Gazety dla mam w ciąży, którą kupujesz? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Którą gazetę dla mam w ciąży kupujesz?
Dobra mama 5 8,06%
Dziecko 7 11,29%
M jak mama 26 41,94%
Mamo to ja 10 16,13%
Mam dziecko 4 6,45%
Rodzice 3 4,84%
Twoje dziecko 3 4,84%
Twoje 9 miesięcy 1 1,61%
Twój maluszek 2 3,23%
Inną, jaką? 1 1,61%
Żadnej nie kupuję 17 27,42%
Czytam on-line różne gazety dla mam 5 8,06%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 18:55   #31
Agacia80
BAN stały

Dot.: Gazety dla mam w ciąży, którą kupujesz?

Racja! Skoro sama zauważyłaś napis artykuł sponsorowany przez... już w głowie notuje się właśnie ta firma. Potem idzie się do sklepu i w koszyku znajdujemy "przypadkiem" szampon, krem, kaszkę itd. od takiego producenta. A o sile reklamy można się przekonać na podstawie kaszek i mleka. Większość mam nawet nie wie, że są kaszki humana, czy Hipp, albo niewiele wie, że gerber ostatnimi czasy zaczął się bawić w produkcję mleka. A przecież to wielkie firmy. My znamy bobovitę i neastle i zazwyczaj tyle
Agacia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 19:40   #32
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ta ja chyba jestem jakaś inna bo czytuje te gazetki i wiadomo, ze utkwi mi w pamięci, ze nivea, czy hipp produkują produkty dla niemowląt. Oglądałam też reklamowe dvd, gdzie wszelkie czynności wykonują konkretnymi kosmetykami, a jakoś nie mam produktów tych firm. Dla małej kupiam kosmetyki z mało reklamowanej rosmannowskiej marki babydream (bo odpowiadał mi stosunek cena/jakość), bo zwracam uwage na składy. Kilka razy kupowałam też owoce dla siebie w niemowlęcych słoiczkach (ze względu na diete wątrobową) i tez nie brałam konkretnej marki tylko patrzyłam, która ma najlepszy skład/cenę. Do dupska tez kupiłam apteczny linomag.
Ja bym tak strasznie nie demonizowała. Wystarczy odrobina zdrowego rozsądku.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-06-04 o 19:42
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 21:53   #33
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ta ja chyba jestem jakaś inna bo czytuje te gazetki i wiadomo, ze utkwi mi w pamięci, ze nivea, czy hipp produkują produkty dla niemowląt. Oglądałam też reklamowe dvd, gdzie wszelkie czynności wykonują konkretnymi kosmetykami, a jakoś nie mam produktów tych firm. Dla małej kupiam kosmetyki z mało reklamowanej rosmannowskiej marki babydream (bo odpowiadał mi stosunek cena/jakość), bo zwracam uwage na składy. Kilka razy kupowałam też owoce dla siebie w niemowlęcych słoiczkach (ze względu na diete wątrobową) i tez nie brałam konkretnej marki tylko patrzyłam, która ma najlepszy skład/cenę. Do dupska tez kupiłam apteczny linomag.

Zgodze się (i tez uwazam,ze babydream jest super )

tylko wiele mam wychodzi z załozenia,że skoro coś jest napisane w gazetce,to to prawda objawiona i nie szukaja innych rozwiazań...

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 22:02   #34
Agacia80
BAN stały

A może jest ciut inaczej. Najpierw kupujemy naszym maleństwom to co najlepsze (czyt. reklamowane - choć nie zawsze świadomie), potem dochodzimy do wniosku, że przecież można spróbować inną markę - co tu kryć - najczęściej chodzi o wydatki , ale często też powodem jest to, że reklamowane się nie sprawdza. Drogie mamy czy możecie tak z ręką na sercu powiedzieć, że wasz maluszek zaraz po urodzeniu nie miał pampersów, albo haggisów, a do mycia J&J, Nivea lub któregoś innego polecanego w prasie? Jeszcze chyba nie spotkałam mamy, która na pierwszy rzut (podkreślić trzeba, że mówię o paniach, które zostają mamami pierwszy raz, te po raz 2 i dalej mają już tego typu rzeczy wypróbowane) nie miała "właśnie" takich akcesoriów
Stary 2011-06-04, 22:23   #35
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Agacia80 Pokaż wiadomość
A może jest ciut inaczej. Najpierw kupujemy naszym maleństwom to co najlepsze (czyt. reklamowane - choć nie zawsze świadomie), potem dochodzimy do wniosku, że przecież można spróbować inną markę - co tu kryć - najczęściej chodzi o wydatki , ale często też powodem jest to, że reklamowane się nie sprawdza. Drogie mamy czy możecie tak z ręką na sercu powiedzieć, że wasz maluszek zaraz po urodzeniu nie miał pampersów, albo haggisów, a do mycia J&J, Nivea lub któregoś innego polecanego w prasie? Jeszcze chyba nie spotkałam mamy, która na pierwszy rzut (podkreślić trzeba, że mówię o paniach, które zostają mamami pierwszy raz, te po raz 2 i dalej mają już tego typu rzeczy wypróbowane) nie miała "właśnie" takich akcesoriów
Ja się zgłaszam. Moja córka (która powinna za jakieś 4 tygodnie wyleźć z brzucha) ma tak jak pisałam kosmetyki babydream, pieluchy Dady (z polecenia koleżanek) Jak ją bd uczuli to mam w zapasie szare mydło.
Z tych firm "reklamowanych" mam tylko próbki co na szkole rodzenia dawali

Stokrotko zgadza się, wiem ze jest mnóstwo mam, które wierzą, ze jak to powiedział dr X to święta prawda. Ale do gazet mam taki sam stosunek jak do wiadomości z neta wszytsko filtruje

Chociaz z drugiej strony wiem, ze u mam szczególnie pierworódek zdrowy rozsądek to rzecz deficytowa, bo jak się czyta reklamy, ze maluch będzie zdrowy bo będzie jadł bebilon, a zdrową skórę zapewni mu krem nivea, bo dr x z instytutu Y zapewnił to się wcale nie dziwie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 07:11   #36
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ta ja chyba jestem jakaś inna bo czytuje te gazetki i wiadomo, ze utkwi mi w pamięci, ze nivea, czy hipp produkują produkty dla niemowląt. Oglądałam też reklamowe dvd, gdzie wszelkie czynności wykonują konkretnymi kosmetykami, a jakoś nie mam produktów tych firm. Do dupska tez kupiłam apteczny linomag.

Zgadzam się w całej rozciągłości. To co napisałam to poprostu przepisałam z pierwszej lepszej gazety, nie z głowy (mam ich mnóstwo porozkładane bo moje dziecko uwielbia je czytać, przegląda, opowiada, śmieje się, dam dziecku gazetę dla mam i nie ma dzieck ) Moje dziecko NIGDY nie miało kosmetyków J&J (tzn. ma w bo w konkursie J&J wygrałam do przetestowania pudło żeli, szamponów, oliwek, balsamów, mydła, kremu itp. i razem zużywamy, jestem zadowolona). Tuż po urodzeniu używałam szamponu, płynu do kąpieli i oliwki Ceanic Kindii, która chyba nigdzie się nie reklamuje, ale poleciła mi koleżanka

To samo z kremami do pupy czy twarzy: miała stary jak świat Linomag a do twarzy Iwostin +50 a nie Nivea.

Cytat:
Napisane przez Agacia80 Pokaż wiadomość
A może jest ciut inaczej. Najpierw kupujemy naszym maleństwom to co najlepsze (czyt. reklamowane - choć nie zawsze świadomie), potem dochodzimy do wniosku, że przecież można spróbować inną markę - co tu kryć - najczęściej chodzi o wydatki , ale często też powodem jest to, że reklamowane się nie sprawdza.

Drogie mamy czy możecie tak z ręką na sercu powiedzieć, że wasz maluszek zaraz po urodzeniu nie miał pampersów, albo haggisów, a do mycia J&J, Nivea lub któregoś innego polecanego w prasie?
Agacia, w kwestii słoiczków wypróbowałam wszystkie firmy: od Gerbera, przez Hipp, Bobovita, Babydream. Tylko dlatego, aby zobaczyć jakość: gęstość, smak, zobaczyć, która firma będzie dziecku smakować. Po Hippie moje dziecko RZYGAŁO jak kot, po wszystkich, no poza herbatkami granulowanymi

Nie zgadzam się, że kupowania i sprawdzanie, który produkt jest najlepszy to podatność na reklamę Owszem, po ur. miała mini pieluszki z Pampersa, Happy, Huggies, bo wtedy nie słyszałam jeszcze o Dada z Biedronki. I z tych małych Pampersy były najlepsze Później przeszliśmy na Dadę i jesteśmy do teraz.

Ad.2. Z ręką na sercu powiem, że do mycia J&J i Nivea nigdy nie miała, a jest chyba najbardziej reklamowną markami w gazetach i w internecie. J&J naczytałam się, że uczula a Nivei poprostu nie lubię

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 11:20   #37
Agacia80
BAN stały

Ja mojemu maluszkowi kupiłam Happy na dobry początek, J&J uczulało, nivea nam nie podchodził itd. Jednak mimo wszystko, większość choć na pierwsze próby kupuje te znane. Ja jak urodził się mój synek nie miałam żadnej mamy, która poleciłaby mi konkretne produkty. Szukałam na ślepo. Jakoś nie miałam zaufania do niektórych produktów dyskontowych nie dla dzieci np. Tesco czy Intermasche - jakoś mi nie odpowiadają. Dopiero z biegiem czasu okazało się, że świetne produkty ma Biedronka czy Lidl. Rossmana u mnie w mieście nie ma więc o tym się nie wypowiadam. Dlatego zakupy zaczyna się jednak od próbek markowych.
W większości
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości