|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe miss-co o tym myślicie?
Cytat:
Ja raz widziałam nawet dwutygodniowego chłopca. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie nienormalne.
Ja w ogóle chora jestem, gdy pomyślę, że moja córa z niemowlęcych rzeczy już tylko rozmiar 86 będzie nosić, a potem są rzeczy dla małej dziewczynki. Rzecz w tym, że o ile niemowlęce są ładne, jak dla dziecka, dla dziewczynki (bluzeczki z normalnymi dekoldami i wzorami, bez cekinów, błyskotek, sukienki normalne, luźne, a nie obcisłe mini i tak dalej), to od rozmiaru 92 często gęsto są jak dla małych lolitek. Szlag mnie trafia, gdy z dziewczynki robi się czasem wręcz małą k...kę. Wczoraj na sali zabaw byłam, i normą były dziewczynki 3-4letnie z pomalowanymi pazurami - po kij, ja się pytam? |
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Wkleję toczka w toczkę mój post z poprzedniego watku.
![]() W sumie moje zdanie w tej kwestii nic się nie zmieniło A wiecie z czego mi się najbardziej chce smiac ? ![]() Że to konkursy nie mają kompletnie żadnej rangi Zauważcie że na te konkursy jeżdżą wciąż jedne i te same osoby i tak kotłują się między sobą . Na tych mikro salkach gdzie na szybko poustawiano zwykłe krzesła i stolik dla szanownego żiri ![]() Panuje tam zwykle zamieszanie ,a jakaś mama ozywia się jedynie przy pokazie własnej córki -pokazując jej nogami i ustami co ma robić ![]() Więc po prostu nie wierzę ze one mają z tego jakąkolwiek kase Więcej wydają na stroje /makijaże/fryzury i przejazdy Raczej dopłacają do tego interesu Szaja moim zdaniem nie jest tak źle dizajnem dla małych dziewczynekTrzeba omijać budki bazarkowe ( i Wójcika )bo tam owszem króluje styl księzniczkowaty .Swoją drogą bardzo źle pojmowany ![]() Prawdziwej małe księźniczki raczej nie uraczysz w cekinach Ja nie mam problemu (tzn problem mam bo kupuję sporo za duzo )z zakupem ubranek w moim guście dla młodejNie namieszałam ?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też przekleję swój
![]() Nie "raczej dopłacają" tylko dopłacają i to dużo każdy taki konkurs to wydatek rzędu kilku tysięcy (jak sie zliczy kasę wydaną na kiecki, makijaż, trenerów, zabiegi kosmetyczne, przejazd i wpisowe, które wynosi czasem kilka setek dolarów). A statystyczna najwyższa wygrana- to jest jakieś 500-1000 dolarów![]() Mnie też zawsze najbardziej zadziwia to "żyri". Oni się nie cackają - mówią prosto z mostu, że to są przypadkowi czasem ludzie- jakis lokalny biznesmen itp. (raz nawet byla tam pani, która przez całe swoje dorosłe życie oceniała... psy na wystawach ). I tacy ludzie decydują, która dziewczyna jest 'piękniejsza' i prezentuje najlepsze 'talenty'... no dajcie spokój przecież to cyrk na kółkach jest.... I dodam na szybko - wydałybyście kilkadziesiąt dolców, żeby jakiś "makijażysta" zafundował wam taki makijaż jaki ma 'urocza' Makenzie na załączonym obrazku? Ja nie
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Nie, taki to ja potrafię zrobić w środku nocy, po pijanemu. Nic tylko jechać do USA, kupić paletę do makijażu, wydrukować sobie wizytówki i zbijać kasę.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Co do "dżuri" w tych konkursach... Ja mam czasem obawy, czy tam przypadkiem nie siedzą jacyś pedofile.
No bo co... Wychodzi kilkanaście kilkuletnich dziewczynek, robionych na małe lolitki, uwodzące uśmiechem, i ruchami... Normalnie raj dla zboczeńców.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), o tyle faceci w jury mnie niepokoją..A same konkursy uważam za chore, a sposób, w jaki są "robione" te dziewczynki: makijaże, stroje, fryzury - są dla mnie szczytem bezguścia.
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Mnie to przeraża. Nie wyobrażam sobie po pierwsze uczenia dziecka, że w życiu wygląd jest bardzo ważny i uroda zapewnia sukces, po drugie niszczenia dziecku cery i włosków od małego, po trzecie wydawania kupy kasy, żeby przypadkowi ludzie oceniali moje dziecko.
Zwłaszcza, że mamuśki w tym programie się nie cackają i krytykują swoje dzieci i wręcz czasem zmuszają je do udziału a potem prosto w oczy mówią temu dziecku, że kiepsko wypadło i nie są zadowolone. Wiadomo, że dziecko zapamięta, że zawiodło mamusię i będzie źle się czuło. Uważam, że takie konkursy powinny być od 17-18 lat dozwolone, dla dziewczyn czy chłopców, którzy trochę o życiu wiedzą i nie wezmą sobie krytyki tak mocno do serca. Poza tym te dzieci małe są uczone choreografii, tańców, odpowiedniego chodzenia, makijażu... Żal pomyśleć co z tych dzieci wyrośnie. Pewnie jakieś zakochane w sobie, skupione na wyglądzie laleczki... I to będzie wina tylko i wyłącznie matek. Dziwne, że ojcowie się na to zgadzają. Mój TŻet w życiu by mi nie pozwolił naszej córki zabierać na takie konkursy. Pomijam fakt, że nie wpadła bym na taki szalony pomysł
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiecie, gdzie to można oglądnąć online?
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Okropne to jest.
Ale swoją drogą ciekawe czy takie konkursy przyjęłyby się w Polsce? |
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Ja niestety nie znalazłam tego online.
Ja myślę, że zawsze znalazłyby się mamusie, które chętnie posałałyby swoje córki na takie konkursy. Choć z drugiej strony, u nas jest inaczej, niż w np. Ameryce. Nie ma chyba takiego kultu nieskazitelności, nie ma (a przynajmniej ja się z tym nie spotkałam) "królowej szkoły", czyli najpiękniejszej dziewczyny w szkole, która wszystkim rządzi. Chyba też trochę za biedni jesteśmy, ale nie wiem w sumie... |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubrań dla małych dzieci - miałam przyjemność chwilę pracować w sportowym obuwniczym, państwo chcieli dla swojej córeczki sandały sportowej firmy.
oczywiście modele były albo różowe albo niebieskie... wzięli już te niebieskie bo córeczka różowego nie lubiła, ale wyboru za wielkiego i tak nie bylo ![]() N o i ja zdanie utrzymuje że to najczęściej grube zaniedbane matki wylewają swoje ambicje na dzieciach. Czasem się trafi ktoś w tym programie kto traktuje to jako zabawę, szyje ubrania razem z córką, bawi się ucząc tańca, żadnego malowania i doczepianych włosów, ale i tak nigdy nie wygrywa ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- jedna z takich dziewczynek została zamordowana i chyba zgwałcona przez pedofila. coś takiego było... ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- http://www.associatedcontent.com/art...ld_beauty.html |
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko co ja na ten temat bym powiedziała już zostało powiedziane - ja też uważam, że chodzi o dowartościowanie się czy niespełnione ambicje tych matek. Niektóre z tych dziewczynek ewidentnie mają z tego frajdę, ale jednocześnie są już w wieku kilku lat tak zarozumiałe i próżne, że głowa mała
![]() I podejrzewam, że część z nich wyrośnie na takie właśnie przekonane o swojej wyższości dziewczątka, które myślą, że uroda w życiu jest najważniejsza. Albo inaczej - niektóre wyrosną też na bardzo zakompleksione osoby. Widać czasem, że te matki są strasznie niezadowolone, jeżeli ich córkom coś nie pójdzie i chociaż teraz tego nie widać, to podejrzewam, że za parę lat tym dziewczynkom uruchomi się myślenie, że muszą być najlepsze, najładniejsze i najchudsze, bo inaczej matka nie okazuje im miłości... Smutne to bardzo. Dzieci mają naturalną, śliczną urodę i nie rozumiem po co ją "poprawiać" (a raczej psuć) różnymi zabiegami pielęgnacyjnymi. Myślę, że u nas by to nie przeszło. Wątpię nawet w to, że na zachodzie Europy jest moda na konkursy piękności tak małych dziewczynek albo, że osiągnęły te konkursy taką przesadę jak amerykańskie. Zgadzam się z wizażanką, która powiedziała, że jesteśmy na to za biedni - większość (wszystkie?) matek w tym programie nie pracuje, a te wszystkie stroje, przygotowania czy dojazdy zabierają jednak sporo kasy. Którą przeciętną polską rodzinę stać na utrzymanie się z jednej pensji i do tego takie pierdoły, jak konkursy piękności?
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-03 o 23:06 |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie na to, tak w ogóle http://www.youtube.com/watch?v=ERW33sBGJG0 zachęcam, warto obejrzeć ten performance artystyczny ![]() Sharon Osbourn z zażenowaniem i żalem na to patrzy a matka dziewczyny klaszcze rozbawiona ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- They call me cutie…cutie patootie! Rockin out the pageant stage and shakin my booty! |
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sharon wygląda na mega zniesmaczoną całą sytuacją... I kto wymyślił tę piosenkę... Mamusia?
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żałosne, miałabym podobną minę jak Sharon. Lewa strona kanapy nie była tak zachwycona jak prawa Ta aktorka po samej lewej, nie wiem jak się nazywa - 0:48s miała taką samą minę jak ja!
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Mina Sharon bezbłędna. |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ta na samym koncu po lewej?
Leah Remini, oj ona jest bardzo krytyczna, lubię ją ![]() Nie wiem czy mamusia, może sąsiad-pedofil? |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
czasami oglądam na TLC i za każdym razem zastanawiam się kto tak naprawdę startuje w tych porąbanych konkursach - dzieci czy ich matki?
dziewczynki są przebrane w sexowne stroje, wymalowane jak - ech, jednak nie dokończę , poruszają się nazbyt wyrafinowanie, w ogóle cała otoczka tych konkursów jest nieadekwatna do wieku startujących dzieci. ...a matki? matki są grube, zaniedbane i leczą swoje kompleksy poprzez konkursy dla swoich domowych żywych laleczek barbie. poza tym / jak już ktoś wspomniał w wątku / miałabym obawy i raczej doszukiwałabym się drugiego dna, bo akurat w tych kwestiach jestem bardzo podejrzliwa, czy takowe konkursy nie są pożywką i łapaniem okazji dla pedofilii. mina Sharon podobna do mojej gdy oglądałam tą małą. Zauważcie, ze to dziecko już teraz jest przeświadczone o swojej wyższości, zawsze głośno odpowiada na zadane pytania, ma wyuczoną odpowiedź.... a mamusi cała happy.... czy ja dobrze widziałam , ze ta mała miała tipsy?! Edytowane przez manolita Czas edycji: 2011-07-03 o 23:26 |
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, co do makijażu. Te dziewczynki często są na te konkursy mocniej pomalowane niż ja jak idę na imprezę, a lubię mocny make up.
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
buahahhaha bardzo dobrze niech matka dalej tak robi
będzie idealnym przykładem jak nie wychowywać dziecka ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- O boże ona nosi smoczek :d |
|
|
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to tylko i wyłącznie wina rodziców![]() Też mnie zdziwił ten smoczek... Przecież od tego może mieć krzywe ząbki, co jej w konkursie miss nie pomoże
Flormar Eveline Colour Instant 627 I 623 ![]() Wakacyjne paznokcie ![]() Edytowane przez jj4u Czas edycji: 2011-07-03 o 23:36 |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

dla małych dziewczynek

), o tyle faceci w jury mnie niepokoją..