Nasza gromadka konczy trzy latka. Mamusie maj-czerwiec 2008 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł (bedzie dopisek Mamusie maj- czerwiec 2008):
Nasza gromadka ma już 4 latka 5 55,56%
Przedszkolaki z naszej paki 2 22,22%
Przedszkolaków gromadka wnet kończy 4 latka 1 11,11%
Rozgadane mają buziaki nasze czteroletnie łobuziaki 1 11,11%
Głosujący: 9. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 20:14   #31
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Nasza gromadka konczy trzy latka. Mamusie maj-czerwiec 2008

Nicko przykre to co spotkało Twoją mamę...ale trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Monia odwołuj się w przedszkolu, do września jeszcze trochę czasu i może jeszcze da się coś z tym zrobić... trzymam kciuki

Alusia fajne zakupki

dziewczyny już powoli sie nie mieszcze w ciuchy... brzucho mi juz troche wywalilo, musze sobie coś kupic, bo niedlugo nie będe miala w czym chodzić do pracy....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 20:31   #32
karolakep
Zadomowienie

Witam i mnie podoba sie nazwa nowego wątku Powiedzialabym nawet ze bardziej niz poprzednia.Ledwo nadazam Was czytac, tyle skrobiecie.Jestem zmeczona po tym tygodniu.W pracy kociol a w domu ciag dalszy pracy- masa papierkowej roboty przed wakacjami...Musze wlaczyc w week dopalacze i przyspieszyc robote.Jakie prezenty planujecie na Dzien Dziecka?Ja chyba nic nie kupuje...W zamian za to pojdziemy do teatru dla dzieci.Na pewno bedzie zachwycona (juz raz byla- strzal w dziesiatke!).Niedlugo urodziny.Prawdopodobnie zlozymy sie z chrzestna i kupimy jej rower, zestaw sniadaniowy z ciastolina i ksiazeczki.

W tygodniu kolezanka zaprosila nas na kawe.Natalka wziela ze soba olbrzymia maskotke- bociana(ostatnio i do zlobka z nim chodzi).Jak wyszlysmy juz od niej, okazalo sie ze zapomnialysmy bociana, a ze 3 pietronie chcialo mi sie wracac, kolezanka rzucila go nam z balkonu, udalo sie zlapac.Dalam go malej, a ona cala droge do domu go calowala, tulila, sciskala i gadala"kocham cie bocianku, jestes moim psyjacielem, nie maltw sie nie zmalznies, moj skalbie ulatowałam cie..."itd

Asia gratuluje przedszkola
mala stopka dobry tekst.Moja Natalka czasem mówi do mnie "zono"
monia przykro mi...Moja chodzi teraz do oddzialu zlobkowego w przedszkolu wiec po wakacjach automatycznie przechodzi do przedszkola. A Wasz to typowy zlobek?nie oddzial zlobkowy? powodzenia, dzialaj, trzymam kciuki!

nico zle wiadomosci trzymam kciuki zeby udalo sie pokonac to dziadostwoMusisz miec fantastyczna mamę!To super ze sie nie zalamuje, nie poddaje, tak trzymac!

Funieczka wow!na pewno to mile tak po latach obejrzec te laurki ja zbieram niektore wybrane prace plast. Natalki (zapisuje datę na odwrocie)

gothika robilas ten koszyk "w powietrzu" czy oplatalas jakis pojemnik?
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 20:36   #33
83monia
Zakorzenienie

żłobek prywatny i nie ma przedłużenia. niestety za malo bylo miejsc i za mlody zeby szedl wczesniej do przedszkola (2,5 roku musialby miec we wrzesniu...), w zesdzlym roku wszystkie dzieci sie dostaly, taka promocja od miasta, teraz juz nie... w zeszlym roku do żłobkow nie dostalo sie 470 dzieci, teraz 360... wiec szanse na zlobek sa mizerne ale jak widac na przedszkole też... a tu niedlugo drugie... płacić za dwójke taka kase to masakra bedzie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 20:41   #34
karolakep
Zadomowienie

gothika kilka linkow z ciekawymi pomyslami:
http://czterykaty.pl/czterykaty/1,57...eczki,,ga.html - swiecznik

http://czterykaty.pl/czterykaty/1,57...aniny,,ga.html - obrazki z tkaniny

http://blisstree.com/live/12-creativ...-that-recycle/ ramka z gazety

http://familyfun.go.com/crafts/cardb...-frame-858567/ - ramka rolki po papierze toalet.

http://howaboutorange.blogspot.com/2...newspaper.html - torebka z gazety

pomysly na zabawe z dzieckiem:
http://dobrechwile.bloog.pl/?ticaid=5c615

Edytowane przez karolakep
Czas edycji: 2011-05-27 o 20:44
Stary 2011-05-27, 21:18   #35
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

nicko - aż mi sie łza zakręciła w oku jak to czytałam, naprawdę twoja mama dużo przeszła i twarda z niej sztuka, z teorią twojego męża po części się zgadzam, że "coś" zsyła na nas coraz to nowe choroby, że świat idzie ku zagładzie, ale z drugą jej częścią niekoniecznie (o zabieraniu ludzi)

karola - robiłam w powietrzu, co widać, jakoś nie mam takiego sprytu chyba by robić prościutko, robiłam raz oplotke na doniczke, i już właśnie na niej, i super wyszło, prościutko, ale nie wszystko da się zrobić na czymś, super linki, najbardziej świeczniki, no i te zabawy z dzieckiem - to założyłaś tego bloga? - super że dałaś do tego linka, dzięki

karola - fajny tekścik, widać mocno przywiązana do bociana, Ramona miała okres że do mnie ni z tego z owego mówiła " mamo, jesteś moją najlepszą przyjaciółką!" i rzucała się by mnie przytulić.
A ostatnio układałyśmy puzzle (trudne nawet dla mnie) i układam a ta mała rozrabiaka już wchodzi na mnie i olała puzzleja do niej mówię" nie rozwalaj bo się pogniewam na ciebie" a ona "to ja cię pocałuję i już nie będziesz się gniewać" i już całuje, ja mówię" gniewam się" a ona już całuje i to z takim uśmieszkiem rozbrajającym, takim pewnym siebie bo wiedziała że jej całus wszystko załatwi

monia - jak to promocja od miasta? to niech co roku robią takie promocje a jak była promocja to dzieciaki były ściśnięte po 50 osób by zrobić tą promocję czy jak to wygladało?

moje miasto nic nie robi dla dzieciaków (ale tych pał dziś rozdaje), weszłam na Urząd miasta a tam tylko turniej piłki nożnej.

Dziwczyny, nie wziełam jednej tabletki anty (wczoraj) - czyli teraz mam ją wziąść i dalej jak zawsze, i po prostu mi się wydłuży ten cykl o jeden dzień?

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2011-05-27 o 21:24
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 21:20   #36
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
Nicko ciekawa teorie ma Twoj maz nie ma co,
znaczy ze my tu wszystkie na wizazu ta same wiedzmy i dlugo na ziemii jeszcze zostaniemy
przykro mi z powodu Twojej mamy,ale dobrze ze ma takie nastawienie
i ze smiga rowerem po 40km i cieszy sie z zycia jakie jest
napewno jej sie uda pokonac paskude!
Jak czasem coś palnie to niewiadomo czy śmiać się czy płakać.
Mam taką nadzieję, na szczęście ogólnie mama czuje się dobrze, nie chudnie, ma apetyt, wszystko jest normalnie, ciężko uwierzyć, że jest chora.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Nicko przykre to co spotkało Twoją mamę...ale trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Monia odwołuj się w przedszkolu, do września jeszcze trochę czasu i może jeszcze da się coś z tym zrobić... trzymam kciuki

Alusia fajne zakupki

dziewczyny już powoli sie nie mieszcze w ciuchy... brzucho mi juz troche wywalilo, musze sobie coś kupic, bo niedlugo nie będe miala w czym chodzić do pracy....
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
Witam i mnie podoba sie nazwa nowego wątku Powiedzialabym nawet ze bardziej niz poprzednia.Ledwo nadazam Was czytac, tyle skrobiecie.Jestem zmeczona po tym tygodniu.W pracy kociol a w domu ciag dalszy pracy- masa papierkowej roboty przed wakacjami...Musze wlaczyc w week dopalacze i przyspieszyc robote.Jakie prezenty planujecie na Dzien Dziecka?Ja chyba nic nie kupuje...W zamian za to pojdziemy do teatru dla dzieci.Na pewno bedzie zachwycona (juz raz byla- strzal w dziesiatke!).Niedlugo urodziny.Prawdopodobnie zlozymy sie z chrzestna i kupimy jej rower, zestaw sniadaniowy z ciastolina i ksiazeczki.

W tygodniu kolezanka zaprosila nas na kawe.Natalka wziela ze soba olbrzymia maskotke- bociana(ostatnio i do zlobka z nim chodzi).Jak wyszlysmy juz od niej, okazalo sie ze zapomnialysmy bociana, a ze 3 pietronie chcialo mi sie wracac, kolezanka rzucila go nam z balkonu, udalo sie zlapac.Dalam go malej, a ona cala droge do domu go calowala, tulila, sciskala i gadala"kocham cie bocianku, jestes moim psyjacielem, nie maltw sie nie zmalznies, moj skalbie ulatowałam cie..."itd

Asia gratuluje przedszkola
mala stopka dobry tekst.Moja Natalka czasem mówi do mnie "zono"
monia przykro mi...Moja chodzi teraz do oddzialu zlobkowego w przedszkolu wiec po wakacjach automatycznie przechodzi do przedszkola. A Wasz to typowy zlobek?nie oddzial zlobkowy? powodzenia, dzialaj, trzymam kciuki!

nico zle wiadomosci trzymam kciuki zeby udalo sie pokonac to dziadostwoMusisz miec fantastyczna mamę!To super ze sie nie zalamuje, nie poddaje, tak trzymac!

Funieczka wow!na pewno to mile tak po latach obejrzec te laurki ja zbieram niektore wybrane prace plast. Natalki (zapisuje datę na odwrocie)

gothika robilas ten koszyk "w powietrzu" czy oplatalas jakis pojemnik?
Karola 100% prawdy, jest fantastyczna, moi znajomi mi jej zazdroszczą
Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
Świetne pomysły, podobają mi się obrazki z tkaniny.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 22:06   #37
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Monia popatrze i przelicze ale z przesylka pewnie wyszloby podobnie po przeliczeniu na zl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 02:48   #38
Kjane
Zadomowienie

Witam
nie mogę spac (pewnie dlatego że wypiłam R20) - postanowiłam nadrobic zaległości

Nowy wątek - dla mnie tytuł nie wazny, najważniejsza treść i zebyście pisały
Ale tytuł fajny - Caterin dzięki - dobrze że z Sebastiankiem w porzadku

Niko - współczuję sytuacji a mamą, mocno trzymam kciuki zeby wyszła z tego i dłuuuugo cieszyła sie życiem

Asia - ja bym zostawiła jeszcze łóżeczko - skoro jedyny argument za tym żeby je wyrzucić to to ze przeszkadza to ja bym dała spokój - gdybym ja miała taki swój kąt w którym czuję sie spokojnie i odpoczywam to tez było by mi cieżko sie z nim rozstać....
a co do Twoich urodzin i TZ - to wydaje mi si eż egdyby miedzy wami sie jakoś super układało to nie byłbyś złośliwa i cieszyła sie razem z nim z tego ze jedzie i ma taką mozliwość (niestety jak jak jest dziecko to w większośći przypadków kobieta zostaje w domu).
Daj mu jechać i powiedz zeby bawił sie dobrze (ja tak zawsze mówię mojemu jak gdzieś wychodzi - mam wtedy wrażenie że jak sie dobrze bawi to tylko dlatego ze ja mu na to pozwoliłam heheh pokręcone kobiece myślenie).
Pewnie nie obsypie cie później kwiatami ale powinien...

Mój TŻ często gdzies wyjeżdża - jak sie urodził Kuba pojechał na weekend do Zakopanego z pracy (a ja z dzieciakami do rodziców), dzisiaj wrócił z Czech - pojechał na wczoraj na jednodniową konferencję informatyków (wicie jakie to konferencje - dłuuuugu o niczym i drinki)
Nie bronię mu jeździć, niech korzysta z tego co mu oferuje zakład, a on lubi jeździć, nie mam żalu (choc czasami zastanawiam czy ja bym nie chciała tak jak on), ja w tym czasie jestem z dzieciakami i tez jesstem szczęśliwa...
A dzisiaj mamy jechac razem na Eska Music do Katowic i ja wogóle nie mam ochoty - najbardziej nie odpowiada mi fakt że zostawiam dzieciaki (wiem wiem jestem dziwna - choć dzisiaj popłakałam sie z nerw jak usypiałam Kubusia to i tak nie chce ich zostawiać - ale chyba jednak pojade - moja mama świetnie sobie z nimi poradzi).

Teściowa moja - super babka, treściwa, nigdy sie nie rozgaduje przez tel., na dzień mamy kupiłam dla niej i dla mojej mamuski kremy.
Mówię do teściowej "mamo" - zaczelam od razu po weselu, nie przeszkadza mi to i dobrze sie z tym czuje a i widze ze ona sie cieszy bo ma córkę (urodziła dwóch synów))

Na dzień dziecka - nie mam pomysłu ale chetnie bym gdzieś moje dzieciaczki zabrała - w mieście jakiś festyn organizują wiec jeśli TŻ nie bedzie miał wolnego to pójdę z nimi na festyn.

ale sie rozpisałam - aż mi sie spać zachciało
uciekam
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 07:07   #39
Caterin17
Zakorzenienie

Kjane zazdroszcze tego koncertu z TZ super sprawa, zwlaszcza jak masz z kim zostawic dzieciaki i wiesz ze bedzie dobrze
jedz i baw sie!

ja to probuje namowic TZ by cos wymyslil jakis wspolny wypad
ale jego sie doprosic...
nigdy nie zrozumiem tego jak to jest ze zdawaloby sie inteligentny facet moze zachowywac sie egoistycznie i zupelnie bezmozgowo nieraz
rozwiazuje skomplikowane sprawy a prostych rzeczy zyciowych nie kuma...
i jak to jest ze bedac z kims w zwiazku mozna sie czuc.... samotnym
Stary 2011-05-28, 11:55   #40
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
monia - jak to promocja od miasta? to niech co roku robią takie promocje a jak była promocja to dzieciaki były ściśnięte po 50 osób by zrobić tą promocję czy jak to wygladało?
nie, robili dodatkowo jedna lub dwie grupy, miasto dawalo pieniadze na adaptacje nowych sal i nauczycieli... dodatkowo w kazdym przedszkolu powstala grupa 5h za darmo - bez wyzywienia i drzemki

Stary 2011-05-28, 13:23   #41
ona1981
Zakorzenienie

Kjane łoo co za godzina Udanego koncertu życzę. Widzę, że jesteśmy zupełnie inne, ja bardzo często dzieciaki bym oddawała do babć, jedynie się stresuję czy będą grzeczne, zwłaszcza Szymon czy nie będzie płakał.

nicko smutna wiadomość Trzymam kciuki za twoją mamę by wszystko dobrze się skończyło.

Karola ja też nic nie kupuję na dzień dziecka, pewnie chłopaki dostaną jakiś drobiazg od dziadków. Fajny pomysł z tym teatrem.

Mąż dziś wyjechał z teścami do rodziny, zabrali Michała. Ale cisza w domu. Szymon spokojniutki jak nie ma brata. Wreszcie wypoczywam
Stary 2011-05-28, 13:57   #42
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:

Dziwczyny, nie wziełam jednej tabletki anty (wczoraj) - czyli teraz mam ją wziąść i dalej jak zawsze, i po prostu mi się wydłuży ten cykl o jeden dzień?
nikt mi nie pomoże?

ale tu pustki dziś
Stary 2011-05-28, 14:56   #43
ona1981
Zakorzenienie

Gothika chyba powinnaś dwie na raz, to znaczy wczorajszą i dzisiejszą, ale pewności nie mam...

Brzuch mnie boli, @ dostałam. Fatalnie się czuję.

Coś mnie tknęło i chyba sobie kupię zwykłą farbę do wlosów i zacznę w domu farbować. Ostatnio jak byłam u fryzjera to ładnie mi zrobiła, ale cały kolor się zmyl dosłownie po trzech myciach. Nie mam zamiaru wydawać 130 zł by mieć ekefk przez tydzień. Nie wiem co oni za farby mają Jakie farby polecacie? Czy mi złapie na blondzie brąz??

Zmykam na spacer z Szu.
Stary 2011-05-28, 15:26   #44
Caterin17
Zakorzenienie

Gothika zapomnialam, jak zapomniesz tabletki to bierzesz ja od razu jak sobie przypomnisz nawet gdyby to znaczylo wziecie dwoch naraz.
dal pewnosci sprawdzaj ulotke to pewne zrodlo informacji

Zaraz lece do pracy ale mi sie nie chce
Stary 2011-05-28, 18:11   #45
karolakep
Zadomowienie

gothika ja to w powietrzu robie jakies pokraki.Jak wyplatam, to zawsze wokol pudelka, doniczki, miski itp
Co do tabletek nie pomoge, bo nie jestem ekspertem w tych sprawach.Raz w zyciu bralam anty, krotko wieki temu...

Co za dzien dzisiaj.Mala spala ponad 3,5 godz w dzien, ja ze 2.Pogoda dziwaczna.Dzien zlecial mi na niczym, a takie mialam plany Jak poloze mala siadam do papierow....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 19:07   #46
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Ja nie pomogę z tabletkami. Nigdy ich nie brałam. Za dużo antybiotyków i sensacji żołądkowych mam, żeby one działały prawidłowo.

Ona ja standardowo polecam z garniera. Używam od wieków i nigdy nie wyszło mi żadne paskudztwo.
A ostatnio weszły farby Syoss. Podobno bardzo ciekawe kolory mają. Siostra sobie farbowała nią ostatnio i zadowolona bardzo. I świetną odżywkę mają do włosów farbowanych.
Aha, jeśli chcesz z blond na brązowy, uważaj żeby zielone włosy ci nie wyszły. Czasem sie zdarza.

A my się wybraliśmy dzisiaj na dwie godziny do tej bawialalni, którą wam prezentowałam. Andrzej sie wyszalał, wybrykał. Ja też, bo on strachajło i sam nigdzie nie wejdzie. Rewelacyjna sala dla dzieciaków. A najlepszy tekst był, jak wróciliśmy do domu. Mama idziemy lulu?
Śmigam na kolację i kłade smyka spac, bo już na podłodze się układa z poduszką.
Stary 2011-05-28, 19:38   #47
ona1981
Zakorzenienie

Funieczka to mnie nastraszylaś z tą zielenią To co może lepiej nie ryzykować

Moje chłopy jeszcze nie wróciły. Ciekawe czy Michał nie zaśnie w samochodzie. Mam nadzieję, że ni ebo w domu się rozbudzi i będziemy mieć go na głowie do 24
Stary 2011-05-28, 19:41   #48
83monia
Zakorzenienie

heh, my tez w bawialni bylismy, 2h, bo kupiłam voucher na takiej stronie ze zniżkami w naszm miescie a był do jutra ważny. z tego co widzialam jutro bedzie masa ludzi wlasnie z tych voucherów, bo niepowykreślane babka miala. artur sie wybawil, skakal na trampolinie pierwszy raz (wczesniej sie bał). mial mala załąmke bo nie mogl jedna rurą wejsc, bo sie slizgal ale po zalozeniu kapci minęło, no i rurą nie chcial zjechac bo ciemno. ale mąż namowil i juz sie podobalo bo lądował w piłęczkach. a i ja sobie odetchnęłam trochę...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-29 o 17:10
Stary 2011-05-28, 20:23   #49
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

o kurcze, nie wziełam dwóch naraz tylko tą zaleglą, i teraz jestem jedną do tyłu, i co teraz? a dziś mam jakieś plamienie, pewnie przez to..., a na ulotce nie było jednoznacznie napisane.

Ona - to calutki dzień bez Michała, prawie dla siebie, odpoczełaś choć trochę

karola - ja chyba też zacznę na czymś wyplatać...., a pokazywałaś nam coś swojego? ja tu pokazuję takie pokraki a ty swoich cudów nie pokażesz

a co wy wcześniej dzień dziecka obchodzicie? wszystkie w bawialni, a my sobie może darujemy i nic nie zrobimy Ramonie, w końcu nazajutrz po dniu dziecka wyjeżdza, dziś byliśmy u znajomej z 5 letnim dzieckiem, duże to to i ma własne życie i siedziało na dworzu, Ramona buszowała po jego pokoju (chłopak), wszystkie samochody wylądowały na środku pokoju, i spodobały jej się okulary do pływania, cały czas w nich paradowała, i jeszcze deskorolka i hulajnoga. Czy wasze dziewczynki też jak wejdą do pokoju chłopaka to najbardziej samochody ją interesują?

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2011-05-28 o 20:25
Stary 2011-05-28, 21:11   #50
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

ja!!!!!! Ale szybko!!!!! Pamiętam, ze u mnie druga ciążą też szybko była widoczna. Chyba wdrugiej połowie 2 m-c nie mieściałm się w ciuchy swoje.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Gothika chyba powinnaś dwie na raz, to znaczy wczorajszą i dzisiejszą, ale pewności nie mam...

Brzuch mnie boli, @ dostałam. Fatalnie się czuję.

Coś mnie tknęło i chyba sobie kupię zwykłą farbę do wlosów i zacznę w domu farbować. Ostatnio jak byłam u fryzjera to ładnie mi zrobiła, ale cały kolor się zmyl dosłownie po trzech myciach. Nie mam zamiaru wydawać 130 zł by mieć ekefk przez tydzień. Nie wiem co oni za farby mają Jakie farby polecacie? Czy mi złapie na blondzie brąz??

Zmykam na spacer z Szu.
Myślę ze w ciemniejszych włoska będzie ci ładnie, bo będą oięknie podkreślac te twoje orzechowe oczy.....
ale pierwsze farbowanie bym zrobiła u fryzjera.
Potem podejrzyj farbę i sama rób w domu.

Ja własnie kupuję dokłandie tą farbę co mi fryzjerka dała i sama w domu farbuję (mama mi farbuje)
używam farby koleston 6.77 albo 6.75 - takie ciepłe brązy. (koleston to profesjonalna farba Welli - koszt z allegro ok.30 zł, a u fryzjera 130-150 płaciłam)

Trochę się na początku Braxy (pamiętacie tą naszą Braxę-fryzjerka) poradziłam i zaczęłam farbowac w domu

Cytat:
o kurcze, nie wziełam dwóch naraz tylko tą zaleglą, i teraz jestem jedną do tyłu, i co teraz? a dziś mam jakieś plamienie, pewnie przez to..., a na ulotce nie było jednoznacznie napisane.

karola - ja chyba też zacznę na czymś wyplatać...., a pokazywałaś nam coś swojego? ja tu pokazuję takie pokraki a ty swoich cudów nie pokażesz

a co wy wcześniej dzień dziecka obchodzicie? wszystkie w bawialni, a my sobie może darujemy i nic nie zrobimy Ramonie, w końcu nazajutrz po dniu dziecka wyjeżdza, dziś byliśmy u znajomej z 5 letnim dzieckiem, duże to to i ma własne życie i siedziało na dworzu, Ramona buszowała po jego pokoju (chłopak), wszystkie samochody wylądowały na środku pokoju, i spodobały jej się okulary do pływania, cały czas w nich paradowała, i jeszcze deskorolka i hulajnoga. Czy wasze dziewczynki też jak wejdą do pokoju chłopaka to najbardziej samochody ją interesują?

uważaj teraz, bo moga cie nie zabezpieczac w pełni te tabletki - az do następne miesiączki, no chyba ze chcesz dzidzusia.....

Kala z reguły interesuje sie wszyskim, ale nie ma śmiaości brac zabawki, bo sie wstydzi. Generalnie bawi się tym czym sie bawi "gospodarz"

Ide się kąpać.
Stary 2011-05-28, 21:27   #51
ona1981
Zakorzenienie

Asia u fryzjera odpada, u nas oszukują i nie wiem czym oni farbują, wątpię by profesjonalnymi farbami. Pamiętacie jak wysłałam kiedyś fotki dzień po fryzjerze, byly dosyć ciemne, na tym jasne pasemka. Teraz mam wszystko zlene, po brązie nie ma śladu, właściwie to już po trzech myciach śladu nie było:/Czy to normalne, że tak szybko farba spływa? Czy ja mam może coś nie tak z włosami? A może oni właśnie jakimiś dziadostwami farbują? Zresztą nie raz słyszałam od koleżanek, że jak farbują same w domu to dłużej się farba trzyma. Może bym pomyślała nad tą Wellą co piszesz. Zaraz zerknę na allegro.
Stary 2011-05-28, 22:01   #52
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość

Ona ja standardowo polecam z garniera. Używam od wieków i nigdy nie wyszło mi żadne paskudztwo.
A ostatnio weszły farby Syoss. Podobno bardzo ciekawe kolory mają. Siostra sobie farbowała nią ostatnio i zadowolona bardzo. I świetną odżywkę mają do włosów farbowanych.
.
hahahhaha ja właśnie dziś po raz pierwszy chyba kupiłam odżywkę do włosów kolorowych z Garniera

uzywam zazwyczaj loreal color...
a że była promocja :-P

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość

Ja własnie kupuję dokłandie tą farbę co mi fryzjerka dała i sama w domu farbuję (mama mi farbuje)
używam farby koleston 6.77 albo 6.75 - takie ciepłe brązy. (koleston to profesjonalna farba Welli - koszt z allegro ok.30 zł, a u fryzjera 130-150 płaciłam)
j awłaśnie dziś ufarbowałam wella color touch (asia czemu farbujesz farba a nie szamponem?)
farbuje 6/7 to jest chyba srezdni popielaty blond? nie wiem
on jest zaliczany do ciemnych blondów brazowych i sama widzisz jestem brazowa... iwec na Twoim miescu z tymi bardzo ciemnymi blondami bycm zaczela...
i dodaję czerwień 7/43
wczesniej farbowałam 7/7 - j sarni brąż ale mi trochę za jasny był...

farbe kupuję na allegro... dzielę na 3 części czyli mam na 3 farbowania...
u fryzjera to koszt jak podała Asia... a tak pewnie płace pewnie 15 zł.

jak wykończe szampon przeżucę sie na farbę

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 07:16   #53
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Mnie tam by się nie chciało bawić z szamponem. Ci chwila trzeba poprawiać, rozkładać się z tym wszystkim.
A farbą jak zrobię, to czekam tylko na odrosty. A jak farbuję na brąz, to odrostów prawie wogóle nie widac. Luksusowo

Gothika dlaczego wcześniej Dzień Dziecka? Młodemu też należą się jakieś przyjemności. Nie tylko z okazji jakiejś uroczystości. Poza tym i on poszalał i ja. Przez chwilę poczułam się jak dziecko. Bo pozjeżdżałam sobie ze zjeżdżalni i po rurach pokursowałam na czworaka
Andrzej nie chciał do kulek zjeżdżać. Bał się właśnie, bo ta zjeżdżalnia kręta i nie wiedział co na końcu jest. Szalał za to na dmuchanym zamku i samochodzikami. Dwie godziny minęły ekspresowo. Tym bardziej, że ja bawiłam się z nim a nie jak reszta. Przyszły laski w butach na szpilkach i stały znudzone pod ścianami i tylko zerkały na zegarki.

A ja chyba mam dzisiaj wolne przynajmniej 3h od mojego dziecka. Tż zbierze dzieciaki i pojadą na obiad do jego rodziców. Ja nie mam ochoty, bo teściowa albo gada o swojej córce, albo hymny pochwalne o starszym synu Tz-ta, albo papiery układa. Tż z teściem o koparkach. A ja i tak sama i tak. Oni się rozwala a ja ganiam za Andrzejem. Dla mnie to żaden odpoczynek i mile spedzenie czasu.
A w domu to sobie pośpię, pohaftuję, pobyczę w ciszy, poczytam.
I jeszcze te kotlety teściowej. Ja nie wiem jakie ona mięso kupuje, ale tego się nie da pogryźdź, takie to zylaste i paskudne. I przeważnie zimne wszystko, bo oni gotują wcześniej i lezy i czeka to na nas. No i tesciowa wprowadza chorą atmosferę. Warunki mają jakie mają, bo budują się, ona chce żeby było ą, ę i bułkę przez bibułkę. Tylko tam się nie da. To ta się drze najczęściej na teścia i wszyscy zaczynają się czuć nieswojo. I po miłym nastroju i obiadku w rodzinnej atmosferze.
Ech, nagadałam się
Stary 2011-05-29, 15:05   #54
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Funieczka - takim dzieciom jak nasze to można fundować zabawe w bawialni na kilka dni przed dniem dziecka -ale starsze już rozumieją i w sam dzień dziecka to pewnie by zechciały do disneylandu jechać
dopiero wczoraj wieczorem zobaczyłam ten twój link - to dopiero jest sala zabaw! ta nasza to klitka w porównaniu do tej

mój pierwszy wyczyn suwaczkowy, zrobiłam celowo takie mało kwiatuszkowe, bo więcej suwaka musiałabym zużyć na kwiata, szczerze co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0770.jpg (80,8 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2011-05-29 o 15:27
Stary 2011-05-29, 15:16   #55
Caterin17
Zakorzenienie

co do farb do wlosow ja ostatnio wierna Loreal Feria

Funieczka co do bawialni to ja tez lubie sie bawic z Sebastiankiem razem, choc niezle sie trzeba nagimnastykowac, to jednak ma sie czas spedzony z dzieckiem, zabawe i gimnastyke w jednym
niestety taka wieksza jest daleko od nas
Stary 2011-05-29, 19:23   #56
nicko
Zadomowienie

Cytat:

Gothika, który to tydzień brania? Prawdopodobnie obniżyłaś sobie ochronę przed ciążą, teraz musicie stosować dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni.
Ja Ali kupuję normalnie samochodziki, pociągi, ma narzędzia: młotek, śrubokręt, kombinerki, piłe i jakieś śrubki, więc na co dzień bawi się ,,męskimi,, zabawkami.
Ja dziś 6ty dzień w pracy, od 6.00 do 18.00, jeszcze 2 dni i wolne
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:43   #57
karolakep
Zadomowienie

gothika ja tylko w wakacje robie cos dla siebie, a tak wszystkie prace robie z dziecmi w szkole na zajeciach.Kiedys robilam zdjecia prac, dzis tylko dzieciom (chce na zakonczenie roku zrobic im niespodzianke - kazdy dostanie maly albumik).W tym roku mam słaba manualnie klasę, wiekszosc rzeczy robia z pomocą.W necie i ksiazkach szukam roznych inspiracji.Jak znajde cos fajnego moge wrzucac Wam ciekawsze linki...
Kiedys moze wygrzebie zdjecia starych prac dzieci.
Kwiatuszek niczego sobieMnie ciagle brakuje czasu....
Tonę w papierkowej robocie.Na zajeciach produkujemy teraz prace na konkursy plastyczne, wiec broszki zeszly na dalszy plan...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 19:58   #58
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

nicko - co tak dużo godzin w pracy; Ramona tez ma samochodziki, pociągu jeszcze nie, choć mówi nam że chce, zresztą czego ona nie chce, co tylko zobaczy w reklamie jakąś zabawkę to wszystko chce

karola - moja kuzynka ma trochę podobną pracę do twojej, tylko ona pracuje z chorymi umysłowo (chyba często down) - jakaś świetlica, teraz np jej mama zbierała dla niej różne faktury materiałów by dzieci stymulować.
Stary 2011-05-29, 20:03   #59
83monia
Zakorzenienie

statystyki poprzedniego wątku o ktore prosila stella

Kto nadał wiadomość?
Ilość wiadomości: 4 996
Nazwa użytkownika Wiadomości
ona1981 789
gothika 600
Funieczka 563
83monia 531
Caterin17 489
..Asia.. 335
alusia* 279
nicko 255
karolakep 237
Kjane 195
sybillla 166
Sonia11 151
mala_stopka 123
barbaratwarowska 103
st_ella 74
pannai 28
kmat 21
melabn 19
Kati.22 10
malgo421 4
Beatka1984 4
Martucca 4
Mrowkasz 3
agape2000 2
zanka205 2
topka 2
Flexy26 2
malami112 1
basia_83 1
Ficca 1
lutien 1
aalutka 1

Stary 2011-05-29, 20:07   #60
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

o kurka, to ja taka rozgadana jestem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości