|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Paryż
Z 3 lata we Francji nie byłam, ale jedyne co mogę poradzić: unikaj restauracji sieciowej o nazwie Flunch, nie najlepsze jedzenie - próbowałam w 3 różnych miejscach w Paryżu i w każdym do czegoś mogłam się przyczepić. Z książek też kiedyś wyczytałam, że dobra restauracja w Paryżu to taka w której menu jest tylko po francusku.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Witam, widzę, że temat jest dość stary ale i tak się wypowiem. Wróciłam właśnie z Paryża i chciałabym polecić dobry transport z lotniska Beauvais do dowolnego miejsca w Paryżu bo wiem, że wiele osób ma z tym problem. Korzystałam z xxx i byłam bardzo zadowolona. Bez problemowo no i tanio bo ceny już od 15 euro
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-07-07 o 20:15 Powód: link |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Paryż piękne miejsce. Troszkę BRUDNO, ale oprócz tego magicznie. Szczególnie wieczorem w deszczu. Wybiera się ktoś w tym roku?
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja byłam z chłopakiem w kwietniu na 8 dni. Na własną reke i musze przyznać, że ceny są dramatyczne! Bardzo drogo. Wszystko bardzo drogo! Moim zdaniem niewiele taniej niż w Londynie. Ale Londyn fajniejszy
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Też mam takie same doświadczenia. Droga komunikacja. Muzea drogie. Jedzenie drogie. No jednak, jest to turystyczne miejsce.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
to fakt nie jest tanio zwłaszcza jak na polskie zarobki. Ja mialam to szzeście że jak byłam we Francji to w odwiedzinach u znajomych, wieć oni znali niedrogie sklepy i knajpy.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Kurde ja chciałabym zabrać córkę do Eurodisneylandu za rok we wrześniu i tez chciałabym sie na to przygotować finansowo. Pobyt tylko na 3,4 dni no ale juz z dzieckiem trzeba mieć dobre warunki itp
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Komunikacja miejsca faktycznie nieprzyzwoicie droga, ale pamiętajcie że w weekendy bilety są za pół ceny. :P Ja zwiedzałam tak, że na weekend kupowałam bilet dobowy bodajże, a na resztę dni jeździłam rowerem miejskim - SUPER sprawa, w ogóle zupełnie inaczej się zwiedza bo widzi się wszystko a nie przemieszcza się wyłącznie 'pod ziemią', gubiąc się podczas takich przejażdżek odkryłam wiele fajnych miejsc.
A o Paryżu za grosze pisałam xxx
! Wszystko o Tanich Lotach - jak ich szukać? http://www.podrozezajedenusmiech.pl/...zukiwania.html ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-08-21 o 18:40 Powód: link |
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ale wam zazdroszę tych wyjazdów, mam nadzieję, że kiedyś też tam pojadę!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

A o Paryżu za grosze pisałam xxx
!
Wszystko o Tanich Lotach - jak ich szukać?