Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 15:06   #31
Paprykowa89
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

No właśnie dlatego wklejam tu moje jadło żebyście mnie poprawiały.
W żadnym wypadku nie jestem zła, nic z tych rzeczy, wręcz przeciwnie - bardzo Wam dziękuję za rady
Teraz przynajmniej wiem co mam wywalić z diety

Co do reszty to z cerą jakoś nigdy nie miałam problemu, a brzuch no owszem czasem boli i mam wrażenie że nie trawię zbyt szybko i jakby mi sie dużo płynów gromadziło w brzuchu... Najprawdopodobniej to wina diety

Wizja - niestety to nie ja... A ta Wizażanka uciekła z forum czy ją zablokowali? Po co zmieniać niki? No w sumie zawsze można mieć jakiś powód...
Paprykowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:29   #32
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość

i moje u
1. mala buleczka pelnoziarnista domowa z duzą ilościa pasty z wędzonego trewala i jajek, pomidorem, małosolnym, kiełkami lucerny.
2. dziki losos&fasolka szparagowa na parze, szpinak z jajcem i smietana, sos koperkowy (na presidecie)
3. kawalek domowego pelnoziarnistego placka z jagodami i platkami midalowymi&pestkami dyni z sosem waniliowym (president, wanilia, miód)
4. pewnie wpadnie duza porcja mozzarelli z pomidorami i bułeczka domowa do maczania w oliwie

jak to wyglada?
Mnie się wydaje, że ilościowo raczej skromnie. Ale za to jakościowo cud miód ;-) W dodatku moje smaki.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:35   #33
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Wczorajsze Przytycie

Śniadanie: jagodowe racuchy orkiszowe z serkiem homogenizowanym naturalnym i malinami; cappuccino z marcepanową Milką zalane mlekiem 3,2%

II śniadanie: razowy paluch z masłem, sałatą, jajkiem na twardo i ogórkiem konserwowym/masłem, sałatą, szynką drobiową i tartymi buraczkami z chrzanem; banan; skrzypopokrzywa z miodem

Obiad: pomidorówka z brązowym ryżem; grillowana pierś z kurczaka; pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym; sałata ze śmietaną 30% i cukrem

Podwieczorek: domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi, sosem czekoladowym i bitą śmietaną; miseczka czereśni

Kolacja: 3/4 makreli wędzonej; bułka razowa z pestkami dyni na pół: masło, sałata, szynka drobiowa, papryka/masło, sałata, szynka drobiowa, ogórek

Po: nutridrink malinowy; miseczka nerkowców

+ 2l wody
o matko
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:39   #34
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annie1441 Pokaż wiadomość
o matko
:d

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-08-18 o 23:22
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:53   #35
Negra1987
Zadomowienie

A mój dzisiejszy obiadek wyglądał tak:
*pierś z kurczaka pokrojona w nieco większe paski
*Dwie łychy miodu zmieszane z pieprzem (mój miodek był zcukrzony więc go podgrzałam troszkę w mikrofali, a co do pieprzu to już indywidualna sprawa)
Piersi wymoczone w tej "marynacie" przez godzinkę i do parowaru na pół godzinki z kalafiorem. I sałata z sosem czosnkowym. Pyyychota
(swoja drogą, to następnym razem zostawię piersi w miodzie na całą noc, a nie tylko na godzinkę)

A tak poza tym na
*śniadanko -2 kromki ziarnistego z chudą wędlinką, pomidorem i kawałkami czosnku
*2 śniadanko -jabłuszko. Duuuże jabłucho
*obiadek- jak wyzej.
Na podwieczorek planuję zupkę botwinkę z buraczkami zamiast ziemniaków.
Na kolację tuńczyk w sosie własnym.
No i tradycyjne 3litry płynów.
Jakiś taki krótszy jadłospis mam niż zawsze, bo dzień krótki.
Przebudzenie nastąpiło przed 12;p
Stary 2011-07-03, 16:55   #36
AguŚ87
Zakorzenienie

hej dawno mnie nei było

niestety moej tycie idzie na marne ani pol kg w górę niccc, więc postanowilam ćwiczyc od kilku dni 8 min bounce 8 min legs i przysiady

i tutaj moje pytanei czy po tych cwiczeniach powinnam cos zjesc? czy np normalnie kolacje czy tam obiad, czy aby wyrobic sobie miesnie jest cos po cwiczeniach potrzebne?

nie znam się jedzenie nic nie daje moze dadzą coś ćwiczenia
Stary 2011-07-03, 17:46   #37
Phynn
Zakorzenienie

Z prośbą o ocenę - U.

