Jak powinna wyglądać seksowna kobieta? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 09:36   #31
cava
Zakorzenienie

Dot.: Jak powinna wyglądać seksowna kobieta?

Cytat:
Napisane przez Ta jedyna Pokaż wiadomość
To raczej pytanie które nurtuje każdą z nas. Jaką figurę powinna mieć taka osoba? Być bardzo szczupła? A może troche pulchniejsza?

Dowolną. Ponieważ seksowność ma się albo nie, tak samo jak poczucie humoru czy talent do matematyki, Bez względu na urodę/figurę. Marylin Monroe miała figurę bardzo przeciętną, króciutkie nóżki, wydatny zadek. A do dziś jest ikoną seksapilu.
BO TO SIĘ BIERZE Z GŁOWY!!!!
Wiele osób jest fizycznie pięknymi a seksu mają w sobie tyle co zmurszała kłoda. I na odwrót, wiele osób o urodzie/figurze bardzo odbiegających od ideału az kipi seksapilem.
Na to sie składają charakter, osobowość, jakas taka gracja ruchów, świadomość swojego ciała, ten "błysk w oku" i pewnie kolejnych 100 powodów niemożliwych do określenia i nazwania.

Spójrzcie ns to zdjęcie poniżej. Jak myślicie czy figura tej pani jest seksowna?

Figura jest dość przyjemna, ani za gruba ani za chuda, wyraźnie kobieca.
Ale czy osoba posiadająca ową figurę ma w sobie seksapil czy nie, to się da określić tylko bezpośrednio.

No i na każdego działa co innego. Może być tak że jeden będzie leciał na ową panią szaleńczo śliniąc się po drodze a drugi nawet oka nie zawiesi.
Jeszcze tak nie było, żeby jednym wszystkim dogodziło.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 11:03   #32
Ta jedyna
Rozeznanie

A oto pani ze zdjęcia. Jak widać i z waszych opinii też to wynika każda kobieta ze względu na wygląd może być piękna i seksowna. Wbrew pozorom symbol seksu-Marilyn Monroe nie była mega szczuplutką osobą! Chyba to może nas upewnić że bez względu na wygląd możemy być seksi!

Czyli wszystko zależy nie tylko od wyglądu ale i charakteru i wielu innych czynników!

Dla mnie to pocieszające bo jestem troche pulchniejszą osobą!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nZ7X.jpg (89,5 KB, 412 załadowań)

Edytowane przez Ta jedyna
Czas edycji: 2011-06-23 o 11:05
Ta jedyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 12:24   #33
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Obstawiałam, że to MM Nie wiem, o jakich pozorach piszesz, bo to chyba jasne, że MM nie była szczególnie szczupła, miała czym oddychać i na czym usiąść, zresztą kanony idealnej sylwetki zmieniają się w czasie. Kiedyś dziewczyna typu wieszak nie byłaby szczególnie pożądanym obiektem westchnień, dziś ten typ robi karierę na wybiegach dla modelek, czy w filmach. Jak ktoś wcześniej napisał, bycie seksownym nie jest równoznaczne z posiadaniem określonego typu budowy ciała, dlatego ten "test" ze zdjęciem mija się z celem postawionego pytania. Wszystko kwestia gustu, jedni wolą pełniejsze kształty, inni wiotkość i delikatność i nikt raczej nie bierze sobie do serca utartej opinii, że "Marilyn to seksowna kobieta była"
Stary 2011-06-23, 12:40   #34
karolynka90
Zakorzenienie

Mnie figura MM się kompletnie nie podoba, nie mój typ.

A co do pytania jak powinna wyglądać seksowna kobieta?
Przede wszystkim powinna być zadbana, pewna siebie, potrafiąca podkreślić swoje zalety.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-06-23 o 12:42
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 12:40   #35
muszynianka
Zakorzenienie

łał, miałaś swoje 5 minut by poczuć się jak Gok Van, ale chyba każdy wiedział że to MM
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 12:44   #36
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
łał, miałaś swoje 5 minut by poczuć się jak Gok Van, ale chyba każdy wiedział że to MM
Stary 2011-06-23, 12:49   #37
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam nie wiedziałam, że to MM A co do jej figury, to na innych zdjęciach wygląda zdecydowanie korzystniej

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 12:54   #38
platekrozy
Zakorzenienie

Uważam,że fajna zabawa,fajny wątek tylko jak zwykle się ze wszystkim spóźniłam ehehe

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 13:16   #39
kiika
Zadomowienie

Kochani, moim zdaniem to czy kobieta jest seksowna czy nie siedzi w jej głowie. Zawsze uważałam, że najbardziej seksowna jest inteligencja, ale jeśli chodzi o wygląd to kobieta, by była seksi musi w pełni siebie akceptować. Bez względu na wymiary kobieta może być seksowna jeśli tylko to czuje, jest pewna siebie, zna swoją wartość i potrafi podkreślić swoje atuty. Tak samo piękne i kuszące mogą być panie noszące rozmiar 44 jak i te, które noszą 10 rozmiarów mniej. Ja jestem szczupła, mam mały biust, wąskie biodra i daleko mi do figury klepsydry, ale mam wcięcie w talii, długie nogi i czuję się ze swoim ciałem bardzo dobrze. Nie jednej osobie nie będę się podobała, ale sobie samej się podobam i wzbudzam zainteresowanie innych, myślę, że nie tylko wyglądem, ale tą właśnie pewnością i świadomością siebie.
kiika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 13:34   #40
jodame
Zadomowienie

Można mieć idealne wymiary i zero seksapilu, a można mieć sporo za dużo i mieć to coś, co intryguje.

A figura MM -nic specjalnego. Ale bez tragedii -myślę, że wiele kobiet chciałoby mieć przynajmniej taką figurę. Jest normalna -na pewno nie powiedziałabym, że jest za gruba.
Poza tym, ćwiczenie mięśni brzucha niespecjalnie wpływa na posiadanie seksapilu.. .
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 14:28   #41
Ta jedyna
Rozeznanie

Cytat:
Łatwo można było sprawdzić kim jest ta pani. Ale były wizażanki które pisały do mnie z zapytaniem kto to.
Stary 2011-06-23, 17:14   #42
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Mnie figura MM się kompletnie nie podoba, nie mój typ.
Mój też nie. Może i ktoś tam ją nazwał symbolem seksu, ale sorry do mnie to nie trafia. Jak dla mnie jest za duża.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 18:27   #43
himym
Zadomowienie

Jak powinna wyglądać seksowna kobieta?
Powinna czuć się przede wszystkim seksownie. Każdy inaczej postrzega to słowo i inaczej je interpretuje.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 18:34   #44
201607231707
Konto usunięte

Mi się kompletnie nie podoba figura Marilyn Monroe. Nie jest obleśna czy koszmarna, po prostu nie w moim typie. I na pewno nie jest dla mnie seksowna.

A "seksowność" (kurna, jak to nazwać? ) to pojęcie względne. Dla jednego seksowna jest "klepsydra", a dla drugiego "wieszak". Z charakterem tak samo: jedna osoba woli szare myszki, a inna przebojowe, pewne siebie osoby.

Dla mnie seksowna kobieta powinna mieć "to coś" w oczach (taki mój fetysz, z tymi oczami ) i akceptować swoje ciało.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 19:41   #45
elkiza81
Zakorzenienie

Seksowna kobieta to kobieta, która zna swoją wartość, pięknie się porusza, jest pełna wdzięku i klasy. Jeżeli chodzi o figurę - ważne, żeby umiała wyeksponować zalety, a ukryć mankamenty figury i żeby umiała się odpowiednio poruszać. Kobieta seksowna mająca osobowość i swój styl. Błysk w oku nie zaszkodzi.
Stary 2011-06-23, 20:20   #46
Noa_
Zadomowienie

a tu czar prysł - bo nie podoba mi się twarz Marylin i nigdy mi się nie podobała( a to też składa się na bycie seksownym w moim przekonaniu). Do samej sylwetki, jak już pisałam, za wiele nie mam -jest kobieca, nie za gruba, nie za chuda. Ale Marylin całościowo ,np.dla mnie, nie jest seksowną osobą.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 20:49   #47
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
nawet jakbym figury nie kojarzyla, to pierwszy post jakos mi i tak MM podsunalby

co do figury z fotki - abstrahujac od seksownosci - bo tak bez glowy, to ja za bardzo nie umiem sie wypowiedziec, dla mnie seksapil to calosc - to niektore teksty mnie wryly w ziemie. ani cialo starszego czlowieka, ani grube, a odnosnie do otluszczonego brzucha - moze juz staram (i slepam w zwiazku z tym), ale jako zywo, nie widze takowego O_o pozostaje mi tylko pogratulowac wszystkim tym, ktore w pozycji pollezacej nie maja zadnej faldki

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-06-23 o 20:51
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 20:55   #48
Eldo_rado
amor vincit omnia

seksowna i atrakcyjna kobieta to kobieta świadoma swojego ciała, pewna siebie
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 21:26   #49
elkiza81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nawet jakbym figury nie kojarzyla, to pierwszy post jakos mi i tak MM podsunalby

co do figury z fotki - abstrahujac od seksownosci - bo tak bez glowy, to ja za bardzo nie umiem sie wypowiedziec, dla mnie seksapil to calosc - to niektore teksty mnie wryly w ziemie. ani cialo starszego czlowieka, ani grube, a odnosnie do otluszczonego brzucha - moze juz staram (i slepam w zwiazku z tym), ale jako zywo, nie widze takowego O_o pozostaje mi tylko pogratulowac wszystkim tym, ktore w pozycji pollezacej nie maja zadnej faldki
przyłączam się do przedmówczyni - wielki szacun dla wszystkich tych, " ktore w pozycji pollezacej nie maja zadnej faldki"
Stary 2011-06-23, 21:38   #50
tutmirlajt
Zadomowienie

A wg mnie, za duża wage przyklada sie tutaj na forum do ciała. Bycie sexy dla każdego znaczy co innego. Zapewniam was, że można być gruba, chuda, z krotkimi wlosami, z dlugimi wlosami, z plaskim brzuchem, z wiekszym brzuchem i mozna być sexy.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 22:06   #51
kingur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
A wg mnie, za duża wage przyklada sie tutaj na forum do ciała. Bycie sexy dla każdego znaczy co innego. Zapewniam was, że można być gruba, chuda, z krotkimi wlosami, z dlugimi wlosami, z plaskim brzuchem, z wiekszym brzuchem i mozna być sexy.
Całkowicie się zgadzam Poza tym myślę, że bycie seksownym wynika przede wszystkim z wnętrza człowieka, tzn. z jego poczucia wartości, ze sposobu poruszania, bycia itd. Dla mnie MM (pomimo swojej wagi) była niesamowicie seksowna- ale to można dostrzec na filmach, w jej sposobie poruszania, patrzenia, uśmiechania się
kingur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 22:37   #52
tutmirlajt
Zadomowienie

Jak dla mnie coś pociagajacego ma w sobie katarzyna Niezgoda, a dla kogos innego bedzie tlustą kobieta. I tak to juz jest. Zgadzam sie z kangurem- bycie seksownym wynika ze sposobu bycia, chodu, itd. Nie koniecznie z bycia na twarzy jak laleczka.
Stary 2011-06-23, 23:38   #53
Madia
Zakorzenienie

No, ale moment pytanie dotyczyło ciała, a nie cech charakteru czy innych rzeczy. W związku z tym pojawiły się odpowiedzi dotyczące wyglądu. To nie jest kwestia zasad panujących na forum tylko odpowiadania na zadane pytania.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 00:11   #54
elkiza81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiika Pokaż wiadomość
Kochani, moim zdaniem to czy kobieta jest seksowna czy nie siedzi w jej głowie. Zawsze uważałam, że najbardziej seksowna jest inteligencja, ale jeśli chodzi o wygląd to kobieta, by była seksi musi w pełni siebie akceptować. Bez względu na wymiary kobieta może być seksowna jeśli tylko to czuje, jest pewna siebie, zna swoją wartość i potrafi podkreślić swoje atuty. Tak samo piękne i kuszące mogą być panie noszące rozmiar 44 jak i te, które noszą 10 rozmiarów mniej. Ja jestem szczupła, mam mały biust, wąskie biodra i daleko mi do figury klepsydry, ale mam wcięcie w talii, długie nogi i czuję się ze swoim ciałem bardzo dobrze. Nie jednej osobie nie będę się podobała, ale sobie samej się podobam i wzbudzam zainteresowanie innych, myślę, że nie tylko wyglądem, ale tą właśnie pewnością i świadomością siebie.
I o to w tym wszystkim chodzi.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
No, ale moment pytanie dotyczyło ciała, a nie cech charakteru czy innych rzeczy. W związku z tym pojawiły się odpowiedzi dotyczące wyglądu. To nie jest kwestia zasad panujących na forum tylko odpowiadania na zadane pytania.
Nie do końca jestem przekonana, że to kwestia odpowiadania na zadane pytanie. Sądzę, że pytanie o to, jak powinna wyglądać seksowna kobieta, u większości z nas przywołuje obraz anorektycznej modelki (w powszechnym przekonaniu uosabiającej obowiązujący kanon piękna) i dlatego ciało MM (dalekie od tego kanonu) spotkało się z takimi a nie innymi wypowiedziami. Swoją drogą ciekawa jestem, czy opinie niektórych wizażanek byłyby równie druzgocące, gdyby autorka postu od razu zamieściła zdjęcie MM nie zasłaniając jej twarzy??
Stary 2011-06-24, 01:35   #55
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elkiza81 Pokaż wiadomość
I o to w tym wszystkim chodzi.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Nie do końca jestem przekonana, że to kwestia odpowiadania na zadane pytanie. Sądzę, że pytanie o to, jak powinna wyglądać seksowna kobieta, u większości z nas przywołuje obraz anorektycznej modelki (w powszechnym przekonaniu uosabiającej obowiązujący kanon piękna) i dlatego ciało MM (dalekie od tego kanonu) spotkało się z takimi a nie innymi wypowiedziami. Swoją drogą ciekawa jestem, czy opinie niektórych wizażanek byłyby równie druzgocące, gdyby autorka postu od razu zamieściła zdjęcie MM nie zasłaniając jej twarzy??
Myślę, że:

a) mało kto nie wpadł na to, że to MM
b) MM była gruba. Przykro mi. Nie przeczę, że dla wielu osób może być sexy, dla mnie była za gruba.
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 09:20   #56
kasiencja
Pani Buka

mnie się figura Marylin zawsze podobała. w ogóle podobno ludzkie oko zwraca większą uwagę nie tyle na rozmiar, co na proporcje mnie podobają się kobiety o szczupłej talii i zaokrąglonych biodrach i pupie, mogą być szczuplutkie, mogą być trochę "większe", ale taka proporcja ~0,7 na pewno dodaje kobiecości figurze

swoją drogą, żałuję, że współczesnym ideałem urody są bardzo szczupłe, wręcz chude i wysokie kobiety. wiele z nas nie jest w stanie osiągnąć takiej figury nie ze względu na kilogramy, a swoją wrodzoną budowę tak samo - co innego dbanie o siebie, a co innego spędzanie godzin dziennie na siłowni, żeby broń Boże nie mieć żadnej fałdki tłuszczu, bo co sobie o nas pomyślą.... (nie mówię o robieniu tego dla własnej satysfakcji ) . przesadny kult ciała nie doprowadza do niczego dobrego...
najważniejsze to czuć się dobrze sama ze sobą i mieć kogoś kto nas akceptuje

myślę że jednak więcej jest kobiet podobnych do MM.... więc skoro niektórzy uważają, że ona jest gruba i nieseksowna, to ja w ogóle jestem grubą świnią, cóż

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-06-24 o 09:24
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 09:42   #57
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ta jedyna Pokaż wiadomość
A oto pani ze zdjęcia. Jak widać i z waszych opinii też to wynika każda kobieta ze względu na wygląd może być piękna i seksowna. Wbrew pozorom symbol seksu-Marilyn Monroe nie była mega szczuplutką osobą! Chyba to może nas upewnić że bez względu na wygląd możemy być seksi!

Czyli wszystko zależy nie tylko od wyglądu ale i charakteru i wielu innych czynników!

Dla mnie to pocieszające bo jestem troche pulchniejszą osobą!
tak myślałam, że to Marliyn Monroe no coż tywarzyczke ma ładną i chyba to załatwa wszystko, że chce się ją oglądać
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 10:02   #58
tutmirlajt
Zadomowienie

A mnie MM sie nie podoba...
Stary 2011-06-24, 10:09   #59
wampir
Zakorzenienie

Kobieta powinna mieć taką figurę, w jakiej czuje się najlepiej (oczywiście bez patologii typu anorektyczne wychudzenie, czy otyłość).
Zgadzam się z dziewczynami, że seksapil, to kwestia umysłu i podejścia do siebie i swojego ciała. Kobieta, która nie uważa się za seksowną, nigdy nie będzie taka w oczach mężczyzn.
I musimy być zadbana, to priorytet i tego chyba nie muszę nikomu udowadniać.

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 11:15   #60
Sherezada
BAN stały

dla mnie pani na zdjęciu nie jest seksowna, nie wiem kim ona jest
Sherezada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości