|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: meskie zapachy
Ja tam nie czuję w Pi ani trochę wanilii (powtórzę slogan "co nos to opinia"
), używa go 4 mężczyzn w moim otoczeniu (w tym mąż) i odbieram Pi jako zapach bardzo świeży lecz intensywny, charakterystyczny. Na pewno nie gryzący, nie duszący - to mam na mysli pisząc "delikatność". Kojarzy mi się z przestrzenią. Zresztą, jeden z moich ulubionych męskich zapachów |
|
|
|
|
#32 |
|
Matka buldoga
|
Kurcze, a ja kiedys wachalam Pi (z mysla o sobie) i nie przypadl mi do gustu. Wogole nie czuje w nim swiezosci
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Widać każdy węch inaczej odbiera... Dla mnie Pi jest bardzo swieży, ale tez ciągnący się smugą. Uważam ze to mocny zapach aczkolwiek żadnej wanilii tam nie czuję... najwyżej lekką słodkawość, jakby miodowe nutki
|
|
|
|
|
#34 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Piękny zapach, tak na marginesie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Oj, tak... piękny
Ja znam dobrze tylko kilkanaście męskich zapachów, Pi plasuje się u mnie na drugim miejscu po Platinum Egoiste a przed Allure i Fahrenheitem (który to jest moim zdaniem najbardziej słodki i mocny). |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem kobietą i namiętną miłością darzę Gucci pour homme ale to nie Twoje klimaty....ze świeższych polecam Tokyo Kenzo - był w Sephorze
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio w moje ręce wpadł Cartier Declaration, przepiękny zapach autorstwa Jean Claude Ellena (twórcy m.in. Terre d'Hermes). Ogrom składników (mieszanka szlachetnych przypraw, kwiatów i igliwia) współgra tu w idealnej harmonii i pięknie rozwija się na skórze przez wiele godzin. Szczerze polecam.
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Gucci Pour Homme.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Gucci pour homme na pewno nie jest lekki ani świeży, to raczej ciężki zapach, raczej na wieczór. Ale np. Gucci by Gucci jest już znacznie lżejszy.
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam.
Proszę o pomoc w wyborze perfum na letni/wiosenny dzień. Chciałbym aby były świeże, orzeźwiające, mogą być owocowe ale bez przesady i raczej nie cytrusowe (najwyżej delikatnie wyczuwalne). Może być coś lekko intrygującego i najlepiej mało pospolitego. Interesuje mnie raczej mały flakon 30-50 mln do 150 pln. Pomóżcie przeprowadzić wstępną selekcję. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy na lato dla mężczyzny. Pomoc w wyborze.
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;20265890]Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam.
Proszę o pomoc w wyborze perfum na letni/wiosenny dzień. Chciałbym aby były świeże, orzeźwiające, mogą być owocowe ale bez przesady i raczej nie cytrusowe (najwyżej delikatnie wyczuwalne). Może być coś lekko intrygującego i najlepiej mało pospolitego. Interesuje mnie raczej mały flakon 30-50 mln do 150 pln. Pomóżcie przeprowadzić wstępną selekcję.[/QUOTE] Rzekłbym: Acqua di Sale Profumum....ale nawet cena odlewki 30ml wykracza poza widełki. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie nie chcę aby były słodkie. Mam dość słodkie Dark Blue.
A znacie coś poza Active Bodies od Adidasa o takiej kompozycji? Nuty głowy: akord koloński uzupełniony rozmarynem i mandarynką Nuty serca: drzewo sandałowe, paczula, wetiwer Nuty głębi: ambra, mech dębowy |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;20270234]Właśnie nie chcę aby były słodkie. Mam dość słodkie Dark Blue.
A znacie coś poza Active Bodies od Adidasa o takiej kompozycji? Nuty głowy: akord koloński uzupełniony rozmarynem i mandarynką Nuty serca: drzewo sandałowe, paczula, wetiwer Nuty głębi: ambra, mech dębowy[/QUOTE] Tego nie znam. A może Ck one? |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
nie musi być identyczne, ale coś w tym stylu, przynajmniej nuty serca i głębi.
kolega (a właściwie kolega kolegi) tego używa i mi się spodobało, ale niestety jest to dość popularny zapach. Dlatego chciałbym inny produkt pachnący podobnie. Ewentualnie podajcie co ciekawsze zapachy z grup szyprowej i leśnej. Sorki, że taka maruda jestem
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-06-25 o 23:12 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj,
mam nadzieje, ze z kilkoma podpowiedziami trafie w Twoj gust ![]() Only the Brave - Diesel Klasyczny Gucci pour homme ![]() Higher Energy - Dior Dirty English for Men - Juicy Couture Egoiste Platinum - Chanel Antidote - Viktor&Rolf Vetiver - Guerlain, jesli lubisz wetiwer Bvlgari Extreme - Bvlgari Dunhill - Alfred Dunhill Jazz - Yves Saint Laurent Testuj, testuj i jeszcze raz testuj. Powodzenia
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
ja polecam Kenzo pour Homme. super zapach na ciepłe dni, rześki ale niebanalny. trwały i ma przepiękną bazę. uwielbiam jak mój mąż nim pachnie
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam genialnego klasyka Boss Bottled - na dzień, na lato zapach idealny...
Mój Ukochany go posiada, ja ciągle powtarzam jak pięknie... pachnie Niezły jest Ck Free - typowo na wiosnę/lato. Bulgari Aqua pour Homme i Ck one summer 2009.
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2010-06-26 o 12:47 |
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Sprawdz: Baldessarini Del Mar Marbella
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
A powiedzcie czy In Motion Electric spełniałby moje kryteria? Bo z opisów perfum wychodzi na to, że tak, ale czasem opisy mają się nijak do rzeczywistości (jak dla mnie).
Mam już małą listę 12-15 zapachów które sprawdzę. We wtorek się wybiorę w końcu do perfumerii i rozpoczną selekcję na poważnie. Mam nadzieję, że coś mi podejdzie ![]() Z góry dzięki wszystkim za pomoc
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-06-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety sporej części polecanych przez Was perfum nie mieli (najbardziej boleję nad In Motion Electric). Bardzo spodobał mi się jeszcze Platinum Egoiste, ale na lato Kenzo będzie lepszy. Dzięki wszystkim za pomoc. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Spytam jak kompletna lama. Czy czymś poza pudełeczkiem różnią się te perfumy od siebie? http://www.allegro.pl/item1087083614...ukt_f_vat.html http://www.allegro.pl/item1089163029..._od_bonya.html Pytam, bo w perfumerii nie spojrzałem na pudełko tylko nazwę perfum, bo mnie trochę czas gonił. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-06-29 o 19:32 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
I przyszły perfumy ( http://www.allegro.pl/item1101503078..._od_bonya.html ), ale... Nie do końca jestem zadowolony. W perfumerii pachniały nieco inaczej, były bardziej cytrusowe (tu ledwo wyczuwalne), bardziej odświeżające. Nie przypuszczam aby były to podróbki, bo kupowałem u sprawdzonego na forum sprzedawcę(BonyA) I zastanawiam się nad zwrotem, tylko się zastanawiam czy bez folii na opakowaniu przyjmą.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;20411607]I przyszły perfumy ( http://www.allegro.pl/item1101503078..._od_bonya.html ), ale... Nie do końca jestem zadowolony. W perfumerii pachniały nieco inaczej, były bardziej cytrusowe (tu ledwo wyczuwalne), bardziej odświeżające. Nie przypuszczam aby były to podróbki, bo kupowałem u sprawdzonego na forum sprzedawcę(BonyA) I zastanawiam się nad zwrotem, tylko się zastanawiam czy bez folii na opakowaniu przyjmą.[/QUOTE]
Może idź z flakonikiem do perfumerii i na jeden nadgarstek psiknij ze swojej buteleczki a na drugi z drogeryjnej. Stawiam na to że zapachy nie powinny się różnić. Gdyby było inaczej, masz podstawę do zwrotu, nawet bez folii. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze zamówię sobie na Allegro próbkę Indigo, bo niby te są bardziej cytrusowe. Ale raczej pomylić w perfumerii się nie mogłem, bo Indigo mają flakonik u dołu barwiony na niebiesko, a tamte miały cały przeźroczysty. Jeśli jednak się pomyliłem to kupię i Indigo, w końcu fajnych zapachów nigdy za wiele
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że już dokonałeś zakupu, ale zaproponowałabym Ci - chociaż do przetestowania - Aqua Mat Masaki Matsushima.
Strasznie śmiszny zapach - pachnie czystą wodą z takim delikatnym aromatem trawy cytrynowej i bambusa, nie wyczuwam w nim żadnych typowo "męskich", ciężkich nut. Nie ma żadnego innego takiego zapachu - na upały jest IDEALNY, bo fantastycznie odświeża i nie dusi, ani nie drażni. Nie jest to jakieś perfumiarskie arcydzieło, to nie ulega wątpliwości, ale jako męski zapach na upalne lato - nie ma konkurencji. No i cena jest zacna - 80 ml w sklepach internetowych już od 102 zł (40 ml - 71). Na allegro u polecanego sprzedawcy - 80 ml za 120 zł z przesyłką. http://www.allegro.pl/item1087695509...rex123_fv.html Powąchać możesz niestety tylko w Sephorze.
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-07-02 o 22:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam pytanko- czy ktoś zna zapach podobny do CK "Be"? Im bardziej zbliżony będzie, tym lepiej. Ten ww. jest strasznie krótkotrwały
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Postanowiłem, że KENZO L'EAU PAR POUR HOMME zostaną ze mną, mają bardzo przyjemny zapach. I jeszcze sprawdzę czy nie spaprałem sprawy w perfumerii i nie pomyliłem L'EAU PAR POUR HOMME z wersją indigo. Jeśli tak to i tak kupię jeszcze Indigo . A jeśli to nie one to już sam nie wiem, może jakieś damskieTak to jest jak się w 5 minut sprawdza zapachy |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

), używa go 4 mężczyzn w moim otoczeniu (w tym mąż) i odbieram Pi jako zapach bardzo świeży lecz intensywny, charakterystyczny. Na pewno nie gryzący, nie duszący - to mam na mysli pisząc "delikatność". Kojarzy mi się z przestrzenią. Zresztą, jeden z moich ulubionych męskich zapachów 

. A jeśli to nie one to już sam nie wiem, może jakieś damskie