|  2005-06-05, 21:38 | #31 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-05 
				 | 

Dot.: Miejsce Na Ziemi

Cytat: 
  Choć tylko na jednodniowych wycieczkach, że tak to ujmę.  Rację masz, upitrasić się można na wolnym ogniu, w dodatku nie za blisko do jakiejś większej wody albo wzniesienia - tak się będzie Wrocław pewno przedstawiał za lat 200 do 300, po tym wykrakanym ociepleniu klimatu  A Wy, Bolończycy, chyba będziecie musieli zejść pod ziemię.  To jak, będziesz na spotkaniu 25 czerwca?   | |
|     |   | 
|  2005-06-05, 21:47 | #32 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2002-05 
				 | 

No, ale za 200, 300 lat to juz mnie tu nie bedzie...    Nie, niestety 25 czerwca wykluczone, prace mam do 13 sierpnia (jak sie nic nie zmieni, jakies nieprzewidziane okolicznosci typu huraganowego), w sierpniu, po 13stym chce przyjechac... Ale zawsze mozna zorganizowac nastepne spotkanie! Sierpniowe.   
				__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | 
|     |   | 
|  2005-06-05, 21:51 | #33 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

moje miejsce na ziemi odkryłam już jako dziecko,dla wielu osób to nie zrozumiałe że kocham miejsce w którym roi sie od turystów ale to właśnie mój świat, fascynuje mnie tam każdy kamień każde drzewo,kiedy tam jestem czuję w sobie jakieś nieopisane szczęście i spokój,nie potrafie tego wytłumaczyć.Najpiękniejsz  y jest porankiem kiedy budzi sie ze snu,jeszcze zamglony.Zawsze kiedy tam jadę wracam do domu.Mam nadzieję że kiedyś uda mi sie tam zamieszkać na stałe....KRAKÓW

| 
|     |   | 
|  2005-06-06, 00:02 | #34 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Ja choruję na Trójmiasto   Nie umiem tego opisać, ale kiedy przyjechałam tam pierwszy raz, od razu ogarnęło minie uczucie, że to 'moje miejsce'. Całe życie marzę o mieszkaniu nad morzem- może nie na samej plaży, ale gdzieś, gdzie byłoby do niej blisko. Bardzo podoba mi sie idea trzech miast,  każde a nich ma inny klimat, inaczej wygląda. Zakochałam sie totalnie w Gdańsku, miałam oczy 'wielkie jak pięć złotych', kiedy po nim chodziłam. Żadne tam Wenecje (jak tam byłam 2 razy, to trafiłam na okropne upały i te kanały niemiłosiernie śmierdziały- ponoć oni sa tam trochę na bakier w kanalizacją albo wywozem śmieci) tylko Gdańsk, Sopot, Gdynia- tu wszystko sie kończy i zaczyna  Bardzo chciałabym tam kiedyś zamieszkać   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-06-09, 23:42 | #35 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

HISZPANIA!! Byłam-raczej już nie wrócę, ale to był raj- najpiękniejsze miejsce świata - Lorret de mar. nie sądziłam że można sie zakochac w jakims miejscu. może mieszkać tam na stałe to nie, bo straciłoby to swoj czar, ale pojechać chociaż raz i zobaczyć - bo opisać sie nie da. będe wspominać do końca życia ten njwspanialszy tydzień w hiszpanii.

| 
|     |   | 
|  2005-06-10, 04:42 | #36 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Knurów 
				 | 

[QUOTE=Kiya]moje miejsce na ziemi odkryłam już jako dziecko,dla wielu osób to nie zrozumiałe że kocham miejsce w którym roi sie od turystów ale to właśnie mój świat, fascynuje mnie tam każdy kamień każde drzewo,kiedy tam jestem czuję w sobie jakieś nieopisane szczęście i spokój,nie potrafie tego wytłumaczyć.Najpiękniejsz  y jest porankiem kiedy budzi sie ze snu,jeszcze zamglony.Zawsze kiedy tam jadę wracam do domu.Mam nadzieję że kiedyś uda mi sie tam zamieszkać na stałe KRAKÓW I NIC NIE MUSZĘ DODAWAĆ - MAM IDENTYCZNIE!!!!!! | 
|     |   | 
|  2005-06-10, 06:29 | #37 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2005-06-10, 06:43 | #38 | 
				 | 

ale tak, moim miejscem jest miejsce gdzie sie wychowalam, uksztaltowalam - warszawa. tesknie niesamowicie. chce tam zawsze moc wracac...

| 
|     |   | 
|  2005-06-10, 15:19 | #39 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-05 
				 | 

A ja zawsze kochalam dzika przyrode, gory, klify, wzgorza i gory, czysta wode w strumieniach  i cisze. Moim marzeniem bylo mieszkac w Norwegii, Irlandii, Islandii albo Szkocji. W sumie wyladowalam w Alpach, mieszkam w dolinie nad turkusowym jeziorem. Ale niestety za duzo tu ludzi dookola, nie ma wolnosci   | 
|     |   | 
|  2005-06-12, 22:17 | #40 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | |
|     |   | 
|  2005-06-14, 10:33 | #41 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Ja niewiele widzialam niestety.. Milo wspominam z podrozy wsype Capri we Wloszech. A kocham po prostu gory i morze   .. Chcialabym kiedys mieszkac w jednym z takich miejsc w jakiejs spokojnej okolicy. Ech.. Tanzanit, w Zell am See? | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-06-14, 11:02 | #42 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-09 
				 |  Dot.: Miejsce Na Ziemi 

Moje Miejsce Na Ziemi to Chorwacja , mój kraj 1000 wysp . Dotarłam do Chorwacji i odkryłam tu moje miejsce   czysta woda , świetne bazy do nurkowania , wraki statków na dnie Adriatyku , samotne eskapady łódkami od wyspy do wyspy , rafting , parki narodowe , przepiękne uliczki , średniowieczne sfortyfikowane miasta , zabytkowe kościółki , pałace , i to słońce , ten klimat , czystość i spokój na wyspach   Kocham Chorwację i zawsze płaczę kiedy muszę ją opuścić  wszyscy się ze mnie wtedy śmieją, a mi po prostu w Chorwacji jest latem tak dobrze . | 
|     |   | 
|  2005-06-14, 11:26 | #43 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

A moje miejsce na ziemi to Egipt..Zwiedzilam juz wiele pieknych miejsc,ale nigdy do zadnego nie ciagnelo mnie tak,jak tam..Mialam kiedys zasade,ze swiat jest zbyt piekny,aby wracac 2x do tego samego miejsca,ale kiedy pierwszy raz pojechalam do Egiptu te zasade diabli wzieli  Czuje sie tam lepiej niz w domu,wsrod tych ludzi,miejsc,klimatu..Od zawsze pragnelam byc przewodnikiem i teraz juz wiem,jaki kraj jest moim celem.Szczegolnie zafascynowal mnie Kair-olbrzymia metropolia ktora dla mnie ma to 'cos'.Miliony ludzi pedzacych po ulicach,nie zwracajacych uwagi na przepisy,klaksony aut,egzotyczne meczety,ludzie wypoczywajacy na trawnikach..Miasto umarlych,Nil,dzielnica koptyjska..Niby wielki chaos,a czuje sie tam tak dobrze i tak bezpiecznie,jak nigdzie indziej na swiecie  Pozdrawiam cieplutko   
				__________________ "Chcę być częścią tego, co nadejdzie"- Coco Chanel | 
|     |   | 
|  2005-06-14, 11:35 | #44 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-04 
				 | 

Dla mnie naj jest Wenecja. Moj drugi dom to Cambridge, od kilku lat pomieszkuje to tam to w Pl, nie lubię Londynu i nawet namówiłam TZ do przeprowadzki, już niedługo. w rodzinnym mieście są 3 miejsca, które kocham: mieszkanie moich Rodziców, mieszkanie moich Dziadow i park, samego miasta nie lubie. W Pl uwielbiam Sopot i Gdańsk i Szklarską Porębe i, na przekór wszystkim Łódź.

__________________ Edytowane przez bluestar Czas edycji: 2005-08-11 o 19:22 | 
|     |   | 
|  2005-06-14, 11:48 | #45 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  Krakowa nie lubię, Wrocław mi się podoba, ale marzę o tym, by mieszkać w Trójmieście   | |
|     |   | 
|  2005-06-14, 12:14 | #46 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Deutschland/Slovenija 
				 | 

Cytat: 
  Szczegolnie piekne jest samo poludnie, jak wspomnialam, Dubrownik i okolice. Mam wrazenie, ze w Dubrowniku czas sie zatrzymal... niesamowita atmosfera panuje w tym miescie... 
				__________________ Potłuczydło. | |
|     |   | 
|  2005-06-14, 14:46 | #47 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-05 
				 | 

Cytat: 
  Sorki za pozna odpowiedz ale zapomnialam ze tu cos napisalam   | |
|     |   | 
|  2005-06-14, 19:53 | #48 | 
| Raczkowanie | 

Ja stawiam raczej na ojczyznę...dla mnie najwspanialszym miejscem pod słoncem, gdzie spedziłam wszystkie wakacje, gdzie zawsze z wielkim uśmiechem wracam, gdzie mam zamair kiedys zamieszkac to Brenna.Niby wioska, dla niektórych nic specjalnego, ale to miejsce ma magie, tam przezyłam najpiękniejsze chwile w moim zyciu! Z zagranicznych to Islandia, mieszkałam kiedys i poziom ich zycia mnie zadziwia, pozza tym tam wszedzie jest tak czysto i nie ma oszustów... Pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2005-06-14, 20:43 | #49 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: UK 
				 | 

Ja mam kilka takich miejsc   . Pierwsze to miasteczko oddalone jakieś 100km od W-wy, zwie się Gąbin całe dzieciństwo spędzałam tam wakacje z Dziadkami, uwielbiam to miejsce. Niedaleko jest jeziorko, gdzie Dziadek uczył mnie pływać (ale bez rezultatów, panicznie bałam się wtedy wody  ). I te ciche wieczory, zapach kwiatów z ogródka... eh, rozmarzyłam się  . Drugie to wyspa Miyajima niedaleko Hiroshimy, miejsce absolutnie magiczne  . Dołączam zdjęcia. Trzecie to wybrzeże w północnej Kalifornii, jest takie miejsce z klifami i krętą drogą wśród pagórków, nie pamiętam jak się nazywa... (dawno tam nie byłam i nie zanosi się na razie na powtórkę). A przy okazji pozdrowienia dla koleżanek emigrantek  . A Anglia, gdzie obecnie mieszkam, też jest całkiem przyjemna, jest takie miasteczko niedaleko, Reigate, przeurocze, chętnie bym tam pomieszkała, ale niestety nie tylko ja (niestety bo ceny tam są zawrotne  przez tą popularność).   | 
|     |   | 
|  2005-06-14, 21:48 | #50 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Weston-super-Mare 
				 | 

ja mam czasami takie dziwne uczucia jakbym się urodziła nie tu gdzie trzeba...chciałabym żyć w bardziej przyjaznym i "wyluzowanym" społeczeństwie ale zarazem tam gdzie ludzie mają możliwość życia w dostatku i po prostu po ludzku. dlatego chciałabym wyjechać do USA

__________________ A prayer for the wild at heart, kept in cages... | 
|     |   | 
|  2005-06-15, 08:56 | #51 | 
| Zakorzenienie | 

A ja marze o podrozy na Seszele... Szkoda, ze to taka droga impreza    
				__________________ Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is | 
|     |   | 
|  2005-06-26, 22:24 | #52 | 
| Rozeznanie | 

Chciałabym pojechać kiedyś do krajów byłej Jugosławii, niekoniecznie Chorwacja na pierwszym miejscu, po prostu Bośnia, Serbia, Słowenia...i jeszcze do tego Węgry i Rumunia... Zaczęłam o tym marzyć kilka miesięcy temu i coraz bardziej mi na tym zależy. Na początek postanowiłam się nauczyć któregoś z tych języków, no może węgierski na początek odpada    A z dzieciństwa mi pozostało marzenie o pomieszkaniu chociaż przez rok w Krakowie. Coż, marzenia są po to żeby je spełniać więc chyba zacznę oszczędzać na podręczniki i podróż   | 
|     |   | 
|  2005-06-26, 22:43 | #53 | 
| Zakorzenienie | 

Około 8 lat temu pierwszy raz przyjechałam do Belgii (Antwerpii) z moim chłopakiem na 2 wakacyjne tygodnie   Poszliśmy pospacerować po deptaku, starówce i............. Pierwsza rzecz o jakiej pomyślałam to taka, że ja tu kiedyś wrócę i to na baardzo długo  - Dlaczego? Zauroczyłam się sklepami , tak tak prawdziwa pudernica ze mnie, ludźmi ich uprzejmościa aż do przesady czasami  no i takie tam..... klimat np też. Jestem razem z NIM już 4 lata w tej Belgii  i wiecie co? Robię teraz wszystko żeby wrócić do Polski nostalgia jest tak okropnym uczuciem  Jeżdżę raz na pół roku do Polski  na 2-3 tygodnie i z płaczem wracam. Moim miejscem jest Polska ale jeszcze nie teraz jeszcze muszę poczekać kilka lat (mam nadzieję jakies 3 max. ) pozałatwiać do końca swoje sprawy ,zrealizować marzenia. Wiem jedno , że nie przywiązuję się do miejsc - bardziej kocham ludzi, wszystkich zostawiłam w Polsce i dopiero teraz wiem , że ta Belgia to jedna z moich zachcianek, którą spełniłam, taki kaprys. Paranoja  parę lat temu robiłam wszystko żeby wyjechać do Belgii a teraz robię wszystko żeby wrocić ...............   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-06-26, 23:22 | #54 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: USA 
				 | 

Cytat: 
  Ja za Warszawa tesknie okropnie. A co do miasteczek amerykanskich to ja juz marudze mezowi od miesiecy ze mam depresje bo nie dosc ze male miasteczko to jeszcze nikogo nie znam i jedyna atrakcja tu to jest wyjscie do Tj maxxx lub innego sklepu.Mam nadzieje ze w koncu sie przeprowadzimy,on i tak chce zmienic prace tylko sie tak zasiedzial a jak sie czlowiek zasiedzi to trudno go ruszyc  Ja tez marze o NYC albo Chicago,zreszta wszystko jedno byle duze miasto. A w Warszawie to moja ulubiona ulica byl NOWY SWIAT-uwielbialam spacery i sklepiki i wszytko,ahhhh jak ja tesknie   | |
|     |   | 
|  2005-06-26, 23:24 | #55 | 
| Zakorzenienie | 

Elfiku a nie myślisz o powrocie do Polski?   | 
|     |   | 
|  2005-06-26, 23:24 | #56 | |
				 | 

Cytat: 
  Tylko jak juz tam bedziesz lub kiedys bedziesz jechac to przestrzegam przed malymi miasteczkami-wybieraj duze miasto (w miare mozliwosci oczywiscie) | |
|     |   | 
|  2005-06-26, 23:27 | #57 | |
				 | 

Cytat: 
  No ale nie powiem  pewne rzeczy mi sie tu podobaja-ale  za Polska strasznie tesknie.  Zreszta w Polsce bylabym za stara na robienie pewnych rzeczy(praca szkola) Tutaj w Stanach to jest dobre ze nie patrza na wiek i zawsze mozna zaczac robic kariere   | |
|     |   | 
|  2005-06-27, 07:27 | #58 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Weston-super-Mare 
				 | 

Cytat: 
  ja chciałabym mieszkać w san diego albo LA a tam raczej chodnik się znajdzie   
				__________________ A prayer for the wild at heart, kept in cages... | |
|     |   | 
|  2005-06-27, 08:58 | #59 | 
				 | 

Tak to jest, jak sie wyjedzie do obcego kraju, to nostalgia jest i bedzie, ale u mnie to na przyklad objawia sie tak, ze jak wroce do Polski i pobede dluzej (co ostatnio NIE ZDAZA sie i chetnie bym pobyla dluzej niz 2 tygodnie) to za Italy zaczynam tesknic...    Taka juz jestem rozdwojona...   
				__________________ "I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk | 
|     |   | 
|  2005-06-27, 09:24 | #60 | |
				 | 

Cytat: 
  na ten przyklad - pic mozna oficjalnie od 21 roku zycia. ale wszyscy, doslownie wszyscy wiedza jakie picie odchodzi w akademikach mimo, ze polowa dzieciakow tam jest przed 21 rokiem zycia. tajemnica poliszynela. smieszy mnie to i smuci rownoczesnie. bary w massachusetts zamykaja o 2 w nocy, prawo stanowe, to ja juz wole w polsce do ostatniego goscia  amerykanskie wesela koncza sie zwykle o 10, no jak dobrze pojdzie, to o polnocy. amerykanie to sztywniaki, ze hej  (oczywiscie nie wszyscy, ale wiekszosc) rasizm i homofobia taka sama jak u nas, niestety  to takie luzne uwagi przesycone gorycza i jadem  no jasne, ze NYC czy SF beda pod tym wzgledem inne, ale to niestety wbrew pozorom mniejszosc. | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.