|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Co facet wie o naszych kosmetykach :P
Cytat:
no tak, bo my kobiety jeśli mamy pędzle to tylko do sprzątania, bo po co innego
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Ja przypadkowo kolegę z akademika wyedukowałam w kierunku składu kosmetyków
Ostatnio idziemy razem do marketu, patrze jak podchodzi do półki z żelami pod prysznic, patrzy na skład i mówi : Nie kupię go, bo na drugim miejscu ma laurylosiarczan sodu. Moje zdziwienie to było nic z porównaniu z babeczką, która stała obok niego... Nie wiedziałam, że tak bardzo to podłapie
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ sie zna na kosmetykach i nawet sam mi je kupuje
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Mój może nie na wszystkich, ale doskonale wie, co kupuję. Nawet odcienie korektora i podkładu zna
![]() Generalnie jak byłam na etapie zamawiania próbek moich pierwszych minerałów i nie wiedziałam, które odcienie mam zamówić, to wybrał mi mniej więcej, które by mu pasowały według opisu i zdjęć. To co ja wybrałam, okazało się nie trafione. To co on - trafione idealnie
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też takiego chce... Mój Tż ma problem kiedy pytam go o kolor lakieru do paznokci- no bo przecież fuksja, truskawka, Barbie to dla niego po prostu RÓŻOWY... no czemu ja mam z tym taki problem?
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, u nas wszystko jest na odwrót.
On chyba nawet więcej kolorów ode mnie rozróżnia, a wszystko dlatego, że jako osoba interesujaca się samochodami, jest za pan brat z lakiernikiem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
korzonek
|
Ojej, z moim facetem też się muszę namęczyć nie raz jak chcę mu wytłumaczyć jakiś kolor inny niż podstawowy :p
Z jednej strony fajnie macie, że Wasi faceci się znają na kosmetykach, ale z drugiej nie jest mi potrzebne, by mój się znał
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż powiedział w pracy kolegom, że ma misje kupić mi eyeliner,a oni:
"to coś jak I-robot ?" potem doszli do tego, że jeśli to nie I-liner, to chyba jest to oczokreskacz |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę opisywać kolory swojemu TŻ'owi w systemie szesnastkowym, bo inaczej nie wie o co mi chodzi. no cóż w końcu informatyk... ale kosmetyki same w sobie rozróżnia.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż nawet się zna na kosmetykach, ale jutro go dokładnie przemagluję
Tata to z kolei ciekawy materiał - mam zawsze dość mocne kreski na powiekach, a on niezmiennie mówi: "Aleś sobie te brwi pomalowała". Dla niego brwi, rzęsy i to co na powiece to jedno i to samo
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Dossisława I
|
http://www.youtube.com/watch?v=fHvle0vQbMI
Filmik Roc Glam Princess o właśnie takim temacie. |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
A niebieskiego morskiego od niebieskiego też bym nie rozróżniła, nawet bym nie pomyślała, że to nie to samo.Mój TŻ na kosmetykach się nie zna, ale ja sama też się nie znam - przyznaję się bez bicia. W życiu nie używałam zalotki ani eyelinera, jedyne kosmetyki moje do makijażu to puder i tusz. Nie znam się na tak wyszukanych kolorach jak opuncjowy czy inne tego typu Ja sama mogłabym uchodzić za ignorantkę w tej kwestii. I zabijcie mnie, ale nie wiem, co to mikrodermabrazja. Podejrzewam, że to jakiś zabieg kosmetyczny, bo coś kojarzę, ale o co dokładnie chodzi - pojęcia nie mam.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Się mądrzycie bo używacie, a faceci nie
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, jak raz robiłam makijaż przy swoim, wersja na upały, więc bez podkładu. Nałożyłam korektor, wyciągam bronzer, a ten: "Myślałem, że to koniec" ![]() Zabawne jest, jak zdarza mu się wypytywać o nasze "sekrety", nie rozumiem dlaczego, ale najbardziej interesuje go depilacja
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ zna się zarówno na kosmetykach do pielęgnacji jak i na kolorówce, z wykształcenia jestem kosmetyczką, więc wiele tez widział, nie zdarzyło mu się żeby kupił mi coś i żeby to był nie trafiony prezent... uwielbia jak kobieta ma pomalowane paznokcie i zadbane dłonie, jego ulubione odcienie lakierów to róże i czerwienie... Jak jesteśmy tylko w drogerii i oglądam lakiery to doradza mi a co najzabawniejsze mam ich cale mnóstwo a żaden kolor mi się nie powtarza
Byłam w szoku jak zastałam mojego TŻ układającego mi kosmetyki w kuferku według kolorów, korektory osobno, kredki itd., pamiętam nawet jak miałam poukładane ładnie pędzelki, co do wielkości ![]() Moje drogie, więc są mężczyźni, którzy wiedzą dużo, co nas zaskakuje, bo interesuje ich, do czego to służy i czasem zadają pytania jak małe dzieci „a to, do czego? ” A są też tacy, co nie maja zielonego pojęcia na temat wyposażenia damskich kosmetyczek i kosmetyków, jakie używamy ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
Dbam o pazurki... ![]() Włosomaniaczka... kłaczki-biedaczki rośnijcie - odstawiam prostownice![]() Edytowane przez zabunia3001 Czas edycji: 2011-06-12 o 13:03 |
|
|
|
|
#50 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
taki właśnie fioletowo różowy, no prawie taki ![]() pokazałam fotę TŻ i twierdzi, że to opuncjowy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

no tak, bo my kobiety jeśli mamy pędzle to tylko do sprzątania, bo po co innego 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tata to z kolei ciekawy materiał - mam zawsze dość mocne kreski na powiekach, a on niezmiennie mówi: "Aleś sobie te brwi pomalowała". Dla niego brwi, rzęsy i to co na powiece to jedno i to samo

- odstawiam prostownice