|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak powinna wyglądać seksowna kobieta?
Cytat:
Figura jest dość przyjemna, ani za gruba ani za chuda, wyraźnie kobieca. Ale czy osoba posiadająca ową figurę ma w sobie seksapil czy nie, to się da określić tylko bezpośrednio. No i na każdego działa co innego. Może być tak że jeden będzie leciał na ową panią szaleńczo śliniąc się po drodze a drugi nawet oka nie zawiesi. Jeszcze tak nie było, żeby jednym wszystkim dogodziło. ![]()
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
A oto pani ze zdjęcia. Jak widać i z waszych opinii też to wynika każda kobieta ze względu na wygląd może być piękna i seksowna. Wbrew pozorom symbol seksu-Marilyn Monroe nie była mega szczuplutką osobą! Chyba to może nas upewnić że bez względu na wygląd możemy być seksi!
![]() ![]() Czyli wszystko zależy nie tylko od wyglądu ale i charakteru i wielu innych czynników! Dla mnie to pocieszające bo jestem troche pulchniejszą osobą!
Edytowane przez Ta jedyna Czas edycji: 2011-06-23 o 11:05 |
|
|
|
|
#33 |
|
Killing me softly
|
Obstawiałam, że to MM
Nie wiem, o jakich pozorach piszesz, bo to chyba jasne, że MM nie była szczególnie szczupła, miała czym oddychać i na czym usiąść, zresztą kanony idealnej sylwetki zmieniają się w czasie. Kiedyś dziewczyna typu wieszak nie byłaby szczególnie pożądanym obiektem westchnień, dziś ten typ robi karierę na wybiegach dla modelek, czy w filmach. Jak ktoś wcześniej napisał, bycie seksownym nie jest równoznaczne z posiadaniem określonego typu budowy ciała, dlatego ten "test" ze zdjęciem mija się z celem postawionego pytania. Wszystko kwestia gustu, jedni wolą pełniejsze kształty, inni wiotkość i delikatność i nikt raczej nie bierze sobie do serca utartej opinii, że "Marilyn to seksowna kobieta była"
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie figura MM się kompletnie nie podoba, nie mój typ.
![]() A co do pytania jak powinna wyglądać seksowna kobieta? Przede wszystkim powinna być zadbana, pewna siebie, potrafiąca podkreślić swoje zalety. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2011-06-23 o 12:42 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
łał, miałaś swoje 5 minut by poczuć się jak Gok Van, ale chyba każdy wiedział że to MM
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do jej figury, to na innych zdjęciach wygląda zdecydowanie korzystniej
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam,że fajna zabawa,fajny wątek tylko jak zwykle się ze wszystkim spóźniłam ehehe
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Kochani, moim zdaniem to czy kobieta jest seksowna czy nie siedzi w jej głowie. Zawsze uważałam, że najbardziej seksowna jest inteligencja, ale jeśli chodzi o wygląd to kobieta, by była seksi musi w pełni siebie akceptować. Bez względu na wymiary kobieta może być seksowna jeśli tylko to czuje, jest pewna siebie, zna swoją wartość i potrafi podkreślić swoje atuty. Tak samo piękne i kuszące mogą być panie noszące rozmiar 44 jak i te, które noszą 10 rozmiarów mniej. Ja jestem szczupła, mam mały biust, wąskie biodra i daleko mi do figury klepsydry, ale mam wcięcie w talii, długie nogi i czuję się ze swoim ciałem bardzo dobrze. Nie jednej osobie nie będę się podobała, ale sobie samej się podobam i wzbudzam zainteresowanie innych, myślę, że nie tylko wyglądem, ale tą właśnie pewnością i świadomością siebie.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Można mieć idealne wymiary i zero seksapilu, a można mieć sporo za dużo i mieć to coś, co intryguje.
A figura MM -nic specjalnego. Ale bez tragedii -myślę, że wiele kobiet chciałoby mieć przynajmniej taką figurę. Jest normalna -na pewno nie powiedziałabym, że jest za gruba. Poza tym, ćwiczenie mięśni brzucha niespecjalnie wpływa na posiadanie seksapilu.. . |
|
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale były wizażanki które pisały do mnie z zapytaniem kto to.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też nie. Może i ktoś tam ją nazwał symbolem seksu, ale sorry do mnie to nie trafia. Jak dla mnie jest za duża.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Jak powinna wyglądać seksowna kobieta?
Powinna czuć się przede wszystkim seksownie. Każdy inaczej postrzega to słowo i inaczej je interpretuje.
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Mi się kompletnie nie podoba figura Marilyn Monroe. Nie jest obleśna czy koszmarna, po prostu nie w moim typie. I na pewno nie jest dla mnie seksowna.
A "seksowność" (kurna, jak to nazwać? ) to pojęcie względne. Dla jednego seksowna jest "klepsydra", a dla drugiego "wieszak". Z charakterem tak samo: jedna osoba woli szare myszki, a inna przebojowe, pewne siebie osoby.Dla mnie seksowna kobieta powinna mieć "to coś" w oczach (taki mój fetysz, z tymi oczami ) i akceptować swoje ciało.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Seksowna kobieta to kobieta, która zna swoją wartość, pięknie się porusza, jest pełna wdzięku i klasy. Jeżeli chodzi o figurę - ważne, żeby umiała wyeksponować zalety, a ukryć mankamenty figury i żeby umiała się odpowiednio poruszać. Kobieta seksowna mająca osobowość i swój styl. Błysk w oku nie zaszkodzi.
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
a tu czar prysł - bo nie podoba mi się twarz Marylin i nigdy mi się nie podobała( a to też składa się na bycie seksownym w moim przekonaniu). Do samej sylwetki, jak już pisałam, za wiele nie mam -jest kobieca, nie za gruba, nie za chuda. Ale Marylin całościowo ,np.dla mnie, nie jest seksowną osobą.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() co do figury z fotki - abstrahujac od seksownosci - bo tak bez glowy, to ja za bardzo nie umiem sie wypowiedziec, dla mnie seksapil to calosc - to niektore teksty mnie wryly w ziemie. ani cialo starszego czlowieka, ani grube, a odnosnie do otluszczonego brzucha - moze juz staram (i slepam w zwiazku z tym), ale jako zywo, nie widze takowego O_o pozostaje mi tylko pogratulowac wszystkim tym, ktore w pozycji pollezacej nie maja zadnej faldki
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-06-23 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
amor vincit omnia
|
seksowna i atrakcyjna kobieta to kobieta świadoma swojego ciała, pewna siebie
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
A wg mnie, za duża wage przyklada sie tutaj na forum do ciała. Bycie sexy dla każdego znaczy co innego. Zapewniam was, że można być gruba, chuda, z krotkimi wlosami, z dlugimi wlosami, z plaskim brzuchem, z wiekszym brzuchem i mozna być sexy.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym myślę, że bycie seksownym wynika przede wszystkim z wnętrza człowieka, tzn. z jego poczucia wartości, ze sposobu poruszania, bycia itd. Dla mnie MM (pomimo swojej wagi) była niesamowicie seksowna- ale to można dostrzec na filmach, w jej sposobie poruszania, patrzenia, uśmiechania się
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie coś pociagajacego ma w sobie katarzyna Niezgoda, a dla kogos innego bedzie tlustą kobieta. I tak to juz jest. Zgadzam sie z kangurem- bycie seksownym wynika ze sposobu bycia, chodu, itd. Nie koniecznie z bycia na twarzy jak laleczka.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale moment pytanie dotyczyło ciała, a nie cech charakteru czy innych rzeczy. W związku z tym pojawiły się odpowiedzi dotyczące wyglądu. To nie jest kwestia zasad panujących na forum tylko odpowiadania na zadane pytania.
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Nie do końca jestem przekonana, że to kwestia odpowiadania na zadane pytanie. Sądzę, że pytanie o to, jak powinna wyglądać seksowna kobieta, u większości z nas przywołuje obraz anorektycznej modelki (w powszechnym przekonaniu uosabiającej obowiązujący kanon piękna) i dlatego ciało MM (dalekie od tego kanonu) spotkało się z takimi a nie innymi wypowiedziami. Swoją drogą ciekawa jestem, czy opinie niektórych wizażanek byłyby równie druzgocące, gdyby autorka postu od razu zamieściła zdjęcie MM nie zasłaniając jej twarzy??
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a) mało kto nie wpadł na to, że to MM b) MM była gruba. Przykro mi. Nie przeczę, że dla wielu osób może być sexy, dla mnie była za gruba.
|
|
|
#56 |
|
Pani Buka
|
mnie się figura Marylin zawsze podobała. w ogóle podobno ludzkie oko zwraca większą uwagę nie tyle na rozmiar, co na proporcje
mnie podobają się kobiety o szczupłej talii i zaokrąglonych biodrach i pupie, mogą być szczuplutkie, mogą być trochę "większe", ale taka proporcja ~0,7 na pewno dodaje kobiecości figurze swoją drogą, żałuję, że współczesnym ideałem urody są bardzo szczupłe, wręcz chude i wysokie kobiety. wiele z nas nie jest w stanie osiągnąć takiej figury nie ze względu na kilogramy, a swoją wrodzoną budowę tak samo - co innego dbanie o siebie, a co innego spędzanie godzin dziennie na siłowni, żeby broń Boże nie mieć żadnej fałdki tłuszczu, bo co sobie o nas pomyślą.... (nie mówię o robieniu tego dla własnej satysfakcji ) . przesadny kult ciała nie doprowadza do niczego dobrego... najważniejsze to czuć się dobrze sama ze sobą i mieć kogoś kto nas akceptuje myślę że jednak więcej jest kobiet podobnych do MM.... więc skoro niektórzy uważają, że ona jest gruba i nieseksowna, to ja w ogóle jestem grubą świnią, cóż
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-06-24 o 09:24 |
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
A mnie MM sie nie podoba...
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieta powinna mieć taką figurę, w jakiej czuje się najlepiej (oczywiście bez patologii typu anorektyczne wychudzenie, czy otyłość).
Zgadzam się z dziewczynami, że seksapil, to kwestia umysłu i podejścia do siebie i swojego ciała. Kobieta, która nie uważa się za seksowną, nigdy nie będzie taka w oczach mężczyzn. I musimy być zadbana, to priorytet i tego chyba nie muszę nikomu udowadniać.
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
dla mnie pani na zdjęciu nie jest seksowna, nie wiem kim ona jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.