![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trochę narzekania w ostatnich tygodniach ciąży:)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ja mam powiedziec 38 i 6 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja 37 zaczynam teraz w sobote (jesli wierzyc lekarzowi) i powiem szczerze - ze najgorsze jest czekanie bo to ono generuje moje biadolenie i narzekanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tydzień temu się wyspacerowałam po schodach i wylądowałam w szpitalu- młody się tak ulokował,ze matkę bolało - wali mi już po szyjce, która się powoli skraca. Ale uparciuchowi dobrze u mnie ![]() Znacie 3 s na poród- schody, supermarket i seks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Supermarket- łażenie, zamiennie może być spacer. Ale w taka duchote w sklepie przynajmniej klima
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja jestem w 38tc... ![]() Ciężko mi w takie upały, w nocy też się gorzej śpi. Ale jestem taka szczęśliwa ![]() Zmęczona, przerażona ale szczęśliwa! Pozdrawiam Was gorąco i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej tez uwazaj z takim przyspieszaczem, bo Malutka mozesz upuścić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Umiesz się na czymkolwiek skupić? W sensie czy nie drażni CIe telewizor, ksiazka? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
lemoorka wszystko mnie drażni i na niczym sie skupić nie umiem, niedobrze mi jak jem, niedobrze jak nie jem. Książki mnie irytują, telewizor jest za głośny, mąż mnie denerwuje wszystkim, co robi (i tym czego nie robi też)... czy to objawy jakiegos przed-porodowego stresu??
A jak Ty tam sie masz? Z tego co kojarzę to jestes 1-2 tygodnie do przodu z tą ciążą w porównaniu do mnie...czyżby termin się zbliżał nieubłaganie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Termin mam na piątek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak sie synek będzie nazywał? Duży jest? ![]() Pogoda rzeczywiście nie najlepsza, ale pomyśl ,że lepsze to niż pędzenie do szpitala w upale ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- lemoorka a to całe wywołanie to kiedy lekarz o nim decyduje? skąd wiesz, ze jak w pt nie urodzisz to za tydzien wywołanie? bo moj lekarz to niezbyt precyzyjnie mi powiedział, że do dwóch tygodni po terminie nie powinno się wywoływać (albo ja go źle zrozumiałam? jakaś zakręcona jestem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na kilka dni przed porodem miałam bardzo dużo energii, wysprzątałam całe mieszkanie, a w dzień porodu, przez pół dnia robiłam pierogi, a wieczorem na porodówkę. Może u Ciebie ta "upierdliwość" to już jakaś zapowiedz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() U mnie jakoś tak normalnie...leże przy wiatraczku bo w taki upał to masakra. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
hej
ja się nie dziwię,że jesteście dziewczyny podirytowane bo chciałybyście juz pewnie być po porodzie i mieć to wszytsko za sobą,a przy sobie maluszka... trzymam kciuki za terminowe porody i bezkomplikacyjne ![]()
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez z rak wiele rzeczy wypada, opuchniete palce, miałam problem z laptopem i panelem dotykowym - mam myszke jak strasza pani - wreszcie moge celnąć ![]() Czekanie jest najgorsze i obserwacja włąsnego ciała i majtek ![]() ![]() Z tym wywołaniem Twój lekarz ma racje, tylko u mnie jest już stare łozysko III st., przepływy były ok, dlatego nie zrobili mi CC w 38. Ale dluzej niż do kilku dni po terminie lekarz mnie nie chce trzymać. Jezeli łozysko nie wyglada jak ser szwajcarki to faktycznie trzymaja do 42 ![]() Moj Maluszek bedzie miedzy 2700 a 3000. nawet mnie o IUGR podejrzewali, bo rozmiarowo jest roznica 3 tygodni - w sensie rozmiar glowki, brzuszka. Ale co mam od losu wymagac jak kurdupelek jestem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
lemoorka imię Andrzej jest super! mam sentyment (mój brat, moja pierwsza prawdziwa wielka miłość...) no i polskie jest (a to przede wszystkim dla mnie istotne). Nie chcę nikogo obrazić, bo to rzecz gustu, ale moim zdaniem Polska ma już dość małych Olivierków czy Alanków. Mi te imiona nie brzmią dobrze, ale to tylko kwestia mojego gustu. Mój mąż mówi, że jak jakimś cudem okaże się , że Hania jest chłopcem (chociaż się pewnie nie okaże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Beatka - dziękuje za komplementy. Mi się też bardzo podoba imię Twojego dziecka - Hania, Hanuszka, a dorosła Hanna
![]() ![]() Henryk kojarzy mi się z królem, silną osobowością, takim facetem z jajami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
O, to widzę, że nie tylko ja daję "starodawne" i "niemodne" imiona swoim dzieciom wg co poniektórych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama miała problem z Ewa - bo najwieksza grzesznica i imie niemodne- moje roczniki to wysyp Ewelin ![]() A tearz dziekuj- bo nazwisko mam ciezkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Adaś i Ewa swego czasu często było nadawane rodzeństwom (znam dwie rodziny w których te imiona wybrano, teraz rodzeństwa sa "przed trzydziestką" ), więc chyba ucichł ten trend z końcem lat 80 ![]() Teraz więc spokojnie, przynajmniej masz pewność, że Twoja córka czy syn nie będą nosili tych samych imion co pół przedszkola ![]() A "z życia wzięte" - moja znajoma, mama 6-letniej Amelki powiedziała mi ostatnio "Wiesz, że w naszym przedszkolu dzielili dzieci na grupy wg zasady takiej, żeby w jednej grupie nie było więcej niż pięć Amelek? " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi Amelkami, to niezłe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
To mój wymarzony Czarek też się chyba łapie do tej kategorii?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
NO
![]() ![]() ![]() Z drugiej strony to też jakiś trend, te imiona z poprzednich pokoleń. przecież Antosiów, Jasiów, Franciszków też jest trochę. Nikomu nie uwłaczając - czytałam kiedyś wywody pewnej pani socjolog, która mówiła, że im bardziej "obco" brzmiące imię (mowa tu o imionach amerykańskich najczęściej czy np. rodem z telenoweli wenezuelskich) tym większe kompleksy rodziców... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011
Polecam stronke, nie wiem kogo tak poepiściło,żeby dziecko nazwać ajak wampir w zmierzchu ![]() ![]() Ja dalej dwupakowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej dokucza mi obracanie się na łożku tzn. wstawanie i układanie na lewym boku (na prawym w ogóle nie dam rady się położyć), wysiadanie z samochodu, schylanie. Od początku ciąży coś mnie boli z lewej strony, tak jakby tam w środku i najbardziej to odczuwam, gdy się schylam lub podnoszę lewą nogę do góry ![]() Termin mam na 30.07, ale nie zapowiada się na wcześniejszy poród. Z jednej strony to dobrze, bo 30.07 mam ważną imprezę rodzinną, na której bardzo chcę być. Dlatego staram się oszczędzać i nie forsować, nie sprzątać (chociaż mnie trochę nosi ![]() ![]() ![]() Co do imion to mamy wybrane (odkąd tylko się poznaliśmy) Aleksandra i Mateusz. A że ma być córeczka to będzie Ola, chociaż widzę że jest bardzo popularne..... Adaś i Andrzej to bardzo ładne imiona, ale już zajęte w rodzinie przez bardzo bliskie osoby. A ja chodzę po domu jak pingwinek tzn. kołyszę i bujam się na boki jak one ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a Ola śliczne imię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.