1. płatki owsiane na mleku z bananem i masłem orzechowym;
jogurt z kawałkami mango ok.150g;
kawa z mlekiem;

2. pierś z kurczaka na parze z marchewką, mizeria, buraczki;

3. filiżanka lodów waniliowo-czekoladowych;

4. sałatka ; brokuł, kalafior, jajko, pomidorki cherry, cebulka, kukurydza, sos musztardowy.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 19:21   #38
skomplikowana_18
BAN stały

helou po dlugim "urlopie", moze i dobrze. wstawiam jadlo do oceny(waga znow poszla w gore, wiec jest ok). SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem i lycha otrebow/otrab? zytnich) 2SN. bulka zytnia mojej wlasnego wypieku z maslem, twarozek domowy 150g,rzodkiewki. OB. zupka warzywna, surowka z brokul i pomidora z oliwa z oliwek, porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka. podjadany agrest (z dzialki). PODW. jogurt naturalny z otrebami, mega garsc migdalow. KOL. 2 buleczki razowe zytnie mojego wypieku^^ z maslem: 1 z jajem na twardo, 2 z kawalkiem piersi kurczaka(zostalo z obiadu), herbata z cytryna. PO. bedzie serek wiejski 200g lub ok 2/3 kostki twarogu poltlustego, siemie lniane. I JAK? Mam nadzieje, ze lepiej.
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:24   #39
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
Z prośbą o ocenę - U.

kawa z mlekiem; ile łyżek płatków? Jak przynajmniej 4-5 to w porządku. Banan cały?

2. pierś z kurczaka na parze z marchewką, mizeria, buraczki; kasza/ryż/ziemniaki? Wydaje mi się mało konkretnie.

3. filiżanka lodów waniliowo-czekoladowych; A może tak miseczka? Filiżanka jest maleńka.

4. sałatka ; brokuł, kalafior, jajko, pomidorki cherry, cebulka, kukurydza, sos musztardowy. + kromka razowca i w porządku.
Wydaje mi się mało. Za mało. Szczególnie, że kojarzę, że masz niedowagę i to chyba nie małą.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 19:29   #40
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
helou po dlugim "urlopie", moze i dobrze. wstawiam jadlo do oceny(waga znow poszla w gore, wiec jest ok). SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem i lycha otrebow/otrab? zytnich) 2SN. bulka zytnia mojej wlasnego wypieku z maslem, twarozek domowy 150g,rzodkiewki. OB. zupka warzywna, surowka z brokul i pomidora z oliwa z oliwek, porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka. podjadany agrest (z dzialki). PODW. jogurt naturalny z otrebami, mega garsc migdalow. KOL. 2 buleczki razowe zytnie mojego wypieku^^ z maslem: 1 z jajem na twardo, 2 z kawalkiem piersi kurczaka(zostalo z obiadu), herbata z cytryna. PO. bedzie serek wiejski 200g lub ok 2/3 kostki twarogu poltlustego, siemie lniane. I JAK? Mam nadzieje, ze lepiej.
łał nie wierze, czyzby jakaś zmiana na lespze
Stary 2011-07-03, 19:39   #41
sprotte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Pokaż wiadomość
Ładnie, ale po co light?
wiem wiem, że lighty są be, ale ubóstwiam tę kaszkę, a nie było akurat "zwykłej" bez żadnych wsadów

U/P (brak @)

I: średnia ciemna bułka z ziarnami posmarowana masłem, dwie parówki drobiowe z ketchupem i majonezem, pomidor z cebulką; filiżanka słodzonego kakao na mleku 1,5%; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
II: talerz rosołu z makaronem pełnoziarnistym, cebulą, marchewką i kilkoma liśćmi kapusty; skrzydełko z kurczaka bez skóry z zupy; kubek słodzonego kompotu z porzeczek i agrestu
III: dwa ziemniaki w łupinach, trzy łyżki mizerii na śmietanie 18%, ogórek małosolny, pieczone udko z kurczaka w przyprawach; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
IV: serek homogenizowany Yofrutta z wsadem malinowym; garść mieszanki orzechów i rodzynek; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
V: trzy kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem posmarowane masłem z serem pleśniowym grzybowym/ z sałatą, szynką i rzodkiewką/ z sałatą, serem żółtym, cebulą i majonezem; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu

w międzyczasie ok. 4h strzyżenia psa i 1h spaceru z psem

i jak?
sprotte jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 20:07   #42
GreenBalance
Raczkowanie

Utrzymanie:

i: kasza jaglana gotowana na wodzie, z czereśniami, suszonym ananasem i płatkami migdałowymi; naleśnik maślany z twarożkiem i konfiturą malinową & kawa z mlekiem

ii: sałatka z tuńczyka wsw, papryki czerwonej, ogórków kiszonych, rzodkiewek i grzanek razowych; miseczka agrestu

iii: potrawka z udek kurczaka z bazylią; porcja dzikiego ryżu; duża porcja groszku z masłem; porcja marchewki gotowanej

iv: smoothie jagodowo-bananowy (z mrożonych owoców, z kefirem - 0,3 l); garść migdałów

v: porcja frittaty z bazylią, cukinią i czosnkiem //; bułka wieloziarnista przytostowana z masłem; pomidor z oliwą z oliwek i oregano & kubek melisy

+ 2 l wody; spacer; 1 h treningu
Stary 2011-07-03, 20:17   #43
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez sprotte Pokaż wiadomość
wiem wiem, że lighty są be, ale ubóstwiam tę kaszkę, a nie było akurat "zwykłej" bez żadnych wsadów

U/P (brak @)

I: średnia ciemna bułka z ziarnami posmarowana masłem, dwie parówki drobiowe z ketchupem i majonezem, pomidor z cebulką; filiżanka słodzonego kakao na mleku 1,5%; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
II: talerz rosołu z makaronem pełnoziarnistym, cebulą, marchewką i kilkoma liśćmi kapusty; skrzydełko z kurczaka bez skóry z zupy; kubek słodzonego kompotu z porzeczek i agrestu
III: dwa ziemniaki w łupinach, trzy łyżki mizerii na śmietanie 18%, ogórek małosolny, pieczone udko z kurczaka w przyprawach; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
IV: serek homogenizowany Yofrutta z wsadem malinowym; garść mieszanki orzechów i rodzynek; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu
V: trzy kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem posmarowane masłem z serem pleśniowym grzybowym/ z sałatą, szynką i rzodkiewką/ z sałatą, serem żółtym, cebulą i majonezem; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu

i jak?
dzisiaj ładnie, znaczy normalne jedzonko, nieprzesadnie zrowe, podbijacze kalorii są, nie rozpychasz się i fajnie!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

i: kasza jaglana gotowana na wodzie, z czereśniami, suszonym ananasem i płatkami migdałowymi; naleśnik maślany z twarożkiem i konfiturą malinową & kawa z mlekiem

ii: sałatka z tuńczyka wsw, papryki czerwonej, ogórków kiszonych, rzodkiewek i grzanek razowych; miseczka agrestu

iii: potrawka z udek kurczaka z bazylią; porcja dzikiego ryżu; duża porcja groszku z masłem; porcja marchewki gotowanej

iv: smoothie jagodowo-bananowy (z mrożonych owoców, z kefirem - 0,3 l); garść migdałów

v: porcja frittaty z bazylią, cukinią i czosnkiem //; bułka wieloziarnista przytostowana z masłem; pomidor z oliwą z oliwek i oregano & kubek melisy

ile to jest 'porcja' dla każdego to co innego więc konkretniej ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:20   #44
maniulka0405
Raczkowanie

