|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wodki na osobe?
Cytat:
ale polowe kupujemy a druga polowe bierzemy w komis no ale nie wiemile tej wody mam wziac najwiecej na to kasy idzie :/ pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Zaszalej kup vodki na umór wkońcu slub ma sie raz w życiu
![]()
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Mam 100 gości i zamawiamy 100 półlitrówek - wiadomo dzieci nie pija a "na ich głowe" liczona jest flaszka, kobitka też nie każda jest w stanie wypić pół litra więc reszta ostaje dla facetów
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Po trzech weselach w mojej rodzinie mogę udzielić konkretnej odpowiedzi: wyszło ok. 0,3 l na głowę. Oczywiście mieliśmy dużo więcej, bo tata nawet za trzecim razem nie dowierzał, że tak mało można wypić.
Był też oczywiście szampan i wina - wesela były w lokalu i tylko wódka była "nasza". A była to bardzo dobra, markowa wódka, zmrożona. |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
musisz pamietac jeszcze o poprawinach... proponuje wiecej wódki, jak Ci zostanie zawsze mozesz oddac do sklepu lub rozdac rodzince(chetnych nie bedzie brakowało)
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli robisz poprawiny to na osobę 0,7l jeżeli bez 0,5 wystarczy. Tak mi powiedział brat a jest kelnerem i często obsługuje wesela
Ja bedę miała wesele z poprawinami na jakieś 120 osób i właśnie zamierzam zakupic 0,7l na osobe Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Sorki za //OT alejak stoją u was sprawy ze staropolskimi zwyczjami typu bijatyka na sztachety itp...
?
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
W moich stronach nie ma takich zwyczai
dziekuje Wam za pomoc w sprawie wodki oczywicie wezme je pod uwage .Buzka dla Was
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My kupiliśmy po 0,5 l na głowę (poprawin nie było) i jeszcze zostało, choś z początku znikało w mgnieniu oka
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też planuje 0,5l na "głowę" i może jeszcze kilka butelek winka. Myślę że wystarczy
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
...ale czy 0,5 wystarczy slyszalam, ze na odchodnym goscią daje sie co nie co
a jesli tyczy sie win jakie proponujecie slodkie, wytrawne...? bo pewnie kazdy preferuje co innego i z tym mam dylemat a moze piwo?
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na drugi dzien trzeba przyjsc na poprawiny.Ale wydaje mi sie ze najlepsze winko to polwytrawne czerwone pasuje do wiekszosci potraw.Pozdrowka
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na odchodne daje sie gościom ciasto. a co do winka to wybiore czerwone polwytrawne ewentualnie pólsłodkie. Jak ktoś bedzie chciał piwo, to bedzie miał taką możliwość-zamówi sobie na barze, a ja pozniej dopłace. A co do wódki to kupujemy kilka butelek więcej na ewentualne "bramy" i konkursy.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze bede miala kilka butelek po weselu na kaca hihi
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
my mielismy 1 l na osobe ... i zostało dość dużo - mimo tego że goście wynosili wodke
ale fakt ... dobrze ze zostało niż miało zabraknąć
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Ratujcie!!! ile litrow napoji/os (wesele 2 dniowe)???
juz sama nie wiem. wesele w sierpniu( moga byc upaly). no i pan w restauracji, w ktorej bedziemy organizowac przyjecie powiedzial mi ze 2l mam liczyc i nic wiecej, bo tak i tak zostanie. z czwgo ok 1l ma byc woda mineralna, 0,5l sokow i o,5 cola, (fanta i sprite tylko symbolicznie bo nie schodza - sa za slodkie).
chcielismy sie do jego zalecen dostosowac, ale jest pewne ALE!!! przeczytalam pewnie watek na wizazu, w ktorym dziewczyna pisze ze mieli ponad 3l/os i zeszlo prawie wszystko. no i pisala ze najwiecej coli zeszlo im a wody mineralnej malo. co mam wiec zrobic???? ile i jakie napoje wy kupujecie. chcialam zaznaczyc, ze chodzi mi o wesele 2-dniowe!!! |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratujcie!!! ile litrow napoji/os (wesele 2 dniowe)???
u mnie było prawie 2l na osobe a wesele było jednodniowe i było raczej chłodno - ale za to atmosfera była gorąca
i niewiele napojów zostało. A jakby było upalnie to chyba by zbrakło. Radze kupic ci więcej, najwyżej zostanie, kiedys sobie wypijecie, chyba lepiej zeby zostałao niż zbrakło
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
U nas będzie po litrze: napoju (cola, coś pomarańczowego i cytrynowego), wody i soku na osobę. Mamy klimatyzowaną salę i właścicielka zapewnia, że wystarczy i jeszcze zostanie. Jeśli macie salę, gdzie będzie gorąco to może lepiej kupić więcej.
Pozdrawiam
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
marzka82. czyli macie 3l??? my chyb ajednak kupimy tez wiecej. sale mamy tez klimatyzowana ( i to bardzo dobrze).
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
u nas mieliśmy 76 osób dorosłych..
wesele z poprawinami 1 i1/2 litra wódki na parę 4 litry napojów 16 butelek wina 2 kegi piwa ( 35 litrów x 2).. zostało około 7litrów z 70
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
moskirz - czy te 4l napoji to na pare, albo na osobe???
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 2 litry napojów na osobę w jeden dzień... a my mamy jeszcze poprawiny więc 4litry no i na sali napewno będzie gorąco -oczywiście wszystko zależy od pogody
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
My mamy gdzieś ok. 3,5l na osobę - wesele z poprawinami. Sala klimatyzowana i myslę, że starczy z dużą nadwyżką.
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
meilismy podobny problem! na końcy stanęło 3l soków, 1l wody na osobe plus kawa i herbata do woli!
sala jest bardzo dobrze klimatyzowana ale weźcie pod uwage ze na weselach przeważnie się tańczy a nie siedzi wiec i tak każdemu bedzie gorąco!! wolimy zeby zostało niz szybko organizować wypad do hipermarketu;p <pozostało 4 dni panieństwa> |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
My mielismy 100 litrow roznych napoi na 60 osob (soki rozne, napoje gazowane) + herbata, kawa bez ograniczen
Ale slub byl w maju, nie bylo gorąco. Niestety zrobilismy jeden kolosalny blad nie kupilismy zwyklej wody, zupelnie o tym nie pomyslelismy.. A pare osob pytalo.. Z własnego doswiadczenia powiem ze duzooo szybciej schodza napoje gazowane, u nas prawie ich zabrakło.. |
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem co ci poradzic jesli chodzi o napoje, bo u nas dostarczala je restauracja wiec nie musialam sie martwic o to. nie mam pojecia ile zeszlo. natomiast kupilismy duzo za duzo wodki. nie posluchalismy babki z restauracji, ktora radzila 0,5 l na pare (jednodniowe wesele), a my kupilismy 0,5 l na osobe i zostala ponad polowa wodki. tak wiec mamy zapas na dlugi dlugi czas
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Ja na swoje wesele napewno kupię więcej. Jakiś rok temu byłam na weselu (w restauracji) gdzie już ok. 1.00 zabrakło napojów!!! Koszmar! Goście nie byli zadowoleni. Właściciel restauracji "umywał rączki". Skończyło się na tym że ojciec młodego musiał do sklepu całodobowego jechać!
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Napoje na weselu. Ile,czego ??
Witajcie
Mam ślub 14 października 2006r.i nie mam doswiadczenia w org. wesel itd.Mam prosbę do doswiadczonych organizatorek wesel tzn do kazdej meżatki ktora to przezyla.Ile mam kupic napojow i jakich.Podaje szczegóły: Wesele 14 października Od godz 14:30 do niewiadomo ktorej Jednodniowe bez poprawin Wiekszość młodych 100% osob młodego dojezdnych na drugi dzien powroty w Polske Parę dzieci na sali ok 8. Napiszcie mi kochane ile czego mam kupic.Bede ogromnie wdzieczna.Czekam na posty.
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Napoje na weselu. Ile,czego ??
Zadna nic na ten temat nie wie??Czy nie ma czasu,ani checi na napisanie paru madrych zdan.???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

ale polowe kupujemy a druga polowe bierzemy w komis no ale nie wiemile tej wody mam wziac 

a jesli tyczy sie win jakie proponujecie slodkie, wytrawne...? bo pewnie kazdy preferuje co innego i z tym mam dylemat a moze piwo?

ale fakt ... dobrze ze zostało niż miało zabraknąć
to chyba by zbrakło. Radze kupic ci więcej, najwyżej zostanie, kiedys sobie wypijecie, chyba lepiej zeby zostałao niż zbrakło