Małe miss-co o tym myślicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 21:55   #31
Mini007
Zakorzenienie

Dot.: Małe miss-co o tym myślicie?

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Niespełnione marzenia w większości zaniedbanych, tłustych i pustych mamusiek i przenoszenie poronionych pomysłów na Bogu ducha winne dzieci.
Sądzę tak samo.

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Natomiast obie byłyśmy w szoku, że w takich konkursach startują nawet dzieci dwuletnie! Powinien być jakikolwiek próg wieku no i przed każdym konkursem dzieci powinny być badane psychologicznie czy się do tego nadają. Niektóre dzieci uwielbiają rywalizację, inne nie.
Ja raz widziałam nawet dwutygodniowego chłopca.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 22:51   #32
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Ostatnio stałam w Kościele i stała koło mnie dziewczynka około 5 lat,wystrojona,w bucikach na obcasie,do tego paznokcie na niebiesko,aż mnie zaciekawiła,ale zrobiło mi się słabo,gdy ujrzałam pomalowane rzęsy....Ja czegoś takiego nie rozumiem.
Może mała zagroziła, że inaczej nie pójdzie do kościoła!
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 09:55   #33
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dla mnie nienormalne.

Ja w ogóle chora jestem, gdy pomyślę, że moja córa z niemowlęcych rzeczy już tylko rozmiar 86 będzie nosić, a potem są rzeczy dla małej dziewczynki. Rzecz w tym, że o ile niemowlęce są ładne, jak dla dziecka, dla dziewczynki (bluzeczki z normalnymi dekoldami i wzorami, bez cekinów, błyskotek, sukienki normalne, luźne, a nie obcisłe mini i tak dalej), to od rozmiaru 92 często gęsto są jak dla małych lolitek.

Szlag mnie trafia, gdy z dziewczynki robi się czasem wręcz małą k...kę.

Wczoraj na sali zabaw byłam, i normą były dziewczynki 3-4letnie z pomalowanymi pazurami - po kij, ja się pytam?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 10:33   #34
201710120930
Konto usunięte

Wkleję toczka w toczkę mój post z poprzedniego watku.
W sumie moje zdanie w tej kwestii nic się nie zmieniło

A wiecie z czego mi się najbardziej chce smiac ?
Że to konkursy nie mają kompletnie żadnej rangi
Zauważcie że na te konkursy jeżdżą wciąż jedne i te same osoby i tak kotłują się między sobą .
Na tych mikro salkach gdzie na szybko poustawiano zwykłe krzesła i stolik dla szanownego żiri
Panuje tam zwykle zamieszanie ,a jakaś mama ozywia się jedynie przy pokazie własnej córki -pokazując jej nogami i ustami co ma robić
Więc po prostu nie wierzę ze one mają z tego jakąkolwiek kase
Więcej wydają na stroje /makijaże/fryzury i przejazdy
Raczej dopłacają do tego interesu

Szaja moim zdaniem nie jest tak źle dizajnem dla małych dziewczynek
Trzeba omijać budki bazarkowe ( i Wójcika )bo tam owszem króluje styl księzniczkowaty .Swoją drogą bardzo źle pojmowany
Prawdziwej małe księźniczki raczej nie uraczysz w cekinach
Ja nie mam problemu (tzn problem mam bo kupuję sporo za duzo )z zakupem ubranek w moim guście dla młodej

Nie namieszałam ?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 11:49   #35
Suvia
Zakorzenienie

To ja też przekleję swój

Nie "raczej dopłacają" tylko dopłacają i to dużo każdy taki konkurs to wydatek rzędu kilku tysięcy (jak sie zliczy kasę wydaną na kiecki, makijaż, trenerów, zabiegi kosmetyczne, przejazd i wpisowe, które wynosi czasem kilka setek dolarów). A statystyczna najwyższa wygrana- to jest jakieś 500-1000 dolarów

Mnie też zawsze najbardziej zadziwia to "żyri". Oni się nie cackają - mówią prosto z mostu, że to są przypadkowi czasem ludzie- jakis lokalny biznesmen itp. (raz nawet byla tam pani, która przez całe swoje dorosłe życie oceniała... psy na wystawach). I tacy ludzie decydują, która dziewczyna jest 'piękniejsza' i prezentuje najlepsze 'talenty'... no dajcie spokój przecież to cyrk na kółkach jest....

I dodam na szybko - wydałybyście kilkadziesiąt dolców, żeby jakiś "makijażysta" zafundował wam taki makijaż jaki ma 'urocza' Makenzie na załączonym obrazku? Ja nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makenzie.jpg (43,7 KB, 90 załadowań)

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 12:19   #36
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
(...)
I dodam na szybko - wydałybyście kilkadziesiąt dolców, żeby jakiś "makijażysta" zafundował wam taki makijaż jaki ma 'urocza' Makenzie na załączonym obrazku? Ja nie
Nie, taki to ja potrafię zrobić w środku nocy, po pijanemu. Nic tylko jechać do USA, kupić paletę do makijażu, wydrukować sobie wizytówki i zbijać kasę.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 12:56   #37
201801022117
Konto usunięte

Co do "dżuri" w tych konkursach... Ja mam czasem obawy, czy tam przypadkiem nie siedzą jacyś pedofile. No bo co... Wychodzi kilkanaście kilkuletnich dziewczynek, robionych na małe lolitki, uwodzące uśmiechem, i ruchami... Normalnie raj dla zboczeńców.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 14:23   #38
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Co do "dżuri" w tych konkursach... Ja mam czasem obawy, czy tam przypadkiem nie siedzą jacyś pedofile. No bo co... Wychodzi kilkanaście kilkuletnich dziewczynek, robionych na małe lolitki, uwodzące uśmiechem, i ruchami... Normalnie raj dla zboczeńców.
No właśnie ja też miewam takie obawy - o ile jakoś rozumiem te durne kobity (ot, rekompensują sobie swoje niezrealizowane marzenia o byciu Barbie), o tyle faceci w jury mnie niepokoją..

A same konkursy uważam za chore, a sposób, w jaki są "robione" te dziewczynki: makijaże, stroje, fryzury - są dla mnie szczytem bezguścia.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:03   #39
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Mnie to przeraża. Nie wyobrażam sobie po pierwsze uczenia dziecka, że w życiu wygląd jest bardzo ważny i uroda zapewnia sukces, po drugie niszczenia dziecku cery i włosków od małego, po trzecie wydawania kupy kasy, żeby przypadkowi ludzie oceniali moje dziecko.
Zwłaszcza, że mamuśki w tym programie się nie cackają i krytykują swoje dzieci i wręcz czasem zmuszają je do udziału a potem prosto w oczy mówią temu dziecku, że kiepsko wypadło i nie są zadowolone. Wiadomo, że dziecko zapamięta, że zawiodło mamusię i będzie źle się czuło.
Uważam, że takie konkursy powinny być od 17-18 lat dozwolone, dla dziewczyn czy chłopców, którzy trochę o życiu wiedzą i nie wezmą sobie krytyki tak mocno do serca.
Poza tym te dzieci małe są uczone choreografii, tańców, odpowiedniego chodzenia, makijażu... Żal pomyśleć co z tych dzieci wyrośnie. Pewnie jakieś zakochane w sobie, skupione na wyglądzie laleczki... I to będzie wina tylko i wyłącznie matek. Dziwne, że ojcowie się na to zgadzają. Mój TŻet w życiu by mi nie pozwolił naszej córki zabierać na takie konkursy. Pomijam fakt, że nie wpadła bym na taki szalony pomysł

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:22   #40
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
(...) Dziwne, że ojcowie się na to zgadzają. Mój TŻet w życiu by mi nie pozwolił naszej córki zabierać na takie konkursy. Pomijam fakt, że nie wpadła bym na taki szalony pomysł
No cóż, już parę odcinków pokazało, że to tatuś potrafi być czasem nawet bardziej świrnięty na punkcie tych konkursów niż mamusia dziecka

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:24   #41
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Możliwe, nie oglądałam wszystkich odcinków No, że matki mają takie szalone pomysły to rozumiem, ale ojcowie...

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-03, 22:00   #42
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
No cóż, już parę odcinków pokazało, że to tatuś potrafi być czasem nawet bardziej świrnięty na punkcie tych konkursów niż mamusia dziecka
O tak, też mnie to zdziwiło, że tatusiowie równie mocno się tym podniecają, i przystają na ten cały cyrk...
Stary 2011-07-03, 22:03   #43
Narrhien
Zakorzenienie

nie wiecie, gdzie to można oglądnąć online?

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:28   #44
Aramintha
Wtajemniczenie

Okropne to jest.
Ale swoją drogą ciekawe czy takie konkursy przyjęłyby się w Polsce?
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:34   #45
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
nie wiecie, gdzie to można oglądnąć online?
Ja niestety nie znalazłam tego online.

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Okropne to jest.
Ale swoją drogą ciekawe czy takie konkursy przyjęłyby się w Polsce?
Ja myślę, że zawsze znalazłyby się mamusie, które chętnie posałałyby swoje córki na takie konkursy. Choć z drugiej strony, u nas jest inaczej, niż w np. Ameryce. Nie ma chyba takiego kultu nieskazitelności, nie ma (a przynajmniej ja się z tym nie spotkałam) "królowej szkoły", czyli najpiękniejszej dziewczyny w szkole, która wszystkim rządzi. Chyba też trochę za biedni jesteśmy, ale nie wiem w sumie...
Stary 2011-07-03, 22:37   #46
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Moim zdaniem mogło by się przyjąć, ale w dużych miastach. Mam nadzieję jednak, że ta 'moda' do nas nie dojdzie z zachodu.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-03, 22:47   #47
muszynianka
Zakorzenienie

Co do ubrań dla małych dzieci - miałam przyjemność chwilę pracować w sportowym obuwniczym, państwo chcieli dla swojej córeczki sandały sportowej firmy.
oczywiście modele były albo różowe albo niebieskie... wzięli już te niebieskie bo córeczka różowego nie lubiła, ale wyboru za wielkiego i tak nie bylo

N o i ja zdanie utrzymuje że to najczęściej grube zaniedbane matki wylewają swoje ambicje na dzieciach. Czasem się trafi ktoś w tym programie kto traktuje to jako zabawę, szyje ubrania razem z córką, bawi się ucząc tańca, żadnego malowania i doczepianych włosów, ale i tak nigdy nie wygrywa

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

jedna z takich dziewczynek została zamordowana i chyba zgwałcona przez pedofila.
coś takiego było...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

http://www.associatedcontent.com/art...ld_beauty.html
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:53   #48
emelie
Wtajemniczenie

Wszystko co ja na ten temat bym powiedziała już zostało powiedziane - ja też uważam, że chodzi o dowartościowanie się czy niespełnione ambicje tych matek. Niektóre z tych dziewczynek ewidentnie mają z tego frajdę, ale jednocześnie są już w wieku kilku lat tak zarozumiałe i próżne, że głowa mała

I podejrzewam, że część z nich wyrośnie na takie właśnie przekonane o swojej wyższości dziewczątka, które myślą, że uroda w życiu jest najważniejsza. Albo inaczej - niektóre wyrosną też na bardzo zakompleksione osoby. Widać czasem, że te matki są strasznie niezadowolone, jeżeli ich córkom coś nie pójdzie i chociaż teraz tego nie widać, to podejrzewam, że za parę lat tym dziewczynkom uruchomi się myślenie, że muszą być najlepsze, najładniejsze i najchudsze, bo inaczej matka nie okazuje im miłości... Smutne to bardzo. Dzieci mają naturalną, śliczną urodę i nie rozumiem po co ją "poprawiać" (a raczej psuć) różnymi zabiegami pielęgnacyjnymi.

Myślę, że u nas by to nie przeszło. Wątpię nawet w to, że na zachodzie Europy jest moda na konkursy piękności tak małych dziewczynek albo, że osiągnęły te konkursy taką przesadę jak amerykańskie.
Zgadzam się z wizażanką, która powiedziała, że jesteśmy na to za biedni - większość (wszystkie?) matek w tym programie nie pracuje, a te wszystkie stroje, przygotowania czy dojazdy zabierają jednak sporo kasy. Którą przeciętną polską rodzinę stać na utrzymanie się z jednej pensji i do tego takie pierdoły, jak konkursy piękności?

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-03 o 23:06
emelie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 23:02   #49
muszynianka
Zakorzenienie

patrzcie na to, tak w ogóle
http://www.youtube.com/watch?v=ERW33sBGJG0
zachęcam, warto obejrzeć ten performance artystyczny

Sharon Osbourn z zażenowaniem i żalem na to patrzy a matka dziewczyny klaszcze rozbawiona

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

They call me cutie…cutie patootie! Rockin out the pageant stage and shakin my booty!

Stary 2011-07-03, 23:05   #50
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

Sharon Osbourn z zażenowaniem i żalem na to patrzy a matka dziewczyny klaszcze rozbawiona

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

They call me cutie…cutie patootie! Rockin out the pageant stage and shakin my booty!

Mamusia faktycznie... Radość na maksa. Sharon wygląda na mega zniesmaczoną całą sytuacją... I kto wymyślił tę piosenkę... Mamusia?
Stary 2011-07-03, 23:06   #51
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

Żałosne, miałabym podobną minę jak Sharon. Lewa strona kanapy nie była tak zachwycona jak prawa Ta aktorka po samej lewej, nie wiem jak się nazywa - 0:48s miała taką samą minę jak ja!

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-03, 23:08   #52
karolynka90
Zakorzenienie

Mina Sharon bezbłędna.
Stary 2011-07-03, 23:15   #53
muszynianka
Zakorzenienie

Ta na samym koncu po lewej?
Leah Remini, oj ona jest bardzo krytyczna, lubię ją

Nie wiem czy mamusia, może sąsiad-pedofil?
Stary 2011-07-03, 23:15   #54
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

O właśnie, też ją lubię Zwłaszcza z serialu 'Diabli nadali'.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-03, 23:16   #55
manolita
Zakorzenienie

czasami oglądam na TLC i za każdym razem zastanawiam się kto tak naprawdę startuje w tych porąbanych konkursach - dzieci czy ich matki?

dziewczynki są przebrane w sexowne stroje, wymalowane jak - ech, jednak nie dokończę , poruszają się nazbyt wyrafinowanie, w ogóle cała otoczka tych konkursów jest nieadekwatna do wieku startujących dzieci.
...a matki? matki są grube, zaniedbane i leczą swoje kompleksy poprzez konkursy dla swoich domowych żywych laleczek barbie.
poza tym / jak już ktoś wspomniał w wątku / miałabym obawy i raczej doszukiwałabym się drugiego dna, bo akurat w tych kwestiach jestem bardzo podejrzliwa, czy takowe konkursy nie są pożywką i łapaniem okazji dla pedofilii.

mina Sharon podobna do mojej gdy oglądałam tą małą.
Zauważcie, ze to dziecko już teraz jest przeświadczone o swojej wyższości, zawsze głośno odpowiada na zadane pytania, ma wyuczoną odpowiedź.... a mamusi cała happy....
czy ja dobrze widziałam , ze ta mała miała tipsy?!

mój blog http://umanolity.blogspot.com/

Edytowane przez manolita
Czas edycji: 2011-07-03 o 23:26
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 23:16   #56
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Właśnie, co do makijażu. Te dziewczynki często są na te konkursy mocniej pomalowane niż ja jak idę na imprezę, a lubię mocny make up.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-03, 23:28   #57
Narrhien
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=p3wXyyE4_m0

potwór!

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 23:33   #58
muszynianka
Zakorzenienie

buahahhaha bardzo dobrze niech matka dalej tak robi będzie idealnym przykładem jak nie wychowywać dziecka

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

O boże ona nosi smoczek :d
Stary 2011-07-03, 23:34   #59
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Masz rację, potworek mały Ale to tylko i wyłącznie wina rodziców

Też mnie zdziwił ten smoczek... Przecież od tego może mieć krzywe ząbki, co jej w konkursie miss nie pomoże

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Edytowane przez jj4u
Czas edycji: 2011-07-03 o 23:36
Stary 2011-07-03, 23:45   #60
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
5:10 - 5:14
Padłam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości