wesele Płock - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 12:17   #31
Jusssa
Przyczajenie

Dot.: wesele Płock

Witajcie. Potzrbuję informacji na temat przedłużania rzęs metodą 1:1 gdzie najlepiej zrobić, w którym salonie?

Dieta Doktora Dukana
Początek 04.04.2011

Wzrost 176 cm

67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57
Jusssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:02   #32
justiii87
Zakorzenienie

co do fryzjera w Płocku to jest taki wybór że głowa mała tylko zdecydować się na tego jednego z tym już gorzej Co do sukienki to ja już mam wybraną i zaliczka wpłacona więc chociaż to mam z głowy
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 21:14   #33
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się nad czesaniem na ul. Różanej tylko trochę cena mnie odstrasza 600-700 zł, a makijaż na ul. Zduńskiej u Łukasiakowej.

Tylko, że makijaż miałam tam robiony na wesele do kuzynki i jakoś nie koniecznie miałam dobrany podkład widać było każdą krostkę, ale za to rzęsy miałam przepiękne i teraz jestem w kropce
cena za fryzure przerażająca moja siositra czesała się na różanej i nie poleca, wszystkie fryzury na jedno kopoyto i ze sztucznych włosów.
Fajne fryzury fantazyjne robi Martyna Bryk

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 12:21   #34
peppermint patty
Rozeznanie

czym sie kierujecie/kierowalyscie przy wyborze koloru przewodniego (dodatki,bukiet itd.)? zastanawiam sie wlasnie, przegladam mnowsto zdjec w internecie,ale wyboru konkretnego sobie nie wyobrazam poki co, za duzo mi sie podoba,ale fajnie by bylo polaczyc wszystko w jakas spojna calosc.
no i czy trzymacie sie konsekwentnie wybranego koloru?tzn.pojawia sie i na bukiecie i na makijazu,zaproszeniach,ni e wiem...wystroju stolow?

cos w ogole przycichlysmyczyzby wir przygotowan...?
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 15:37   #35
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
czym sie kierujecie/kierowalyscie przy wyborze koloru przewodniego (dodatki,bukiet itd.)? zastanawiam sie wlasnie, przegladam mnowsto zdjec w internecie,ale wyboru konkretnego sobie nie wyobrazam poki co, za duzo mi sie podoba,ale fajnie by bylo polaczyc wszystko w jakas spojna calosc.
no i czy trzymacie sie konsekwentnie wybranego koloru?tzn.pojawia sie i na bukiecie i na makijazu,zaproszeniach,ni e wiem...wystroju stolow?

cos w ogole przycichlysmyczyzby wir przygotowan...?
u nas jest kolor fioletowy a to dlatego, że moja suknia ma szarfę i musiałam wybrać kolor, a, że mi i TŻ ten kolor podoba się bardzo to go wybraliśmy Fioletowe mamy: zaproszenia, zawieszki na alkohol, buty- moje, bukiet, szarfa, makijaż i nie wiem co jeszcze

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-08-02, 15:36   #36
d_a_r_i_a
Rozeznanie

witam dziewczyny
ja w przyszłym roku wychodzę za mąż..
wesele będzie w Perle Mazowsza a ślub w katedrze..
najbardziej stresuje mnie właśnie fryzura, zupełnie nie wiem gdzie się uczesać...
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 18:21   #37
agajaga12
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: wesele Płock

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
ja w przyszłym roku wychodzę za mąż..
wesele będzie w Perle Mazowsza a ślub w katedrze..
najbardziej stresuje mnie właśnie fryzura, zupełnie nie wiem gdzie się uczesać...
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Hej mogę się podłączyć? Jestem z Gostynina
Kojarzycie może taki salon ślubny w Płocku NIKOLA B?
tak ja korzystalam z ich uslug. TOTALNA PORAZKA sukienki maja niezle, ale kosmetyczka, fryzjer, a o fotografie nie wspomnę-masakra
agajaga12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 10:42   #38
d_a_r_i_a
Rozeznanie

A gdzie czesze ta Pani Bryk?
Stary 2011-08-09, 11:40   #39
Niesforna_88
Wtajemniczenie

na podolach to blisko zielonego jaru

Jako jedność :
Stary 2011-08-09, 19:03   #40
agajaga12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
na podolach to blisko zielonego jaru
nieźle robi makijaż Ula Cywinska, ma swój zakład w Nowatorze. Ale nie jest tania.
Stary 2011-08-10, 21:56   #41
d_a_r_i_a
Rozeznanie

o makijaż się nie martwię bo sama się nim zajmuję
ale fryzjer to dla mnie zawsze stres..

słyszałam dużo dobrych opinii o dziewczynach z Sienkiewicza..podobno mają świeże podejście do tematu..
Stary 2011-08-11, 20:42   #42
agajaga12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
o makijaż się nie martwię bo sama się nim zajmuję
ale fryzjer to dla mnie zawsze stres..

słyszałam dużo dobrych opinii o dziewczynach z Sienkiewicza..podobno mają świeże podejście do tematu..
na Zielonym Jarze jest salon fryzjerski podono super czeszą, i za przyzwoitą cenę
Stary 2011-08-18, 23:11   #43
justiii87
Zakorzenienie

Ja w soboę byłam czesać się na wesele i ręcę mi opadły jak zobaczyłam efekt końcowy:/ Wróciłam do domu szczotka w ręcę i rozczesałam to cudo. A fryzjer też był polecany przez innych.

O dziewczynach z Sienkiewicza słyszałam i to nie raz ale tam trzeba dużo wcześniej się zapisać .
Stary 2011-08-19, 08:23   #44
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja w soboę byłam czesać się na wesele i ręcę mi opadły jak zobaczyłam efekt końcowy:/ Wróciłam do domu szczotka w ręcę i rozczesałam to cudo. A fryzjer też był polecany przez innych.

O dziewczynach z Sienkiewicza słyszałam i to nie raz ale tam trzeba dużo wcześniej się zapisać .
a gdzie się czesałaś?

Jako jedność :
Stary 2011-08-28, 16:58   #45
mort_
Przyczajenie

Ja brałam ślub 20 sierpnia. Wszystkie usługi zamówiłam w nikola b...sukienka, kwiaty, makijaż, fryzura, fotograf. Wszystko na najwyższym poziomie. Panie od samego początku do końca podchodzą profesjonalnie do tematu.

Cytat:
Napisane przez agajaga12 Pokaż wiadomość
tak ja korzystalam z ich uslug. TOTALNA PORAZKA sukienki maja niezle, ale kosmetyczka, fryzjer, a o fotografie nie wspomnę-masakra
mort_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 11:46   #46
justiii87
Zakorzenienie

Niesforna_88 - Czesałam się na królewieckiej w Kadusie. Widziałam dziewczynę, która tam się czesała do ślubu i wyglądała pięknie a mi niestety nie trafili w uczesanie
Stary 2011-09-01, 18:05   #47
Misia_21
Przyczajenie

Witam,
Jeśli jeszcze nie znalazłaś zespołu polecam zespół TRZASKI. Co prawda są z okolic Łodzi, ale przecież w dzisiejszych czasach odległości to nie problem. Najważniejsze, że super grają na żywo. Można ich zobaczyć na youtubie. Pozdrawiam
Misia_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 13:19   #48
Diablic
Raczkowanie

GG do Diablic

ja też zamówiłam slubną suknie firmy Angel Giovani w Nikoli B...szył sobie ktoś tam suknie ślubna ? mam troche cykora,że źle uszyja bo nic nie wiem o tym salonie
Diablic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 20:26   #49
Diablic
Raczkowanie

GG do Diablic

Edytowane przez Diablic
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 18:20   #50
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Diablic Pokaż wiadomość
ja też zamówiłam slubną suknie firmy Angel Giovani w Nikoli B...szył sobie ktoś tam suknie ślubna ? mam troche cykora,że źle uszyja bo nic nie wiem o tym salonie
witam w klubie,mam wlasciwie to samo z ta jednak roznica,ze ja jeszcze nie zamowilam sukni.w salonie nikola b spodobala mi sie bardzo sukienka firmy mon cheri...a tez nie mam zadnej opinii jak to szycie tam wyglada.z tego co zrozumialam to mam dwie opcje,albo zamowic suknie,ktora przymierzalam (tzn.szyje ja firma,gotowa przychodzi i sa ewentualne poprawki), albo u nich na miejscu szyja mi suknie
"na wzor" przymierzanej.oczywiscie z tego co mowila pani-za nizsza cene-mozna mniej ozdob,krotszy tyl itp...boje sie jednak,ze ten miejscowy wyrob moze sie troche roznic od przymierzanej-a ta podobala mi sie bardzo...

ciagne wiec i powielam pytanie Diablic.szyl sobie ktos tam suknie?
a jakies doswiadczenia z atelier sukien slubnych z Wisly?
Stary 2011-10-20, 12:40   #51
Diablic
Raczkowanie

GG do Diablic

ja właśnie zamówiłam sobie oryginalną.mają mi uszyć w wawie.Właścicielka tego salonu pokazywała mi ich suknię którą same uszyły nie na wzór jakiejś tam tylko własny projekt i powiem Ci że nie poznałabym,że same ją szyły.sukienka była dobrze uszyta.a ile Twoja kosztuje oryginalna a ile jakby ją szyły same? szyłam tam sukienke na wesele i byłam bardzo zadowolona.więc może ze ślubnej też będziesz.

Edytowane przez Diablic
Czas edycji: 2011-10-20 o 12:41
Stary 2011-10-24, 15:57   #52
peppermint patty
Rozeznanie

oryginalna kosztuje 2600zl,a szyta u nich-nie wiem,podobno wszystko zalezy od tego ile bym chciala zmienic-wiec tak naprawde ceny szytej nie znam.
a poniewaz to dopiero tak naprawde moje pierwsze podrygi jesli chodzi o poszukiwania sukni,wstrzymuje sie z decyzjami az zobacze troche wiecej. Mam zamiar wybrac sie tez na targi slubne do warszawy,ale to juz raczej po dodatki jakies do sukni moze,ewentualnie jakies dekoracje weselne,bo te targi sa w polowie stycznia jakos...a dla mnie to juz by bylo troche chyba za pozno na wybor sukni (slub w czerwcu).
bylyscie na takich targach?warto jechac(reklamuja sie,ze do 80%rabatow na suknie 2011)?
Stary 2011-10-25, 16:39   #53
mort_
Przyczajenie

Zamawiałam oryginalną suknię Mon Cheri. W salonie miałam robione tylko poprawki z czego byłam bardzo zadowolona-dopasowana idealnie. Natomiast koleżanka miała szytą sukienkę według projektu salonu. Z tego co mówiła to Panie pomogły jej w wyborze odpowiedniego fasonu. Jest to salon, który warto polecić.

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
witam w klubie,mam wlasciwie to samo z ta jednak roznica,ze ja jeszcze nie zamowilam sukni.w salonie nikola b spodobala mi sie bardzo sukienka firmy mon cheri...a tez nie mam zadnej opinii jak to szycie tam wyglada.z tego co zrozumialam to mam dwie opcje,albo zamowic suknie,ktora przymierzalam (tzn.szyje ja firma,gotowa przychodzi i sa ewentualne poprawki), albo u nich na miejscu szyja mi suknie
"na wzor" przymierzanej.oczywiscie z tego co mowila pani-za nizsza cene-mozna mniej ozdob,krotszy tyl itp...boje sie jednak,ze ten miejscowy wyrob moze sie troche roznic od przymierzanej-a ta podobala mi sie bardzo...

ciagne wiec i powielam pytanie Diablic.szyl sobie ktos tam suknie?
a jakies doswiadczenia z atelier sukien slubnych z Wisly?
mort_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 20:23   #54
Diablic
Raczkowanie

GG do Diablic

podobno warto jechac na takie targi...można się targowac.producenci dają nawet spore rabaty.tam w tym salonie w wiśle nie spodobala mi się żadna sukienka dlatego nawet sie nie dowiadywalam.jeszcze nawet ladne suknie mieli na kolegialnej w takim duzym salonie sukien slubnych.to tylko te 2 salony mi przypadly do gustu..nikola b i ten na kolegialnej.
Stary 2011-10-27, 10:32   #55
Karo1984
Raczkowanie

Witajcie płockie PM,

Jakie polecacie zespoły na wesele?
Ja jestem dopiero na początku mojej "drogi ślubnej" )
Karo1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 22:11   #56
Diablic
Raczkowanie

GG do Diablic

hej.fajny zespół to live band.tylko oni mają dużo wesel więc w miare wcześniej trzeba zająć termin.grają na żywo,fajnie bawią gości.to ich strona liveband.com.pl
Stary 2011-10-29, 21:24   #57
justiii87
Zakorzenienie

live band Oni będą u nas grać super zespół
Stary 2011-10-30, 08:11   #58
Karo1984
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny
Karo1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 18:27   #59
peppermint patty
Rozeznanie

no i sukienka zamowiona!teraz tylko zostalo mi na nia cierpliwie poczekac i trzymac kciuki,zeby zachwyt nie minalzamowilam w salonie Nikola B,oby wszystko bylo dobrze...
co do fryzjera,makijazu,kwiatow itd.narazie u nich na nic sie nie zdecydowalam.widze,ze tu tez sa podzielone opinie na ich temat...jeszcze troszke czasu mam.
Stary 2011-11-10, 00:25   #60
Diablic
Raczkowanie

GG do Diablic

i jaką zamówiłaś? oryginalną czy szytą w ich salonie ?
Będzie dobrze...też się troszkę martwię ale to taka gorączka przed ślubem.pod koniec lutego będe miała brane wymiary a wesele 4 sierpnia więc będzie czas na poprawki chociaż mam nadzieję że obejdzie się bez

Edytowane przez Diablic
Czas edycji: 2011-11-10 o 00:28
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości