|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wyższy wzrost
Cytat:
A powiedz mi ile miałaś wzrostu w wieku np. 14 lat? |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mógł mieć bo podczas głodówki organizm się oczyszcza, czyli cały bród gromadzi w narządach szczątkowych lub wydalniczych, stąd wyrostek, ale nie od skorupek
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
znasz historie Piłsudzkiego w ogóle ?
ciemnota.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Znajoma mi to opowiadała
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam ile miałam wtedy wzrostu. Zamierzchłe czasy.
Tylko jak się nie odchudzasz, to jak chcesz osiągnąć 54 cm w talii? Nie za mało trochę?
|
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
Bez odchudzania da sie.
Ja w wieku 14 lat miałam 151 cm, w wieku 18 lat mam 157 cm. Mało urosłam. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I aż6 cm wzrostu, to NIE jest mało! Nie patrz na to jak wyglądałaś jako dziewczynka, teraz ciało Ci się zmienia i głupotą jest mówienie "jak miałam 10 latek to wyglądałam tak i tak". Teraz stajesz się kobietą i będziesz miała zupełnie inne kształty i inne wymiary.Mi bardzo zmieniła się figura odkąd miałam 19 lat do teraz. Kiedyś byłam płaska, miałam taką "prostą" figurę. Teraz mam ładne wcięcie w talii, sporo większy biust. A wagę mam taką jak kiedyś, ale figura jest o niebo ładniejsza. Czy wymiary te same to nie mam pojęcia, a w wieku 14 lat to już w ogóle nie przychodziło mi do głowy mierzenie cm
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Pielęgniarka nas mierzyła w szkole, mam tą informacje z karty zdrowia. 6 cm to mało. Moja koleżanka w rok urosła 5 cm.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Super. I co w związku z tym?
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Nie wiem czy przez to ze wolno roslam teraz bede rosnac szybciej
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Wątpię.
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Dlaczego?
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
No bo tak myślę, że raczej nie powinnaś się na to nastawiać.
Ile masz lat w końcu, bo piszesz, że 18, a w profilu masz 21?
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
mam 18, nie wiem dlaczego w profilu mam 21
ale jagagaga pisała wcześniej, że są osoby które rosną nawet do 25 roku życia |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po Twoich wątkach widzę, że bardzo lubisz wyszukiwać sobie problemy. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Ale wzrost to jest realny problem.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
...na który nic nie możesz poradzić, więc się z nim pogódź.
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym przede wszystkim radziła wybrać się do lekarza psychologa w pierwszej kolejności. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Błagam, Piłsudski.
![]() Nie trać czasu na bzdury, zadaj o zbilansowaną dietę, szczególnie białka i tłuszcze, w szkole zresztą odżywianie też jest wałkowane przez lata. Dodaj wysiłek fizyczny. Stretching i wiszenie na drążku zaleca się modelkom, możesz spróbować.
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj brać sobie na noc argininę (Medargin, Argipower) no i właśnie zdrowy tryby życia, dieta, dużo snu.
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Hm...poza skłonnością do krostek przy większych dawkach to nie ma skutków ubocznych, zresztą arginina występuje naturalnie w pożywieniu. Ja zażywam sobie jak ćwiczę albo na noc hgh night z tym że ja to robię raczej w celu zwiększenia wydolności, większego dotlenienia. Arginina pobudza wydzielanie hormonu wzrostu więc jeśli rośniesz to może ona ci pomóc. Medargin jest sprzedawany w saszetkach albo kupujesz większe opakowanie, ma on mniejszą dawkę argininy niż Argipower 1500 Olimpu.
Poczytaj w necie a będziesz wszystko wiedziała. Z tego co wiem to niektiedy lekarze zalecają Medargin ze względu na stymulację hgh przez argininę. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
A znasz jakies cwiczenia na wzrost, rozciagajace albo jeszcze cos co moglo by mi pomoc?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Poza pływaniem,które jest świetne chociażby ze względu na dobroczynny wpływ na kręgosłup, spaniem całkiem na płasko albo na praktycznie płaskiej poduszce, niektórzy zwisają na drążku, wykonują różnego rodzaju ćwiczenia "ciągnące do góry". Ruch na powietrzu latem kiedy jest słonecznie jest bardzo wskazany, z wiadomych przyczyn (wit.D). No i co do snu to najlepiej zasypiać ok. 22- giej. Jeśli obawiasz się że twoja dieta nie jest idealna to kup sobie jakiś zestaw witamin i bierz, może nie codziennie ,ale tak co 2-3 dzień.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
nie urośnies,z jak bedzies zna diecie. A jestes, skoro chcesz z 58cm w talii zrobic 54.. Twje obwody naturalnie się powiększają. Talia tez, zeby osiagnac taka talie, musiałabys sie głodzic a to nie pomoze dorosnąc. Poza tym to geny, żadne gdybanie nie pomoze. zdrowo odzywiajac się, śpiac odpowiednia ilosc i ruszajac sie, urosnies ztyle ile przewidziała natura.
Watpie,zebys w wieku 18 lat sporo urosła, a juz na pewno nie do 168, na pewno dobrze zrozumiałas lekarza? Dziewczynki przestaja własciwie rosnac po pierwszej miesiaczce. Tak sa skonstruowane, chłopcy rosna do 25 roku zycia. Ja majac 18 lat miałam 161 i dociagnęłam jeszcze tylko 2 a zaczełam miesiaczkowac jako 15latka, wiec pozno.
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nie da się tak wyliczyć w rzeczywistości. |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Lekarz wyliczył że będę mieć między 164 a 168 cm Edytowane przez whitejenny Czas edycji: 2011-07-07 o 16:47 |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie można sobie tak wyliczyć ile wzrostu będzie się miało.
Ja mam ok. 160cm, a moja siostra ok 170, jak nie więcej. Z tych samych rodziców jesteśmy. |
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
No ale bzdurą jest to, że rośnie się do czasu pierwszej miesiączki. Ja bardzo póżno zaczęłam rosnąć.
Dlatego szukam sposobu aby więcej urosnąć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

I aż6 cm wzrostu, to NIE jest mało! Nie patrz na to jak wyglądałaś jako dziewczynka, teraz ciało Ci się zmienia i głupotą jest mówienie "jak miałam 10 latek to wyglądałam tak i tak". Teraz stajesz się kobietą i będziesz miała zupełnie inne kształty i inne wymiary.