![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!
Mustique - dziękuję bardzo
![]() ![]() Jestem pełna ciekawości jak to z tą kawą było? opowiadaj zatem... |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Lena
|
Dot.: Kącik Ice Coffe, smutki różnej wielkości - Motywacja i sens życia górą...!
Cytat:
w sumie napisaam wszystko w moim blogu ![]() ale skoro mam sie chwalić ![]() na kawę nigdy sie nie spóźniasz... pamiętaj.. ja własnie zapijam ją.. przyłaczysz się! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Lena
|
Cytat:
![]() blog.. w moim podpisie jak klikniesz w ikonkę.. to sie wyświetli... opowieść dalsza.. mam nadzieje że ją jeszcze dopiszę! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
zapowiada się bardzo ciekawie... to będę miała co robić w wolnym czasie, przy kawie. Z moją jest dokładnie tak samo, znajomi się śmieją że szkoda mi tam wrzucać kawy, lepiej po prostu nalać samego mleka... nie dobrzy znajomi
![]() hmm..no to przeczytałam...jeśli mogę się wtrącić. Napisałaś, że to ze względu na dzieci, chciałaś to wszystko utrzymać - może nie powinnam się wymądrzać, ale wiesz że dzieci czasami widzą więcej i czują więcej niż nam się wydaje? i że dla dobra dzieci, lepiej rozstać się w przyjaźni niż ciągnąć coś co nas niszczy? Dzieci doskonale wyczuwają, że rodzice są nieszczęśliwi i dzieje im się większa krzywda, niż rozbita rodzina... Ale rozumiem, dlatego tak tylko... Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2011-07-09 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Lena
|
Cytat:
a ty?
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
ja... hmm... dzisiaj będę pilnować pensjonatu mojego przyjaciela - a tak odkrywając więcej. To od niedawna też zaczynam życie na nowo, od zera. I to nie tylko w słowach - ja naprawdę zaczynam od zera... Mój ostatni partner zostawił mnie z niczym, chyba tylko z brakiem wiary, że w ludziach jest jeszcze coś dobrego. Na szczęście Los czasami nas zaskakuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Lena
|
Cytat:
a że on zawsze kochał pracę- to wiedziałam nie od dziś... niestety- wyszło jak wyszło... ale niczego nie żałuję! ![]() teraz czas na nowe kartki , nowe rozdziały w moim zyciu...
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Ty nadal będziesz mi półsłówkami pisać to zacznę walić głową o ścianę
![]() ![]() Bardzo mi się w Tobie podoba, że po tym wszystkim widzę wielki entuzjazm i nadzieję... a To ważne. Może i byliście sobie pisani, a może właśnie ten pisany pojawił się teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Lena
|
Cytat:
choć mieszkaliśmy z partnerem dom w dom.. zaczęliśmy sie ze sobą spotykać dopiero za granicą... przyjechoalismy do polski, ja zaszłam w pierszą ciąże- ale wszystko sie popsuło. miało być weielkie wesele,.. a wyszło nic.. kłótnia, jego wyjazd do stanów- kategoryczne zaprzeczenie przyjazdu do niego... potem pojawiła sie córka... chcieliśmy dla całego dobra sie pogodzić... zaszłąm w drugą ciążę i zaplanowaliśmy w szybkim, ekspresowym tempie ślub... a potem sie znowu posypało.. wrócił do pracy... do swojego życia... i tyle....
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ile ten pracoholik ma lat? i skąd się pojawił Książe?<bo tymczasowo tak będę nazywać Nowego, którego zesłało zrządzenie losu>
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Lena
|
Cytat:
35 lat... ale wojskową ma krew i .. tak wyszło... a nowy .. przypadek..w jednej klatce mieszkamy... ppołączyła nas muzyka.. moja Maja...kiedyś na spacerze zamiastmi dać buta do zasznurowania to poleciałą do grupy chłopaków i kazała wiązać sznurówki na uszy króliczka.. ale sie chłopaki namęczyli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
a nowy Nabytek mam nadzieję, że nie pracocholik? ma chociaż ładne oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Lena
|
Cytat:
a usdzy króliczka.. to nasz wierszyk jak uczylismy sie wiazac buty... ![]() a uciebie? czy na horyzoncie ktoś sie pojawił? opowiadaj swoja historie?
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
hmm.. moja historia... od czego by tu zacząć? od tego, że miało być pięknie? że był trochę starszy ode mnie więc myślałam, że nie będzie taki jak moi rówieśnicy, że nie będzie zdradzał i że doceni to co mogę mu dać? czy może od tego jak się posypało, jak tkwiłam w toksycznym związku nie wiedząc co ze sobą zrobić i gdzie się podziać? że wiedziałam, że przy nim umieram ale nie potrafiłam go zostawić bo czułam się ciągle za coś odpowiedzialna... nie, zaczne od momentu w którym moje życie dało mi nauczkę, kiedy pierwszy raz uciekałam z domu o 5 rano, bo za głośno robiłam herbatę... Właśnie wtedy się wszystko na dobre skończyło, potem jeszcze była walka, bo przecież musieliśmy jakoś się rozstać. W mojej sytuacji, było to trochę zgmatwane - mieszkam za granicą, więc nie było ani Mamy do której można pobiec po pomoc, ani sprawdzonych przyjaciół, których zna się całe życie...ale dzięki Bogu - była Martyna, to ona mnie z tego wyciągnęła, mój partner od pewnego czasu był bezrobotny, więc rachunki, mieszkanie, jedzenie... kupowała ja. Czym się odwzdzięczył? Wydawał pieniądze na karty telefoniczne żeby wyznawać miłość chyba pięciu- tak naliczyłam róznym kobietom... Czy my jesteśmy naprawdę takie naiwne? Potem, nie chciałam już nic tylko spakować się i wrócić..ale jak wracać bez pieniędzy? przyszłości? tylko z walizami?...i wtedy z pojawił się On... Obrońca, Wyspa, Wsparcie - człowiek, który zniósł moje histerie, płacze, przerażenie i brak zaufania... i Właśnie od teraz zaczyna się moje nowe życie. Myślisz, że to mądrze rzucić wszystko i przenieś się w inne miejsce? Bo ja własnie tak robię, postanowiłam zacząć od początku, w innym mieście, z innymi perspektywami, z nową rodzącą się nadzieją...
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Lena
|
powiem w skrócie- mądrze...
mi wiele osób "doradzało".. najpierw wyjazd do męza, potem dla dobra dzieci- na wszystko bym sie zgodziła... fakt nawet próbowałam / próbowaliśmy.. ale jak poradzić na to co sie niby w nas kotłuje, ale tak naprawdę jest obok nas. u nas nie było innego partnea w naszym zwiazku.. po prostu on przeraził sie odpowiedzialności... może mi sie źle zrobiło i jego żal po śmeirci jego przyjacielą? moze dlatego zdecydowałam sie wrócić do niego? sama nie wiem... teraz mieszkamy w naszym mieszkaniu... kupilismy go po ślubie.. ale wiem że chce go na mnie tylko przepisać. on ma swoje wojsko, sowją prace, swoje stare życie... na snie ma w nim... trochę mi dzieci szkoda.. ale jak widzę... można wszystko zapomnieć.. dzieciom szybko sie osoby zamazują w pamięci!niestety! co do braku zaufania.. ja mam tak w tej chwili... niby jest ktoś.. a jednak.. zawsz ejest to "ale" mam przecież bagaż doświadczeń życiowych, nie jesteśmy młodzi.. no i mma dzieci... ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
nie nie nie!!! Proszę mi tutaj nie mówić, że masz bagaż doświadczeń <zgadzam się masz, i ja mam i wszytkie kobiety po przejściach mają>, że są dzieci - tak dzieci są i są ludzie, którzy potrafią je szczerze pokochać, że dzieci szybko zapominają - nie nie zapominają, one mają niezwykły sposób układania sobie życia tak, żeby jak najmniej bolało. I tu nie niestety a na szczęscie, są w takim wieku, że akceptują wszystkich bardzo szybko - i to na szczęście dla Ciebie
![]() Rozumiem to Twoje "ale" - dlatego, nauczona na własnych błędach powiadam Ci <oj zabrzmiało proroczo> ![]() Musimy wierzyć, że dla nas też Los przygotował niespodzianki...i to nie tylko te złe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Lena
|
dzięki.. fakt nie jestem jakaś tam szalona... ale czasem moje zycie i wyboru są dziwne.. tak na około dochodzę do celu.. czy to życie, czy jakieś wazniejsze sprawy w moim świecie...
a co z tajemniczym panem? zobaczymy... na razie kawki, herbatki, jakieś skromne wypady... ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Trzymaj rękę na pulsie... i nie bój nic, Twoje życie nie jest dziwne...jest z tych "poznawczych" jak wycieczka, na okrętkę, byle by więcej przeżyć i zobaczyć jak najwięcej...
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- no a teraz muszę iść do pensjonatu ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ps: mam nadzieję, że poznam wkrótce też Matkę tegoż bloga - Magnolie79... wiem że jest na wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Lena
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Irenosława Pierwsza
|
kapukat - witaj
![]() ![]() wiecie, co !!! ale jestem zakręcona... weszłam na forum i patrze że dwa nowe wpisy, odwróciłam się - zamieszałam zupę w garze, a tu widzę z 10 kolejnych ![]() Ja wam tylko powiem, że Anioły w postaci męskiej ISTNIEJĄ!!!!!!!!!! Od rana wzięłam się za gotowanie, pranie, zajęcia - praktyczno - techniczne ![]() i patrze a tu 15.00 Zaraz będę klepać dalej... zupę pilnować muszę ![]() zwykła jarzynówka z przewagą młodej fasolki... Dzisaj dwie Ice Coffe ![]()
#52 |
Lena
|
a ja teraz doprawiam sie gorącą herbatą.. pot sie po mnie leje.. ale w nogi dalej zimno...
miałąm iść na spacer.. ale cos dzieciaki dalej śpią.. aż musiałam sprawdzić czy wszystko ok.. nigdy tak długo nie śpią! ![]() eee tam zupa.. ja dziś barszczyk zrobiłam z ziemnaczkami... ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Irenosława Pierwsza
|
Dopiero jak wyszłam rozwiesić pranie, to poczułam jaki gorąc... teraz zaduch, ciekawe czy popada?
Ja z reguły gotuje w tygodniu zupy, bo mój chłop lubi i wraca późno z pracy to już ziemniarów koło 22.00 nie będę mu serwować, oczywiście - zawsze gar na dwa dni, żebym się nie przepracowała ![]() Dziewczyny zawsze i wszędzie warto zaczynać od nowa!!!! Trzeba walczyć o swoje własne prywatne szczęście, choćby w pocie czoła!!! Czasami ludzie męczą się w nieudanych związkach, nie mogą rozwinąć skrzydeł... bo boją się, nie mają odwagi, albo po prostu nie wierzą, że będzie lepiej, że zmiany przyniosą lepsze chwile i więcej radości...
#54 |
Zakorzenienie
|
Mustique -- i jak tam spacer? dobudziłaś wreszcie je głośną muzyką? czy nie dało rady i przespały cały dzień?
magnolia79 - Ty leniwcu - tylko zupy? Nie wiesz, że chłop lubi zjeść ![]() i tak przyznaję Ci rację -zawsze i wszędzie warto zaczynać od nowa. Szkoda tylko, że tak późno się na to zdecydowałam dlatego Mustique - do dzieła, tylko nie gotuj ciągle zup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Irenosława Pierwsza
|
hellloł
kawusia, zimna ![]() - zapraszam ![]() kapukat - tak tylko zupy ![]() ![]() W tym roku stuknie mi 7 rocznica ślubu ![]() Dzises - jak ten czas leci!!!!! Wam też? Już wakacje, zaraz jesień, a później już Boże Narodzenie i tak w kółko... Nowy Rok, wakacje... ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Mojemu to by się przydała tygodniowa głodówka ![]() ![]()
#56 |
Lena
|
eee tam głodówka.. niewiesz że kochanego ciałka nigdy za wiele
![]() DŻIzas.. ale miałam sen.. dopiero wstałam ![]() tak to jest wyręczać sie rodziną... kochana siostra.... ![]()
![]() |
#57 |
Irenosława Pierwsza
|
Aha... można tak sobie tłumaczyć...
jednak rzeczywistość pokazuje co innego ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- A ja dzisiaj o dziwo wstałam wcześniej, po 9.00, ale obudziliśmy się koło 4 nad ranem, burza nieziemska, aż mój mąż ściągał jednego kwiatka z takiego słupka, bo bałam się, że pofrunie... a tu rano jakby burzy nie było ![]()
#58 | |
Lena
|
Cytat:
![]() u nas burza też była. .ale raczej bokiem przeszła.. jak to sie mówi Wisła ją do centrum nie puściła... teraz znów upał sie stał... Kapukat- dobudziłąm dzieciaki... ale ze spaceru już było nic... odechciało mi sie... i straciłam wenę... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
a ja spałam i spałam, chyba mam gorączkę... ajć... czuję się jakby mnie betoniarka przejechała.
7 lat i nadal zupy gotujesz ![]() ![]() ![]() Magnolia79 - kochanego ciała nigdy zawiele - tak się mówi jak już nie da się go odchudzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Irenosława Pierwsza
|
U mnie znów zaczyna się parówa... kolejna Ice Coffe, gotuje sobie fasolkę szparagową, na męża czeka zupa
![]() I chyba zaraz wywalę się z książką - bo coś mi się ewidentnie nic nie chce. Mustique - za dużo imprez szkodzi!!! ![]() Kapukat - poczekaj, wyjdziesz za mąż i 1. przykazanie - zupa być musi (nie za słona) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Mustique - ta pomarańcza, czy to grapefruit - bomba ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.