak to widze
NiebieskaInezka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 19:38   #45
sama nie wierze
Przyczajenie

Heja dziewczyny, dziękuje za rady. Jestem spokojniejsza. Pewnie dlatego, że faceta w pracy nie ma, a później mnie nie będzie, to się, mam nadzieję, rozejdzie. Nie ma w zwyczaju nie bywać w pracy więc może był w week na tym weselu, przyczyna zamieszania ustanie i będę miała spokój. Już chyba zapłaciłam za swoja głupotę. Aha, serio, nie wiem co to było za forum, jakieś "ogólnodostępne", z całą pewnością żadne randkowe, towarzyskie etc., Siedziałam,czekałam na mejla i dla zabicia czasu chwile poklikałam po necie i akurat przez te chwile trafiałam na niego
sama nie wierze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości