![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
.
Edytowane przez Sweetberry Czas edycji: 2013-11-13 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Mnie kiedyś zaprosił chłopak na spacer na plażę. Na plaży stał obwoźny sklepik, wiecie, taki drewniany, obdrapany wóz na kółkach. Kupił sobie najtańszą wodę, taką w butelce zwrotnej i kazał mi zapłacić za swoją... 20 groszy....równe 20 groszy... do tej pory pamiętam
![]() A drugi mi się trafił taki, że jak gdzieś jechaliśmy, to sama musiałam sobie kupić bilet na przejazd, a on całą drogę marudził, jakie te bilety drogie (ok. 3zł)... Raz też byliśmy umówieni na sobotę i miał po mnie przyjechać. Czekam, czekam i nic... dzwonię więc i pytam, czy coś się stało, bo czekam ![]() ![]() ![]() Na szczęście na tym moje doświadczenia się kończą ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2011-06-16 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Swietny wątek!
![]() Ogolnie to ja nie dośc, ze wychowalam sie tak, ze rodzice nie zalowali na mnie ani grosza, to do tego mam takich znajomych. Czyli jak ktos mnie prosi aby kupila cole po drodzę, to mi ta osoba nie oddaje kasy, to samo jak ja o coś poproszę. Raz ja kupie coś, innym razem ktoś mi, nie lubimy się rozliczać co do złotówki. No więc w naszej paczce to normalne. Kiedys poszlam z kolegą(znam go dluugo) na zapiekankę w trakcie jakieś imprezy. Poszlam do lezienki, wiec on kupił dwie(jedna po 3 zł) Nie mialam wtedy drobnych czy coś, nie pamietam, ale w kazdym badz razie powiedzialam, ze mu kiedys piwo za to kupię. Wszystko fajnie, sporo razy sie widzieliśmy, nie raz i nie dwa coś tam mu dalam(bo to taki typ: maaaasz złotówkę? ![]() A on do mnie po pół roku(!) ze mu przecież w koncu nie oddalam 3 zł za zapiekankę. ![]() ![]() Do dzisiaj sie dziwie, jak mozna po pol roku pamietac, ze ktos ci byl winny 3 zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Póki co nie mam AŻ tak skrajnych doświadczeń jak niektóre wizażanki
![]() Jednak pamiętam 'randki' z eksem, gdzie za piwo (on proponował) płaciłam sama co do złotówki, lody kupowałam ja, chipsy jakieś też ja, bo on nie ma.. Ale palił jak smok ![]()
#35 |
Zadomowienie
|
O wow! Jestem w szoku po przeczytaniu tych wypowiedzi! Az nie chce sie wierzyc! Ja na szczescie nigdy nie trafilam na takiego skapego chlopaka (wrecz przeciwnie), zawsze za mnie placili, albo chociaz proponowali. Placilam i place za siebie tylko wtedy gdy uznam to za stosowne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Copyraptor
|
Hihi, aż mi się przypomniało, spotykałam się kiedyś ze znajomym w Katowicach, i jak wcześniej rozmawialiśmy, to mi obiecał, że pójdziemy na targ gdzie mają przepyszne jabłka. No i przyjechałam, idziemy, i on całą drogę niby przypadkowo wspominał, że on ze sobą pieniędzy nie ma, i że sama będę sobie musiała to jabłko kupić
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
moja ciocia z wujkiem mieszkali z takim chłopem w Irlandii.
Facet zarabiał więcej niż oni, ale wszystko im podbierał: masło,wędlinę Miał 1 pastę do zębów przez 2 lata, a 4 razy dziennie je szorował. Kupował herbatę ekspresową 100sztuk za 4zl i jedną torebkę tak długo zapażał,aż się futro na niej zrobiło (pleśń ![]() Najgorsze: ciotka kiedyś znalazła włoś łonowy (jego, na pewno nie jej, tak twierdzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Raz mnie kolega bodajze na 3 spotkaniu zaprosil do kina. Kupil bilety ok, a za chwile "Ty kupuj popcorn." Troche sie zmieszalam bezposrednoscia.
Nie pracowalam wtedy, dobrze o tym wiedzial. On pracujacy, mowiacy, ze ma kase. Swoja droga jakbym nie miala zadnych funduszy przy sobie to bylo by niezrecznie. ![]()
'..This time, this place... misused, mistakes. Edytowane przez Loczek90 Czas edycji: 2011-06-17 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Komplikatorka
|
Jestem w szoku jacy faceci mogą być
![]() Całe szczęście że ja z nikim takim nie miałam do czynienia ![]()
#40 |
Zakorzenienie
|
Tak,znałam takiego skąpca.Facet to było przegięcie.Niestety muszę wychodzić,ale chcę sobie zaznaczyć,żeby Wam dopisać,jak wrócę,bo polewka niezła
![]()
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- A co powiecie na to: wczoraj byłam ze swoim szwagrem na zakupach w Biedronce kupił sobie parę zupek chińskich i dłuuugo zastanawiał się nad Konserwą Turystyczną za bodajże 2,69 (wiem ze ja lubi) po czym zapytał się mnie czy składam sie z nim na czekoladę po 1,99 no rozbroił mnie normalnie, ale szkoda mi sie chłopaka zrobiła i kupiłam mu ta czekoladę. Nie wiem po prostu nie ogarniam czegoś takiego ma kasę lubi chłopak słodycze i to bardzo a nawet nie kupi sobie od czasu do czasu głupiej czekolady za 1,99 myślałam ,że moze na coś zbiera i oszczedza, ale nie on twierdzi,że wszystko ma no to ja nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisałam trochę szkoda mi sie go zrobiło widziałam ,że ma chęci na tą czekoladę a jest gość na tyle skąpy,że by jej nie kupił, więc z czystej dobroci serca mu ją zafundowałam tyle....
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
kilka lat temu na swoje 18ste urodziny dostałam od chłopaka(z którym byłam 2 lata) koszulkę z tesco za 9,99.
![]() Facet był starszy ode mnie,miał stałą prace i nieźle zarabiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Mój kolega ma taką zasadę... zanim zagotuje wodę w czajniku pyta ile herbat będzie robił...jak np 4 to wlewa do czajnika dokładnie 4 szklanki wody i dokładnie tyle gotuje - żeby się nie zmarnowało
![]()
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniał mi się były facet mojej znajomej. Pojechaliśmy kiedyś z nimi na wakacje. Oczywiście do morza mieliśmy kilka kilometrów, ale za to najtańsze kwatery jakie były ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Niektóre wasze opowieści to po prostu miazga
![]() Cóż, spotykałam się z kilkoma facetami i większość z nich zachowywała się naprawdę ok (randka- płacił za obu, chyba że wcześniej dogadamy się inaczej, luźne spotkanie-zawszę płacę za siebie, chyba że tak, nalega, że głupio wykłócać się z nim przy kasie ![]() ![]() ![]() Od tamtej pory jestem na to bardzo wyczulona i moim zdaniem, gdy jest się w naprawdę dobrej relacji, to nie powinno być komuś głupio powiedzieć partnerowi NA POCZĄTKU spotkania "słuchaj, możemy iść tu i tam, ale dziś jestem w stanie zapłacić tylko za siebie" czy "nie mam dzis na tyle kasy, by cie gdzieś zabrać" na co zazwyczaj proponuje, że to ja dziś płacę. Chłopakowi zazwyczaj jest głupio ale gdy wyjątkowo mam na coś ochotę, to idziemy i już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Jeszcze ja.
Bardzo dawno temu umówiłam się na 'randkę' z takim jednym typem. 'Randkę', bo to było naprawdę za szczeniaka, on był troszkę starszy i raczej nie należał do specjalnie rozgarniętych. Nie dość, że czekałam na niego z dobrą godzinę na mrozie (to były Walentynki!), to kolega jak się wreszcie zjawił, porwał mnie na romantyczną randkę do.. pseudo - restauracji w domu towarowym. Godzina 16, absolutna tragedia. Siedzę tam przerażona atmosferą, wokół ludzie kupują dywany, a ja siedzę z wybrankiem serca, który poszedł robić zamówienie. Wrócił z herbatą dla siebie i PLACKIEM ZIEMNIACZANYM. Siedziałam wryta w podłogę, podczas kiedy on najzwyczajniej w świecie zaczął konsumować swą wspaniałą zdobycz (ta 'restauracja' była na wzór mlecznego baru, placek kosztował pewnie mniej niż złotówkę), zapił herbatą i rozwalił się zadowolony na krześle. Nie miałam siły uciec z krzykiem. A co najlepsze? Po dobrych 10 minutach absolutnej ciszy, zapytał mnie, czy chcę coś zjeść, czy wychodzimy (był w trakcie nakładania kurtki). Co się kiedyś w głowie miało ![]()
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;27568505]
Od tamtej pory jestem na to bardzo wyczulona i moim zdaniem, gdy jest się w naprawdę dobrej relacji, to nie powinno być komuś głupio powiedzieć partnerowi NA POCZĄTKU spotkania "słuchaj, możemy iść tu i tam, ale dziś jestem w stanie zapłacić tylko za siebie" czy "nie mam dzis na tyle kasy, by cie gdzieś zabrać" na co zazwyczaj proponuje, że to ja dziś płacę. Chłopakowi zazwyczaj jest głupio ale gdy wyjątkowo mam na coś ochotę, to idziemy i już ![]() ![]() Albo można zabrać dziewczynę na spacer zamiast do kawiarni/restauracji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
To teraz ja
![]() Jakiś czas temu miałam spotkanie biznesowe z pewnymi klientami ( w ilości dwóch ![]() Zaczęliśmy od przystawek, później danie główne i deser. Jednak nie mogliśmy się dogadać i jeden z nich powiedział " skoro jesteś taka droga to stać cię na zapłacenie rachunku " po czym oboje oburzeni wstali i wyszli. Nie była to może oznaka skąpstwa, raczej buractwa no ale mój portfel się wtedy lekko skurczył .
#52 | |
.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mi się przypomniała jedna historia, która była hitem przez chyba 2 lata
![]() Mój tata ma wyciąg narciarski i tam jest też mała gastronomia w bacówce. Wchodzi dumnie para, same firmowe ciuchy, najlepsze narty, no po prostu "gwiazdy stoku". Podchodzą do baru, żeby coś kupić do jedzenia. Przyglądają się menu chyba z 10 minut, w końcu żona zaczyna zamawiać, jakąś zupkę i drugie danie. Na to mąż zaczął na nią fuczeć, na cały głos: "Halina! Oszalałaś?! Ty wiesz ile to kosztuje?! Dwie herbaty poprosimy!" Zrobiła się całkowita cisza, miny ludzi bezcenne w stylu "WTF" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mój były nienawidził rozmieniać pieniędzy.Rozmienienie 10 zł,graniczyło z cudem.Codziennie dojeżdżał autobusem i kupował bilet za 1 zł.Tłumaczyłam mu czy nie lepiej kupić 5 czy 10 biletów niż cały czas kupować po jednym bilecie,gdy autobus podjeżdża i trzeba w tempie podbiegać.On tego nie rozumiał,ok może tak lubi,ale potem było tak ''kurde nie zdążyłem kupić biletu,odsprzedaż mi'' ok ja zawsze miałam po kilka więc nie będę od własnego faceta zabierała po 1 zł,więc mówię oj tam kiedyś oddasz.Gdy zobaczyłam,że to kiedyś nigdy nie występuje zaczęłam mu wyliczać,ale niestety biedaczek nigdy nie miał drobnych...
Na wszystkie moje teksty chodźmy do botanika(koszt 2,50zł wtedy od osoby)- nie,bo szkoda kasy,lepiej przejdźmy się po parku. Na herbatę nie chodziliśmy,gdy miałam ochotę to wtedy zapraszał mnie na herbatę z automatu i to najtańszą za 70groszy. Kupował mi suchą bułkę za 25 groszy,gdy mówiłam,że jestem głodna ![]() A już najlepiej było,gdy szliśmy do Md,bo on był głodny.Kupował sobie jedzenie,a ja picie typu coca cola,więc on nie kupował,bo w końcu może łyka się ode mnie napić i wyglądało to tak,że miał picie za darmo. Żeby nie było,ja nie szukałam sponsora.
#56 |
Raczkowanie
|
Przypomniała mi sie jeszcze akcja z wczoraj odnośnie mojego szwagra jak jechaliśmy razem na zakupy. Chłopak pracuje akurat na okres wakacji załapał się do pracy robi od 6-18 przed wczoraj był ze znajomymi na ognisku i z tego co mówił wrócił do domu o 2 w nocy a wstaje do pracy na 5 więc na pewno był ostro zmęczony ale nic jedziemy sobie do Biedrony i ktoś do niego zadryndał okazało się ze to jego kumpel z rozmowy wynikało,że się po zakupach z nim umówił. I mówi do mnie "Aa wiesz razem z kumplem chcemy iść na kebaby ma mi postawić" ja na to: "kumpel Ci stawia kebaba?" a on: "Dzwonił do mnie dzisiaj parę razy chciał się spotkać to zapytałem: a co stawiasz kebaby a on na to że dobra mogę postawić no i się ugadaliśmy". Widać było po nim że jest ostro zjechany po robocie nawet mu zasugerowałam zeby został w domu sie przekimał czy coś a on twardo ze sie umówił i jedzie.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupił kawę dla mnie,2 hamburgery dla siebie i przy płaceniu pow. "i niski rachunek poproszę" ![]() Nie było drugiego spotkania ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mam 3 dzieci i naszym za przeroszeniem pieprzonym obowiązkiem jest dac im jeść i kupić wszystko co jest niezbędne do zycia także ubiór!!! Nie wyobrazam sobie żebym wymagała od swoich dzieci żeby swoje kieszonkowe(które nie jest duże)wydawali na jogurty lub jakies inne zachiewajki co gorsza kupowali sobie prezenty na swieta i urodziny????????? No chyba że dostaja jakiś ekstra dodatek pienięzny z okazji urodzin itp.ale nie mogłabym kupowac w sklepie np.jogurów tylko sobie a dziecku nie bo np.zapomiałao swojej kasy i teraz za karę bedzie patrzec mi w buzie-nie no paranoja ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak nazwac ten przypadek skąpstwem czy chamstwem ale powiem Wam. Mój były dawała różne prezenciki najczęściej jakieś drobiazgi przedmioty na różne okazje urodziny, imieniny itp. i jakie było moje zdziwienie i oburzenie kiedy dowiedziałam się że wszystkie te rzeczy kupił kiedyś dla swojej byłej
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.