![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach.
Cytat:
![]() Cytat:
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2011-07-01 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zajęcia na uczelni nie są obowiązkowe, dlatego nie wszyscy sprawdzają obecność ![]() ten sam egz? ![]() ![]() ogólnie na UE jest tak, że same notatki czasem nie wystarczą na piąteczkę. trzeba znać pytania ze starszych lat - często nawet w książkach jest trudno doszukać się odpowiedzi na pytania testowe, a co dopiero tylko z notatek ![]() skończyłam licencjat, w sumie żałuję, że tak opieprzałam się na pierwszym roku (chociaż na I roku jest mało takich typowo finansowych przedmiotów) bo bym miała lepszą średnią na dyplomie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam o pani S-B. Ja akurat nie miałam większego problemu z zadaniami, które były na ćwiczeniach, ale sporo osób nie zdało ćwiczeń albo egzaminu w I terminie. Znam też osoby, które mają tryb poprawkowy. Oczywiście, ocena z ćwiczeń się nie liczy, ważne, żeby w ogóle zaliczyć ćwiczenia, żeby przystąpić do egzaminu ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a wiecie coś na temat studiów magisterskich? jestem świeżo po skończeniu licencjata gdzie indziej i na magisterkę wybrałabym się zaocznie na UE.. studiowałam zarządzanie a teraz zastanawiam się nad gospodarką przestrzenną, gospodarką i zarządzaniem publicznym oraz logistyką..
jakie są progi punktowe, średnia żeby się dostać? i co z różnicami programowymi? w regulaminie jest napisane, że jezeli się ma licencjat z któregoś z kierunków które są na UE np. zarządzanie to nie trzeba nic nadrabiać, no ale tak dziwnie, pójdę np na logistykę i na pewno będę wiedziec mniej niż ci, którzy studiowali to już na licencjacie :P i jeszcze jedno : czy opłaca się startować na semestr letni, czyli od lutego? jest wtedy mniejsza konkurencja? czy przeciwnie, czyli może być tak mało osób, że nie otworzą kierunku? ;> chodzi mi głownie o to, że nie wiem czy teraz znajde praće i ciężko mi będzie opłacić studia sorki że tak dużo pytań a tak w ogóle to witam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i te 60zł mniej motywuje do nauki niż np. 300 zł/przedmiot ![]() A warunek też podrożał i teraz każdy przedmiot kosztuje 250zł Starsze roczniki to źródło najlepszych informacji ![]() ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2011-07-02 o 13:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łu ![]() ![]() ![]() i wcale nie wisi w nieskończoność... znam takich, którzy mieli się już bronić, ale nie siadł im 5 termin jakiegoś tam przedmiotu... ![]() ogólnie kolejne terminy, te płatne to już w zasadzie taki pic na wodę, pytania podobne albo o wieele łatwiejsze - jak tego można nie zdać...
![]() |
![]() |
#37 | |
|
Cytat:
No dokładnie!? No to obrona się odwleka - proste ![]() Ma to swoje plusy bo jasne, że każdemu może się noga podwinąć. Ale są osoby, które każdy semestr cudem zaliczają z tymi 18ECTS i TP więc powinni tutaj wprowadzić jakies ograniczenia :| A w nieskończoność miałam na myśli, że musza to zdać do końca studiów a nie np. za 3 razem, inaczej wylot ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ja mam mianowicie pytanie odnośnie języków na uczelni, a widzę że starsze roczniki również się wypowiadają. Jeden język z tego co widziałam ma być kontynuowany a drugi dowolny możemy sobie wybrać, i odnośnie tego mam pytanie kiedy wiadomo jest jaki język oczywiście ten drugi będzie nas obowiązywał? będzie to już wiadomo po ogłoszeniu kto został przyjęty czy z tym klaruję się dopiero z początkiem roku akademickiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
będzie wiadomo dopiero tak w połowie września, zapewne będziesz musiała się kopsnąć do budynku N ( za AWFem i za szpitalem, adres podany na stronie UE ) i tam będą listy z nazwiskami i przydziałami
![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
odpowie ktoś na temat magisterskich?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja właśnie skończyłam FiR IIgo stopnia na UE niestacjonarne. Można powiedzieć że łatwiej jest niż na licencjacie tam, choć to wiadomo, zależy jaki przedmiot i jaki prowadzący. Jest kilka przedmiotów obowiązkowych na każdym semestrze a kilka specjalnosciowych, które sie wybiera. Mozna wybrać przykładowo więcej i już np na 4 sem mieć do zdania tylko 2 obowiązkowe. Różnie studenci robią, niktórzy na początku brali więcej i na ostatnim sem pisali tylko prace. Jeśli chodzi o dostanie się na niestacjonarne to nie wiem jak jest teraz, ale raczej dostają sie wszyscy chętni. Opłaty są takie jak na stronie. Panie w dziekanacie w porządku, więc z załatwianiem spraw nie ma problemów. Wszelkia wymiana informacji między dziekanatem a studentami, jak również wyniki z egzaminów, zazwyczaj odbywa się drogą mejlową. Na stypendiach, akademikach sie nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i hiszpański był takim wymuszonym wyborem, to jeżeli będzie brakowało kilka osób do otworzenia grupy, która wybrała sobie hiszpański jako drugi język to mogą Cię tam wcisnąć :P Ciężko się poprzepisywać z grupy do grupy... Jak już trzeba będzie, to najlepiej znaleźć drugą osobę, żeby przepisanie do innej grupy odbyło się na zasadzie wymiany ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, za odpowiedź w sprawie mojego pytania. No mi własnie drugi język zależy na podstawie, i właśnie jest to hiszpański lub włoski, to skorzystam z jeszcze możliwości dopytania, jeśli tylko te wybrałam nie mają prawa wrzucić mnie do np niemieckiego ? Czy jest wszystko możliwe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
raczej nie powinni - chociaż tam jest taki chaos, że nic nie wiadomo - wtedy trzeba walczyć o swoje
![]() ![]() włoski na UE jest super, ale hiszpański... przygotuj się na ostre kucie ![]()
![]() |
#47 | |
|
Cytat:
![]() Na włoskim jest większy lajt, z tego co mówili znajomo o 5 było łatwo a na hiszpańskim trudno o 3 - kilka osób nie zaliczyło go jeszcze z poprzedniego semestru! Nie polecam, nawet jeśli ktoś już miał wcześniej hiszpański. Wszyscy żałowaliśmy tego wyboru.
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Jeżeli się dostanę i zawiozę dokumenty, to czy może być później jakiś problem z ich zabraniem? Bo bardziej mi zależy na UŚ, ale tam ogłoszenie wyników jest dopiero 18 lipca, a na UE dokumenty trzeba zawieźć do 19 lipca. I teraz chcę się upewnić, czy nie będzie jakiegoś problemu z zabraniem dokumentów w razie czego.
O ile się oczywiście dostanę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zmiany w grupach sa dopuszczalne tylko w obrebie kierunku stad nie moglam zapisac sie na zaden z rosyjskich z innego wydzialu. podyktowane jest to miedzy innymi tym iz jezyki sa 'wydzialami' moze ze wzgledu na budynek jezykow ktory mimo ze jest stosunkowo blisko( pol h spacerkiem) to przez korki w centrum dojechac tam ciezko nawet w godzine). wydzialami tzn ze wydzial zarzadzania ma jezyki tylko w poniedzialki i srody, a finanse w czwartek. jezyk drugi jest wpisany jako a1, ale niektore grupy( jeden z hiszpanskich,jeden z dwoch utworzonych u nas niemieckich) sa prawie od razu a2 i ja miast sie uczyc podstaw z niemieckiego wpadlam od razu na gleboka wode, bo niby od zera a a1 przerobiono na 2 zajeciach i podniesiono poziom bo grupa to umie( niemiecki umialo moze 5 osob ktore oczywiscie sie aktywnie odzywaly a na kolokwium wychodzil nasz poziom)...jezyk mial byc dostosowany do studiow+podstawy a ja nie umialabym zrobic zakupow w sklepie w niemczech, wiem natomiast jak jest zalamanie nerwowe i zlozyc wniosek o kredyt czy dofinansowacnie targow( a nie studiuje finansow) z jezykiem angielskim zdarzylo sie innej grupie mimo wejscia do grupy b2 spasc na b1( po 1 kolokwium) na twoim miejscu zastanowilabym sie jakiego jezyka nie chcesz miec napewno( odradzam szczerze hiszpanski bo mozna trafic zle, i jesli za gorzej rozpatruje ciezszy hispzanski i ciezszy niemiecki to z hiszpanskim o wiele wiecej bylo trybow poprawkowych na roku) i w wyborach alternatywnych dawala tylko takie ktore bede w stanie zaakaceptowac bo ostatnie miejsce tez sie liczy dla nich jako preferowany jezyk. zmiany wchodzily w gre tylko w uzasadnionych przypadkach i wtedy gdy mialo sie osobe na wymiane z tej drugiej grupy. wiele osob chce sie zmieniac nie tylko ze wzgledu na niepasujacy jezyk ale tez przez wykladowce czy dla wspolnego dojazdu( jak jezdza jednym autem z tego samego miasta). ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- no i grupy jezykowe nie maja nic wspolnego z grupami wykaldowymi/cwiczeniowymi/laborkami widniejacymi w wirtualnym dziekanacie, przez telefon tez sie ciezko czegos dowiedziec- wisza one ( a przynajmniej kiedys wisialy) na najwyzszym pietrze budynku N( mapa+dojazd na stronie uczelni) reverse ja bym dokumenty zawiozla 18 lipca tam gdzie sie zdecydujesz- jedna jazda do katowic mniej skoro termin jest do 19 Haylee skad taka informacja? o tych przewidywanych zmianach oplat 3 terminu? czasem sie zalapie z trudniejszego egzaminu obliczeniowego na 3 termin wiec tematyka mnie interesuje ![]() Edytowane przez Alicja z Krainy Czarow Czas edycji: 2011-07-04 o 00:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
W tym problem, że na UŚ ogłoszenie wyników jest 18 lipca, a terminy składania dokumentów nie są jeszcze podane. Jeśli to będzie od 19 to żaden problem, a jeśli nie to nie wiem co zrobić, szczególnie że muszę akurat na ten tydzień zaplanować wyjazd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Hmm daliście mi do myślenia z tym hiszpańskim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
|
Z hiszpana są panie mgr G-K i M. Pani M ponoć fajniejsza ale też bardzo wymagająca. Na FiR jest tylko pani G-K, na ekonomii obydwie. Z włoskiego chyba jest tylko jeden facet
![]() Alicja z Krainy Czarów - u nas na FiR nie można było zmieniać grup językowych ![]()
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
|
Cytat:
![]() Myślę, że jeżeli uczylibyśmy się czegoś pożecznego to większość by się nie czepiała a tak sesja na karku a tu jeszcze 3 kolosy z hiszpana ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
a na magisterskich są języki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
na firze nie ma, na ekonomii chyba są - wystarczy sprawdzić w programach studiów
![]() a ta informacja o tym, że nie będą płatne terminy pochodzi od wykładowców ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2011-07-04 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
No i jednak zlozylam na FiR jako pierwszy kierunek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.