![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bruzdy nosowo-wargowe - sposoby, koszty?
Dziewczyny, muszę zareagować ... nieprawdą jest, że kwas jest super bezpieczny. Moją przygodę rozpoczęłam od podania kwasu hialuronowego w bruzdy nosowo-wargowe i naprawdę polecam ten zabieg. Efekt jest natychmiastowy i wygląda się świetnie, świeżo i promiennie. Ale zabieg musi przeprowadzić osoba kompetentna. Owszem kwas jest biozgodny z ludzkim kwasem ale podany niewłaściwie ( za płytko, za głęboko ) nie przyniesie pożądanych efektów. Pomijam kwestię uczuleń na kwas, bo te również mają miejsce ale warto wspomnieć o poważniejszych zagrożeniach jak np. martwica tkanek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Sposobów redukcji bruzd nosowo-wargowych jest kilka mi.in. zabiegi laserowe, wypełnianie bruzd kwasem hialuronowym (utrzymuje się od 6 do 18 miesięcy), lipolifting (wypełnianie bruzd własnym tłuszczem - efekt utrzymuje się dłużej niż po kwasie, ale nie jest stały). Spłycić bruzdy można też zakładając nici liftigujące, PDO lub złote nici.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Ja jestem po zabiegu redukcji bruzd za pomoca ostrzykiwania kwasem hialuronowym (kosci policzkowe, zeby podniesc twarz, oraz same bruzdy). Zaplacilam za trzy ampulki, wydalam fortune, a szesc miesiecy pozniej jest praktycznie to, co bylo wczesniej albo tak mi sie wydaje
![]() Zabieg robilam na wroclawskich Krzykach. Nie mialam siniakow, ale bylam dosc opuchnieta na policzkach i to byl glowny efekt tych zastrzykow. Bruzdy zostaly splycone, bylam bardzo zadowolona, ale teraz rezultaty sa juz praktycznie niewidoczne. Szukam lepszych metod! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
do New Forum User: miałaś podany kwas czy tzw. mezoterapię czyli podany koktajl z kwasem hialuronowym? Mniemam z opisu, że to było ostrzykiwanie bowiem zużycie trzech (!) ampułek z kwasem to chyba duża przesada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Alez oczywiście ,ze to możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Też czytałam o tych wszystkich zabiegach o których piszecie, koniec końców znajoma mi podsunęła lifting wolumetryczny. Miałam wypełniane bruzdy kwasem hialuronowym, ogólnie po zabiegu jest zaczerwienienie i pobolewają te miejsca, ale po drugiej przespanej nocy już praktycznie nie czuć nic i ja np. już spokojnie mogłam wyjść na ulicę
![]() ![]() też jestem z okolic Warszawy, więc poszłam do kliniki estetycznej dra Krajewskiego (wysiadasz sobie przy stacji metra Wilanowska i jesteś prawie na miejscu ![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
W czwartek idę na wypełnienie kwasem w Warszawie do dr Gojdzia. Mam nadzieję, że będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
I ja jestem ciekawa, bo ostatnio u siebie zauważyłam ten problem
![]()
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Byłam u dr Gojdzia, który stwierdził, że on nie poleca tego zabiegu u mnie, bo jestem za młoda, a problem jest wg niego mały
![]() 1) czoło mam bardzo gładkie, stwierdził, że wygląda jakbym miała botox ![]() 2) usta mają ładny kształt i mimo iż są nieduże, to on nie jest zwolennikiem powiększania, 3) polecił mi zabieg young bbl - bardziej zapobiegawczy, ale zniknęły mi naczynka na nosie (jedno fioletowe zostało, ale zrobiło się dużo mniejsze i różowe) i bardzo uciążliwe przebarwienia na czole. Generalnie stwierdził, że on poleca codzienne używanie serum z witaminą c, a z zabiegów to peelingi chemiczne. Podsumowując - polecam dr Gojdzia wszystkim, którzy cenią sobie naturalny wygląd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o powiększaniu ust coś więcej dodał, czy to po prostu kwestia jego prywatnej opinii i gustu?
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy ktoraś może polecić jakiegoś dobrego lekarza medycyny estetycznej w Legnicy, Wrocławiu lub Szczecinie? Akurat w tych miastach będę w Polsce na urlopie. W Legnicy znalazłam Monikę Kłapsię- Pawłów ale jak zobaczyłam na jej facebooku, co z siebie zrobiła, to chyba sie nie odważę. Poszukuje kogoś sprawdzonego. Oglądałam na youtube Vloglola i ona robiła bruzdy u dra Igora Michjłowskiego w Gdańsku ale to dla mnie za daleko. Znałazłam tez blog Agowe Petitki i tam kobieta robiła u dra Michała Słowiańskiego ale to znowu w łodzi, też za daleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Ja zdecydowałam się na zabieg nićmi hialuronowymi, podniesienie policzków, dzięki temu bruzdy zniknęły i cały owal twarzy się podniósł, twarz wygląda młodziej, bardziej promiennie, nie jest taka "opadnięta".
Wstrzykiwanie kwasu hialuronowego bezpośrednio w zmarszczki mija się z celem, bo kwas rozpycha skórę w danym miejscu, przez co, gdy już się wchłonie za kilka miesięcy, to skóra w tym miejscu będzie jeszcze bardziej luźna i nieelastyczna, zmarszczka będzie jeszcze większa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Czy po trzech latach od ostatniego postu ktoś zwalczył swoje bruzdy i mógłby coś polecić? Nie mogę patrzeć na swoje już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
To dwa pytania mam: jak często musisz wypełniać i czy gdy kwas sie wchłonie zagłebienie nie wygląda gorzej
![]() Ja rozważam: - nici (tylko nie wiem czy PDO, czy z haczykami) -tłuszcz lub -kwas hialuronowy Byłam już u wielu specjalistów i zawsze jest jedno - proponują profilaktykę jak mezo czy osocze, które nic poza świeższą cerą mi nie dało. Na zdjęciach one są bardziej widoczne, na żywo zależy od dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Mniej więcej co 2 lata. Po 1,5 roku kwasu już chyba nie ma i widać znów zmarszczki, ale płytsze. Mogłabym już wtedy ponownie wypełnić, ale takie drobne mi nie przeszkadzają. U mnie kwas dość długo się utrzymuje, może dlatego, że piję dużo płynów i nie chodzę na solarium. Wręcz przeciwnie. U mnie są płytsze. Lekarka stwierdziła, że coś tam (chyba kolagen i elastyna) regenerują mi się pod wpływem kwasu i dlatego zmarszczki są płytsze.
Nici i tłuszczu nie używałam, więc się nie wypowiem, ale z kwasu jestem naprawdę zadowolona. U mnie od razu po wstrzyknięciu zmarszczki znikają całkiem. Dodam jeszcze tylko, że bruzdy mam mniejsze od Twoich, ale Twoje też są dość płytkie i sądzę, że kwas powinien spokojnie na nie zadziałać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nigdy nic sobie nie wstrzykiwalam a najbardziej inwazyjnym zabiegiem jaki robilam była mezoterapia mikroigłowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Ja też się zastanawiam czy nie zrobić sobie bruzd, ale nie potrafię sama ocenić czy jest źle. Może ktoś by mi pomógł ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86514632]Ja też się zastanawiam czy nie zrobić sobie bruzd, ale nie potrafię sama ocenić czy jest źle. Może ktoś by mi pomógł ?[/QUOTE]
Jak chcesz to możesz mi przesłać zdjęcie jeśli o to chodzi. Jeśli Ci bruzdy przeszkadzają to je sobie zrób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Śnięta Mucha
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;86515560]Jak chcesz to możesz mi przesłać zdjęcie jeśli o to chodzi.
Jeśli Ci bruzdy przeszkadzają to je sobie zrób.[/QUOTE] Dokładnie. Ja też mogę pomóc jak coś.
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Mnie ostatni mąż powiedział, że w sumie to mogłabym sobie zrobić, więc chyba widać, skoro nawet on widzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Co myślicie o wypełnianiu bruzd kwasem w przypadku, kiedy nie powstają one od mimiki, a od opadającego policzka?
Wiem, że to szybkie rozwiązanie, ale chyba na dłuższą metę kiepskie i tylko "dociąży" skórę i rozsądniej byłoby popracować nad wolumetrią policzka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi pani doktor odradziła od razu wstrzykiwanie. stwierdziła, że faktycznie może to dziwnie wyglądać. najpierw zaproponowała thermolifting zaffiro, potem jakby wolumetrię policzka (wstrzyknięcie w brodę i w szczyty policzka) zeby chyba naciągnąć/ wyszczuplić i na koniec ewentualnie wstrzyknięcie w same bruzdy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś robiłam sobie bruzdy (i przy okazji nos) i jak na razie wygląda to dobrze (to mój 2 raz, poprzedni chyba był źle zrobiony-w innym gabinecie), mam nadzieję, że jak zejdzie opuchlizna to efekt będzie zadowalający. Poszedł 1 ml.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;86627134]A co z profhilo? Nie wybierasz się?[/QUOTE]Jednak nie, trochę się bałam, że efekt nie będzie zadowalający (a koszt spory). Z wypełnienia bruzd jestem zadowolona
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.