![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: ile czasu poświęca Wam facet?
Mój TŻ poświęca mi czas 1-2 razy w tygodniu ze względu na jego wymagającą pracę. Nie robię mu z tego powodu wyrzutów, ponieważ jest to jego firma. Poza tym ja mam szkołę i ogólnie mam swoje zajęcia.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Boże!!!Dzieci do nauki a nie zakładać przedszkolne tematy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze miałam tak, że starczały mi spotkania z facetami 2 razy w tygodniu. Jednak w momencie kiedy poznałam mojego obecnego TŻ-a i poczułam, że to miłość mojego życia, to całkowicie mi się odmieniło - chcę z nim spędzać każdą wolna chwilę (i na szczęście on ze mną też ![]() ![]() Co innego gdyby Wam obojgu pasowała tak sytuacja - ale jeśli Ty cierpisz w takim układzie, a on to olewa, mówiąc, ze "dramatyzujesz", to nic dobrego to według mnie nie wróży. Cytat:
![]() Jeśli nie nauczycie się ze sobą rozmawiać, to ze związku nic nie wyjdzie.
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Nie nazwała bym tego poświęcaniem czasu
![]() Mój TŻ spędza ze mna czas jak tylko moze, staramy sie jak najczesciej ale roznie z tym wychodzi wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak nam pasuje nie wyobrazamy sobie inaczej ![]() Kazdy ma inne potrzeby, trzeba sie dobrze dobrac pod tym wzgledem ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
To w sumie zalezy. wlasciwie powinien spedzac wiekszosc wolnego czasu ze swoja druga polowka i tyle... powinien dzielic czas na rodzine, dziewczyne, prace czy szkole...
Moj na szczescie chce ze mna spedzac go duzo. I kiedy tylko go ma to zawsze cos proponuje wiec nie narzekam i nie wiem co mam napisac :P ale jezeli swoj wolny czas poswieca na glupoty to bym podziekowala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy razem 2 lata ponad, ja studiuje zaocznie i szukam mojej pierwszej pracy w życiu ( mam 20 lat), on studiuje zaocznie i pracuje ( 24 lata) kiedyś częsciej się widywaliśmy, ale teraz raz na tydzień albo ewentualnie raz na dwa tygodnie , ale to wtedy np gdy jest Wielkanoc, bo wtedy się nie widujem i spędzamy je ze swoimi rodzinami. Za parę lat jak zamieszkamy razem dopiero to się zmieni, trochę do siebie ammy. Wszystko jest ok, bo nam to nie przeszkadza, kochamy się i to jest dla nas ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Czyli jeżeli jego sposób spędzania wolnego czasu będzie dla Ciebie głupotą (czyt. głupim sposobem spędzania wolnego czasu), nie ważne, że to jest jego czas wolny i że to co robi sprawia mu przyjemność i on to lubi (wykluczamy wszelkie formy zahaczające o patologie) to się z nim pożegnasz?
Interesujące.
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja wczensiej mialam zawsze duzo swoich absorbujacych zajec i dla faceta zostawalo niewiele czasu ale to sie zmienilo jak poznalam obecnego TZ.
Chcemy sie widziec jak najwiecej sie da. Mimo tego ze On prowadzi wlasna firme i pracuje praktycznie od 8 do 21/22, ja studiuje dziennie i z doskoku pracuje to tu to tam, to wieczorem codziennie do niego jezdze, robimy koktajle, ogladamy filmy, bierzemy wspolny prysznic itd itp Mamy czas do rana ![]() Czasami w ciagu dnia jak mam wiecej czasu to jezdze z nim zalatwiac jakies sprawy czy do klientow. I weekendy calutkie razem, czy w domu czy na wyjazdach, wcale nie mamy siebie dosc, i tak juz od prawie 2 lat ![]()
Lepiej Żałować Tego Co Się Zrobiło, Niż Tego Że Się Czegoś Nie Podjęło ![]() ![]() Edytowane przez Malinezja Czas edycji: 2011-06-13 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Zdaję sobie sprawę, że to trochę dziecinne, ale po prostu muszę się gdzieś wyżalić, a z doświadczenia wiem, że internet to najlepsze miejsce na takie wywody. Przynajmniej nikt nie będzie mnie oceniał z subiektywnej perspektywy.
Jestem uczennicą liceum, z moich chłopakiem znamy się od gimnazjum, zawsze dobrze się dogadywaliśmy, ale raczej nie przywiązywaliśmy do siebie specjalnej wagi (a przynajmniej ja do niego). Pół roku temu sytuacja uległa zmianie, K. zaczął do mnie wypisywać, zapraszać mnie na "randkę", mimo że ja strasznie się przed tym wzbraniałam. Jestem bowiem typem samotnika, od "szalonych imprezek", wolę czas, który spędzam sama ze sobą, a w dodatku jestem dziewczyną nieco wstydliwą. Mimo to szalenie potrzebuję uwagi i zainteresowania innych ludzi i bardzo łatwo się do nich przywiązuję - jestem osobą potwornie emocjonalną, często biorę za dużo do siebie, łatwo przechodzę ze złości w śmiech, a łzy lecą mi bardzo często itd. Przed spotkaniem z K. nie miałam nigdy "stałego" chłopaka i szczerze mówiąc myślałam, że ja jako osoba w związku, wciąż będę tą samą nienarzucającą się Kingą, którą jestem w kontaktach z przyjaciółmi. Kiedy więc 5 miesięcy temu, zdecydowałam się na spotkanie z moim obecnym chłopakiem - zaczęłam zaskakiwać samą siebie. Początkowo było normalnie, spotykaliśmy się, rozmawialiśmy, dużo się śmialiśmy, później przeszliśmy do poważniejszego etapu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Heh, wiem ponieważ gdy się spotykamy jest zupełnie inaczej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
panna r, ale co z tego, że jak on jest przy Tobie to jest zupełnie inny? Równie dobrze można spotykać się z żonatym facetem, bo przecież gdy jest przy Tobie to nie ma żony. Nie rozumiem takiego myślenia.
Ja z moim tż też chodziłam do jednej szkoły, też widzieliśmy się tylko na przerwach i co z tego ![]() ![]() I nic dziwnego w tym, że nie chce mu się pisać nie ma, tzn z tymi koleżankami pewnie bym się osobiście wkurzyła - ale to inna sytuacja bo mój tż po prostu takowych nie ma, a Twój ma i chyba zawsze miał więc powinnaś to zrozumieć, z nimi się nie widuje więc sobie z nimi pisze, ot co A na to granie nie narzekaj, takiego go wzięłaś :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
O ile rozumiem że może mieć mniejszą potrzebę kontaktu to pisania z dwiema innymi osobami a olewania Ciebie nie jestem w stanie zrozumieć i mnie by to wkurzało. Co innego jeśli jedna z tych przyjaciolek powiedzmy potrzebowala by rozmowy bo cos sie stalo , ma dol i potrzebuje pocieszenia, przyjaciela itp ok. Ale czatowanie sobie z dwiema dziewczynami a ignorowanie wlasnej mi sie juz w glowie nie miesci. Rozmawialas z nim o tym?
I najwazniejsze, pamietaj ze partner powinien być a nie bywać. Nie można zadowalać się świetnym czasami, zawsze powinnaś się czuć dobrze dzięki niemu nie tylko kiedy jest obok dwa, trzy razyvw tygodniu. Mialam tak z moim byłym facetem. Zwiazek na odleglosc widywalismy sie raz, dwa razy w tygodniu i wtedy bylo cudownie. Problemy zaczynaly sie kiedy sie nie widzielismy akurat. No i dlatego jest juz byly choc to on mnie zostawil nie ja jego, zadnemu z nas nie wystarczalo to "czasami" i Tobie w pewnym momencie tez pewnie przestanie wystarczac.. Co do pisania po spotkaniu czego on w tym nie rozumie? W sensie ze nie ma juz o czym z Toba gadac skoro juz gadaliscie na spotkaniu czy wystarczy mu kontaktu z tToba przez te dwie godziny i nie ma potrzeby rozmowy pozniej? Jak to tlumaczyl?
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2012-10-15 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Stara się jak najczęściej, ale różnie to bywa. Czasem to jest kilka dni pod rząd jak jest czas, a czasem 1 czy 2 w tygodniu jak ma dużo zajęć, np teraz, bo ma też naukę do prawka, też zmęczony bardzo po pracy, dlatego nie śmiałabym mu robić wyrzutów. Widzę, że już kiedyś tu pisałam, nawet zapomniałam. No, ale jest jak było, widzimy się kiedy jest możliwość, raz częściej, raz rzadziej.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-10-15 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie jest wiec tak, że >zawsze< poświęca przyjaciółkom więcej czasu niż mi, z reguły jest go tyle samo, a ja cały czas piszę z perspektywy tego jednego, konkretnego dnia. Mimo to, z nimi rodzi się jeszcze jeden problem. Denerwuje mnie, ze one wszystko wiedzą i do wszystkiego mają własne teorie. Ja rozumiem, że on je zna całe życie (wielokrotnie mi powtarza, że są dla niego jak siostry i w życiu by ich nie dotknął same wiecie w jaki sposób), ale czasami mam wrażenie, że ufa im bardziej niż mi. Wiem, że to zwykła chora zazdrość, ale naprawdę wolałabym jakby miał kolegów. Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, dlatego staram sie z tym walczyć ;D Po prostu nie potrafię zrozumieć takiego destruktywnego spędzania czasu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
No tak teraz to wygląda trochę inaczej, fakt
![]() Nie martw sie na razie przyjaciolkami. Wiadomo ze skoro zna je tak dlugo, o wiele dluzej niz spotyka sie z toba beda wiedzialy o nim wiecej i pewnie chocby z przyzwyczajenia czasem bedzie sie dzielil z nimi pierwszymi jakimis wiadomosciami. Nie probuj na pewno sie przeciw temu na razie buntowac za to sprobuj sie z nimi zakolegowac. Jesli cie polubia nie raz i nie dwa na pewno beda mogly i chcialy ci pomoc ![]() Co do komunikacji to faktycznie wyglada to slabo ale pociesze cie ze w pewnych wypadkach mozna to zmienic. Jesli uswiadomi sobie problem i bedzie chcial nad tym pracowac da rade. Mialam dwa takie przypadki u siebie. Moj obecny chlopak uwazal np ze gadanie codziennie po kilka godzin jest bez sensu bo sie szybko druga osoba znu dzi i po tygodniu takich rozmow nie ma juz o czym gadac. Po paru miesiacach spotykania sie teraz sam sie do mnie odzywa i gadamy po pare i parenascie czasem godzin dziennie. A czesto o bardzo malo ambitnych rzeczach,nawet nie jestem w stanie przypomniec sobie jakich ![]()
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2012-10-15 o 14:07 Powód: cenzura kompletnie niewulgarnego slowa-.- drugie tez sie okazalo niecenzuralne.. ocenzurowane slowo oznacza cos blachego-.- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ja i Mój widujemy się niemal codziennie - 6 dni na 7 to u nas norma. W tym przez połowę tygodnia śpię u niego. Niestety teraz złapał bardzo czasochłonną pracę i będziemy musieli widywać się rzadziej. Ale jakoś to przetrwamy, bo się bardzo bardzo kochamy i planujemy ślub oraz jak zarobi trochę pieniążków to może w końcu uda nam się razem zamieszkać
![]() ![]() Ahh, rozmarzyłam się, ale tak bardzo kocham tą łajzę..... ![]()
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Tak... Po pierwsze, zazdroszcze wszystkim spelnionym parom, ktore znalazly ten "zloty srodek" na intensywnosc spotykania sie.
Uswiadamiam sobie coraz bardziej, gdzie tkwi problem.. Mianowicie - kompromis kompromisem, ale kazda osoba ma inne potrzeby, co do widywania sie. I tu jest pies pogrzebany - czasem sie nie przeskoczy ot takim kompromisem ![]() Spotykam sie z chlopakiem ze 2 razy na tydzien, z mojej inicjatywy, podczas gdy chcialabym czesciej lub chociaz w ramach substytutu kontakt telefoniczny/wiadomosci tekstowe. Czasem widujemy sie rzadziej niz raz w tygodniu. Sytuacja irytuje mnie o tyle, ze on od ponad 6 meisiecy szuka pracy. Dodam, ze mieszkamy w Berlinie - oferty pracy juz dostawal, bo jako programista ma do wyboru do koloru, ale zawsze cos mu nie pasowalo, np. pensja, albo ludzie. Do brzegu - powinien miec mnostwo wolnego czasu, nawet jesli wysyla aplikacje o prace po kilka godzin dziennie. Jestem obecnie na urlopie, w domu, a czas spedzam.. sama. Zal tylek sciska.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.