![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Romans z promotorem
Dla mnie wiele się nie zgadza w całej tej historii.
Nie chciałaś z nim nic robić,ale rozglądasz się czy nikt Was nie widzi.Po czym odwracasz się i typowo prowokujesz,ale na koniec mówisz,że Ci się nie podobało.Co nie przeszkadza Ci się z nim widziąc mówić,że świetnie całuje. Naważyłaś piwa to teraz je wypij.
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
A jak poradzimy Ci,to zaproponujesz nam jakieś imprezy z wykładowcami?
Powiedz nowemu promotorowi,że po prostu Ci nie odpowiadał. Promotor nie jest jakimś człowiekiem który musi znać całe Twoje życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
astro-loszka
|
A ja uważam, że czysto teoretycznie mogła zaistnieć taka sytuacja...tak się składa, że znam środowisko uczelniane od kuchni i spiżarni, to taki mały światek, nierzadko plotkarski grajdołek. Romanse wykładowców ze studentkami, jak też pracowników między sobą zdarzają się. Bywa, że z takiego romansu powstaje małżeństwo(znam takie przypadki), ale też i łzy, i sprawa o molestowanie, i opuszczenie uczelni.
Autorko, zmieniłaś promotora - bardzo dobrze. Plotkami się nie przejmuj, ludzie pogadają i przestaną, znajda sobie inny temat plotek i kto inny będzie "na tapecie". Do niedoszłego promotora podejdź jak do każdego innego wykładowcy, nie poruszaj tematu pocałunków. Nowemu profesorowi powiedz, że ty i on mieliście odmienne wizje twojej pracy.
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja bym Cię oblała, bo jak by nie patrzeć tytułu magistra mieć nie powinnaś
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
eee, a to dlaczego?
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
eee, czytałaś wątek? Panna mówi swojemu promotorowi, z którym wcale nie chce się zabawiać, że świetnie całuje. Bo jest tak słodziutko - uroczo wyrywna. I zastanawia się teraz, jaki komplement walnąć nowemu promotorowi, żeby im się świetnie współpracowało. Toż to intelektualna elyta.
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ej sorry, ale ta akcja nie świadczy o tym, że laska nie powinna mieć mgr! Na litość boską... ![]() O ile się orientuje, to do napisania i obronienia magisterki przydałaby się wiedza, spora. A Ty swoją wypowiedzią uznałaś, że dziewczyna jej nie ma. No extra wnioski, gratuluję. ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2011-06-01 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uważam jedynie, że ludzie mający licencjata czy magistra też popełniają w życiu wiele błędów, co nie oznacza, że są głupi i dyplom dostali za darmo. Teraz po prostu musi wyciągnąć z tego wnioski, ja już nic nie poradzę na jak to sama mówi - jej energiczność ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2011-06-01 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
maszyna, nie człowiek
|
Prócz posiadania wkutej wiedzy, trzeba jeszcze ruszać głową
![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Przecież nie powiedziałam, że nie
![]() Jedynie uważam, że taka wpadka, afera, zwał jak zwał, nie może przekreślać jej kariery naukowej.
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2011-06-01 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
No jak nie może jak może
![]()
![]() |
#44 |
maszyna, nie człowiek
|
Tez prawda, bo nie za takie rzeczy i nie takie kary były jak koniec studiów czy pracy zawodowej
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
mpt, ale ja przecież nie pochwalam tego co zrobiła, całowała obcego faceta, w dodatku promotora, pochwaliła go za ten wyczyn przy najbliższej nadarzającej się okazji, zdradziła jednocześnie swojego faceta, a za chwile bierze z nim ślub... Wymieniać dalej?
Ale jednocześnie uważam, że nie oznacza to, że nie może mieć mgr. Bo może to mądra, pracowita dziewczyna, a naiwna, zgłupiała wtedy, nie myślała nad tym co robi, zrobiła się afera, namieszała sobie w życiu i o, masz babo placek. Jednym słowem: popełniła błąd, ale czy to oznacza, że teraz już wszystkie drogi zamknięte? Nie sądzę, choć wiadomo, że to wszystko życia i kariery jej nie ułatwi. ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2011-06-01 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Był przystojnym brunetem, wykładał literaturę Amerykańską, nazywał się Hank Moody...
a potem wyłączyłaś telewizor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (nie takie magistry po świecie chodzą ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
tytul magistra nie zobowiazuje do prawosci i myslenia - to tytul naukowy, daje sie go w zamian za zdanie egzaminu
bo gdyby bylo inaczej to jakimze pieknym krajem bylaby polska, gdzie co drugi polak magisterke ma. no albo choc lincencjata
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2011-06-01 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
maszyna, nie człowiek
|
No właśnie przez to, że za zdanie egzaminu dostaje się mgr przed nazwisko powoduje, że za niedługo wyższe wykształćenie będzie miec pewnie więcej niż co drugi Polak, bo nawet na maturze nie trzeba już za dużo mysleć
![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Nie myślę tak, piszę tylko, że gdybym była na miejscu tego kolesia - oblałabym. Nie dlatego, że nie powinna mieć magistra z powodów ideologicznych, ale takich typowo ludzkich.
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, kto decyduje , ze jej pomylka i glupie zachowanie nie jest "ludzkie" i ze jej sie nie nalezy ten tytul? przeciez tytul magistra jest "za wiedze". za zachowanie to ordery daja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
To niech się pochwali nowemu promotorowi, ten na pewno doceni fakt, że nieomal ryzykując życie wyrwała się ze szponów okrutnego i podstępnego kumpla zza katedry
![]()
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja w takim razie za to, że nie jestem grzeczna nie powinnam w ogóle studiować. Przecież jak śmiem chcieć uzyskać tytuł magistra... za tak skandaliczne zachowanie. Edytowane przez damngirl90 Czas edycji: 2011-06-01 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pytanie : co odpowiedzieć mojemu nowemu promotorowi gdyby zapytał dlaczego nie piszę już u pana X. Mój TŻ mówi,ze mam powiedzieć prawdę.. ale ja nie chcę, bo się boję. " A to chyba nie chwalenie, tylko wątpliwość, co będzie kiedy ten nowy promotor dowie się o tym, co wydarzyło się między jego "poprzednikiem" a studentką. ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja bym na początek sprawdziła jak całuje nowy promotor
![]()
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wykladowca ma oceniac wiedze,a nie czyjas moralnosc.
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
![]() Dobre vampi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.