![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
No właśnie dlatego wklejam tu moje jadło żebyście mnie poprawiały.
W żadnym wypadku nie jestem zła, nic z tych rzeczy, wręcz przeciwnie - bardzo Wam dziękuję za rady ![]() Teraz przynajmniej wiem co mam wywalić z diety ![]() Co do reszty to z cerą jakoś nigdy nie miałam problemu, a brzuch no owszem czasem boli i mam wrażenie że nie trawię zbyt szybko i jakby mi sie dużo płynów gromadziło w brzuchu... Najprawdopodobniej to wina diety ![]() Wizja - niestety to nie ja... A ta Wizażanka uciekła z forum czy ją zablokowali? Po co zmieniać niki? No w sumie zawsze można mieć jakiś powód... |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-08-18 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
A mój dzisiejszy obiadek wyglądał tak:
*pierś z kurczaka pokrojona w nieco większe paski *Dwie łychy miodu zmieszane z pieprzem (mój miodek był zcukrzony więc go podgrzałam troszkę w mikrofali, a co do pieprzu to już indywidualna sprawa) Piersi wymoczone w tej "marynacie" przez godzinkę i do parowaru na pół godzinki z kalafiorem. I sałata z sosem czosnkowym. Pyyychota (swoja drogą, to następnym razem zostawię piersi w miodzie na całą noc, a nie tylko na godzinkę ![]() A tak poza tym na *śniadanko -2 kromki ziarnistego z chudą wędlinką, pomidorem i kawałkami czosnku *2 śniadanko -jabłuszko. Duuuże jabłucho *obiadek- jak wyzej. Na podwieczorek planuję zupkę botwinkę z buraczkami zamiast ziemniaków. Na kolację tuńczyk w sosie własnym. No i tradycyjne 3litry płynów. Jakiś taki krótszy jadłospis mam niż zawsze, bo dzień krótki. Przebudzenie nastąpiło przed 12;p
#36 |
Zakorzenienie
|
hej dawno mnie nei było
![]() niestety moej tycie idzie na marne ani pol kg w górę niccc, ![]() ![]() i tutaj moje pytanei czy po tych cwiczeniach powinnam cos zjesc? czy np normalnie kolacje czy tam obiad, czy aby wyrobic sobie miesnie jest cos po cwiczeniach potrzebne? nie znam się ![]() ![]()
#37 |
Zakorzenienie
|
Z prośbą o ocenę - U.
1. płatki owsiane na mleku z bananem i masłem orzechowym; jogurt z kawałkami mango ok.150g; kawa z mlekiem; 2. pierś z kurczaka na parze z marchewką, mizeria, buraczki; 3. filiżanka lodów waniliowo-czekoladowych; 4. sałatka ; brokuł, kalafior, jajko, pomidorki cherry, cebulka, kukurydza, sos musztardowy.
![]() |
#38 |
BAN stały
|
helou
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
wiem wiem, że lighty są be, ale ubóstwiam tę kaszkę, a nie było akurat "zwykłej" bez żadnych wsadów
![]() U/P (brak @) I: średnia ciemna bułka z ziarnami posmarowana masłem, dwie parówki drobiowe z ketchupem i majonezem, pomidor z cebulką; filiżanka słodzonego kakao na mleku 1,5%; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu II: talerz rosołu z makaronem pełnoziarnistym, cebulą, marchewką i kilkoma liśćmi kapusty; skrzydełko z kurczaka bez skóry z zupy; kubek słodzonego kompotu z porzeczek i agrestu III: dwa ziemniaki w łupinach, trzy łyżki mizerii na śmietanie 18%, ogórek małosolny, pieczone udko z kurczaka w przyprawach; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu IV: serek homogenizowany Yofrutta z wsadem malinowym; garść mieszanki orzechów i rodzynek; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu V: trzy kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem posmarowane masłem z serem pleśniowym grzybowym/ z sałatą, szynką i rzodkiewką/ z sałatą, serem żółtym, cebulą i majonezem; kubek herbaty zwykłej z łyżeczką miodu w międzyczasie ok. 4h strzyżenia psa ![]() i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
i: kasza jaglana gotowana na wodzie, z czereśniami, suszonym ananasem i płatkami migdałowymi; naleśnik maślany z twarożkiem i konfiturą malinową & kawa z mlekiem ii: sałatka z tuńczyka wsw, papryki czerwonej, ogórków kiszonych, rzodkiewek i grzanek razowych; miseczka agrestu iii: potrawka z udek kurczaka z bazylią; porcja dzikiego ryżu; duża porcja groszku z masłem; porcja marchewki gotowanej iv: smoothie jagodowo-bananowy (z mrożonych owoców, z kefirem - 0,3 l); garść migdałów v: porcja frittaty z bazylią, cukinią i czosnkiem / ![]() + 2 l wody; spacer; 1 h treningu
![]() |
#43 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Mój ostatni jadłospis przeszedł bez echa, dlatego bardzo bardzo proszę o zerknięcie na mój jutrzejszy Rrrkowy jadłospis ( pragnę schudnąć ok.4kg ):
Jutro od 9.00 do 18.30 w pracy ![]() I: 3łyżki płatkó owsianych, 2 łyżki otrębów, łyzka siemienia, mały kubek jogurtu naturalnego, jabłko, garść wiśni. II: kilka marchewek, kromka razowca z wędliną, serek wiejski. III: 2 domowe krokiety z gotowanym mięsem z kurczaka, jakaś surówka Tu będę już po pracy, dlatego wpadnie pewnie jakaś 1h aerobiku (intensywność zależy od bólu kolana) IV: 2 jajka, sałatka z pomidorów, ogórków małosolnych, sałaty, rzodkiewki. I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
i moje wyjazdowe P (jednak chyba mleko mi szkodzi, jutro zobaczymy jak będzie po włączeniu pszenicy, bo boli)
o 11.00 .. 1.trzy wafle ryżowe grubo z margaryna, reszta serka wiejskiego (50g?) wymieszanego ze śmietaną 18tką(pół pudełka) z miodem i konfiturą z tegorocznych truskawek, kubek mleka z miodemmm pół grejpfruta 2.rosół bez makaronu z warzywkami, pieczone udo z kury (wielkieeee było) ze skórką, ziemniaki ze skwarkami, koprem i pietruchą, szpinak ze śmietaną i margaryną i czosnkiem, surówka z marchewki i selera z majonezem reszta grejpfruta i kawa z mlekiem 3.reszta śmietany z orzechami włoskimi (dwie garści) i miodem i lodówkę opróżniliśmy ![]() i przed chwilą w nowym miejscu: 4.dwa wielkie jaja na maśle z prawie całym camembertem i całą papryką (zakupy w żabce i chleba nie było;() no. wafli też nie było (znaczy były ale jakieś z pszenicą ![]() no i coś tam piłam po drodze!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! Edytowane przez Dekas Czas edycji: 2011-07-03 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
porcja, hmm w przypadku warzyw to "duża kopa" + często wyjadanie z garnka; a porcja frittaty z dwóch jaj
![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do filiżanki na lody to jest spora, poza tym po kolacji wpadła jeszcze ich niepotrzebna dokładka. ![]() W kwestii niedowagi dobrze kojarzysz, choć nie jest ona jakaś tragicznie duża. Dekas, mnie też mleko szkodzi. Dlatego zamieniłam na 0,5 % i nieprzyjemne bóle, czy wzdęcia minęły.
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-07-03 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Ś: 4 łyżki płatków owsianych, mleko 2%, kawa
IIŚ: kromka pupmeprnikla z pieczonym mięsem i pomidorem, kawa O: schab z parowaru i dużo kalafiora P: pumpernikiel z jajem gotowanym i pomidorem K: łycha twarogu półtłustego, ogórek z jogo naturalnym z przyprawą tzatziki, szklanka soku pomidorowego R na Jutro (w pracy-jedzenie "na wynos"): Ś: 2 kromki razowca z polędwicą i ogórkiem IIŚ: kromka razowca, pomidor, jajo gotowane O: schab z parowaru (został z niedzieli) z fasolką szparagową i sosem z czosnku i kefiru K: tuńczyk wsw z 100g twarogu, sok pomidorowy lub warzywko proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ślicznie ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Phynn;27907748]Z prośbą o ocenę - U. 1. płatki owsiane na mleku z bananem i masłem orzechowym; jogurt z kawałkami mango ok.150g; kawa z mlekiem; 2. pierś z kurczaka na parze z marchewką, mizeria, buraczki; 3. filiżanka lodów waniliowo-czekoladowych; tu chyba trochę za mało. Może orzechy? 4. sałatka ; brokuł, kalafior, jajko, pomidorki cherry, cebulka, kukurydza, sos musztardowy.tutaj może jakiś chleb? [/QUOTE] Bardzo ładnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie ma co komentować tak zdrowo i fajnie jadacie... |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
U.
![]() 1śn - dwie kromki pełnoziarnistego ze śliwką z szynką z indyka, musztardą i pomidorkami koktajlowymi, wieśniak. 2śn - sporo domowych wafli + dwa kawałki pełnoziarnistego ciasta z owocami i serem, kawa latte. 3śn - trzy małe szaszłyki z kurczaka, grillowana papryka, surówki - kapusta, czerwona fasolka, cebula, kukurydza. obiado - kolacja - rozłożona w czasie - miseczka zupy krem szpinakowej z jogurtem + sałatka - wędzony łosoś, jajka, czarne oliwki, sałata, papryka, pomidorki, suszone pomidory, sos musztardowo-balsamiczny.
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodałabym owoc jakiś i orzeszki, ale wiem, że w rozjeździe dzisiaj byłaś, więc nie było jak ![]() ogólnie - jak na Ciebie ![]() A tak w ogóle to idź prace pisać, a nie na Wizażu siedzisz ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
P.
I. Duża pszenna bułka (wiem, wiem, grahamki są zdrowsze sratatatata, ale ja lubię także białe buły i już ;P) z masłem, plastrem sera i polędwicy, górą warzyw. II. Kawał domowego biszkopta z galaretką, serkiem homo, świeżymi brzoskwiniami i truskawkami. III. Zupa pomidorowa z ryżem, połówka dużej cukinii zapiekanej z mielonym mięsem z indyka podsmażonym razem z pomidorem, papryką, cebulą, czosnkiem, z żółtym serem, polana ketchupem IV. banan zmiksowany z truskawkami i odrobiną jogurtu naturalnego. V. serek wiejski 200g z warzywami, 2 kromki grahama. +drink sobieski arbuzowy, 2x kamikadze, 2x martini ze spritem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
U
Ś: owsianka z jogurtem typu greckiego (10%) i bananem II Ś: kanapka z serkiem topionym, pomidorem, ogórkiem, cebulą III Ś : j.w (będę do 17 i nie mam możliwości zjedzenia obiadu) O: kotlety sojowe, ziemniaki, sałata z jogurtem greckim K: serek wiejski z pomidorami i cebulą
#54 |
Wtajemniczenie
|
R/U
1. owsianka: carbo, płatki, orzechy włoskie ; kromka mała razowa z mozzarellą, masłem orzechowym i pomidorem bcaa chyba siłowy ale nie wiem czy dzisiaj się zmobilizuję czy jutro bcaa (jeśli będzie siłowy) 2. kotlet schabowy w panierce, kapusta młoda 3. serek wiejski, pomidor (praca) 4. serek wiejski |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Wrzucam moje P do oceny
Sniadanie: omlet z 3 jaj z pomidorem,papryką, kilka wafli ryzowych. kawa z mlekiem 2 śniadanie: drożdżwlka z serem i budyniem, herbata Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, porcja kopytek fasolka szparagowa ![]() Podwieczorek: niestety na mieście w biegu tylko latte z cynamonem i miodem, ale pyszna była ![]() kolacja: 2kromki razowca z masłem serem białym, pomidorem, marchweka Po 3 kostki czekolady z orzechami Prosze o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
całkiem fajne... utrzymanie.
![]() Nie wiem, czemu zepsułam cytowanie ale to było do Ciebie, Blueberry. ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-07-04 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() może i syf, ale też myślę, że od czasu do czasu nie zaszkodzi, bo przecież wszystko jest dla ludzi ![]() ![]() dzięki za wgląd! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze U:
1. 2 ciemne bulki oblepione ziarnami prosto z piekarni ![]() 2. 2 ziemniaczki z wody, 2 smazone kotlety z poledwicy wieprzowej, duzo surowki z marchewki i jablka. 3. 2 nieduze kromki ciemnego chleba z domowej roboty smalcem ![]() ![]() 4. spora miseczka oliwek w ziolach i czosnku, kromka slonecznikowego zytniego chleba z maslem i poledwica lososiowa, dwie marchewki, dwie herbaty. wiem, ze z warzyw tylko marchewki, a owocow tyle o ile - czyli troche jablka z surowki, ale poza tym jak ? ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-07-04 o 11:58 Powód: literowka. ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Moje R.... Oczywiście proszę o ocene i krytykę
![]() ŚNIADANIE: -jajecznica (z 2 białek i 1 żółtka) -pół kromeczki zwykłego(wiem wiem) chleba -3/4 jabłka II ŚNIADANIE -1,5 łyżki serka homogenizowanego (7,5% tluszczu) -2 małe rzodkiewki -szczypiorek - było mi mało wiec dodałam trochę 1,5% mleka ![]() -no i zielona herbatka z cytryną -garsć pestek dyni i słonecznika OBIAD -sałatka składająca się z 1/2 sałaty , pomidora,ogórka, koperku i łyżeczki octu winnego (mogę więcej octu?) PODWIECZOREK -jogurt naturalny (2%) 100g -pół banana -1/4 jabłka (ze śniadania) KOLACJA -kawałek kabanosa (tak ok 100g) -kromka zwykłego chleba (mogę tu dać bułeczkę z pestkami dyni,ale nie wiem czy to nie za duzo) -mizeria z ogórka, szczypiorku i mleka (2%) Proszę was o poprawienie ... abym mogła się lepiej odżywiać ![]() Edytowane przez ewcia72 Czas edycji: 2011-07-04 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.