Mój ostatni jadłospis przeszedł bez echa, dlatego bardzo bardzo proszę o zerknięcie na mój jutrzejszy Rrrkowy jadłospis ( pragnę schudnąć ok.4kg ):
Jutro od 9.00 do 18.30 w pracy
I: 3łyżki płatkó owsianych, 2 łyżki otrębów, łyzka siemienia, mały kubek jogurtu naturalnego, jabłko, garść wiśni.
II: kilka marchewek, kromka razowca z wędliną, serek wiejski.
III: 2 domowe krokiety z gotowanym mięsem z kurczaka, jakaś surówka
Tu będę już po pracy, dlatego wpadnie pewnie jakaś 1h aerobiku (intensywność zależy od bólu kolana)
IV: 2 jajka, sałatka z pomidorów, ogórków małosolnych, sałaty, rzodkiewki.
I jak?
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:26   #45
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

i moje wyjazdowe P (jednak chyba mleko mi szkodzi, jutro zobaczymy jak będzie po włączeniu pszenicy, bo boli)

o 11.00 ..
1.trzy wafle ryżowe grubo z margaryna, reszta serka wiejskiego (50g?) wymieszanego ze śmietaną 18tką(pół pudełka) z miodem i konfiturą z tegorocznych truskawek, kubek mleka z miodemmm
pół grejpfruta

2.rosół bez makaronu z warzywkami, pieczone udo z kury (wielkieeee było) ze skórką, ziemniaki ze skwarkami, koprem i pietruchą, szpinak ze śmietaną i margaryną i czosnkiem, surówka z marchewki i selera z majonezem
reszta grejpfruta i kawa z mlekiem

3.reszta śmietany z orzechami włoskimi (dwie garści) i miodem
i lodówkę opróżniliśmy

i przed chwilą w nowym miejscu:
4.dwa wielkie jaja na maśle z prawie całym camembertem i całą papryką (zakupy w żabce i chleba nie było;()

no.

wafli też nie było (znaczy były ale jakieś z pszenicą )

no i coś tam piłam po drodze!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!

Edytowane przez Dekas
Czas edycji: 2011-07-03 o 20:28
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:26   #46
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
ile to jest 'porcja' dla każdego to co innego więc konkretniej ^^
porcja, hmm w przypadku warzyw to "duża kopa" + często wyjadanie z garnka; a porcja frittaty z dwóch jaj
Stary 2011-07-03, 21:02   #47
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Wydaje mi się mało. Za mało. Szczególnie, że kojarzę, że masz niedowagę i to chyba nie małą.
Płatków 3 łyżki, a 2 otrąb. Banan cały.
Co do filiżanki na lody to jest spora, poza tym po kolacji wpadła jeszcze ich niepotrzebna dokładka.

W kwestii niedowagi dobrze kojarzysz, choć nie jest ona jakaś tragicznie duża.

Dekas, mnie też mleko szkodzi. Dlatego zamieniłam na 0,5 % i nieprzyjemne bóle, czy wzdęcia minęły.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-07-03 o 21:04
Stary 2011-07-03, 21:16   #48
shea 87
Raczkowanie

Ś: 4 łyżki płatków owsianych, mleko 2%, kawa
IIŚ: kromka pupmeprnikla z pieczonym mięsem i pomidorem, kawa
O: schab z parowaru i dużo kalafiora
P: pumpernikiel z jajem gotowanym i pomidorem
K: łycha twarogu półtłustego, ogórek z jogo naturalnym z przyprawą tzatziki, szklanka soku pomidorowego

R na Jutro (w pracy-jedzenie "na wynos"):

Ś: 2 kromki razowca z polędwicą i ogórkiem
IIŚ: kromka razowca, pomidor, jajo gotowane
O: schab z parowaru (został z niedzieli) z fasolką szparagową i sosem z czosnku i kefiru
K: tuńczyk wsw z 100g twarogu, sok pomidorowy lub warzywko

proszę o ocenę
shea 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 21:42   #49
Paprykowa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Wczorajsze Przytycie

Śniadanie: jagodowe racuchy orkiszowe z serkiem homogenizowanym naturalnym i malinami; cappuccino z marcepanową Milką zalane mlekiem 3,2%

II śniadanie: razowy paluch z masłem, sałatą, jajkiem na twardo i ogórkiem konserwowym/masłem, sałatą, szynką drobiową i tartymi buraczkami z chrzanem; banan; skrzypopokrzywa z miodem

Obiad: pomidorówka z brązowym ryżem; grillowana pierś z kurczaka; pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym; sałata ze śmietaną 30% i cukrem

Podwieczorek: domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi, sosem czekoladowym i bitą śmietaną; miseczka czereśni

Kolacja: 3/4 makreli wędzonej; bułka razowa z pestkami dyni na pół: masło, sałata, szynka drobiowa, papryka/masło, sałata, szynka drobiowa, ogórek

Po: nutridrink malinowy; miseczka nerkowców

+ 2l wody
zaśliniłam całą klawiaturę :/
Ślicznie

Cytat:
niezdrowo = duzo przetworzonego zarcia (wg mnie).
zamienilabym wiekszosc wegli prostych na zlozone i bialko (kawal miecha tlustego lepiej niz kielbasa) postaram się, bardzo dziękuję jeszcze raz

byla kiedy tu taka wizazanka która tez byla na p i jadla bardzo podobnie poprostu.

ile juz udalo ci sie przytyc i w jakim czasie? Nie masz zadnych problemów z brzuchem/cera przy takim odzywianiu?
jak narazie przytyłam 1,8 kg w 2 tygodnie

i moje u
1. mala buleczka pelnoziarnista domowa z duzą ilościa pasty z wędzonego trewala i jajek, pomidorem, małosolnym, kiełkami lucerny.
2. dziki losos&fasolka szparagowa na parze, szpinak z jajcem i smietana, sos koperkowy (na presidecie)
3. kawalek domowego pelnoziarnistego placka z jagodami i platkami midalowymi&pestkami dyni z sosem waniliowym (president, wanilia, miód)
4. pewnie wpadnie duza porcja mozzarelli z pomidorami i bułeczka domowa do maczania w oliwie

jak to wyglada?
Wygląda super

[QUOTE=Phynn;27907748]Z prośbą o ocenę - U.

kawa z mlekiem;

2. pierś z kurczaka na parze z marchewką, mizeria, buraczki;

3. filiżanka lodów waniliowo-czekoladowych; tu chyba trochę za mało. Może orzechy?

4. sałatka ; brokuł, kalafior, jajko, pomidorki cherry, cebulka, kukurydza, sos musztardowy.tutaj może jakiś chleb? [/QUOTE]

Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
helou po dlugim "urlopie", moze i dobrze. wstawiam jadlo do oceny(waga znow poszla w gore, wiec jest ok). SN. owsianka (4 lychy platkow zalane wrzatkiem i jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem i lycha otrebow/otrab? zytnich) 2SN. bulka zytnia mojej wlasnego wypieku z maslem, twarozek domowy 150g,rzodkiewki. tutaj jakoś tak maławo jak dla mnie OB. zupka warzywna, surowka z brokul i pomidora z oliwa z oliwek, porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka. podjadany agrest (z dzialki). PODW. jogurt naturalny z otrebami, mega garsc migdalow. KOL. 2 buleczki razowe zytnie mojego wypieku^^ z maslem: 1 z jajem na twardo, 2 z kawalkiem piersi kurczaka(zostalo z obiadu), herbata z cytryna. PO. bedzie serek wiejski 200g lub ok 2/3 kostki twarogu poltlustego, siemie lniane. I JAK? Mam nadzieje, ze lepiej.
Mi się podoba

Cytat:
Napisane przez sprotte Pokaż wiadomość
wiem wiem, że lighty są be, ale ubóstwiam tę kaszkę, a nie było akurat "zwykłej" bez żadnych wsadów też lubię kaszki wszelkiego rodzaju nooo, niech Ci będzie :P

U/P (brak @)

I: średnia ciemna bułka z ziarnami posmarowana masłem, dwie parówki drobiowe z ketchupem i majonezem, pomidor z cebulką; filiżanka słodzonego kakao na mleku 1,5%; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu podobno parówy to syf alemi się podoba

a cóż to za włochata psinka?
i jak?
Ładnie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

Super jadłospis... mmmmm

Cytat:
i moje wyjazdowe P (jednak chyba mleko mi szkodzi, jutro zobaczymy jak będzie po włączeniu pszenicy, bo boli)
Bidulcia
o 11.00 .. ale sobie pospałaś :P
1.trzy wafle ryżowe grubo z margaryna, reszta serka wiejskiego (50g?) wymieszanego ze śmietaną 18tką(pół pudełka) z miodem i konfiturą z tegorocznych truskawek, kubek mleka z miodemmm
pół grejpfruta

2.rosół bez makaronu z warzywkami, pieczone udo z kury (wielkieeee było) ze skórką, ziemniaki ze skwarkami, koprem i pietruchą, szpinak ze śmietaną i margaryną i czosnkiem, surówka z marchewki i selera z majonezem
reszta grejpfruta i kawa z mlekiem

3.reszta śmietany z orzechami włoskimi (dwie garści) i miodem
i lodówkę opróżniliśmy

i przed chwilą w nowym miejscu:
4.dwa wielkie jaja na maśle z prawie całym camembertem i całą papryką (zakupy w żabce i chleba nie było;()

no.

wafli też nie było (znaczy były ale jakieś z pszenicą )

no i coś tam piłam po drodze!
Bomba jak dla mnie

Nawet nie ma co komentować tak zdrowo i fajnie jadacie...
Paprykowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 21:49   #50
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

U.
1śn - dwie kromki pełnoziarnistego ze śliwką z szynką z indyka, musztardą i pomidorkami koktajlowymi, wieśniak.
2śn - sporo domowych wafli + dwa kawałki pełnoziarnistego ciasta z owocami i serem, kawa latte.
3śn - trzy małe szaszłyki z kurczaka, grillowana papryka, surówki - kapusta, czerwona fasolka, cebula, kukurydza.
obiado - kolacja - rozłożona w czasie - miseczka zupy krem szpinakowej z jogurtem + sałatka - wędzony łosoś, jajka, czarne oliwki, sałata, papryka, pomidorki, suszone pomidory, sos musztardowo-balsamiczny.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:03   #51
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
U.
1śn - dwie kromki pełnoziarnistego ze śliwką z szynką z indyka, musztardą i pomidorkami koktajlowymi, wieśniak. na kanapki masło. wieśniaka ile? jak całe opakowanie to ładnie
2śn - sporo domowych wafli + dwa kawałki pełnoziarnistego ciasta z owocami i serem, kawa latte. co to za wafle? ogólnie ładny posiłek
3śn - trzy małe szaszłyki z kurczaka, grillowana papryka, surówki - kapusta, czerwona fasolka, cebula, kukurydza. ok
obiado - kolacja - rozłożona w czasie - miseczka zupy krem szpinakowej z jogurtem + sałatka - wędzony łosoś, jajka, czarne oliwki, sałata, papryka, pomidorki, suszone pomidory, sos musztardowo-balsamiczny. może być
jw.
dodałabym owoc jakiś i orzeszki, ale wiem, że w rozjeździe dzisiaj byłaś, więc nie było jak
ogólnie - jak na Ciebie - ładnie

A tak w ogóle to idź prace pisać, a nie na Wizażu siedzisz
Stary 2011-07-03, 22:20   #52
mickey_mouse
Raczkowanie

P.
I. Duża pszenna bułka (wiem, wiem, grahamki są zdrowsze sratatatata, ale ja lubię także białe buły i już ;P) z masłem, plastrem sera i polędwicy, górą warzyw.
II. Kawał domowego biszkopta z galaretką, serkiem homo, świeżymi brzoskwiniami i truskawkami.
III. Zupa pomidorowa z ryżem, połówka dużej cukinii zapiekanej z mielonym mięsem z indyka podsmażonym razem z pomidorem, papryką, cebulą, czosnkiem, z żółtym serem, polana ketchupem
IV. banan zmiksowany z truskawkami i odrobiną jogurtu naturalnego.
V. serek wiejski 200g z warzywami, 2 kromki grahama.

+drink sobieski arbuzowy, 2x kamikadze, 2x martini ze spritem czyt. dzieciak skończył osiemnastkę i postanowił poudawać, że jest trochę dorosły
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 06:19   #53
oli_19
Zakorzenienie

U
Ś: owsianka z jogurtem typu greckiego (10%) i bananem
II Ś: kanapka z serkiem topionym, pomidorem, ogórkiem, cebulą
III Ś : j.w (będę do 17 i nie mam możliwości zjedzenia obiadu)
O: kotlety sojowe, ziemniaki, sałata z jogurtem greckim
K: serek wiejski z pomidorami i cebulą
oli_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:16   #54
Annie1441
Wtajemniczenie

R/U
1. owsianka: carbo, płatki, orzechy włoskie ; kromka mała razowa z mozzarellą, masłem orzechowym i pomidorem

bcaa
chyba siłowy ale nie wiem czy dzisiaj się zmobilizuję czy jutro
bcaa (jeśli będzie siłowy)
2. kotlet schabowy w panierce, kapusta młoda

3. serek wiejski, pomidor (praca)

4. serek wiejski
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:23   #55
blueberry5
Przyczajenie

Wrzucam moje P do oceny

Sniadanie: omlet z 3 jaj z pomidorem,papryką, kilka wafli ryzowych. kawa z mlekiem

2 śniadanie: drożdżwlka z serem i budyniem, herbata

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, porcja kopytek fasolka szparagowa

Podwieczorek: niestety na mieście w biegu tylko latte z cynamonem i miodem, ale pyszna była

kolacja: 2kromki razowca z masłem serem białym, pomidorem, marchweka

Po 3 kostki czekolady z orzechami

Prosze o ocenę
blueberry5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:46   #56
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

całkiem fajne... utrzymanie.

Nie wiem, czemu zepsułam cytowanie ale to było do Ciebie, Blueberry.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-07-04 o 10:47
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:03   #57
sprotte
Raczkowanie

Cytat:
dzisiaj ładnie, znaczy normalne jedzonko, nieprzesadnie zrowe, podbijacze kalorii są, nie rozpychasz się i fajnie!
i o to właśnie mi chodzi wolę podbijacze kalorii od wpychania na siłę jedzenia, bo nie potrzebuję potem kłopotu na normalnym U

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Pokaż wiadomość
Ładnie
może i syf, ale też myślę, że od czasu do czasu nie zaszkodzi, bo przecież wszystko jest dla ludzi z dwojga złego i tak chyba lepiej, bo drobiowe. a psinka to golden retriever

dzięki za wgląd!
sprotte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 11:05   #58
morphine88
Zadomowienie

Wczorajsze U:
1. 2 ciemne bulki oblepione ziarnami prosto z piekarni : z nutella/z powidlami sliwkowymi/z margaryna (brak masla) i szynka/z margaryna i serem zoltym (brak warzyw, bo nie bylo w lodowce nic, niestety).
2. 2 ziemniaczki z wody, 2 smazone kotlety z poledwicy wieprzowej, duzo surowki z marchewki i jablka.
3. 2 nieduze kromki ciemnego chleba z domowej roboty smalcem . Nie krzyczec, dobre bylo .
4. spora miseczka oliwek w ziolach i czosnku, kromka slonecznikowego zytniego chleba z maslem i poledwica lososiowa, dwie marchewki, dwie herbaty.

wiem, ze z warzyw tylko marchewki, a owocow tyle o ile - czyli troche jablka z surowki, ale poza tym jak ?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-07-04 o 11:58 Powód: literowka. ;)
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:36   #59
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
i moje u

jak to wyglada?
Jakościowo bardzo fajnie - moje smaki, uwielbiam twoje jadłospisy pod tym względem. Ale mógł dojść jeszcze jakiś jeden posiłek/przekąska, chociażby micha czereśni, ale wiem że nie miałaś owoców, więc ok.
Stary 2011-07-04, 12:21   #60
ewcia72
Przyczajenie

Moje R.... Oczywiście proszę o ocene i krytykę

ŚNIADANIE:
-jajecznica (z 2 białek i 1 żółtka)
-pół kromeczki zwykłego(wiem wiem) chleba
-3/4 jabłka

II ŚNIADANIE
-1,5 łyżki serka homogenizowanego (7,5% tluszczu)
-2 małe rzodkiewki
-szczypiorek
- było mi mało wiec dodałam trochę 1,5% mleka
-no i zielona herbatka z cytryną
-garsć pestek dyni i słonecznika

OBIAD
-sałatka składająca się z 1/2 sałaty , pomidora,ogórka, koperku i łyżeczki octu winnego (mogę więcej octu?)

PODWIECZOREK
-jogurt naturalny (2%) 100g
-pół banana
-1/4 jabłka (ze śniadania)

KOLACJA
-kawałek kabanosa (tak ok 100g)
-kromka zwykłego chleba (mogę tu dać bułeczkę z pestkami dyni,ale nie wiem czy to nie za duzo)
-mizeria z ogórka, szczypiorku i mleka (2%)

Proszę was o poprawienie ... abym mogła się lepiej odżywiać

Edytowane przez ewcia72
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:24
ewcia72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości