|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 29,51% |
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
13 | 21,31% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
6 | 9,84% |
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
6 | 9,84% |
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
1 | 1,64% |
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
6 | 9,84% |
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
11 | 18,03% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
hej kobitki,melduję się i ja
![]() ![]()
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631
O takie do środka hopsa i nie będzie aż tak widać na jednej czy 2 półkach. No podoba mi się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja idę się przejść nad rzekę cały kilometr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Oo nowy wątek
![]() ![]() ![]()
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Lui..Kochana...Nie stresuj sie po pierwsze... Ja tez jako kelnerka pracowalam i wiem co to znaczy
![]() ![]() Ja bym na twoim miejscu po prostu sie obijała troszeczke w tej pracy ![]() I mysle ze jak im pokaze fotke to Cie jednak przebadaja... Oni tutaj w Irlandii podchodza lajtowo do ciazy ale jak przebiega prawidłowo.... a jak cos sie dzieje to reaguja od razu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
no tak...a ja piszę naiwnie w starym wątku i sie dziwie, że nikogo nie ma :p
no to i ja się melduję i idę się ubierać - zaraz się zbieramy do mamy na obiad a potem do kuzynki TZ na kawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() "jeszcze tylko miesiąc, jeszcze tylko miesiąc ..." tak sobie powtarzaj ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
melduję się i ja. U mnie po staremu, niestety. Moja kwarantanna ma potrwać do środy
![]() ![]() ![]() Teraz K. jest u moich rodziców- na weekend i podobno wczoraj mnie szukal. Powtarzała "mama mama" i chodził po całym domu zaniepokojony ![]() ej dupa i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dzidzia ale tez sie martwilam bo ponoc z drugim dzieckiem czuje sie wczesniej a tu niektore mamusie z pierwszym czuły szybciej niz ja ![]() No i ta narma jest od 18 do 22 tyg. na wyczucie ruchow.. Takze spokojnie jeszcze Cie dzidzia skopie.. Ale rozumie ze juz bys chciala...... ![]() ![]() Cytat:
![]() I ruchy tez czuje identycznie jak Ty ![]() I to na 100% dzidzius... Jeszcze troszke i zaczna nam dawac mocne kuksance ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze ze to tylko były rury ![]() My jemy obiadek i spadamy do Ikei kupic Alanowi łozko... Miłego dzionka... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieje ze szybko Ci mina te dni ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() pootwierałam sobie Wasze linki od mebelków - zaraz będe oglądać ![]() Lausanne - ![]() ![]() U nas parno, duszno i burzowo. Byliśmy z M na zakupach i jestem mega szczęśliwa, bo kupiłam sobie białą spódniczkę. Niby zwykla, ale ma taki fajny panel zawijany jakby była ciążowa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Aga no wlaśnie nic mu nie wyszło, ale naczytaliśmy się że choroba wykluwa się około 10-11 dni i nikt nie chce ryzykować. Mama mowi, ze jak już wszyscy tak sie przejęli i zajęli małym to szkoda zeby to poszlo na marne teraz. No i strach żeby nie zaszkodzić Malgosi. Więc staram się byc cierpliwa i nic nie mówić, tylko na forum się żalę
![]() Danika, Kellysss ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Lausanne - pewnie, macie rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
A u mnie słonko, ślicznie, pięknie, dzieci się śmieją na dworze a ja w domu jak ostatni czopek. Nie można się umyć bo tato rury zaczął robić i się zmęczył - śpi teraz
![]() ![]() Myślę co bu tu ze sobą począć. Mogłabym coś na uczelnie odbębnić, ale mam takieeeego lenia. I wiecie co, mam już dość antybiotyku. Biorę nystatynę przeciwgrzybiczną z antybiotykiem + osłonkę i znowu mi się coś dzieje, zwariuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
aga żebyś wiedziala że o tym myslalam
![]() ![]() cotka ja też w domu jak głupek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jeszcze żeby raz, ale ja już tyle tyk czopków sobie nawkładałam przez całą ciążę że na całe życie mi starczy ![]() A każda tabletka to stres o malucha. Nie wiem jak jeszcze bardziej można było się zabezpieczyć przed tymi dolegliwościami. Jeszcze do końca kuracji zrobię sobie jakieś kąpiele herbaciane tam + litry jogurtów. Może pomoże ;/ A faktycznie można się poczuć jak babulinka ja teraz łącznie dziennie biorę 9 tabletek ( antybiotyk, nystatyna, osłonka) + 2 femibionu + magnez więc w sumie prawie 15 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki w nowym wątku, leci mi już 25 tydzień i tak sobie tłumaczę że jeszcze tylko 3 miesiące heh a tak naprawdę to prawie cztery w tych gorączkach. Ciężko to będzie wytrzymać ale damy rade co nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie i ja
![]() ![]() Lausanne ![]() Agnyska ja mysle ze przełozymy na przyszly weekend ![]()
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pochwalę się, że zgodnie z waszymi radami odstawiłam nospę i umówiłam się na poniedziałek do lekarza... zobaczymy co powie. Na dodatek - po wczorajszym całodniowym leżeniu (plus zero laptopa i pracy) spadła mi cała opuchlizna i od razu minus 2 kg dzisiaj na wadze... już nie będę płakać, że tyję tylko będę więcej dbać o nogi i brzuszek ![]() Jeśli chodzi o ruchy dzidziusia - czuję je od tygodnia a już dwa razy było mi go szkoda bo miałam wrażenie, że się bał. Obudził mnie raz w nocy w trakcie burzy tak się tłukł... no i wczoraj na Pudzianie - małż za głośno kibicował :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co sądzicie o TYCH mebelkach?? Cenowo są fajne i u mnie kolorem by pasowały... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
A w ogole wczoraj u znajomych weszlam sobie na wage i zobaczylam 65 kg
![]() ![]()
#56 |
Rozeznanie
|
Melduję się na kolejnej części naszego wątku
![]() Wpadłam tylko na chwilkę aby się z wami przywitać i dalej korzystać z pięknej pogody, chociaż rano o 8.00 było czyściusieńkie niebo a teraz pojawiły się jakieś chmurki. Zdążyłam już zaliczyć jazdę na rolkach w parku z rana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Uff ulżyło mi. Na Was zawsze można liczyć, dziękuję za wsparacie
![]() No air ja dziś zaczęłam 19 tydzień. I też czasami w nocy coś poczuję, ale nie wiem nigdy czy to jelita, czy coś się przewala, czy może mi się śni ![]() ![]() Lausanne, Cotynato bidne jesteście z tymi lekami. Ale myślę, że to dużo lepsze niż ewentualne powikłania dla dziecka, więc dobrze, że bierzecie co trzeba. Ja na początku brałam zastrzyki z heparyną, ca nadal biorę duphaston, euthyrox, jod i magnez... A na samym początku jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży brałam tonę leków hormonalnych (mam niewydolność podwzgórzowo-przysadkową, nie wiadomo dlaczego...), więc byłam przerażona. A każdy z nich miał w ulotce uwagę o silnym szkodliwym działaniu na płód. Także trzymajcie się dzielnie ![]() Aaaaaaaaaa właśnie jeszcze jedno! Słuchajcie, leżałam dzisiaj rano w łóżku na lewym boku, odwróciłam się na plecy i byłam przerażona - z lewej strony brzucha miałam wielką twardą gulę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
lula- taka mała miseczka truskawek u nas 7 zł, nie mogłam się opanować, za wiecej też bym chyba kupiła. A jakacena u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też chcę gulkę!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.