|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Którą gazetę dla mam w ciąży kupujesz? | |||
Dobra mama |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,06% |
Dziecko |
7 | 11,29% |
M jak mama |
26 | 41,94% |
Mamo to ja |
10 | 16,13% |
Mam dziecko |
4 | 6,45% |
Rodzice |
3 | 4,84% |
Twoje dziecko |
3 | 4,84% |
Twoje 9 miesięcy |
1 | 1,61% |
Twój maluszek |
2 | 3,23% |
Inną, jaką? |
1 | 1,61% |
Żadnej nie kupuję |
17 | 27,42% |
Czytam on-line różne gazety dla mam |
5 | 8,06% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Gazety dla mam w ciąży, którą kupujesz?
Racja! Skoro sama zauważyłaś napis artykuł sponsorowany przez... już w głowie notuje się właśnie ta firma. Potem idzie się do sklepu i w koszyku znajdujemy "przypadkiem" szampon, krem, kaszkę itd. od takiego producenta. A o sile reklamy można się przekonać na podstawie kaszek i mleka. Większość mam nawet nie wie, że są kaszki humana, czy Hipp, albo niewiele wie, że gerber ostatnimi czasy zaczął się bawić w produkcję mleka. A przecież to wielkie firmy. My znamy bobovitę i neastle i zazwyczaj tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ta ja chyba jestem jakaś inna
![]() Ja bym tak strasznie nie demonizowała. Wystarczy odrobina zdrowego rozsądku. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-06-04 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodze się ![]() ![]() tylko wiele mam wychodzi z załozenia,że skoro coś jest napisane w gazetce,to to prawda objawiona i nie szukaja innych rozwiazań...
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
A może jest ciut inaczej. Najpierw kupujemy naszym maleństwom to co najlepsze (czyt. reklamowane - choć nie zawsze świadomie), potem dochodzimy do wniosku, że przecież można spróbować inną markę - co tu kryć - najczęściej chodzi o wydatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tych firm "reklamowanych" mam tylko próbki co na szkole rodzenia dawali ![]() Stokrotko zgadza się, wiem ze jest mnóstwo mam, które wierzą, ze jak to powiedział dr X to święta prawda. Ale do gazet mam taki sam stosunek jak do wiadomości z neta wszytsko filtruje ![]() Chociaz z drugiej strony wiem, ze u mam szczególnie pierworódek zdrowy rozsądek to rzecz deficytowa, bo jak się czyta reklamy, ze maluch będzie zdrowy bo będzie jadł bebilon, a zdrową skórę zapewni mu krem nivea, bo dr x z instytutu Y zapewnił to się wcale nie dziwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To samo z kremami do pupy czy twarzy: miała stary jak świat Linomag a do twarzy Iwostin +50 a nie Nivea. ![]() Cytat:
![]() Nie zgadzam się, że kupowania i sprawdzanie, który produkt jest najlepszy to podatność na reklamę ![]() ![]() Ad.2. Z ręką na sercu powiem, że do mycia J&J i Nivea nigdy nie miała, a jest chyba najbardziej reklamowną markami w gazetach i w internecie. J&J naczytałam się, że uczula a Nivei poprostu nie lubię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Ja mojemu maluszkowi kupiłam Happy na dobry początek, J&J uczulało, nivea nam nie podchodził itd. Jednak mimo wszystko, większość choć na pierwsze próby kupuje te znane. Ja jak urodził się mój synek nie miałam żadnej mamy, która poleciłaby mi konkretne produkty. Szukałam na ślepo. Jakoś nie miałam zaufania do niektórych produktów dyskontowych nie dla dzieci np. Tesco czy Intermasche - jakoś mi nie odpowiadają. Dopiero z biegiem czasu okazało się, że świetne produkty ma Biedronka czy Lidl. Rossmana u mnie w mieście nie ma więc o tym się nie wypowiadam. Dlatego zakupy zaczyna się jednak od próbek markowych.
W większości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.