![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rezerwacja sali a zaręczyny
U nas też było to trochę pomieszane. Najpierw wybrałam sobie pierścionek, później (w marcu tego roku) zarezerwowaliśmy lokal, muzykę i fotografa, a zaręczyliśmy się w maju
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
My już tak sobie w sylwestra postanowiliśmy, że bierzemy ślub w wakacje 2013, ale to było takie gdybanie. Od jakiegoś czasu często wspominałam o zaręczynach, pokazywałam jakie pierścionki mi się podobają, mówiłam tylko, że ma to być niespodzianka bez osób dodatkowych. Powoli zaczęliśmy poważnie myśleć o ślubie w 2013. Odwiedziliśmy jedną salę rodzice Tż, że tak powiem nas olali, moja mama coś tam z nami zaczęła rozmawiać, ale mimo, że od sylwestra mówiliśmy cały czas o ślubie to ciągle myślała, że to tak jeszcze nie na 100% (tzn. że chcemy być razem była pewna, ale nie myślała, że tak na serio planujemy już konkretnie ślub). W końcu wyszło tak, że tak jak pisałam, Tż nie miał pieniążków na pierścionek, a że ja dowiadując się w jednej sali okazało się że polowi trzeba rezerwować na 2013 postanowiliśmy, że zrobimy to bez zaręczyn, Rodzice się zgodzili, my już tam byliśmy i mieliśmy razem z nimi jechać oglądać sale, właściwie, żeby oni zobaczyli w przyszły piątek. A tu mój kochany Domisiu, zabrał mnie nad morze. Tak coś czułam, że chce mi się oświadczyć, ale powoli traciłam nadzieję, bo nie widziałam, nigdzie pierścionka, ani nic schowanego, w w ogóle. Dominik zabrał mnie do Świnoujści z pracy (pracuje w fimie jako mechanik i musiał po godzinach jechaćd do Świnoujścia żeby naprawić jakąś maszynę). Myślałam, że chce mnie zabrać, bo coś w niedzielę, wspominał, że może pojedziemy nad morze. No i trochę mu to naprawianie zajęło, ale poszliśmy jednak na tą plażę. Ja poszłam moczyć nóżki, a Dominik widzę, że gdzieś biegnie. No to wyszłam z wody i poszłam do niego. A on mówi patrz jaaaka dziura w piachu. To ja coś już wyczułam i mówile nooo wielka, dobra chodź tam dalej. A on dalej mówi no zobacz jaka dziura, to już byłam pewna że tam jest pierścionek. I mnie zawołał do siebie, a ja idąc nie patrzałam w tą dziurę i udawałam, że nic nie widzę. No to Dominik kazał mi się odwrócić i zobaczyłam pierścionek. Zapytał czy zostanę jego żoną, zaczęłam się cieszyć jak głupia, założył mi pierścionek i byłam najszczęśliwsza. A jeszcz do tego wiedział jaki mi się podoba i w internecie szukał jak wygląda:p Tylko nie uklęknął. Z jednej strony byłam trochę zawiedziona, ale i tak jestem szczęśliwa. Co prawda brakowało mi wtedy czegoś, ale nie wiedziałam co. Później się domyśliłam, że nie uklęknął i go zapytałam, że ze strosu pewnie zapomniał uklęknąć, a on mówi, że nie bo to jest staromodne.... jakoś tak nie rozumiem jego myślenia i skąd to wziął, ale i tak jestem najszczęśliwsza pod słońcem. A teraz w weekend planujemy zrobić oficjalny obiad i Dominik chce popriosić moją mamę o moją rękę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Ja to raczej jestem za poukładaniem wszystkiego pokolei. U mnie były najpierw oświadczyny, potem planiowanie ślubu, przygotowywanie się do niego i noi sam ślub z weselem oczywiście
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Mój tata nie żyje, a mój tż bardzo lubi moją mamę i ją szanuje i sam chce zapytać ją o to czy "nie ma nic przeciwko". Tak jesteśmy młodzi aktualnie mamy pokończone 21 lat. Ale to rodzice będą nam finansować wesele głównie, więc uważam, że chyba kultura by wymagała by rodzice też ja zobaczyli i wiedzieli za co płacą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje oświadczyn i nie przejmuj się, że nie uklęknął. Dla naszych Panów to bardzo stresująca chwila i zapominają o takich detalach, ale najważniejsza jest intencja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę żadnego problemu
![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Nie nie za pieniądze rodziców, będziemy żyli, już teraz nie bierzemy od nich ani grosza, u Tż mamy jesteśmy zadłużeni za samochód 1500 zł, ale powoli jej spłacamy z wypłat. A jeśli chodzxi o finansowanie wesela, to rodzice Tż wyprawili już 3 swoich dzieci i wszystkim finansowali wesele, taka u nich tradycja, moja mama ma tylko mnie i moją młodszą siostrę, ale też zawsze mówiła, że ma odłożene pieniąźki na nasze wesela. A jeśli chodzi o nas, Tż zarabia, ja zaraz ide do pracy, bo właśnie kończe studia, a też jak już spłacimy ten dług u mamy Tż, to zaczynamy zbiera na wesele - w końcu musimy też miec fotografa, kamerzystę, orkiestrę, suknię, garnitur i dodatki inne, obrączki. Na te rzeczy nie chcemy bra pieniędzy od rodziców, a na pewno nie w 100 %, więc też będziemy odkłada i też jakiś wkład będziemy mieli. Może nie w samą imprezę, typu sala, jedzenie, wódka, ale w całą resztę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Tak robię licencjat. A jeśli chodzi o magistra to chcę dalej robic go, ale zaocznie. Z resztą czy każdy musi mie magistra? Czy każdy kończąc studia musi kończy je magisterką???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdziwiło mnie po prostu użycie pojęcia że kończysz studia gdy napisałaś że masz tyle lat. Myślałam że pomyliłaś się w podaniu wieku. I tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tematu to my salę raczej po zaręczynach dopiero zaczniemy szukać, bo jeszcze nawet nie myśleliśmy o konkretnym terminie. Jeśli jednak ktoś sobie wymarzył jakiś szczególny dzień to uważam, że nie ma nic złego w rezerwowaniu sali przed zaręczynami, tym bardziej, że wszystkie wiemy jak jest z terminami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez justynka1989 Czas edycji: 2011-06-19 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie interesuje mnie to czy zamierzasz kontynuować swoją edukację. Nie oceniam Twojego poziomu edukacji. Nie oceniam poziomu edukacji Twojego TŻ. Moje pytanie wynikało w rozbieżności w Twoich wypowiedziach. W jednej napisałaś że kończysz studia. Takie sformułowanie zwykle odnosi się do zdobycia wykształcenia wyższego magisterskiego. W drugiej że masz 21 lat. Chciałam się w tym tylko upewnić. A z Twojej reakcji można wywnioskować, że masz na tym punkcie jakieś kompleksy. Swoja drogą (interpretuj to jak chcesz), ale nie chciałabym trafić w ręce kosmetyczki, która nie rozumie co się do niej mówi bo rezultat byłby niepożądany i/lub opłakany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nie już nie ma problemu z rezerwacją przed zaręczynami, ale piszcie tak jak to u Was było, być może ktoś będzie miał podobny problem jak ja i te posty tej osobie pomogą podjąć decyzję, że to nic złego ![]() Edytowane przez justynka1989 Czas edycji: 2011-06-20 o 06:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Ok, poprawiam:
Nie chciałabym tym bardziej trafić w ręce KOSMETOLOG, która nie rozumie co się do niej mówi bo rezultat byłby niepożądany i/lub opłakany i/lub wręcz tragiczny. Bo i na cóż "kuje się anatomię, fizjologię, dermatologię " skoro ma się problem ze słowem pisanym? Skoro Autorka zaczęła przezywać to temat został pociągnięty. Ja osobiście nie sądziłam że słowo klucz magister spowoduje TAKĄ reakcję, gdybym wiedziała spróbowałabym inaczej sformułować pytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.