|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaręczyny u rodziców
Cytat:
i nie pytał, tylko po prostu oznajmił, że się zaręczyliśmy i chcemy się pobrać
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm moje zaręczyny również odbyły się w...łóżku
Czytając ten wątek widzę, że jest nas więcej Było to podczas wakacji ale gdy wróciliśmy z urlopu TŻ przyszedł z kwiatami dla mojej mamy i truneczkiem dla tatusia i oficjalnie poprosił rodziców o moją rękę.Później mi się przyznał, ze się denerwował a ja do dzisiaj śmieję się z niego, że nawet nowy sweterek założył ))
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale potem było bardzo romantycznie Powiedział że bardzo mnie kocha
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Hej mam 19 lat wczoraj mój chłopak mi sie oświadczył jesteśmy ze sobą 7 miesięcy czy to dobry czas ??Myślicie że musimy o tym odrazu mówić rodzicą czy możemy jeszcze poczekac jesteśmy pewni swojego uczucia i tego ze chcemy być razem już zawsze on bardzo sie zmienił i widać to bardzo dobrze prosze poradzcie mi coś
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Tosiaa - jakbym była twoją matka bardzo by mnie uraził fakt, ze nie poinformowałas mnie o swoich zaręczynach. Na demony! To matka, najbliższa osoba. Komu możeż się zwierzać jeśli nie jej?! Ona cie wychowala, mysli w kolko o twojej przyszlosci, a ty robisz sekret z tak donioslej w twoim zyciu chwili?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie moj TZ przyszedl z kwiatami dla mamy i jakims alkoholem dla taty (niepamietam bylam zbyt przejeta) no i kwiatki i pierscionek dla mnie... nikt o niczym niewiedzial (oprocz mojej siostry ktora mu pomagala w organizacji...) wiec bylo duze zaskoczenie... do tego stopnia ze jedyna reakcja taty na pytania czy sa za byla "ale gdzie wy bedziecie mieszkac"... wesolo.
![]() Po miesiacu nasi rodzice sie poznali (ciezko bylo zgrac termin zeby wszystkim pasowal) a teraz przygotowujemy wszytko do slubu
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Witam
jestm z moim chlopakiem 3,5 roku, od dawna chciałam zaręczyn,ale od jakiegos czasu w ogóle o tym nie wspominałam,za to on zaczął,ucieszyło mnie to obydwoje jestesmy pewni tego ze chcemy być ze sobą,planujemy przyszłość,chce zebym z nim mieszkała itp.Sęk w tym że moi rodzice nie traktują nas poważnie wg nich jesteśmy jeszcze dziećmi a jego rodzice traktują nas zupełnie powaznie,mówią o mnie dobrze,itp. Cieszę się,ze niedlugo pewnie nastanie ta chwila,ale obawaim się (moze nieslusznie) reakcji moich rodziców nie noszę zadnej biżuterii,gdyż mam uczelnie na różne metale, i mogę raczej tylko platynę,a platyna jest bardzo droga i niezbyt ładne są wyroby,dlatego On postanowił dać mi na próbę tylko złoty pierścionek,dał mi go wczoraj i rozmawialiśmy wczoraj na ten temat,ze chciałby i ze bardzo chce być ze mną (o czym wiem od dawna ) Chciałby się teraz oświadczyc,a ślub jak skonczę studia,czyli za jakies góra 2 lata juz nawet tak mówił..oświadczyny chcielibyśmy oficjalnie przed rodzicami.. Pomocy![]()
Edytowane przez Mola90 Czas edycji: 2010-11-17 o 23:18 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie bylo żadnych uroczystych kolacji oświadczynowych, gdyż ja tak nie chcialam i moj kochany TŻ to uszanował. Było spotkanie rodzicow, poznali się, ale beż zaręczyn. Ta chwile jest tylko naszym wspolnym, niezapomnianym przezyciem
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
, ale skąd Twoje opory przed powiedzeniem o tym mamie? Boisz sie jej reakcji?
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Mielismy zaręczyć się pod koniec kwietnia. Mój TŻ przygotował SAM! cały wyjazd do czeskiej Pragi. Ale nie doszło to do skutku, ponieważ wybuchł wulkan i zamnkęli lotniska. Potem strasznie się pokłóciliśmy, na tyle, że przestałam czuć cokolwiek do niego. Ale on się starał, wyjechaliśmy razem na Mazury i od 22 maja jestem narzeczoną.
Rodziców przedstawiliśmy sobie na obiedzie u moich rodziców 4 miesiące później. Nie było proszenia o moją rękę, ale były kwiaty dla mamy i whiskey dla taty. Także tak na wpół tradycyjnie. |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Witam jestem po zareczynach i po powiedzeniu rodzicom o tym
jestem strasznie podekscytowana![]() to było wczoraj,jesgo rodzice pomogli wszystko aranżować,potem pojechalismy do moich i powiedział że wlasnie sie zareczylismy i po prostu mnie kocha ![]() Oświadczył się przy jego rodzicach,klęknął,drżał mu słodko głos i powiedział to jego tato nagrywał to,ja się popłakałam ze szczęścia i rzuciłam mu się na szyję i powiedzalam,ze oczywiście są podczas przeprowadzki i mnie zostawili samą w nowym domu,a oni sami pojechali po meble i po resztę o czym nie wiedzialam,jak wrocili to wziął mnie na górę zebym pomogła mu sprzątać cały czas podrzucał mi papiery,które juz były posegregowane,a ja nie wiedzialam o co chodzi,a jego rodzice na dole przygotowali wino,kieoliszki i kwiaty i zawołali nas,zeszliśmy,zobaczyłam wszystko i już czułam coś,klęknął wtedy i zapytał byłam w szoku,nadal jestem podekscytowana![]() Więc dziewczyny to nic strasznego,to najcudowniejsza chwila w życiu ![]() ![]() 3.12.2010r.![]() ![]()
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Teraz moja mama chce zaprosic przyszłych teściów na impreze
![]() ![]() |
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem to jast indywidualne podejscie kazdej pary , my zareczylismy sie na osobnosci bez udzialu rodzicow.Jestesmy juz rok po zareczynach niedawno ustalilismy date slubu a spotkanie naszych rodzicow planujemy w te swieta dopiero.Myslelismy tez wlasnie o takich "oficjalnych" zareczynach ale nie wiem czy to nam do szczescia potrzebne
Teraz juz nie ma taki jak dawniej ze byly tzw. "zwiady" i nie ma takich rzeczy jak ustalanie przy tym daty naszego slubu przez rodzicow Kazdy robi jak chce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

wg nich jesteśmy jeszcze dziećmi