Jaki kolor przewodni na sali weselnej??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 16:01   #31
septienna
Przyczajenie

Dot.: Jaki kolor przewodni na sali weselnej???

Dziewczyny, mam nadzieję, że wątek jeszcze żyje, bo też mam problem z wyborem koloru przewodniego. Zaproszenia były ciemnoczerwono-białe (bo suknia miała być biała), generalnie wizja była taka, że biel z ciemną czerwienią lub (chętnie) zielenią, niebieskim lub fioletem. A w międzyczasie okazało się, że jednak będzie śmietankowa i wszelkie chłodne kolory raczej odpadają.... Obrączki już mamy z białego złota, sala żółta, samochód (o zgrozo!) chabrowoniebieski! Jestem w kropce, nie wiem jak wybrnąć z tego kolorystycznego kociokwiku, a ślub w sierpniu... Zignorować kolor zaproszeń i zrobić coś innego? Samochód musi zostać, już zaklepany.... Pomocy!
septienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 10:06   #32
ekspresja_
Przyczajenie

Hej! Potrzebuje pomocy z wyborem kolorystyki sali weselnej i stołów. Sala ma białe ściany z żółtymi akcentami. Na stołach są też żółto-zielone kwiaty.. W załączniku zdjęcia mojej sali. Nie przepadam za żółtym i zastanawiam się jaki kolor do niego dobrać. Podoba mi się kolorystyka bordowa, ew. bordowo-złota i nie wiem jak to połączyć się z tą żółcią.... Pomóżcie, proszę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbe65265-1328721272-d_pic.jpg (28,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d4303be6-1328721258-d_pic.jpg (19,4 KB, 27 załadowań)
ekspresja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 20:07   #33
Antilia
Uzależnienie

Ta żółć nie wydaje się jakaś nachalna. Myślę, że bordo będzie pasować bez problemu.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 20:30   #34
ekspresja_
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedz
ekspresja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 15:39   #35
wikii88
Przyczajenie

Cześć dziewczyny jeśli możecie to proszę o pomoc w jakim kolorze powinna być ta sala zdjęcia umieściłam zastanawiałam się nad kolorem wrzosowym ale do ścian nie będzie to raczej pasowało macie może jakieś pomysły...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tmp20120209_859759.jpg (67,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala-weselna-0TQwODY3Nj_o.jpg (60,3 KB, 25 załadowań)
wikii88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 18:54   #36
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez wikii88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jeśli możecie to proszę o pomoc w jakim kolorze powinna być ta sala zdjęcia umieściłam zastanawiałam się nad kolorem wrzosowym ale do ścian nie będzie to raczej pasowało macie może jakieś pomysły...
Jeśli kolor ścian jest żółty (na pierwszym zdjęciu wygląda bardziej brzoskwiniowo a na drugim żółto więc nie jestem pewna jaki to kolor :P) to moim zdaniem wrzosowy będzie pasował jak najbardziej trudniej będzie jeśli to brzoskwinia jednak, ja bym do brzoskwini dała coś neutralnego np. beż, pudrowy róż albo możesz zostac po prostu przy brzoskwiniowym - są w tym kolorze całkiem ładne inspiracje http://www.google.pl/search?hl=pl&cp...=1920&bih=1048

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 23:31   #37
wikii88
Przyczajenie

Dziękuje za rade. Ten kolor ścian jest właśnie w kolorze brzoskwini. Pudrowy róż cudowny

Edytowane przez wikii88
Czas edycji: 2012-10-06 o 23:39
wikii88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 20:24   #38
jodesu
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny!
Jestem nowa na Wizażu i również mam problem z kolorystyką dekoracji na sali weselnej. W załączniku jest zdjęcie sali. Kolory jak widać to biały, na ścianach jest taki piaskowo złoty, a wstawki są w bordowe wzory. Zależy mi żeby kolor mojego bukietu również komponował się z salą, ale nie podoba mi się bordo w bukietach. Proszę pomóżcie przekopałam już tyle stron w internecie i dalej nie znalazłam nic co mnie urzekło... Proszę pomocy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala weselna.jpg (88,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala weselna 2.jpg (122,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala weselna 4.jpg (101,3 KB, 17 załadowań)
jodesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 19:31   #39
misiadelko
BAN stały

tiffany blue

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

http://www.google.pl/imgres?start=17...3&tx=15&ty=101
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 23:40   #40
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
tiffany blue[COLOR="Silver"]
absolutnie tego nie widzę. do tych brązów - jasne, do tego złotego - w żadnym wypadku.
z tego co widzę, bordo występuje tylko na bieżnikach na stołach, więc łatwo można go zmienić na inny akcent kolorystyczny. zastanów się, czy nie chciałabyś wprowadzić zamiast niego koloru, który bardziej ci odpowiada.
moim zdaniem do takiej sali będzie pasował absolutnie każdy bukiet w ciepłych tonach, więc możesz swobodnie poruszać się w eleganckich kremach, ale też żółciach, pomarańczach, czerwieniach, brązach, ciepłych zieleniach. masz bardzo szeroką paletę do wyboru i moim zdaniem wiele rzeczy bardzo ładnie skomponuje się z salą. możesz też pójść w biel, masz jej tam całkiem sporo
Stary 2013-01-16, 09:20   #41
misiadelko
BAN stały

Hanako, zobacz ten filmik jeśli nie widzisz ze złotym http://vimeo.com/53228652#at=0
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 17:13   #42
Hanako
lubi eks swojego męża

no i w którym miejscu masz tu taką paletę, jak na sali? okej, widzę, że ze złotym to może działać, ale tam są akcenty, a dominuje biel i krem. sala ma zupełnie inną kolorystykę, nadal jestem przeciwna temu połączeniu.
Stary 2013-01-19, 20:40   #43
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jodesu Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Jestem nowa na Wizażu i również mam problem z kolorystyką dekoracji na sali weselnej. W załączniku jest zdjęcie sali. Kolory jak widać to biały, na ścianach jest taki piaskowo złoty, a wstawki są w bordowe wzory. Zależy mi żeby kolor mojego bukietu również komponował się z salą, ale nie podoba mi się bordo w bukietach. Proszę pomóżcie przekopałam już tyle stron w internecie i dalej nie znalazłam nic co mnie urzekło... Proszę pomocy...
A będą stoły tak jak na zdjęciu ,czy możesz ustawić innaczej?Bo ja stoły postawiłabym naokoło sali,krzesła pokryłabym białymi pokrowcami i do tego zielone wstęgi i inne zielone dodatki na stołach bym dołożyła
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 20:32   #44
domisia87
Raczkowanie

Odświeżam wątek
Potrzebuje pomocy co do koloru przewodniego, który będzie pasował do bordowego. Mianowicie, na sali mam bordowe zasłonki i krzesła. Organze na stoły też mają bordową, inną ewentualnie musiałabym dokupić i wtedy tez serwetki, bo tez dają bordo albo beż-bordo. W załączniku zdjęcia. Szczerze mówiąc nie lubię tego koloru i chciałabym go czymś przytłumić, żeby nie rzucał się w oczy. Pomocy
13.jpg

10.jpg
domisia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości