![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstępy- problem każdej kobiety
Dziewczyny w końcu widzę że wątek się trochę ruszył:P
słońce_1987 dziękuję za odpowiedź i gratuluję wygranej z tym paskudztwem! ![]() może ktoś wie ile kosztuje usuwanie rozstępów z łydek? Mam płytkie na tyle że w sumie ledwo je widać nie są wyczuwalne w dotyku więc myślę że max 3 zabiegi będą mi potrzebne a są wielkości mniej więcej dłoni bo są malutkie niewyczuwalne nie jakoś strasznie widoczne a jednak no i jest ich dosyć sporo i tak mnie irytują że wrrr... chce w końcu założyć spodenki krótsze niż o długości 7/8... Może któraś z Was ma zdjęcia jak wyglądała przed laserem a jak po? Jestem strasznie ciekawa efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
ja właśnie z łydek ide usuwać 22 sierpnia...i restore fraxelem w warszawie..mam nadzieje,że jeśli da się to usunąć to już te kurew***kie paski nie wrócą..
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
teraz takie lato, że słońca i tak nie ma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
no to widzę że mamy ten sam problem, rozmiar 34 a rozstępy nie wiadomo skąd... trzeba pozbyć się tego dziadostwa. A wiesz już może ile będzie wynosił jeden zabieg? Jak umawiałaś się na wizytę mówili ile będziesz ich mniej więcej potrzebować? Stare masz te rozstępy na łydkach? I czy głębokie czy płytkie, szerokie, wąskie? Bo moje mają już z 7-8 lat, w ogóle wszystkie jakie mam są właśnie z okresu dojrzewania i od tamtej pory nic się nie robi już więc myślę że jak usunę to już nie wrócą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dominiś, widocznie mamy pecha..ja noszę tak samo s xs i cała jestem w rozstępach..na pupie mam z okresu dojrzewania i zauważyłam je jak mialam 17 lat..ale były już białe..na łydkach zaczęły robić mi się dwa miesiące temu i również wewnątrz ud,zewnątrz...od razu mam białe..wewnątrz ud mam kilka fioletowych kresek..pani w Elite powiedziala, że do 1500 zabieg na łydki..dopiero ocenią jak zobaczą,także mam nadzieję,że do 700zł mi wyjdzie za zabieg..jeśli uda mi się pozbyć tych paskudnych pasków to będę najdumniejsza na świecie...oczywiście będę zamieszała zdjęcia przed i po
![]() ![]() pupa to koszt około 3 tysięcy,ale to też indywidualnie jest dobierane...
1.wybielam zęby 2.walczę z cellulitem 3.mocniej walczę z rozstępami 4.próbuje zaakceptować siebie ![]() Edytowane przez dobrawrozka Czas edycji: 2011-08-03 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
dobrawrozka widzę że nawet i w tych samych miejscach mamy te cholerstwa, na szczescie nie mam ich na piersiach i brzuchu ale co z tego jak te dlugie spodnie mnie dobijaja... dobrze by bylo jakby wychodzilo tak kolo 700 zl za zabieg przynaj mniej nie stracilabym fortuny:P ja mam wszytskie rozstępy już białe, a powiedz mi jeszcze czy te na pupie tez będziesz usuwać? Oczywiście rozumiem cięcia budżetowe ale chodzi mi o to czy jest taka możliwość przy tak starych zeby pozbyć się ich całkowicie?.
A jak będziesz w Elite zapytaj się o kartę stałego klienta bo z moją ilością rozstępów jakbym chciała wszystkie usunąć to mogłabym liczyć na spory rabacik... nie wiesz jak jest z kosztami jakbym np.chciała zrobić od razu pośladki i łydki albo posladki i uda? Bo przy takiej kwocie każdy zaoszczędzony grosz się liczy:/ No i mogę powiedzieć że sama jak pozbędę się rozstępów z łydek to chyba długo nie założę już długich spodni które muszą to wszystko maskować... No i czekam na zdjęcia będę mogła sobie porównać czy mamy mniej więcej w podobnym stanie i czy koszty będą podobne. P.S. Dobrze mieć osobę, która nas rozumie i można sobie pogadać o tych rozstępiochach wredochach od razu robi się lżej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Kochana ja mam narazie 2tys na zabieg i mam nadzieje,ze to starczy na lydki i uda(albo jedno udo chociaz):p pupe zostawiam na koniec jesli da sie usunac te z ud i lydek...oczywiscie o rabaty zapytam bo sama bede chciala robic tam duuuuuzo zabiegow jesli mi sie spodoba i beda efekty..i masz racje,ze milo miec kogos kto rozumie Twoje problemy i mozna pogledzic o tych szpecacych paskach..boje sie jedynie,ze te rozstepiska mi po laserach wyjda znowu
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
no nawet tak nie mów trzeba myśleć pozytywnie
![]() Dobrze by było zmieścić się w 2 tys., bo zbankrutuję przez tą zebrę na moim ciele. już niedługo zabieg, nie mogę doczekać się Twoich relacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Kochane, a orientujecie się ile kosztuje takie laserowe usunięcie rozstępów na piersiach? Mam ich dość sporo, ale są płaskie i białe- pozostałości z okresu dojrzewania :/ Mam też nieco na wewnętrznej stronie ud, ale wiecie... te na piersiach najbardziej mi przeszkadzają, jako kobiecie.
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dominiś, boje się zabiegu. Nakręcili mnie znajomi,że sobie pogorsze i że będzie gorzej..ale co oni mogą wiedzieć?
A za piersi to różnie..ale pewnie 700 w górę
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
dobrawróżka nic sie nie bój, to jest bezpieczny zabieg i na pewno gorzej nie będzie. Ogłądałam dzisiaj program o usuwaniu rozstępów i ponoć laser frakcyjny jest najbardziej polecany i nie mówili o tym że istnieje w ogole mozliwosć zeby cokolwiek się pogorszylo wiec tym to sie na pewno nie musisz martwic.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny któras z Was wspominala o rolkach, pewnie stosujecie je w domu do samodzielnego masażu. Czy próbowalyscie moze zabiegów cellulogii w gabinecie kosmetycznym? to jest masaż podcisnieniowy z efektem rolowania, fajnie spłyca blizny i jednoczesnie odchudza!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na Endermologii - to jest właśnie masaż rolkowy wspomagany podciśnieniem. Przede wszystkim zależało mi na pozbyciu się pomarańczowej skórki i usunięciu wałeczków tu i ówdzie, ale muszę przyznać, że efekt ujędrnienia i odnowy skóry także zauważyłam. Myślę, że nie jest to równie skuteczne na rozstępy jak Fraxel, ale przy okazji np. walki z celluitem na pewno warto spróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Witam
Rozstepy to zgroza !, trzeba robic wszystko zeby nie dopuscic do ich powstania, lub robic wszystko zeby byly jak najmniejsze, ja probowalam je likwidowac srodkami drogich i bardzo drogich marek, fakt ze dopiero po dwoch latach wiec niewiem jak jest w fazie poczatkowej, moje sa juz biale wielkosci 1 cm 1,5 cm i maja 7 lat Teraz przy okazij depilacji laserowej lekarz je ogladnal i powiedzial ze koszt bardzo duzy a efekty beda minimalne, to sa bardzo glebokie zmiany skory , mowil cos o przeszczepie skory...na razie pozostej przy tankini. Jestem wstanie podpisac pakt z diabelkiem jesli ktos je liwiduje ![]() Pozdrawiam Lily |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
wiem jedno rozstepy sa mega niesprawiedliwe i potrafią spieprzyć nam samoocene..wszystko w sobie toleruje gdyby nie te kreski cholerne..to puste ale nawet nie chce miec dzieci bo teraz wygladam tragicznie..a jeszcze brzuszek i piersi w rozstępach to doprowadziłoby mnie do grobu..
dominis,najbardziej wlasnie sie boje,ze one wrócą i że wydam kase w błoto..narazie mam 2 tysiace i mam nadzieje,ze jakos sie w tym wyrobie za pierwszy zabieg..lepiej by było gdybym pracowała ale niestety w mojej małej mieścinie roboty brak..także biedna studentka zbiera grosz do grosza ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
dobrawrozka mam 168cm wzrostu waze mniej niz 50kg a mimo wszystko mam te paski i rowniez oprocz nich wszystko w sobie akceptuje. Widzę że jestesmy w podobnej sytuacji biedna studenta zbierajaca na rozstepy:P
Nowe pasiaki nie robią mi się od 7 lat czyli od wtedy kiedy powstaly pierwsze w okresie dojrzewania kiedy szybko uroslam. Jak na razie chcę usunąć te co mam i robic wszytsko zeby w ciazy mi sie nie pojawily nowe przynaj mniej na piersiach i lydkach. ale ciąze planuje za 5 lat wiec mysle ze w tym czasie jeszcze dopracuja te kremy dla mam przeciw powstawaniu rozstepow;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
kochana, ja nie tyje ani nic..tsh wyszło mi w normie...kortyzol jedynie za wysoki i nie mam pojęcia skąd te rozstępy..zaczely robic mi się na łydkach,udach(na dół) w poprzek miałam 3 rozstępy na długość 5 cm jeden pod drugim heh;p i wraz z tym mój SEKSAPIL rozerwał się jak moja skóra
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dołączam do was
![]() ![]() ![]() -pharmaceris tocoreduct -elancyl -noscar -lioton 1000 używałam tego 2 razy dziennie od tego czasu. Najczęściej tocoreduct i elancyl reszta czasami w ramach zamiennika. I hmm jest lepiej, jeden pośladek już wybieliło o jakieś 60%- oczywiście zostały blizny ale one już nie znikną nigdy, no ale żeby znikneło to zabarwienie ;/;/;/ Ale na drugim pośladku mam z 20 cm wielki czerwony rozstęp ![]() Znacie jakieś metody przyspieszające gojenie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
dobrawrozka wiec roztepy pojawiaja ci sie przy twojej wadze caly czas? Moze, wiem ze to glupie bo na pewno pamietasz o podstawach, ale moze Twoja skora jest za slabo nawilzona? Czasami takie podstawy są źródłem problemów. A moze cwiczysz a masz za malo kolagenu w organizmie? Moje mi wtedy powstały pomimo tego że byłam szczupła ale z krasnala wyskoczyłam szybko w gore o pare cm i to dlatego wiec teraz mysle ze jak je usune to nie wroca ale skoro robilas badania i wszystko jest ok to juz nie wiem...
diamondme niestety nie pomoge Ci w usuwaniu czerwonych bo mi zagoily sie z czasem same jak przestalam rosnac a ze mialam wtedy jakies 13 lat to nie za bardzo probowalam je zwalczac jedynie co to pamietam ze uzywalam jeszcze wtedy takiego kremu z oriflame fioletowego wlasnie na te paskudztwa i mialam przez niego takie skurcze w nocy ze co noc plakalam z bólu a i tak nic mi nie dał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja jestem "dumną" posiadaczką "pięknych" pociążowych rozstępów mimo stosowania cudownych kremów przeciw rozstępom przez całą ciąże. Jako że zawsze była szczupła i szczyciłam się moim płaskim brzuchem jego widok po porodzie przyprawił mnie o wiele łez..... ale cóż, przyzwyczaiłam się, ubieram bikini mimo że brzuch mam ściachany na maksa. Nie powiem, spojrzenia szczególnie młodych dziewczyn na początku bolały, teraz już olewam. Ale czy ja tak nie patrzyłam na inne kobiety w wieku lat naście czy 20kilka gdy byłam jak to mówią piękna i młoda? Zapewne tak. Taka kolej rzeczy. Duża w tym zasługa męża, który mnie bardzo wspierał. U mnie to już stara sprawa, starszy syn ma 6,5 roku więc zapewne do końca życia będę żyła z moimi "przyjaciółmi". Rozstępy są głębokie, co prawda białe (od razu takie były) ale wydaje mi się że skóra jest zbyt uszkodzona by dało się je zlikwidować. Ale poczytam o waszych doświadzceniach z laserami i kto wie, być może się skuszę choćby na konsultację. Ale to chyba jak już będę pewna że kolejnej ciąży nie będzie, na razie się waham. ![]() A póki co "polubiłam" dziady i cóż, trzeba jakoś żyć. Myślę pozytywnie - gorsze rzeczy się zdarzają. Ale trzymam za was kciuki dziewczyny, a sama będę zaglądać i podziwiać efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
![]()
nigdy nie mów nigdy, rozstępy to nie kalectwo..w sumie faceci nie zwracają aż tak na to uwagi..chyba,że właśnie geje
![]() mam nadzieje,że chociaż te rozstępy z nóg da się zlikwidować,bo mam białą gorączkę i migreny,depresje i wszystko razem.. macie też rozstępy na zgięciach rąk? niestety tam też zauwazyłam ![]() Dominiś, nie smarowałam skóry przez cały rok żadnym balsamem a mam strasznie suchą..więc może dlatego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
hanka20 tak wlasnie krem doprowadzal mnie do skurczu ale wtedy nie zdawałam sobie sprawy że jestem uczulona na kosmetyki z oriflame i nie chcesz wiedziec co te kosmetyki zrobily z moją twarzą gdy używałam kosmetyków pielęgnacyjnych wyżej wymienionej firmy. Masakra jakaś. Więc w moim przypadku to zapewne jakaś reakcja alergiczna.
dobrawrozka ja tez sobie to olewalam ale odkąd dowiedzialam sie wlasnie z tego mądrego programu :P który oglądałam smaruje się namiętnie zwykłym balsamem nawilżającym i dla samej tej gładkiej skóry powiem że warto:P ja rozstepow na zgieciach rąk nie mam, a co do mojego chlopaka również ma rozstepy wiec pocieszenie dla mnie jest spore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
ja wiem, że rozstępy pozostaną. Ale przeszkadza mi najbardziej, że są czerwone i to tak długo. Wygląda to naprawdę strasznie! Smarowanie balsamami nieco rozjaśniło ich odcień. Ale nie ma mowy żeby jakiś facet to zobaczył. Po prostu masakra jakaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
jutro zabieg, nie mogę się doczekać ale strasznie się boje
![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
dobrawrozka zazdroszcze ze jestes już na tym etapie:P trzymam mocno kciuki od samego rana
![]() Edytowane przez Dominis79 Czas edycji: 2011-08-22 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Dominiś, już po zabiegu..
![]() niestety lekarz stwierdził, że laser u mnie się nie sprawdzi bo mam za dużo tych rozstępów i moja skóra nie ma elastyczności i ceramidów,dlatego trzeba ją odżywiać ...a orientacyjnie to wielkość dłoni kosztuje 1000zł..więc pupa 3000zł, uda po 2000zł i łydki 2000:O także Fraxel faktycznie jest drogi..i tu nie chodzi jakie są rozstępy tylko faktycznie leczona powierzchnia.. i lekarz zaproponował mi mikronakłuwanie czyli rollowanie skóry..teraz akurat na wakacje jest promocja i roller kosztuje 350zl + koktajl 450zł + 95zł maść Emla..godzinkę przed zabiegiem miałam posmarowane uda,czekałam w przytulnym pokoiku pijąc wodę...p.Doktor po godzince przyszedł po mnie i zaczął jeździć rollerem energicznie po skórze..sączyła się krew ale to normalne gdy wbija się mega dużo igiełek..później ampułka tzn.koktajlik i zasady co robić,czego nie robić..za miesiąc kolejny zabieg ![]() To wszystko zależy od tego jaką kto ma skórę..na jednego działa krem, na innego 2 zabiegi Fraxelem, innemu rozstępy zlikwiduje mezoterapia..tylko teraz trzeba metodę dobrać..kilka dziewczyn usunęło rozstępy w Elite(pośladki,brzuszek) z tego co mi wiadomo, także warto sprobować..a jeśli ktoś chce walczyć z pośladkami Fraxelem można wybrać się do Częstochowy tam jest promocja i cała pupa kosztuje 2tysiące a buźka 1800więc warto ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
dobrawrozka dobrze ze sprobowal dobrac odpowiednia metodę dla Ciebie a nie robił Ci bezmyślnie fraxel. Chyba sama wybiore sie na konsultacje w pazdzierniku i zobacze co bedzie dla mnie najlepsze, trzeba dzialac. A powiedz jak wyglądają nogi po zabiegu? Robiłaś uda a nie łydki? Masz strupki i czekasz aż się zagoją czy jak? Możesz wstawić swoje zdjęcie przed zabiegiem i jak teraz? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda i powiedz czy bolało? Trzymam kciuki żebyś pozbyła się pasiaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Robiłam uda(górną część) i minimalnie kawałek pośladków..łydki mam zostawić na później,bo wiadomo czasem wyskoczy sie w krótkich spodenkach czy cos a słońce może zrobić krzywdę..(choć w krótkich nie chodzę) Skóra po znieczuleniu kremem jest naprawde zdrętwiała i praktycznie nic nie czułam..chociaż gdy doktor jezdzil w miejscach gdzie nie było znieczulenia czasem zabolało..Mam strupki i czekam właśnie aż się zagoją. Nie można ich zrywać..Doktor sam stwierdzil, że lepiej zrobić uda(bo widać było dużo tych rozstępów) i się krzyżowały,paskudztwa..ta kże wieczorem na priv podeślę Ci adres bloga ze zdjęciami ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.